Verdachten in zware wapenzaak voorgeleid: contactverbod nog niet opgeheven

9
Aangetroffen machinegeweren vermoedelijk van diefstal afkomstig 
De verdachten

De acht verdachten Guiliamo A.(36), Siglens L.(33), Lorenzo B.(19), Patrick B.(42), Glenn B.(42), Urwien W.(38), Ernesto B.(24) en Carlos A.(47), die op donderdag 17 maart zijn aangehouden, nadat er zware wapens bij hen werden aangetroffen, zijn vandaag voorgeleid. 

In deze strafzaak heeft het Openbaar Ministerie in Suriname, in het belang van het onderzoek contactverbod aan alle verdachten gelast. 

Advocaat Gregory Sitaram die de verdachten Patrick B. en Ernesto B. juridisch bijstand verleent, zegt aan de redactie van Waterkant.Net dat hij nog geen contact heeft gehad met zijn cliënten. Hij heeft vernomen dat de verdachten in deze wapenzaak vandaag worden voorgeleid voor de rechtmatigheidstoets. 

De politie van het Regio Bijstandsteam West (RBTW) in Suriname, heeft rond middernacht van donderdag 17 maart twee voertuigen staande gehouden te South Drain in Nickerie. Bij onderzoek stuitte men op zware wapens in twee terreinwagens. Er werden in totaal acht machinegeweren aangetroffen in die voertuigen en drie in een appartement, waar de politie nog zes verdachten aanhield. 

De wetsdienaren hebben in deze zaak in totaal acht verdachten, te weten de bestuurders van dr terreinwagens en zes verdachten op een woonadres aan de Fredericistraat in Nickerie  aangehouden en voor onderzoek overgedragen aan Kapitale Delicten. In het belang van het onderzoek zijn alle verdachten in verzekering gesteld. De rechter-commissaris beslist over het lot van het achttal.

Lees ook:

9 REACTIES

 1. eerst goed aan de tand voelen , en die advocaten laat maar gewoon wachten , tot dat de verdachten alles opbiechten , van waar die wapens komen en wie is de opdrachtgever en wat de verdachten met de wapens moeten doen , je hebt ze toch niet zomaar in de treinwagens liggen en bij iemand in huis
  gemodereerd

 2. Lesbor, volgens jou zouden deze heren moeten vluchten omdat ze geen eerlijk proces zouden krijgen. Ze hoeven echter niet bang te zijn; het proces dat ze zullen krijgen kan niet oneerlijker.zijn dan wat verdachten in de tachtiger jaren van de vorige eeuw kregen en de kans dat ze bij een eventuele vlucht op ‘de vlucht’ worden doodgeschoten is ook niet zo groot als toen hun baas/oom het voor het zeggen had.
  gemodereerd

 3. Lesbos bedoel je op de vlucht doodgeschoten?? Zo als in de tijd van Bouta.
  No No dit is een andere tijd mi mati.
  Prudent beleid yere No mik grap.
  gemodereerd

 4. @ Lesbor

  Waarom moeten ze vluchten, en waarom zouden ze geen eerlijk proces ????
  Wacht ff dus maw keur je het goed wat ze deden ??? Mensen die zo rondrijden
  met wapen van zware kaliber hebben niets goed in gedachten!
  Hoor je soms bij die groep of ben je soms een fam: lid ??

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 5. Nu nog de raketwerpers en dan is veel van de zogenaamde gestolen wapens van Bouterse achterhaald.
  God kijken naar de foto.
  Bouterse noemt ze onderwereld. Dus zo ziet de onderwereld er uit.
  gemodereerd

 6. Het zware criminele geslacht double b&b zijn goed vertegenwoordigd en als het om militaire wapens gaat, doen ze hun familienaam wel eer aan.

  Het speelkwartier van pikin ingi b is al afgelopen en de hoogste tijd dat de rechters vd rechtbank/ rechterlijke macht duidelijk maken dat volgens de grondwet en Trias Politica in de democratische rechtstaat zij de juiste straffen gaan geven.

  A ka sani san de na din b&b (h)e(a)d(e) wan bun cooc cooc water san pur in dji in.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.