15-jarige jongen aangehouden in roofmoord zaak bakkerij

13

De Surinaamse politie heeft afgelopen weekend een 15-jarige jongen aangehouden, in verband met de roofmoord op de 50-jarige Zhenjie Yang bij de bakkerij aan de Kwattaweg. N.R. zou samen met twee anderen verantwoordelijk zijn voor de roofmoord.

Het ontzielde lichaam van de vrouw werd op zondag 19 december aangetroffen in het pand. Agenten troffen de vrouw in haar slaapkamer liggend op haar rug op haar bed aan. Om haar hals troffen de wetsdienaren een kleine baddoek aan.

Het vermoeden bestaat dat de vrouw gewurgd is. De tiener ontkent hier iets mee te maken hebben. Hij is na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

Vanwege zijn jeugdige leeftijd is hij ondergebracht in het jeugdcellenhuis van het Opa Doelie Doorgangscentrum meldt de politie. Het onderzoek duurt voort.


13 REACTIES

 1. Raar!

  Iemand wurgen vereist heel veel kracht. Iemand aankijken en wurgen (mevr is aangetroffen op haar rug) vind je vaak in de relationele sfeer.
  Ik las eerder een reactie over ‘blauwe plekken’ in het verleden.

  15jr, misschien een dief, maar geen moordenaar, vermoed ik.
  gemodereerd

 2. Als dit waar is kan men de conclusie trekken dat de criminaliteit in Suriname niet alleen aan het verruwen, maar ook aan het verjongen is. Wat deed ik als 15 jarige jongen? Ja, voetballen en meisjes schijnen, af en toe wat vruchten jatten bij vervuurt te Livorno, boodschappen voor mijn moeder doen en huiswerk maken. Meer niet.
  gemodereerd

 3. Het is een arme kind met een vervelende jeugd en via jeugdzorg zal hij geen lange straf krijgen. Misschien helemaal geen straf. Zo zijn de regels.
  gemodereerd

 4. Als een 15 jarige nu al moord, moeten ze hem voorgoed wegdoen.
  Heel erg triest.
  Je gaat de vrouw beroven en iok vermoorden. Waarschijnlijk kende de vrouw hem.
  gemodereerd

 5. 15 jaar en een arm kind? Ja nooh, t wordt steeds gekker in Suriname. Ik schrik wel van de leefdtijd. Nee, hij komt niet vrij, hij gaat vertoeven bij opa Doeli
  gemodereerd

 6. Kwakoe van Helena Christina 28 december 2021 At 10:48
  Als dit waar is kan men de conclusie trekken dat de criminaliteit in Suriname niet alleen aan het verruwen, maar ook aan het verjongen is. Wat deed ik als 15 jarige jongen? Ja, voetballen en meisjes schijnen, af en toe wat vruchten jatten bij vervuurt te Livorno, boodschappen voor mijn moeder doen en huiswerk maken. Meer niet.
  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  @AM
  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Ook 15 jarigen kunnen zijn ontspoort maar nog buigzaam genoeg om stevig in de maatschappij te staan en voorbeeldig te zijn.
  Jammer voor de vrouw dat het zo is afgelopen. Ik ken ook een verhaal(waar gebeurd) van iemand die bij genoemd bedrijf waar jij om vruchten ging, voor kippen ging. Na een fikse straf van de gebroeders van het bedrijf heeft hij nooit meer de drang gehad. Hij hield wel een rare tic over aan de straf op een rode mieren nest.
  Soms zijn lijfstraffen beter dan celstraffen!
  gemodereerd

 7. Kwakoe van Helena Christina
  Als 15 jarige dacht je niet eens aan inbreken laatstaan iemand doden. Zoals bigi sma zeiden “na nauwelijks joe pisie e boro gron” .
  Je deed andere dingen, dingen zoals jij die opsomt en in de droge tijd ging je vissen en vogeltjes vangen. Vooral Livorno kon je nog genoeg roties en moestaas vangen.
  gemodereerd

 8. 15 jaar en moord door verwurging? De kan de surinaamse politie dit oplossen want kan zoveel dingen zijn om de politie af te leiden van echte daders. Onze politie kan boefdraad ook niet vinden en de diefstal van geld uit politiekluis is ook nog niet opgelost.
  gemodereerd

 9. Bigi sma en Sammy the queen,
  Dat waren geen rode mieren maar rode pepers op een plek die ik niet nader wil omschrijven bij een Javaan gedaan. Maar deze man had geen vruchten, maar kippen gejat en dat gebeurde bij die andere V. te weten zijn broer.
  B.S. Je vergeet vliegeren en voetballen bij Marilva aan de makaholoweg (niet samentrekken), die intussen de Dageraadstraat heet., te noemen.
  Dat waren acheraf gezien mooie tijden. En niet vergeten de schoolbus met als chauffeur de heer Bachoe met die mooie meisjes.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.