Operatie ‘Veilig Suriname’ aangescherpt na golf van ernstige misdrijven

7
politie en militair in Suriname
Archieffoto: politie en militair in Suriname patrouilleren samen.

De golf van ernstige misdrijven de afgelopen dagen, heeft het Surinaamse ministerie van Justitie en Politie doen besluiten de operatie ‘Veilig Suriname’ verder aan te scherpen. Gewelddadige gewapende overvallen op burgers in woningen, bedrijven en op de openbare weg vinden met regelmaat van de klok plaats.

Het is de autoriteiten ook opgevallen dat er sprake is van een reeks van criminele activiteiten, hetgeen niet ongebruikelijk is in deze periode van het jaar. Gebleken is dat jaarlijks rond deze tijd de samenleving slachtoffer wordt van zware berovingen waarbij veel geweld wordt toegepast. Verder is er sprake van ruzies en meningsverschillen die uitlopen op schiet- en steekpartijen. 

Te Redi Doti heeft zich op woensdag 29 december een geval voorgedaan, waarbij zwaargewapende criminelen gekleed in camouflagepakken een aantal personen hebben beroofd. Judith Dragtenstein, hoofd Bestrijding Zware Criminaliteit van het ministerie van Justitie en Politie, erkent de situatie van zware criminaliteit, zoals die zich momenteel voordoet.

Zij doet een beroep op de gemeenschap om mee te helpen de daders van deze brute roofovervallen, waarbij er twee doden te betreuren zijn, op te sporen in te rekenen. Tevens vraagt de politietopper dat mensen niet naar het gebied trekken, en dat men tegelijkertijd te alle tijden voorzichtig is. Dragtenstein wijst erop dat de politie niet overal kan zijn. Ze verzekert de gemeenschap dat met het intensiveren van de operatie de politie ook haar zichtbaarheid in alle gebieden, ook in het achterland, heeft verhoogd. 

De zaak waarbij er handgraten zijn aangetroffen op het erf van journalist Jason Pinas, heeft de volle aandacht van de autoriteiten. De politiefunctionaris zegt dat deze kwestie in onderzoek is. Aan de gemeenschap vraagt zijn alert te zijn. De politie zal overal zichtbaar zijn, ook na 9 uur ‘s avonds, wanneer de lockdown tijd ingaat.


7 REACTIES

 1. Zolang Amoksie aan het roer staat gaat er weinig gebeuren. Chan, wanneer ga je deze ongeschikte minister ontslaan. Toon wat meer daadkracht president.
  gemodereerd

 2. Misschien kan de overheid, bij zichzelf te rade gaan wat de drijfveer zou kunnen zijn van deze toename van criminaliteit. Mijn advies… maak het leven draaglijker voor de inwoners van Suriname. Op dit moment heeft u iedereen stevig vast bij de ballen. En een kat in het nauw, maakt rare sprongen!
  gemodereerd

 3. ALS HET KALF VERDRONKEN IS…..
  WAT EEN AFLUIT VAN POEPECHAN. GEEN DAADKRACHT. ZACHTE HEELMEESTERS MAKEN STINKENDE WONDEN. OPTREDEN VERWACHT HET VOLK. SUFFERDS.
  gemodereerd

 4. ☝🏼En wat about de VP in Suriname , de grootste crimineel op een gevaarlijke post. Chan durft hem niet aan te pakken. Niemand trouwens😣, hij schuwt er niet voor je op te ruimen.
  gemodereerd

 5. konsensi , weet je wie die kat is die rare sprongen maakt , ja konsensi dat is jou baasje bouta , hij heeft de wapens gegeven aan die lui , en vertelde dat ze uit zijn illegale wapenkamer waren gestolen en gaf zijn kleinzoon de schuld die net daarvoor zelfmoord ??? pleegde , en jij hebt geen ballen ,maar paarse luchtbelletjes
  gemodereerd

 6. De oorzaak vd criminaliteit begonnen met de staatsgreep op 25 februari 1980 tot 25 mei 2020 met uitzondering van de periode 25 mei 2000 – 25 mei 2010.

  ddb, ndp, ndp-afdviseurs, boefdraad enz hebben van de republiek Suriname een dictatuur gemaakt, zelf verrijking, eigen belang, dood en verderf, de grondwet en verdragen vertappen, miljoenen US $ en miljoenen € aan diefstal, witwassen, corruptie, neks no fout, geen normen en geen waarden bij de bevolking is ontstaa, grote armoede en grote ellende, gaan valuta, ontwaarding srd, Alcoa/Suralco weggejaagd uit het land, uitverkoop van rondhout aan de Chinezen, goud aan IAMGOLD en NEWMONT, grote leningen met hoge renten bij buitenlandse banken, crediteuren, dat in hun eigen zakken verdwenen op hun buitenlandse rekeningen, enz.

  Het Volk pinaart. El Vene en Sardjoe hadden in hun periode 25 mei 2000 – 25 mei 2010 orde gebracht in de buitenlandse hoge schulden die ook door ddb en co tot stand waren gekomen, en de maatregelen waren hard. Het Volk de kiezers hebben de regering NPS, VHP PL, ABOP toen zwaar afgestraft bij de verkiezingen van 25 mei 2010. De 2 termijnen regeringen van ddb en de ndp met coalitiepartijen hebben het land toen in deze situatie van de grote schulden met hoge renten, enz terecht laten komen.

  Een huis kan je binnen enkele uren door een brand vernietigen, maar het weer opbouwen kost vele jaren. Je zal eerst het kapitaal ervoor moeten hebben en dat heeft Suriname ook niet.

  Het Kapitaal dat Suriname nodig zal hebben voor de opbouw zal komen van leningen van de Wereldbank, IDB enz. Maar eerst moest Suriname een akkoord met het IMF bereiken voor haar balanssteun. Van het IMF krijgt Suriname hiervoor geld en ook dit geld zal moeten worden afgelost op voorwaarden van het IMF.

  Het is de vraag wat er met het kapitaal die Suriname gaat krijgen van de Wereldbank, IDB en andere banken gaat doen. Vast staat dat deze leningen niet bestemd zijn om te consumeren, maar in productie-en exportondernemingen gestopt zullen worden. Dat is de enige manier waarop Suriname kapitaal/Valuta kan verdienen om haar grote schuldenlast af te lossen en dit kan enkele jaren gaan duren voordat deze productie en exportondernemingen, waar werkgelegenheid in zal komen voor de Surinamers zullen ontstaan.

  Doordat Suriname nu met IMF een overeenkomst heeft gesloten over haar schulden kan een gedeelte van de inkomsten uit goud, aardolie-inkomsten van Staatsolie, enz weer vrij komen voor de Surinamers en de Surinaamse economie. Er ontstaat dus enige verlichting voor de regering om orde op zaken te stellen voor de Surinamers.

  Ook wordt uitgekeken naar de resultaten van de aardolie- en gasvoorraden die in blok 58 door Appache ( en Total) zijn voordekt in de Surinaamse territoriale wateren, dicht bij de zeegrens van Guyana waar er ook veel aardolie in hun zeegebied is gevonden. Als blijkt dat de aardolie- en gasvoorraden een Bonaza is, zijn alle problemen van Suriname opgelost voor de middellange en lange termijn. We kunnen onze schulden bij IMF, de huidige schulden, te te maken schulden bij de wereldbank, IDB dan heel gemakkelijk aflossen met de opbrengsten US-$ van de aardolie- en gasvoorraden voor onze kust en allerlei andere plannen van de infrastructuur, sociale uitdagingen enz.

  2022 is daarom een heel belangrijke jaar voor ons Suriname omdat we dan zullen weten hoe de vlag van Suriname bij hangt.

  Laten we het beste van hopen en dat er meer aardolie-en gasvoorraden voor onze kust gevonden worden en ook nieuwe goudvelden ontdekt worden. Wat wel belangrijk is dat alle poknokkers belasting gaan betalen aan de overheid, want hiermee krijgt de staat ook heel veel inkomsten binnen.

  Laten we geen provincie worden van China, want daar schieten we niets mee op.

  Verder dat ddb, ddb-gezin, de adviseurs en alle criminelen worden veroordeeld en in de gevangenis terecht komen, de zg politieke partij ndp met wortel en tak wordt vernietigd. ddb, ndp is de vloek van Suriname( herhaal). Eens maar nooit weer ddb, ndp in de politiek (herhaal).

  We hebben ons les geleerd met ddb, ndp, ndp-adviseurs wat wij nooit meer willen hebben in het bestuur, regeringscoalitie en de politiek in Suriname (herhaal). Laat dit een wijze les zijn, eens maar nooit weer, ddb, ndp in de politiek van Suriname.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.