Ruben Kensen aangesteld als waarnemend korpschef politie Suriname

6
Ruben Kensen aangesteld als waarnemend korpschef politie Suriname

Hoofdinspecteur Ruben Kensen is vandaag, maandag 14 februari, bevorderd tot commissaris van politie en officieel door minister Amoksi aangesteld als waarnemend korpschef (KC) van de Surinaamse politie (KPS). Hij maakt onderdeel uit van het interim-managementteam bij het KPS, dat belast is met de reorganisatie van het politieapparaat.

Op woensdag 26 januari 2022 werd hoofdcommissaris van politie Roberto Prade ontheven uit de functie van KC. Prade werd op maandag 19 augustus 2019 officieel benoemd tot KC door toenmalig president Bouterse en nam voor zijn benoeming een jaar en twee maanden waar in de functie van KC. Nadien was commissaris van politie Henry Seedorf voor enige tijd belast met de waarneming. 

Het interim-managementteam van KPS bestaat uit een viertal politiefunctionarissen, die allen zullen functioneren als commissarissen van politie. Het gaat naast Kensen om Stanley Changoer (plaatsvervangend korpschef) alsook Bryan Isaacs en Rishi Akkal. Changoer diende reeds in de functie van commissaris. Vernomen wordt dat Isaacs en Akkal morgen ook bevorderd worden tot commissarissen van politie. 

Het team zal de transformatie van het politieapparaat moeten inzetten. Het ligt in de bedoeling dat er in deze transitiefase trainingen komen, zowel nationaal als internationaal met als uiteindelijk doel de juiste personen op de verschillende afdelingen van het korps te plaatsen. Dit op basis van beoordelingen alsook op basis van professionaliteit en bagage aan ervaring.

Het afscheid van Prade:

6 REACTIES

 1. Het interim-managementteam van KPS bestaat uit een viertal politiefunctionarissen.
  =============
  De koek is broederlijk verdeeld tussen de VHP en ABOP. De NPS pist weer naast de pot. Had ook niet wat anders verwacht van die slappeling, Rusland. De slijmbal Somo heeft er geen moeite mee, is vooral bezig met verkiezingscampagne.
  gemodereerd

 2. Blijkt toch dat hij iets kan, maar veel meer dan dat is er niet….die moksaleisie!
  Wat een lachertje toch. In het verleden tijdens didibrie was er ook een jonko rokende rastaman, die zo kort op de stoel heeft gezeten, dat niemand hem meer kent….
  Dit soort gasten kennen maar een soort ontwikkeling…die van hun bankrekening wel te verstaan!
  gemodereerd

 3. En nu een paar van de gasten van spb ook naar huis sturen. Heb geen verkavelaar in het korps nodig. Ook geen gangsters.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.