Besloten groep binnen KPS neemt afscheid van korpschef Prade

10
Besloten groep binnen KPS neemt afscheid van korpschef Prade
Beeld (c) Facebookpagina Sergio Gentle

Korpschef Roberto Prade is maandag ceremonieel bedankt voor zijn bewezen diensten, door een besloten groep binnen het Korps Politie Suriname (KPS). Deze besloten groep werd geleid door de hoofdinspecteurs Sergio Gentle, Raoul Hellings en inspecteur Mielando Atompai. Gentle plaatste beelden hiervan openbaar op zijn Facebookpagina.

Opmerkelijk was dat zowel de plaatsvervangend korpschef, commissaris van politie Henry Seedorf, als het bestaande KPS managementteam schitterden door afwezigheid. Bij navraag wist een officiële bron te vertellen dat de plaatsvervangend KC en het managementteam niet waren uitgenodigd dan wel van deze activiteit op de hoogte waren gesteld.

Het bevoegd gezag heeft het besluit genomen om de politiebaas te ontheffen uit zijn functie. Hij werd op maandag 19 augustus 2019 officieel benoemd tot korpschef door toenmalig president Delano Bouterse. Prade nam voor zijn benoeming een jaar en twee maanden waar in de functie van KC.

Sinds 2020 is er vanuit de politiek vaker geroepen om hem te vervangen. President Chandrikapersad Santokhi kondigde vorig jaar in het parlement aan dat er een reorganisatie bij het Korps Politie Suriname aankomt en dat de totale korpsleiding vervangen wordt.

Het is vooralsnog niet bekend wie de opengevallen functie zal bekleden. Momenteel neemt commissaris van politie Henry Seedorf waar. 


10 REACTIES

 1. dat besloten groepje was zeker een paars groepje , allemaal ontslaan , want die lui zijn de rotte appels , en prade mag je nu op leonsberg wonen
  gemodereerd

 2. Den ab ten, moesten ze niet werken? Of was er weer geen benzine om uit te rijden, en hadden ze drom alle tijd?
  gemodereerd

 3. Dus de politiebond maffia waart zich degenen, die bepalen bij KPS. 1 advies: ga zelf op straat om de boevengilde te helpen decimeren ipv stoer te doen met jullie opgepoetste knopen en sterren en touwtjes. Waar zijn de echte politiemannen en vrouwen, waar er vroegere respect en vrees voor was, gebleven?
  gemodereerd

 4. Opgeruimd staat netjes…hij mag nu de schoenen van zijn baas gaan poetsen, want dan komt hij beter uit de verf,….niksnut!
  gemodereerd

 5. Beste famiri, als het bericht klopt ! Dan zijn deze kerels de potentiele coupplegers binnen het politieapparaat.

  Weg met de rotte abanies!
  gemodereerd

 6. In het leven heb je ”Vrienden en Vijanden” zo te zien, was deze man niet
  bij iederéén binnen het korps geliefd!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 7. opgeruimd staat netjes, nu nog die andere criminele paarse ratten en de opper rat zelf.

  DDB oppakken en voor 100 jaar opsluiten!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.