donderdag, april 25, 2024
HomeNieuws uit SurinameRenovatie monumentaal gebouw Justitie en Politie bereikt hoogste punt

Renovatie monumentaal gebouw Justitie en Politie bereikt hoogste punt

-

Does Travel - naar Suriname

Met een kleine ceremonie hebben de grote renovatiewerkzaamheden vrijdagochtend aan De Mirandastraat 10, het oud KKF/Vreemdelingen-dienst gebouw, hun hoogste punt bereikt. Deze renovatie valt binnen het Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP), die met haar slogan “recharging the historic town” een zestal grootse renovaties van ons historisch erfgoed in februari jongstleden aankondigde. Daar onder vallen een aantal overheidsgebouwen.

Het oorspronkelijke gebouw aan De Mirandastraat was jaren geleden afgebrand. Zij valt binnen het ministerie van Justitie en Politie waar onder anderen het directoraat Vreemdelingenbeleid was ondergebracht.

Natasja Deul, program manager van PURP toonde zich evenals de onderdirecteur van het directoraat, Cultuur Clifton Braam, zeer verheugd met deze eerste mijlpaal, waarbij een periode van minimaal acht maanden is uitgetrokken voor dit hele project. “Het is een stap naar modernisering en het rechargen van onze binnenstad”, aldus Braam.

De onderdirecteur Algemeen Beheer van het ministerie van Justitie en Politie, Paul van Dun gaf aan dat vanuit het ministerie wordt uitgekeken naar de oplevering, die het ministerie in staat zal stellen wederom te beschikken over meer werkruimte.

De construction specialist van PURP Satifa Menig, benadrukte dat naast het aantrekken van Surinaamse aannemers, ook erop gelet is dat bij de renovaties van ons historisch erfgoed gebruik wordt gemaakt van Surinaamse houtsoorten, die in Suriname zijn aangekocht. “Het is ook de bedoeling de oude bouwstijl aan te houden waarbij de gevelplanken worden vernieuwd met Surinaams hout”, aldus Menig.

PURP heeft voor de eerste helft van juni een aantal belangrijke activiteiten op schema, waaronder de oplevering van het gebouw van De Nationale Assemblee.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES