Vergunning Utopia ingetrokken en SRD 5.000 boete voor eigenaar

17
VIDEO: Politie maakt einde aan groot illegaal feest in Utopia

De vergunning van Utopia Heritage aan de Anton Dragtenweg is ingetrokken en de eigenaar heeft een boete van SRD 5.000 gekregen. Dit zei hoofdinspecteur Orlando Jacott, regiocommandant Paramaribo, woensdag op de COVID-19-persconferentie naar aanleiding van het grote illegale feest dat dinsdagavond op de locatie is stopgezet door de politie.

Er waren honderden personen aanwezig op de locatie. De basis coronaregels zoals 1,5 meter afstand en mondkap op hebben werden nauwelijks in acht genomen. Van de straat uit was de drukte op de plaats al te merken aan het aantal voertuigen dat op de berm aan weerzijden geparkeerd waren.

Het feest was nauwlijks 24 uur later georganiseerd nadat de overheid had bekendgemaakt dat de Braziliaanse, Britse en de Zuid-Afrikaanse coronavariant voorkomen in Suriname.

Er is sprake van een zeer zorgelijke situatie. Om de gevolgen zoveel mogelijk te beperken heeft de overheid woensdag de coronamaatregelen verscherpt. Zo is de lockdown van 8 april tot en met 21 april van maandag tot en met vrijdag van 20.00 uur tot 05.00 uur en zaterdag en zondag van 18.00 uur tot en met 05.00 uur.


17 REACTIES

 1. 5000 SRD wat een lachertje. Dit is geen boete maar een.fooi. Deze eigenaar gaat vrolijk verder.
  gemodereerd

 2. Geld is belangrijker dan mensenlevens voor de eigenaar. Hier in Nederland willen ze ook alle horeca gelegenheden op gooien alleen maar om geld te kunnen verdienen. Mede burgers wees voorzichtig!


  Maak melding

 3. Beste Daga, de terrassen zullen vast weer open mogen onder strikte regels. Liever dat dan massaal in de parken hangen. Rekeningen stapelen zich op, maar omzet is minimaal. Ook komen ondernemers vaak niet in aanmerking voor een tegemoetkoming. De ondernemer uit het artikel is illegaal bezig en dat kan natuurlijk niet. Trouwens, er gaan meer mensen kapot door de Corona maatregelen dan dat er mensen dood gaan door Corona.


  Maak melding

 4. In Brazilie hebben ze momenteel ongeveer 4000 coronadoden per dag. Deze feestende idioten maken zich in Suriname geen zorgen omdat in hun belevingswereld Brazilie een ander land is dat niets met Suriname te maken heeft, terwijl in werkelijkheid Suriname en Brazilie gewoon deel zijn van dezelfde regio namelijk het Amazonegebied. De Surinaamse regering maakt zich terecht zorgen over de huidige situatie, we moeten voorkomen dat het sterftecijfer in Suriname (een aanhangsel/district van Brazilie) even hoog wordt als daar, want dan is er straks geen Surinamer meer over in Suriname.


  Maak melding

 5. SRD.5000 is omgerekend 250 euro. Dat is toch een lachertje?
  De boetes moeten omhoog anders wacht Suriname hetzelfde lot als Brazilie, Amerika en Curacao. Een openingsverbod van 3 mnd. na het opheffen van de Covid-19 maatregelen is ook een optie. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden…


  Maak melding

 6. Die tent wordt afhankelijk van pakketsamenstelling voor minimaal 1500 US dollar verhuurd. Dus die SRD 5000 is een lachertje. Wie houden ze allemaal voor de gek.
  gemodereerd

 7. Waar is het bewijs dat er boete is gegeven en vergunning ingetrokken??? BS. Het feest is gewoon doorgegaan.
  Feestjes van Balona gaan jullie stoppen, maar niet deze.
  Dus houd het volk niet voor de gek. Amar ga slapen.
  gemodereerd

 8. @Mix Chick. Je hebt gelijk dat bedrijven omvallen door de corona crisis maar de gezondheid van de de burger moet voorop staan ,is mijn mening. En wat betreft de parken die uitpuilen van mensen ,dat noem ik dommigheid van de mensen. Ze zoeken het gevaar zelf op met alle gevolgen vandien.


  Maak melding

 9. @Mix Chick.
  Als er veel mensen aan Covid overlijden of blijvende schade oplopen gaan de bedrijven voor vele jaren omzet missen en failliet gaan. Het probleem is niet zo simpel als veel ondernemers het voorstellen.


  Maak melding

 10. Weet je wat lastig is beste Daga, je heb het over gezondheid. Er zijn veel mensen die aan Covid overlijden als ik de cijfers moet geloven, maar aan de andere kant heb je mensen die financieel, geestelijk kapot gaan. Depressieve, suïcidale jeugdigen. Spanning in gezinnen. Veel stress. Hun welzijn gaat op die manier stuk. Het is erg triest. Misschien heb ik het niet goed begrepen maar je heb een bewakingsbedrijf toch! Ik hoop dat jouw bedrijf in deze crisis toch goed loopt. Het beste👍🏻


  Maak melding

 11. lachwekkend
  honderden aanwezigen?
  entree van 50srd en je hebt die boete er allang uit
  dus deze ondernemer verdient er dik aan.
  maar? 100den bezoekers? krijgen die ook allemaal een boete van 350 srd voor het overtreden van de lockdown? per 100 is dat al 35000 srd boete om in te vorderen
  maar zo slim zal de regering wel weer niet zijn.
  volgens de cijfers overlijden veel mensen aan covid? nee, veel idioten overlijden aan covid door eigen toedoen.

  overtreden lockdown = 350 srd boete
  toch pakken ze elk weekend 100+ mensen op?
  ik betwijfel dat ze iedereen een boete geven, want dan is het met die overtredingen snel gedaan.
  het hele justitiele apparaat is gewoon een facking lachertje in suriname
  en dan loopt die matoera nog arrogant te doen dat ze al 35+ jaar in die domme poppenkast speelt.
  sarie torie
  sranang zal het nooit leren


  Maak melding

 12. Alles is duur. Koers is hoog. Prijzen zijn hoog.
  Maar ze feesten er op los.

  En de volgende dag weer de regering de schuld geven en klagen over de prijzen, de koers en over de lockdown wanneer corona weer toeneemt.

  Vervolgens wel weer de volgende feest plannen, want daar is wel genoeg geld voor en corona komt niet op een fesa.

  Het is de mentaliteit van dat soort Surinamers.
  Daar wil jij toch niet bijhoren ?


  Maak melding

 13. Wat een aanfluiting , de politie en justitie hier zijn niets waard , die eigenaar had toch zeker opgesloten moeten worden , want hij bracht de volksgezondheid is gevaar en al die gasten hadden ze ook voor 4 maanden in quarantaine moeten plaatsen en wel op eigen kosten , de derde golf is in aantocht dankzij die gasten.
  En Utopia platwalsen met een shovel.


  Maak melding

 14. Ik denk dat het nu echt wel tijd is dat de Surinaamse bevolking de regering naar huis stuurt. Na bij kans 1 jaar nog geen beleid. Of heeft Bouterse nog steeds de overhand achter de schermen? Waarom al die thuis afspraken.


  Maak melding

 15. Er heerst zoveel angst in Su om deze covid-19 dat mensen niet meer helder kunnen nadenken, Zij worden door angst eerder besmet, dan het virus zelf.
  Kijkend naar het totaal aantal besmettingen en aantal doden valt het wel mee en komt dit neer op ongeveer 2,5% van de 100% aantal besmettingen. Iets dat besmettelijk is is niet per definitie dodelijk.
  Ook moeten we niet vergeten dat het aantal doden niet allemaal aan Covid-19 zijn overleden, maar aan andere aandoeningen. Maar zij worden alsnog als ‘coronadode’ geregistreerd tot grote woede van familieleden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.