Korpschef Roberto Prade wordt uit functie ontheven

20
korpschef Roberto Prade
Foto: korpschef Roberto Prade (c) Korps Politie Suriname

In Suriname wordt de hoogste baas van de politie, korpschef Roberto Prade, uit zijn functie ontheven. Dat meldt de Surinaamse nieuwssite Starnieuws vandaag.

Volgens de site heeft Prade dat vandaag te horen gekregen tijdens een onderhoud met minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie.

Prade die in 2019 werd benoemd door toenmalig president Bouterse, lag al geruime tijd onder vuur. Vanaf 2020 is er vanuit de politiek vaker geroepen om hem te vervangen.

Een paar weken terug gaf president Santokhi in het parlement al aan dat er een drastische reorganisatie bij het Korps Politie Suriname aankomt. Daarbij zou eerst de korpsleiding worden vervangen.

UPDATE: Atompai heeft het bericht dat korpschef Prade uit zijn functie zou zijn ontheven, betiteld als ‘misleidende berichtgeving van de minister‘. In een bericht op Facebook schreef hij dat de politiebond Prade niet zal laten vallen.


20 REACTIES

 1. En nu ook atompai vervangen. Want doet niks. Lelydorp politie post een maand lang geen voertuig maar heeft daarvoor niet gestaakt. Wait and watch.
  gemodereerd

 2. Ai famiri, “dat doet pijn :)” Echt niet!!!! A.U.B. geen Bordo of wat voor dagoe, maar een rechtvaardige en oprechte Surinamer. Kleur, ras, geen probleem!!!!!!!
  Hield Prado, de rovers van de wapens vanuit het huis van druga baas, de hand boven het hoofd? Ai boy a tori spang. Step by step brengt Chanwa & Co verandering in de corrupte boel.
  Chanwa be careful!

  Gado de wi fesi mang.
  gemodereerd

 3. En nu nog A Moksi Alésie vervangen voor een Capabele man, en dat kan
  alleen de Pres doen. Ik heb een geschikte kandidaat voor, maar het is een NDP,er
  en hielen likker van DDB. Het is Prof. Dr. Mr. Drs.Ir. RobGay. Hij is econoom, geven jullie hem de gelegenheid om te laten zien, waarvoor hij geleerd heeft!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 4. Goed zo Chan mi mati, eindelijke uw belofte na gekomen. Ook de politie bond aanpakken en hoge straf voor de criminelen invoeren. En vergeet Bouterse en de paarse criminelen vrienden niet!
  gemodereerd

 5. We gaan kijken wie er in zn plaats komt. Het zal iemand zijn die op Chan lijkt. Amoksi je wordt met de dag labieler.
  Dit korps moet ht volk beschermen?? Deze mensen moeten wij, burgers vertrouwen??
  gemodereerd

 6. En wanneer volgt zijn baas, Amoksie. Of durft Chan Amoksie niet te ontslaan. En wanneer wordt Bordo als directeur NIS ontslagen.
  gemodereerd

 7. Het is eindelijk zover, Een Politie korpschef die wel tegen bepaalde mensengroepen laat optreden. Maar tegen mensen van de ABOB doet hij meestal alsof zijn neus bloedt of hij heeft er niets van gehoort. Echt een marionet van Ronnie Brunswijk. Er zitten heel wat criminele jongens in het korps en die voelen zich als een koning, omdat ze nu met een vuurwapen mogen rondlopen uit hoofde van hun functie. Merendeels kennen de WET niet en zijn veelal niet voldoende geschoold. Er is toch een minimum schooloploeiding vereist bij de aanmelding en sollicitatie van iemand die dienst wil nemen in het Korps Politie Suriname? Ook e4en minimale lengte en het fatsoenlijk communiser4en met de bevolking is toch een must? Maar als zij ( deze politie agenten ) het voorbeeld van hun politieke leider ( lijder ) krijgen, om iemand met LIEDERLIJKE taal te bejegenen, terwijl je een VOORBEELD functie bekleed en een ambassadeur van je land, je bent tenslotte een VP ( vise president ), dan ben je eerder een schande voor ONS land en hoor je daar niet thuis. Dus ook hij moet moet zo snel als mogelijk, de hielen lichten.

  Schande, schande en nogmaals schande voor Suriname en haar totale bevolking.

  GOD BEHOEDE ONS VOOR DEZE CRIMINEEL ( een in het buiteland veroordeelde DRUGS VERKOPER )
  gemodereerd

 8. Als het waar is 👍👍
  Het vervangen van Prade is niet voldoende.
  Er moet een bekwame korpschef benoemt worden, geen politiek gelieerde individu.
  Nu nog voldoende geld en materiaal naar de politie en de Minister moet ballen tonen. De politie (de goeden) is onze beste kameraad, laat dat duidelijk zijn.
  Wonen/leven in switi Sranan moet weer gezellig zijn.🍸🎼
  gemodereerd

 9. Dit is een politieke keuze geweest en heefd niets met funtioneren van de persoon, men wilde hem allang daar weg hebben, jammer dat ze niet aan de armoede iets doen ,gaat santoki nu alle mensen zonder inkomen crinaliseren en opstuiten want dat is het goedkoopste .
  gemodereerd

 10. Dat werd tijd !
  Prade and friends leveren geen toegevoegde waarde aan een veilig Suriname.
  Aan de vele reacties te zien staat het volk volkomen achter dit besluit en was het liever gisteren dan vandaag.

  Atompai zorgt voor destabilisatie en heeft een geheime agenda.
  KPS op de schop en rommel op de schopstoel.

  Er moet een diepgaand onderzoek komen naar het (privé) vermogen van bepaalde functionarissen.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 11. En nu ook de met geld strooiende ( corrupte) vakbondsleider nog .

  Hij zei dat hij niet ontslagen kan worden als vakbondsleider.
  Maar wel als inspecteur van politie.
  De rest laat ik aan de slimme mensen hier over.

  Ik rust
  Djamoe
  gemodereerd

 12. Nu is het zover , de president heeft woord gehouden , dat in januari rotte appels vervangen worden , dit is een , volgende
  gemodereerd

 13. het is een zooitje bij kps, dus logisch dat ze eerst de hoofdschuldige pakken
  als amoksi deze slappe zak niet verwijderd, moet amoksi zelf het veld ruimen vanwege wanbeleid.
  gemodereerd

 14. Atompai meet met 2 maten. Waar was hij toen chin stolk, peiter e.a waren ontheven zonder een ontheffingsresolutie. Toen was hij secretaris van spb en hebben zij hun mond niet opengedaan. Aan atompai c.s zij wachten nogsteeds op hun ontheffingsresolutie.
  gemodereerd

 15. Zo, dus de grote schoonmaak bij het verrotte kps is eindelijk begonnen, en dan top-down.
  Goed zo, had eerder moeten gebeuren, want deze rat is nooit goed uit de verf gekomen. Er zijn genoeg capabele mensen die de functie kunnen vervullen. idem voor anopai, de grootste klaploper bij kps!
  gemodereerd

 16. Ook in Nederland gedoe met de politie die demostranten op monsterlijke wijze behandelt en opgefokte politiehonden op ze afstuurt. Zo erg, dat het wereldnieuws werd. De mensenrechten in Nederland wordt steeds meer door de overheid(s-dienaren) zelf vertrapt. Richting dictatuur en politiestaat dus.
  Om ervoor te zorgen dat Suriname in de pas van Nederland gaat lopen hebben ze iemand van Surinaamse afkomst als minister benoemd. Niets is toeval in de politiek.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.