‘Aangehouden mannen zouden cocaïne vliegtuigje gaan opvangen’

17
Aangetroffen machinegeweren vermoedelijk van diefstal afkomstig 
De verdachten

De politie in Suriname vermoedt dat de groep mannen die met machinegeweren werden aangehouden, een vliegtuigje met cocaïne zouden gaan opvangen. Dat schrijft de Nederlandse website Crimesite op basis van een betrouwbare bron.

De mannen werden aangehouden met onder meer 4 AK-47 geweren, 4 AR-15 geweren, een Glock pistool, een jachtgeweer, munitie, en een satelliettelefoon. Volgens de bron komen de AK’s uit de voorraad van het leger, en zijn de AR-15’s waarschijnlijk vanuit de Verenigde Staten Suriname binnen gesmokkeld.

Eerder werd ook de link gelegd met de wapendiefstal uit de wapenkamer van ex-president Bouterse. De aangehouden mannen zitten volledig in beperkingen en mogen zelfs geen contact hebben met hun advocaat. Volgens Crimesite hebben twee verdachten de achternaam Bouterse.

Minister Amoksi zei in een reactie: “Wij vragen ons af wat dit is. Er kan sprake zijn van terrorisme, ruilhandel met drugs of het beschermen van een criminele organisatie.”

17 REACTIES

 1. Twee verdachten met de achterlijke naam Bouterse.
  Het lijkt erop dat Bouterse al die achterover gedrukte honderden miljoenen dollars uit de staatskas reeds heeft verbrast.
  Hmmm, z’n vrouwen en dochters moeten het wel heel erg bont gemaakt hebben. In zo’n korte tijd alles opgemaakt. Het lijken wel sprinkhanen die alles in korte tijd kaal vreten.
  gemodereerd

 2. Guiliamo A.(36), Siglens L.(33), Lorenzo B.(19), Patrick B.(42), Glenn B.(42), Urwien W.(38), Ernesto B.(24) en Carlos A.(47) zijn vandaag allen aangehouden en in verzekering gesteld nadat er zware wapens bij hen werden aangetroffen.

  Ik heb het al gezegd: prive leger van Bouterse met 2 leden genaamd Bouterse.
  Conclusie: Bouterse heeft een valse aangifte gedaan. De wapens zijn niet gestolen, maar te beschikking gesteld aan zijn privé legertje. Opsluiten die klote ex-president, die Chan een leugenaar noemt, terwijl hij nog steeds de grootste leugenaar van Suriname is. Politie zoek deze zaak tot de bodem uit!!!!
  gemodereerd

 3. Het in criminaliteit laten vervallen van het land Suriname door de NDP met zijn grote verlichte leider. Wat hebben deze gasten met het land gedaan.
  Hoop dat de DEA en andere westerse inlichtingendiensten een grote presentie in het land gaan innemen om dit soort gasten die het land Columbiariseren uit te roeien. Het begin werd al toen gemaakt toen de grote Leider Pablo Escobar in het land in het geheim had ontmoet. En dit soort tuig wordt nog steeds geadoreerd.
  gemodereerd

 4. Wat moeten wij als leken verstaan uit ‘ ze zouden cocaïne vliegtuigje gaan OPVANGEN? Ik heb tenminste geen flauw idee wat ze met dat vliegtuigje van plan waren. Zouden ze een net spannen om het vliegtuigje te vangen, zouden ze het vliegtuigje met hun zware wapens opwachten en doorzeven, hadden ze een afspraak met de piloot om de lading in ontvangst te nemen of wat?
  gemodereerd

 5. Bakuba , je kon wel eens gelijk hebben , wij zeiden gisteren dat die wapens uit het illegale wapen depot zouden komen , want ddb heeft hen die wapens gegeven en hij zegt dat ze gestolen zijn en zijn kleinzoon werd het slachtoffer , echt criminele handelingen
  gemodereerd

 6. Minister Amoksi zei in een reactie: “Wij vragen ons af wat dit is…jaaa wat zou dat toch zyn.!!
  gemodereerd

 7. De veiligheidscommissies die Chan heeft opgericht zitten ook in de groep.Ook de bankrover en moksie alesie doen zaken met de groep.De duivel ddb zit ook in.De OM en Nibte doen ook goede zaken.
  gemodereerd

 8. Alles wat Bouterse is (naam of gerelateerd) is een KWAADAARDIG GEZWEL in de samenleving.
  gemodereerd

 9. Raar wel dat er voor de 2 met een bekende achternaam, geen recht op privacy geld! De media hoort dit soort disrespect achterwege te laten. Rechten zijn gelijk voor een ieder! Waarom zet u niet alle 7 familie namen in uw verslag? Dan weten we direct met wie we te maken hebben!
  gemodereerd

 10. Ongeloofwaardig.
  Zoveel “uithalers” tegelijk? Betrof het een Boeing 666..

  Plus dit:
  “de AR-15’s waarschijnlijk vanuit de Verenigde Staten”, door wie, (de andere ‘’b’) opgestuurd.

  Plus dit:
  Geen contact met raadsman, maar ze hebben al een advocaat, door wie aangesteld.

  Mochten ze vrijkomen op grond van artikel 1980. Dan mag Suriname de tent sluiten. Doekje eromheen en laten zinken!
  gemodereerd

 11. De veiligheidscommissies die pres. heeft opgericht zitten ook in de groep.Ook de bankrover en moksie alesie doen zaken met de groep.De duivel ddb zit ook in.De om en nibte doen ook goede zaken.
  gemodereerd

 12. Moks-aleisi, ik zal je helpen, het is het laatste…
  Bouta heeft de diefstal van wapen uit zijn munitiedepot in scene gezet en heeft criminelen van wapens voorzien om zijn handel te beschermen. Ga wat harder werken voor je geld en kom met maatregelen tegen de georganiseerde misdaad. Je bent sinds je aantreden onzichtbaar en dat terwijl het criminele hoogtijdagen zijn. Je zou je moeten schamen als min. van Justpol en kan liever terugtreden, want jij en je partij zijn een grote 0 en doen geen donder!
  gemodereerd

 13. ALS BOUTERSE VAN HET TONEEL VERDWENEN IS.
  Even een kleine filosofie op basis van bekende informatie:
  Toen Bouterse nog militair was had hij met behulp van de Tucajana’s west Suriname afgesloten. Reden: ongestoorde drugsaanvoer. Hij werd veroordeeld voor drugs door Nederland en heeft dus zijn les geleerd.
  Toen Bouterse President werd heeft hij het vliegveld Tafelberg tot verboden gebied verklaard. Hij heeft zelf Pablo Escobar op het paleis ontvangen en kennelijk afspraken gemaakt. Een militair tevens piloot Kaladin moest op Tafelberg de wacht houden en is tot op heden spoorloos.Reden: ongestoorde drugstransporten. In de Nederlandse kranten verschijnen berichten over grote drugsvangsten. Dit is een mooie tactiek om de achter de schermen opererende onbekende drugbaas enorme klappen toe te brengen. Degene, die eigenaar was van deze drugs heeft dus enorme financiële klappen moeten incasseren en zal vroeg of laat fouten maken. Intussen is Bouterse President af, heeft geen power meer om gebieden af te sluiten en hij ziet zijn drugswereld ineenstorten. Om zijn drugsorganisatie te behouden heeft hij wat gewapende mannen nodig om drugsvliegtuigen te vangen, wat betekent vliegtuigen de kans geven om te landen en pottekijkers op afstand houden. Misschien ook om concurrerende drugsgangs te bevechten.
  Mannen genoeg (intussen blijken meer of alle zeven gearresteerden een familieband met Bouterse te hebben), maar geen wapens.
  Om deze mannen van wapens te voorzien verzint hij een of andere wapendiefstal uit zijn bunker en geeft zijn kleizoon de schuld. Maar deze mannen hebben pech en worden gepakt, met als gevolg dat de drugsorganisatie van DDB aan het licht komt en ook definitief begint af te brokkelen. Het wachten is nu op het moment dat de DEA hem komt ophalen.
  Zeker is dat met de verdwijning van Bouterse straks (ophalen of overlijden) er een rust zal intreden in de drugsexporten vanuit Suriname. Hopelijk is er dan geen vervanger die zijn opengevallen plek zal opvullen, want dan is het weer einde rust.
  Bouterse: houdt toch op en ga je memoires schrijven. het wordt zeker een bestseller.
  gemodereerd

 14. Wie is die tussenpersoon die zouden fungeren tussen regering en onderwereld? By the way, de politie heeft de bootsman vanuit Apoera ook moeten aanhouden!
  gemodereerd

 15. Mensen die dit weten en schrijven zijn medeplichtig, zoveel in het openbaar verteld en politie doet niks?
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.