In deplorabele staat verkerende gebouwen SoZaVo aangepakt

9
In deplorabele staat verkerende gebouwen SoZaVo aangepakt
De huidige staat van het gebouw en de gewenste renovatie in het kader.

Afgelopen week hebben constructiemedewerkers het hoogste punt van de (her)bouw bereikt, bij het opknappen van twee panden van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) in Suriname. Beide panden verkeren momenteel in deplorabele staat en worden aangepakt in het kader van het Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP).

Onderdirecteur Clifton Braam van Cultuur zegt dat het in de planning ligt om de werkzaamheden binnen een jaar op te leveren.

“Binnen deze fase van het programma, zal binnenkort ook het hoofdgebouw van het Surinaamse ministerie van Justitie en Politie aangepakt worden. Binnen dit programma zullen in totaal zeven panden in de historische binnenstad van Paramaribo, die voorkomen op de Unesco Wereld Erfgoed lijst, worden hersteld. “Wat wij hebben moeten wij conserveren en renoveren”, stelt Braam.

De functionaris zegt desgevraagd dat er binnen het programma voldoende rekening gehouden is met onderhoud. “Het is heel belangrijk, want over vijf jaar moeten wij niet weer hier staan om te zeggen wij gaan weer beginnen met renovatie.” Om voldoende aandacht te besteden aan het onderhoud, zijn overeenkomsten getekend met betrokken ministeries. “Deze afspraken zijn bedoeld om de renovatie beter ter hand te nemen, dan de manier waarop het geschiedt. Er wordt in dat kader gekeken in de richting van beheersraden om ervoor zorg te dragen dat het mooi blijft en onderhouden wordt.”

De onderdirecteur zegt dat binnen het PURP-programma ook de rehabilitatie van de Waterkant omvat. Daarnaast zal ook het vraagstuk van parkeren in de binnenstad worden aangepakt en de kwestie van dak en thuislozen.


9 REACTIES

 1. Het is het openschoppen van een open deur, maar wie heeft het geld voor het onderhoud in zijn zak gestoken. De binnenstad van is notabene UNESCO erfgoed. Ik was 4 jaar gelden in Paramaribo en was echt geschokt hoe verwaarloosd alles was, terwijl ik me kan herinneren hoe het vroeger was.
  gemodereerd

 2. Regering laat de fascisten en racisten maar opruiende taal bezigen, jullie zijn goed bezig. De oproerkraaiers zullen zelf zien wat ZE Santokhi voor dit land doet.
  gemodereerd

 3. volkshuisvesting zat in die krot , kijk daar zaten de nu spookambtenaren , laat die spookambtenaren helpen , zo niet direct afvoeren naar de belt
  gemodereerd

 4. De inleg foto laat een prachtig gebouw zien. Met moderne voorzieningen lijk mij het een werkpkaats te zijn waar je met plezier kan werken. Het is ook toeristisch een goed trekpleister.

  Een bewaakte parkeer toren kan de ambtenaren hun autos een veilig parkeer plaats bieden.
  gemodereerd

 5. Schandalig dat overheidsgebouwen eerst bouwvallig moeten worden, voordat men wat doet aan onderhoud en renovatie. Geen goed voorbeeld voor de burger.
  En dan te bedenken dat die paarse boerikie’s gaan demonstreren zonder zich af te vragen waarom hun didibrie nooit een cent van de 4 miljard gestoken heeft in onderhoud van gebouwen of wegen.
  gemodereerd

 6. Gebouwen hebben jaarlijkse onderhoud nodig. Afgelopen twee jaar heeft deze regering helemaal niets aan onderhoud gedaan, te druk bezig met familie en vrienden, grondroof en eigen zakken vullen. Schaamteloos.
  gemodereerd

 7. @eigen+mening 4jaar geleden stond dat gebouw van volkshuisvesting ook al op instorten. Wie was er toen aan het bewind. De enige twee overheidsgebouwen die niet op. Instorten stonden waren de DNA en het presidentiƫle paleis
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.