Eerste aanzet van finale ontwerp herinrichting Waterkant

13
Historisch Waterkant krijgt nieuw ontwerp
Photo: (c) Ramon Zamora BID Ciudades Sostenibles 2016

Op 5 en 6 oktober houdt de Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP) de tweede ronde van bijeenkomsten met stakeholders om te praten over het finale ontwerp voor de herinrichting van de Waterkant. De eerste bijeenkomsten zijn geweest in maart en april dit jaar.

Het ingenieursbureau Ilaco Suriname N.V. is gecontracteerd door het Directoraat Cultuur om, onder supervisie van PURP, het finale ontwerp te maken. Het ontwerp is voor het gebied vanaf het Fort Zeelandia tot en met het Waaggebouw. Na deze laatste ronde van consultaties, zal het ontwerp worden gedeeld met de regering en de UNESCO voor goedkeuring.

De consultaties zijn geweest met overheidspartners, groepen en instanties die in de binnenstad werken, inclusief standhouders en crafters van de Waterkant. Het streven is om eind december dit jaar het finale ontwerp af te hebben.

In dit ontwerp worden de verschillende faciliteiten meegenomen, zoals verbeterde wegmeubilair, bredere berm, looppad, straatverlichting en georganiseerd parkeren. Het uiteindelijke doel van de herrinrichting is om de waarde en geschiedenis van de Waterkant binnen onze World Heritage Site te benadrukken door meer bezoekers te trekken naar het gebied.

PURP is een lening van de Inter-American Development Bank (IDB) en wordt uitgevoerd onder supervisie van het Directoraat Cultuur van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Het programma heeft als doel een bijdrage te leveren aan de sociaal-economische herleving van de historische binnenstad van Paramaribo.


13 REACTIES

 1. Nou, ik ben benieuwd naar het ontwerp. Vraag me wel af waarom het gebied na het Waaggebouw t/m de oude veerverbinding naar Meerzorg niet mee is genomen, want die ziet er ook niet uit. In dat geval had men een ontwerp die gefaseerd uitgevoerd zou kunnen worden.
  Zeker de platte burg, waar de boten uit Meerzorg aanmeren en het terrein waar nu bussen staan. Wat een zooitje is het daar.
  In ieder geval, fijn dat er eindelijk wat wordt gedaan om het armoedige toestand van de Waterkant aan te pakken. De vorige regering had daar totaal geen oog voor en had z’n handen vol aan het vullen van de eigen zakken.
  gemodereerd

 2. Die hinderlijke eettenten mogen ook verplaatst worden. Ze ontnemen het zicht op de rivier. Zet ze aan de overkant van de straat of op hoge neuten zodat de kijk op het water behouden blijft.
  gemodereerd

 3. De binnenstad moet eerst schoongemaakt worden en de wegen en vooral het trottoir begaanbaar.
  We kijken naar waterkant. Deze gasten kunnen echt geen prioriteiten stellen.
  Begin opvang plaatst voor de zwervers te maken.
  gemodereerd

 4. Iedere regering klets met een herinrichting van de waterkant. voor nu vind ik het priMA. men moet het gewoon tijdig onderhouden en voor de dakloze een opvang inorde maken.
  gemodereerd

 5. Eind tachtiger jaren had ik Duitse vrienden op bezoek, zij attendeerden mij erop dat de oude houten gebouwen in de binnenstad bijzonder mooi waren (ik kende ze mijn hele leven al en vond ze normaal). Intussen zijn een heleboel van die bijzondere gebouwen, waaronder het parlementsgebouw te Combé, verdwenen en vervangen door niets of door gedrochten van beton en glas. Het zal me niet verbazen als Paramaribo binnenkort geschrapt wordt als World Heritage Site. En wanneer dat gebeurt, hebben we dat aan onszelf te danken.
  gemodereerd

 6. Weer zo’n stomme en onnodige investering, waarom niet in het onderwijs of gezondheidszorg.
  Een welvarende uitstraling als prioriteit, en voor het noodzakelijke handje op!!!
  gemodereerd

 7. Suri s gewoon een boulevard aanleggen, vanaf veer meerzorg met eettententjes. Inclusief bomen, zoals bij Costa del Sol!

  Costa de Su! Klinkt goed in de oren!
  gemodereerd

 8. Er Moet Een 50 Jaren Plan Gesmeed Worden. IK Zou Nederland Vragen Om Advies. ER lopen Genoeg Stedenbouwkundige In Nederland Rond Die De Regering Van Suriname Advies Kan Geven Hoe Dit Project Op Een Duurzame Manier Gerealiseerd Kan Worden..

  IK Neem Kennedy Airport USA Als Voorbeeld
  Kennedy Airport Van Voor Jaren 90 En Kennedy Airport Van Na 2000.
  Is Gerenoveerd Naar Nederlands Model.. SCHIPHOL In Het Groot.
  gemodereerd

 9. Hopelijk nemen ze veel natuur mee in het ontwerpplan. Het zou fijn zijn als er veel bomen rond de Waterkant en in de rest van de binnenstad van Paramaribo worden geplant, want zorgt voor veel schaduw tegen de hitte van de zon en veel zuurstof. Veel natuur is eigenlijk ook heel mooi om te zien, mits goed verzorgd en goed onderhouden.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.