woensdag, juni 19, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBBS’er die geesteszieke man doodschoot in vrijheid gesteld

BBS’er die geesteszieke man doodschoot in vrijheid gesteld

-

Does Travel - naar Suriname

Jermain M., de BBS’er die op woensdag 7 december een geesteszieke man die met een houwer op hem afkwam doodschoot, is vandaag op last van de rechter-commissaris (rc) in Suriname in vrijheid gesteld. Zijn advocaat Maureen Nibte bevestigt de invrijheidstelling tegenover Waterkant.Net.

Nibte geeft aan dat de rc na een nader verhoor de onmiddellijke invrijheidstelling van de BBS’er heeft gelast. Nibte had voor haar cliënt na zijn aanhouding een verzoek tot invrijheidstelling op basis van 54a ingediend. Daarin had ze aangegeven dat er sprake was van ogenblikkelijke wederrechtelijke aanranding, waarbij Jermain genoodzaakt was zich te beschermen.

“Hij heeft gehandeld uit een zuivere noodweer situatie, nadat hij zeer dreigend genaderd werd door de kennelijk geestesgestoorde man. Hierdoor kwam de BBS’er in een stresssituatie van angst en paniek te verkeren. De man kwam rennend op hem af, ernstig zwaaiend met een houwer. De BBS’er wist dat hij tegenstand moest bieden, anders zou het slachtoffer hem zeker doden.

Dit zeer agressief dreigend gedrag van de geestesgestoorde man naar de BBS’er toe, heeft ervoor gezorgd dat hij onder een zodanige psychische dwang is komen te verkeren dat van hem in redelijkheid niet gevergd kon worden dat hij hiertegen weerstand kon bieden. De jurisprudentie spreekt van een sterke angst die opgewekt is door het slachtoffer, waardoor de dader komt te verkeren in een overmacht situatie”, aldus de advocaat.

Verder gaf ze aan dat haar cliënt een wapendrager is, maar op de eerste plaats ook mens is. “Van hem kan niet verwacht worden dat hij in zeer dreigende situaties binnen een fractie van een seconde gaat nadenken over proportionaliteit en subsidiariteit. De man kwam dreigend op cliënt af zwaaiend met de houwer en hij had niks anders bij zich dan zijn vuurwapen om zich te beschermen. Het latere slachtoffer was mijn cliënt reeds op zeer korte afstand genaderd”, legt Nibte uit.

Op basis van dit aangevoerde verzoeken van de geachte raadsvrouw stelde de rc de verdachte woensdag in vrijheid.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. Wat een poppenkast van een pleidooi daar in het land. In Nederland kwam deze moordenaar nooit op vrije voeten.


  gemodereerd
 2. Hij was bang voor zijn leven? BS!!!
  Heeft de RC de video van het gebeuren gezien? Deze BBS’er was zo stoer met zijn pistool in de hand. Denk zeker dat hij James Bond is. Het was niet nodig de man te vermoorden.


  gemodereerd
 3. We hebben de beelden gezidn. Hij is niet gegasn om de man te vermoorden. Hij handelde uit nood. WT deed een geestesgestoorden met een scherp voorwerp en nog wel op de openbare weg??
  Hij had een kind of oudere kunnen vermoorden. R.i.p. maar beter zo.


  gemodereerd
 4. Goedzo, alle geestelijk gestoorde over straat gewoon neerknallen want dat hoort niet zo te zijn, die moeten in een gesticht. Moet maar eens met je gebeuren hoe zulke figuren mensen lastigvallen voir een supermarkt.


  gemodereerd
 5. Het is nooit goed als men had gelezen dat de BBS’er was gekapt door deze gestoorde terwijl hij zijn wapen in z’n hand had . Dan zou je te horen krijgen dat hij hem had moeten neerschieten . De BBS’ER heeft goed gehandeld en dat vind de RC ook anders was hij nu niet vrij . Sranang sma lobi lul echte krabo volk het is nooit goed . Dat mik we k@ ini Sranang .


  gemodereerd
 6. Geestesgestoorden…

  Horen die niet veilig in een kliniek behandeld te worden.
  In ieder geval hoort deze gestoorde niet op straat rond te lopen met een houwer.

  Ik zou hem ook neerschieten, dat hij dan komt te overlijden is jammer dan.


  gemodereerd
 7. dat meen jij niet debby , maar het klopt jou vriend heeft ook veel mensen geestelijk kapot gemaakt en wie is WT


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES