BBS’er die geesteszieke man doodschoot in verzekering gesteld

6

De BBS’er Jermain, MD (31) die woensdag de geesteszieke Edward K. (51) doodschoot voor een supermarkt aan de Indira Gandhiweg, is na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Het dienstwapen van de schutter is hangend het onderzoek in beslag genomen.

Voor het schietincident zou Jermain samen met een andere man naar de supermarkt zijn geweest om drinken te kopen. Naar verluidt zou Edward gewapend met een houwer ook de zaak zijn binnengekomen om iets te kopen.

Jermain en de geesteszieke zouden op een bepaald moment tegen elkaar zijn gebotst waarna de ambtenaar buiten de supermarkt ging.

Toen de geesteszieke uit de zaak kwam liep hij met de houwer in de richting van de BBS’er. Bij die gelegenheid loste de ambtenaar twee schoten in de richting van het slachtoffer die in zijn buikstreek door een kogel werd geraakt.

De politie werd ingeschakeld en ging ter plaatse voor onderzoek. Een ambulance werd vervolgens opgeroepen. Bij aankomst constateerde het verplegendpersoneel dat het slachtoffer geen teken van leven meer vertoonde.

Een arts stelde de dood officieel vast waarna het ontzielde lichaam ter obductie in beslag is genomen. De politie heeft twee aangetroffen hulzen en de houwer in beslag genomen.

De zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten van het Korps Politie Suriname, die belast is met het verder onderzoek.


6 REACTIES

 1. als het verhaal klopt , dan is de bbser zonder tussenkomst van madam snel vrij , zelfverdediging toch , als je als burger zonder wapen daar stond dan had die mafkees jou gedood
  gemodereerd

 2. Ik hoor vele roepen:
  Makkelijker gezegd dan gedaan. Op het moment dat je, je wapen trekt en richt op een andere die met een houwer op je afkomt denk je alleen maar aan uitschakelen!

  Sorry hoor maar is die man geen beveiliger? Is hij juist niet daarop getraind??? Van een winkelier of leraar begrijp ik dat je uit nood maar in een richting schiet maar een getrainde beveiliger?? Neee sorry, hij van alle mensen had gericht moeten schieten zonder dood tot gevolg!
  gemodereerd

 3. Heb de video gezien en ben met de beelden in mn gedachten wakker geworden,ik vind dat er genoeg ruimte was voor de BBSr om minstens 2 stappen achteruit te doen,minstens 2 waarschuwingsschoten te lossen en hoogstens op de benen te richten, BBSr i faya je heb gericht op de ma zn torso dan nog een inschatting kon hebben gemaakt dat het om een geesteszieke ging. gefeliciteerd je hebt in de roos geschoten ,hoop dat je meerderen ook maatregelen tegen je nemen. k@#lo.
  gemodereerd

 4. Ik snap niet dat een geestig zieke man met een houwer rondloopt en dat dat normaal is. Hij had ook een oudje of kind kunnen kappen.
  Zijn we zo achterlijk. Ik zou ook op hem schieten. Of hij dood zou gaan weet ik niet maar moment opname. Ik ben ook geen zoutvlees
  gemodereerd

 5. Op basis waarvan was het nodig om te schieten. Wat zeggen de getuigen, die daar aanwezig waren? Hoe dreigend was het gevaar van de geesteszieke man? Liep hij met de houwer op de Schutter af of heeft hij inderdaad getracht hem te kappen en te verwonden? Deze informatie komt niet naar voren uit dit verslag..
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.