Minister: ‘Bende verantwoordelijk voor gewelddadige beschietingen’

13
Minister: 'Bende verantwoordelijk voor gewelddadige beschietingen'

Er is meer bekend over de gewelddadige beschietingen die woensdag plaatsvonden bij de Musaweg, in de omgeving van Cassipora. Daarbij werd in eerste instantie bij een poging tot roof, een voertuig (foto inzet) dat richting Cassipora reed beschoten door een aantal mannen.

Beide inzittenden werden daarbij geraakt. De 27-jarige bestuurder reed het voertuig naar de poli van Redi Doti voor medische hulp. Voor de Braziliaanse man die op de passagiersstoel zat was het te laat, hij kwam onderweg te overlijden: (tekst loopt door onder foto)

Één persoon dood nadat rovers schoten lossen op voertuigen
De persoon op de bijrijdersstoel is om het leven gekomen.

Daarna werden opnieuw twee mannen in hetzelfde gebied beschoten. De mannen die op een zogeheten ATV zaten liepen daarbij schotwonden op. Ze werden van hun bezittingen beroofd door een aantal rovers die vanuit het bos kwamen.

De slachtoffers werden door een voorbijganger aangetroffen en werden ook naar de poli te Redi Doti vervoerd. Bij de poli aangekomen bleek dat één van de gewonde mannen geen teken van leven meer vertoonde.

Beide lichamen zijn ter obductie in beslag genomen. Volgens de Surinaamse minister van Justitie en Politie gaat het om een bende en zijn inmiddels acht verdachten aangehouden. Het onderzoek is in handen van Kapitale Delicten.

Direct na deze gebeurtenissen besloot districtscommissaris Marlene Joden de Carolinaburg over de Surinamerivier in de rijrichting Mapane, tot nader order af te sluiten voor het verkeer, met uitzondering van bestemmingsverkeer.

“Deze maatregel is in het kader van de ontstane gewelddadige situatie in het gebied” schrijft de dc.

Dit zei de minister hierover:


13 REACTIES

 1. Ik vraag me af of Suriname wel op kan tegen zijn criminelen. Ik heb zo het idee alsof Suriname veel meer criminelen heeft als politieagenten incl. de criminelen die ook in het korps zitten.
  Het wordt een zeer lastige klus wat niet onderschat mag worden. Het is niet goed voor de algehele ontwikkeling natuurlijk. Ik hoop dat het ooit wel goed komt eventueel met buitenlandse hulp.
  Zelfs in Afrika is de verhouding criminelen vs normale burgers niet zo hoog. Er is echt iets mis met het land en wat het zover heeft laten komen is mij een raadsel.
  gemodereerd

 2. Wat een slecht pratende minister die nauwelijks woorden kan vinden en zinnen samenstellen om de situatie bloot te leggen.
  Deze minister praat als een persoon die nauwelijks de rode draad kan weergeven noch oplossingen aandraagt, waardoor werkelijke oplossingsgerichte acties kunnen worden ingezet.
  Dit is een treurige aanblik en gehoor die deze minister, wellicht zijn best doende, die nauwelijks enige sterkte en daadkracht ten toon spreiden kan die hierdoor geen goed beleid kan uitstippelen
  Dit is dus een representatieve minister die op een ministerie leiding moet geven waar daadkracht en sterk optreden een eerste vereiste is.
  gemodereerd

 3. Ik gok op een “gold-war”.

  Het is een warzone in het verre binnenland. Goudzoekers worden overal belaagd.

  Gebruik maken vd Franse en Braziliaanse forces om de boel op te ruimen. Ze hebben het zelf aangeboden. Stop die skalians.

  Ook diverse trainingen vanuit Nederland aangeboden. Maak een plan en vul de tekorten aan en plan een verplichte jaarlijkse trainings-update.
  gemodereerd

 4. Bigi Sma, niet zo.denigrerend praten over onze minister; het getuigt toch van een uitzonderlijk hoge IQ dat de minister heeft kunnen constateren dat de slachtoffers door een BENDE beschoten werden en niet door een gebedsgroep, een stelletje padvinders of leden van een service club.
  gemodereerd

 5. Ai Henkes
  Ik praat met respect en niet denigrerend over onze minister 😁
  Anders had ik het ander kunnen benoemen door, inderdaad zoals jij dat aangeeft de IQ, onze diersoorten bij te betrekken en hun IQ te vergelijken met onze minister.
  De IQ van een mier is inderdaad hoog vergeleken met andere soort dieren.
  De IQ van een Chimpansee is inderdaad hoger dan van een luiaard

  Henkes ik zie en hoor je al denken hoe hoog de IQ van de minister kan worden vergeleken en afgezet in de dierenwereld😏😏😏
  Henkes doe een suggestie
  gemodereerd

 6. Ik heb vanaf het begin van deze regering gezegd dat Amoksi niet deugt. De ABOP is geen partij om mee te regeren. De VP kan ook nauwelijks uit zijn woorden komen, dan law law sani. Chan moet dit soort ministers zo snel mogelijk uit het kabinet trappen. Er zitten teveel criminelen en grondrovers in de ABOP. De veiligheid in het binnenland van Suriname is op dit moment helemaal zoek.
  gemodereerd

 7. Omgeving Cassipora nog onveilig; politie bezig met strenge controle
  Wat een lachertje van de dag.
  Denk je dat de bendeleden dan komen aanrijden bij de controlepost?
  Had je niet beter het heel gebied kunnen uitkammen met 200 militairen?
  Verklaar het gebied tot oorlogsgebied en dirigeer de militairen ernaar toe.
  De bende doet oude tijden herleven tijden van de jungle commando
  gemodereerd

 8. Hoe zit het met het resterende ddb wapenarsenaal? Dankzij de ontspoorde kleinzoon die de ontsporing met zijn leven heeft moeten bekopen, is er een deeltje terug waar het hoort. Zolang het restant niet veilig is bij de rechtmatige eigenaar loopt de veiligheid van de Surinaamse Democratie gevaar
  gemodereerd

 9. Deze droevige situatie is uiteindelijk de keuze van het volk dat hopelijk meer politiek bewust wordt en geen politieke leiders meer duldt met een strafblad. Het land verkeerd in veel opzichten in een ontzaglijk dilemma en ik wens de president veel sterkte toe en vooral veel ruggengraat. Maar bovenal het gebed tot God van de mensen om hem en de regering daarmee to steun te zijn
  gemodereerd

 10. Sammy the Queen , we gaven al een hint , en die wapens gaan nog meer rotzooi schoppen in opdracht van een bekend figuur , die mensen opriep om chaos te scheppen (en deze regering aan de kant te zetten) en die gasten gaan over lijken net zoals die bekende figuur die dit als zijn handelsmerk had (nog heeft) , Sammy the Queen jij kunt wel raden wie dat figuur is,

  de komende tijd gaat dat virus winnen van covid , alleen vaccineren zal niet helpen ( revo 2 — 2022 ??) de laatste poging van dat figuur om niet in het gevang te komen.
  gemodereerd

 11. Beste Mensen,
  We hebben alleen toneel spelers,in de hoofdrollen chan bouterse brunswijk in Suriname.
  gemodereerd

 12. En hoe zit het met de niet ingeleverde wapens van brunsi en tucajana, daar praat niemand over stelletje hypocrieten die hier maar lullen
  gemodereerd

 13. Rovers die rovers zoeken, lolzz

  *deze reactie gaat wel geplaatst worden, maar die waar ik typte dat een leugenaar een moordenaar is, onder een artikel met als hoofdtitel iets in de zin van: pres zegt 2022 wordt beter jaar voor Suritje*, niet
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.