Minister Amoksi over wapenvondst: ‘gewapende- en veiligheidsdiensten zijn alert’

8

De Surinaamse samenleving werd gisteren opgeschrikt met de berichtgeving over de aanhouding van verdachten in het westelijk gelegen district, die in het bezit waren van zware wapens. Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie in Suriname onderkent dat er veel illegale wapens in de samenleving zijn. “Het is geen ontwikkeling die wij voorstaan. De gewapende- en veiligheidsdiensten zijn alert”, zegt de bewindsman.

De minister accentueert dat uit onderzoek moet blijken hoe de wapens ingezet zouden worden. “Wij vragen ons af wat dit is. Er kan sprake zijn van terrorisme, ruilhandel met drugs of het beschermen van een criminele organisatie”, aldus de minister. Het onderzoek zal antwoord moeten geven op alle vragen merkt de bewindsman op.

Het ministerie van Justitie en Politie is bezig om in samenwerking met het Kabinet van de President een duidelijke beleidslijn uit te zetten ten aanzien van vuurwapens. “Wij hebben ook in voorbereiding een periode, waarbij mensen die illegale wapens hebben, opgeroepen zullen worden om deze in te leveren. Dit traject wordt besproken met het Openbaar Ministerie”, geeft de regeringsfunctionaris aan.

8 REACTIES

 1. amoksie u slaat de plank mis , weet u niet dat die wapens uit het illegale wapendepot van ddb komen , en wist u niet dat die ddb een illegale wapendepot had tijdens u aantreden , u had toen moeten in grijpen dan had misschien die kleinzoon van ddb nu nog geleefd , en was ddb al opgesloten
  gemodereerd

 2. Kunnen wij weer gerust slapen, want men is alert.

  Lege nak poeroe onzin kraamt ie uit.
  gemodereerd

 3. De minister leegt in een andere samenleving en is politie informatie blind.

  De meeste berovingen en roofovervallen vinden plaats middels vuurwapens. De man geeft een rooskleuriger beeld dan dat het is.
  Dit is zijn waarheid en strookt niet met de werkelijkheid.
  Triest voor iemand die als politieman heeft gefungeerd.
  gemodereerd

 4. @ WAT het is algemeen bekend dat je een Bouta syndroom hebt ,maar zou Meneer Amoksie misschien ook niet de handel en wandel ,en de vrienden van zijn partijvoorzitter en partijleider moeten natrekken? ??? de handel en de criminaliteit is in hun organisatie net als die van de ex president springlevend! !!!
  gemodereerd

 5. Een Surinamer / Diaspora of eerlijk buitenlandse ondernemers zouden niet in Suriname INVESTEREN als zij zulke berichten lees , VEILIGHEID / MEDISCHE VOORZIENINGEN EN ANDERE BELANGRIJKE ZAKEN ZIJN NIET IDEAAL IN SURINAME TEGENWOORDIG.
  POLITIEK EN HET BEDRIJFSLEVEN/ INSTANTIES WORDEN NIET GOED UITGEVOERD” ONZEKER ” WENING CABPABELE KADERS DIE ORDE OP ZAKEN MOETEN STELLEN ( HET GAAT EEN TIJDJE DUREN OM SURINAME ECCONOMISCH STABILITEIT TE CREËREN. HET HUIDIGE REGERING GAAT HET NIET BINNEN 5 JAAR TOT STAND BRENGEN.
  ER IS HEEL VEEL WERK AAN DE WINKEL.
  gemodereerd

 6. Surined , jij begrijpt wat nabestaanden van de decembermoorden elke dag nog voelen , het wordt zeker minder als de veroordeelde bouta eindelijk achter de tralies zit en wij gerust kunnen wachten tot dat de duivel hem ophaalt en dan kunnen wij alles een plekje geven en een strijd van 40 jaar eindelijk opgeven.
  gemodereerd

 7. Amoksi is niets eens in staat om de dagelijkse criminaliteit aan te pakken. Het is een foute boel in dat land. DNA leden maken op dit moment snoepreisjes naar landen waar Suriname geen enkele belang bij heeft. Honderden politiemensen zijn onttrokken aan het korps om regering en bepaalde DNA-leden te beveiligen. Zelfs Reshma Mangre heeft tegenwoordig politie bewaking en dienstauto. De meeste minister zijn in slaapstand op dit moment, behalve als zij met hun dienstauto en chauffeur privé reisjes maken. Suriname is een bacoven winkel geworden. De bromtjie djarie is foefoerman djarie geworden.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.