Korps Politie Suriname heeft vanaf vandaag nieuwe korpschef

35
Het Korps Politie Suriname heeft vanaf vandaag een nieuwe korpschef
De president van Suriname feliciteert de nieuwe Korpschef van Suriname

Roberto Prade is vandaag, maandag 19 augustus, officieel geïnstalleerd tot korpschef van het Korps Politie Suriname (KPS). Prade is in aanwezigheid van vele hoogwaardigheidsbekleders eerst beëdigd tot hoofdcommandant door de Surinaamse president Desiré Bouterse. Vervolgens heeft de gewezen KC Agnes Daniel het vaandel overgedragen aan de president, die op zijn beurt dit heeft overgedragen aan de nieuwe politiebaas.

Prade is de 49ste korpschef en heeft met de installatie formeel het roer bij de politie van hoofdcommissaris Agnes Daniel overgenomen. Hij is bij zijn installatie ingegaan op criminaliteit en structuren binnen het korps, onder andere; HRM, wagenbeheer en de bedrijfsvoering. “Ik ga voor het groter belang en ik verwacht dat u dat ook doet.”

Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie heeft tijdens toespraak zijn bewondering voor de nieuwe KC uitgesproken. “U bent als aspirant uw loopbaan begonnen. Een behoorlijke bagage dus. Het KPS en de samenleving van Suriname wordt nu aan u toevertrouwd. De investering in de samenleving moet worden voortgezet.” 

35 REACTIES

 1. Hmmm gaat hij zijn werk serieus nemen…we gaan het zien …ik zie ergens een internationale verzoek tot uitlevering hangen …hoe bedoel je hogerop komen…


  Maak melding

 2. ROBERTO PRADE JIJ BENT NR 49, MAAR OOO WEEE JIJ ME VOOR DE VOETEN LOOPT DAN VLIEG JE ER ZO SNEL MOGELIJK ERUIT ZOALS JE VOORGANGERS, DUS WEES OP JE HOEDE.

  ROBERTO JE HEBT LEF EN NEEMT OKASI WANT JE WILT OOK UIT DE NJANG PATOE VRETEN ALS DE REST. DIE PORTIE VAN FIKKIE WIL JE OOK GRAAG VRETEN. JULLIE NEMEN ALLEMAAL GENOEGEN MET DE AFGELIKTE BOTERHAM. GATVER ALLEMAAL VAN DIE BAKVISJES, ZE LUSTEN ALLEMAAL DIE AFGEKLOVEN 🤣🤣🤣KLUIF VAN FIKKIE. BAH BAH BAH BAH TJAKES MOET ER VAN KOTSEN….😏😣🤔


  Maak melding

 3. Ik heb er helemaal geen fiducie in . Elke benoeming van deze regering is gebaseerd op vriendjes en loyalisten die naar de pijpen van Bouterse zullen moeten dansen wanneer het erop aankomt.


  Maak melding

 4. Zolang Bouterse aan de macht is of zolang figuren als Bouterse en Brunswijk invloed kunnen hebben in de politiek zal er nooit een veilig Suriname komen.

  We willen geen figuren met een criminele achtergrond of criminele relaties in de politiek en regering.


  Maak melding

 5. Jullie allemaal die negatief over Prade praten zijn jaloers ,hij heeft er voor gestudeerd ,of jullie de School niet af hebben gemaakt is niet zijn probleem ,ik ben blij dat deze Jonge man Korpschef is geworden 💪🏽💪🏽💪🏽💪🏽💪🏽💪🏽💪🏽💪🏽 Mi blaka brada toen Santhoki en mevr Mathoura daar zaten spraken jullie ook zo over hun jullie weten wat mevr Mathoera uit had gespookt toen ze bij de Politie zat zijn jullie dat vergeten of daar over hoor ik niemand van de VHP praten dus deze jonge blaka boi heeft het geschopt tot Korpschef en dat kunnen jullie niet uit staan ,met alle negatieve tijd van jullie


  Maak melding

 6. De paarse Klojo … Roberto Prade … is tot de verkiezing mei 2020 …. Korpschef … dat weet hij ook.
  Daarna geldt:” te kaw nyang a moe dji asi pasi ” m.a.w. na 25 mei zal deze Klojo van het toneel verdwijnen,
  terug in de rang van hoofd Inspecteur.


  Maak melding

 7. Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse … zie foto … de tand des tijds vreet aan je … binnenkort zul je niet eens in het openbaar durven verschijnen. Het bloed van de martelaars roept om vergelding !!!!!!!!!!


  Maak melding

 8. Belangrijk bij een functie is wat je in je mars hebt, je opleiding en de geschiktheid. Opwaarderen naar een hogere rang en vervolgens benoemen tot Korpschef is je eigen graf graven. De bedoeling van DB is dan ook dat deze persoon naar zijn pijpen gaat dansen. Voor Roberto maakt het geen bal uit, als zijn salaris op tijd gestort krijgt. Daar buiten gebruik makend van allerlei beroepsfaciliteiten.

  Hopelijk dat de hindoestanen en javanen het ook kunnen inzien dat de meeste hoge posten alleen maar door zwarten worden ingevuld. Kennis of geen kennis beschikken maar wanneer je zwart ben en kroes haar is het oké.
  Foei toch!!!!!


  Maak melding

 9. Schande aan die professionele politieagent die de hand van de duivel schud. Geen nadere verklaring nodig. Kon je niet een jaar wachten in plaats van die mpp moordenaar zijn krabita anoe te schudden.


  Maak melding

 10. Het verbaast mij dat waterkant dit soort rare en haatvolle en soms onbeschofte taalgebruik tolereert. Deze mensen horen een waarschuwing te krijgen. Hou rekening dat kinderen en jongeren ook meelezen en Houdt toch je negativiteit voor jezelf.


  Maak melding

 11. In Suriname kan iedereen een hoge functie krijgen kijk maar naar Bouterse die is president geworden en heeft zelf geen verstand van zaken.Mijn land is gedegradeerd tot een bananen republiek.Dat is mijn mening als Surinamer.


  Maak melding

 12. Deze paarse loopjongen Prade, had ook nooit verwacht, dat hij deze functie zou gaan bekleden, of hij geschikt is, zal moeten blijken, want met jaknikken en hielenlikken, ga je het niet redden, en zeker niet bij het handen schudden van een moordenaar die opgesloten had moeten zitten, dus dat alles maakt het nog lachwekkender.


  Maak melding

 13. @ haat no
  Grapjurk. Denk je dat kinderen onze onzin komen lezen.

  Wat levert dit deze man op?
  Twee extra lintjes, een handdruk en hij kan zich nog onbeschofter gaan gedragen tegen een grotere groep.


  Maak melding

 14. @ haat no bung ;
  Dat er soms schuttingtaal wordt gebezigd op deze site ben ik met u eens. Maar de meningen op bovenstaand bericht hebben niks met negativiteit te maken . Het is een feit dat Bouterse een desastreus beleid voert en alleen ja knikkers en hielenlikkers benoemd in belangrijke functies zodat hij overal invloed kan uitoefenen. En dit is keihard de realiteit meneer of mevrouw haat no bun!!!!


  Maak melding

 15. Hast No Boeng.
  ik geef u groot gelijk maar wat denkt u van ongeschoolde leerkrachten die hier zitten te reageren als criminelen?? ja ik noem ze leerkrachten maar wel soort van he want ze hebben allen de hellenkeller school doorlopen.

  Dan hoor je een djado zeggen of roepen als jij mij voor de voeten loopt…staat de dja voor djamakatie hetgeen wil zeggen boef schurk rover?? en de do voor dom???
  Ga en zeg het in prade zijn gezicht.
  het schijnt dat deze gasten de criminaliteit verheerlijken dus verwacht verder geen woord over dat zij hopen dat de criminaliteit de kop in word gedrukt..verwacht dat niet van een crimineel….ga werken dan heeft de korpschef geen last van jullie en omgekeerd jullie niet van hem….,🦈🦈🦈🦈🦈


  Maak melding

 16. De zoveelste paarse marionet. Met onberechte moordenaars, drugcriminelen en staatskas/bankrovers aan de macht, dankzij oerdomme dwaze idiote ndp stommelingen zullen moorden, drugsdelicten en berovingen blijven stijgen. Dader en slachtoffer zijn vaker paarsdom geindoctrineerde ddb volgelingen.


  Maak melding

 17. Prade heeft aangegeven de bezem erdoor te halen. Want nieuwe bezems vegen schoon. Maar oude bezems kennen wel alle hoeken en gaten. Het moderniseren van het politieapparaat is ook een positief signaal. Het lag in de lijn der verwachting dat hij korpschef zou worden ,dus er is niets nieuws onder de zon. Hij kan gemakkelijk gemonitord worden aan de hand van de prestaties van het korps betreffende vermindering van de criminaliteit, optreden van de politie jegens de burger ,preventie ,voorlichting en zo zijn er nog wat onderdelen waar je erachter kunt komen of hij zijn functie goed verricht. Succes.


  Maak melding

 18. Er is niemand dan ook echt niemand die zijn of haar functie naar behoren doet wat wil je met ongeschoolde mensen die als een kerstbal aan de boom hangen en zelf niet weten hoe ze daar beland zijn


  Maak melding

 19. “” … Korpchef haalt bezem door inlichtingendienst …””

  Dus hij gaat de wegen voor drugstransporten weer vrij maken.

  Want hoe slecht is de inlichtendienst ?? …


  Maak melding

 20. Prade:heeft in de afgelopen maanden een groot netwerk van drugs-, wapen- en anabolenhandelaren opgerold. Er is beslag gelegd op 450.000 euro aan contant geld en banktegoeden en voor meer dan 1 miljoen euro aan xtc, anabolen en geneesmiddelen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.