zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVoortzetting strafzaak tegen Bouterse vrijdag 30 oktober

Voortzetting strafzaak tegen Bouterse vrijdag 30 oktober

-

Does Travel - naar Suriname

Volgens een document dat momenteel gedeeld wordt via social media heeft de Krijgsraad in Suriname besloten dat de voortzetting van de behandeling van de strafzaak in het kader van het 8 december proces, zal plaatsvinden op vrijdag 30 oktober om 09.00u.

Bouterse werd op 29 november 2019 door de krijgsraad in Suriname bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 jaar wegens zijn aandeel in de Surinaamse Decembermoorden in 1982. Enkele dagen later tekende hij tegen deze beslissing verzet aan.

Deze verzetzaak werd echter reeds vier keer uitgesteld en zou voor het laatst dienen op donderdag 30 juli 2020. Ook dat moment ging niet door vanwege corona-maatregelen bij het gerechtsgebouw aan de Wulfingstraat. De zaak werd toen tot nader order uitgesteld.

Volgens het document dat nu rondgaat heeft de Krijgsraad de verdachte in deze zaak, Desire Delano Bouterse, opgeroepen zich op vrijdag 30 oktober te melden.

Het document waar het om gaat:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

35 REACTIES
 1. Als ddb op 30 oktober 2020 voor de rechter/s vd krijgsraad verschijnt in het gerechtsgebouw aan de Wulfingstraat gelijk na de zitting in de boeien worden geslagen, in een politiewagen worden geplaatst en onder strenge politie begeleiding met zwaailichten over de weg richting SB worden gebracht en daar 1 x 24 uur onder extra bewaking van cipiers worden gesteld in een daarvoor speciaal daarvoor extra gemaakte stalen kooi in de cel. Het Fort Zeelandia is ook een optie, dan heeft het museum een attractie bij voor het publiek om naar te komen kijken.

  Daar kan hij tot het vonnis vd krijgsraad in stilte afwachten.

  (Zware) Criminelen horen als bewezen is dat ze zich schuldig hebben gemaakt aan misdaden tegen de menselijkheid al in voor arrest worden geplaatst.


  Maak melding
 2. IK HOOP DAT DE VEROORDEELDE DRUGSCRIMINEEL TEVENS MOORDENAAR WEER IN LEGERUNIFORM VOOR ZIJN RECHTERS VERSCHIJNT.

  GAAT HIJ ZIJN KUMAKOISI AANHANG WEER OPROEPEN OM HEM TE VERGEZELLEN NAAR DE RECHTBANK?

  HI HA HI HA WE DEDE DJIE UNU LIJDER!!


  Maak melding
 3. Ben zo benieuwd of loopse Juffer Afonsoewa weer gaat schreeuwen “ meneer president u gaat niet wij gaan” want deze loopse Juffer is zo dom als het maar kan niet wetende dat dictator Bouterse president af is. Ik zou er totaal geen moeite mee hebben als dictator Bouterse ter plekke door nabestaanden geluncht wordt.


  Maak melding
 4. Ophouden met dit toneelspel.
  Spreek zo snel als mogelijk, rekening houdend met wettelijke regels, het vonnis uit.
  Dalijk a mang dede en a no fier neks.
  Try me.


  Maak melding
 5. Als Suriname failliet gaat dan moet de volkswoede zich tegen de mensen die op de ndp stemden, gericht worden. Want die partij der kwaadaardige gezwellen is de enige die Surinane failliet gemaakt heeft.


  Maak melding
 6. Hij zal in zijn burgerkloffie moeten verschijnen want hij is geen opperbevelhebber meer maar een gewone burger. En ja ik zeg gewoon opsluiten als staatsgevaarlijke boef met netals zijn schurkerige schoonzoon vluchtgevaarlijk en ook vanwege opruiïngsgevaar. En in beperking.


  Maak melding
 7. Ach zelfs in de voorlaatste brief van Stef Blok aan de kamer stond dat ze in Nederland verwachten dat het proces nog jaren gaat duren. En dan denken ze hier op Waterkant dat ze hem gelijk opsluiten? Dat lijkt me iets te voorbarig.


  Maak melding
 8. En zodra de schuldvraag in een werkelijke veroordeling is uitgesproken, moeten al zijn tegoeden direct worden bevroren. En gelijk die hele boevenbende helemaal uitkleden, alle tegoeden bevriezen, tot bewezen is hoe ze alles gefinancierd hebben en hoe ze aan het geld gekomen zijn. Met al het gestolen geld kunnen we enigszins de rekeningen beginnen af te lossen.
  Deze figuren, zien liever het land en de bevolking creperen dan met het gestolen geld op de proppen te komen. Ik ben er voorstander van Bouta als onderpand aan het buitenland aan te bieden…Amerika is een optie🤔


  Maak melding
 9. Sorry, ik vind dit niet normaal!
  Een document dat “rond gaat” op social media?
  Zijn zelfs de stukken vd Krijgsraad onveilig.
  Hoe is dit mogelijk!

  Weer een voorbeeld van een onbetrouwbare ambtenaar.

  President ik snap uw acties volkomen.


  Maak melding
 10. Het zal een zegen zijn voor Suriname en het volk wanneer eindelijk de vloek van de Decembermoorden wordt bezworen en Desi de duivel Bouterse wordt uitgedreven.
  Bouta is een hebi voor land en volk.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding
 11. Robles

  23 oktober 2020 At 19:28

  Ach zelfs in de voorlaatste brief van Stef Blok aan de kamer stond dat ze in Nederland verwachten dat het proces nog jaren gaat duren. En dan denken ze hier op Waterkant dat ze hem gelijk opsluiten? Dat lijkt me iets te voorbarig.

  ===================================

  Verzetzaak kan in 2021 afgerond zijn. Mocht de vonnis in het nadeel van Bouterse vallen dan is het reeel dat de rechter voorlopige hechtenis beveelt. Bouterse mag zijn hoger beroep afwachten in de cel. Dit heb ik niet verzonnen maar rechtsgeleerden in Suriname. Bouterse moet zich serieus zorgen maken. De man en zijn advocaat weten dat zelf ook.


  Maak melding
 12. Koos 23 oktober 2020 At 21:51
  Bouterse moet zich serieus zorgen maken. De man en zijn advocaat weten dat zelf ook.
  ===========

  We zullen zien Koos. Het is een oude vos.


  Maak melding
 13. @Esmerald 23 oktober 2020 At 20:42

  Dit is normaal. Blijkbaar is er iets mis dat jij normale transparantie afwijst maar je mond houdt als een moordenaar en drugsbaron het land leeg steelt en het hele volk de verdoemenis in jaagt.

  @Robles 23 oktober 2020 At 22:04

  Ook de vos krijgt wat hij verdient. Een vos die kippen steelt wordt afgeschoten.
  Wat moet er dan met deze “vos” gebeuren ??


  Maak melding
 14. @ Klaas d G.
  Nee dit is abnormaal, dit hoort niet! Transparantie me hoela.

  Zullen we de Krijgsraad rustig hun werk laten doen. Pottenkijkers zijn niet gewenst.

  Das leuk, whahahaha, ga jij nu voor mij bepalen hoe ik moet reageren.
  Nog effe!


  Maak melding
 15. ha ha tungat , , jij geloofd in sprookjes , , die man gaat hangen hij was en nu nog denkt hij een dictator te zijn , maar die man wordt oud en weet dat het zijn einde is , , o o o wat zullen zijn aanhangers janken , en hij zal niet in de geschiedenis boeken worden vermeld


  Maak melding
 16. Paul ik denk het niet , , de opperrat heeft aan de dames afonsoewa en viera een koord van een sportbroek gegeven , en doen het zelfde wat Roy Horp is overkomen. zelfmoord toch , , alleen had de opperrat zijn beste maatje Roy Horp in de rug geschoten , , misschien doet hij dit ook wel bij die twee dames


  Maak melding
 17. hé schipper , , geef acht , , voorwaarts mars , , en links-rechts en links rechts en zo ga je naar het hof waar je baasje in de boeien wordt geslagen en dan op de plaats rust


  Maak melding
 18. Men zeg dromen zijn bedrog.
  En meestal lijkt het ook waarheid te worden.
  Er zijn vele Surinamers die ervan dromen , dat Bouterse achter slot en grendel wordt geplaats, maar hun droom kom niet uit.
  2010 tot 2020 : verschrikkelijke wanbeleid.
  Boefdraad en vele andere gasten zijn nog niet opgepakt, weer een droom dat nog niet is uitgekomen.
  Ik weet ook niet wanneer deze dromen zullen uit komen.
  Een ding dat bij mij vast staat, is dat de mensen die de kans hadden gehad om deze moordenaar op te sluiten en dat niet hebben gedaan, zij hebben de nabestaanden veel meer pijn laten lijden , dan wat ze al hebben ervaren.
  Dat Bouterse 2010 tot 2020 president is geworden van Suriname, is een van de schandalijkste momenten voor ons land.
  Onderschat de kracht van vloek niet.
  Er rust een vloek op hem en deze is op Suriname de voorbijgaande 10 jaren gekomen.


  Maak melding
 19. Bouta heeft de instelling en de houding van als ze hem moeten arresteren dan moeten ze hem bij hem thuis arresteren.
  Bouta is daar veilig, hij heeft beveiliging en “hindernissen” om zijn arrestatie tegen te werken.
  Het kan best zijn dat wanneer de Arrestatie Team er toch in slaagt door zijn beveiliging en hindernissen te komen dat hij uiteindelijk zelf voor de kogel kiest. Maar de kans is zeer klein dat hij levend gearresteerd zal worden en in de gevangenis komt.

  Zal dit het laatste hoofdstuk zijn ?
  En kan Suriname dan eindelijk “het boek
  “De vloek van de Decembermoorden”” sluiten ?


  Maak melding
 20. Robles

  Je hebt gelijk DDB is een vos.
  Waar Kanhai het zand weg haalt wat hij nu weer in de rechtsmotor gooit is bijzonder.
  Ik denk dat de krijgsraad ook niet zo actief is en hoopt dat ze nooit vonnis hoeven te wijzen gezien de onrust die DDB nog kan veroorzaken.
  De krijgsraad neemt de tijd wel.
  Als ze tot een uitspraak komen over wat nu voor ligt zullen ze het vonnis wel moeten uitvoeren geloof ik. Dat ze bang zijn voor die daad is te begrijpen dus langzaam aan tot dat Santohki echt grip heeft op de politie en het leger.


  Maak melding
 21. Dit is een oude foto, nu staat hij achter een rollator en draagt hij onder zijn apepakkie een luier.

  Deze regering moet nog meer hoge posities aan vrienden en familie geven, alle bezittingen verkopen en het geld in eigen zak steken. En snel ook, je weet maar nooit om je nog aan de macht bent over vijf jaar. Zo redeneerden de smerige dagoes toch
  net zoals die teringhonden van de ndp zeiden=== we hebben het van holland geleerd-=== moet zij nu zeggen === hebben we van bobo geleerd.
  bobo boefdraad bouterse
  Zorg voor een ongelooflijke hoge inflatie, dan wordt al het geld dat ze achterover hebben gedrukt waardeloos, met hun dollars en eurooooossssssss kunnen ze niets doen, want ze kunnen niet verklaren waar het vandaan komt.
  deng ka now


  Maak melding
 22. Laten we hopen dat de krijgsraad deze keer tot een uitspraak komt, want dan kunnen we het hoofdstuk bouterse, de meest zwarte bladzijden in de geschiedenis van Suriname afsluiten. Immers, het heeft lang genoeg geduurd, hij is al in beroep en verzet gegaan dus er blijft niets meer over dan handboeien omdoen en afvoeren naar santo boma. Tevens zou op zijn al tegoeden beslag moeten worden gelegd. want na soso foefoer money.
  Als dat gebeurd, is het gedaan met de ndp. Ik voorspel dat deze boevenpartij als een kaartenhuis uit elkaar zal vallen.


  Maak melding
 23. Waarom wordt de straat afgesloten? Op het moment dat Bouterse geen president meer was, veranderde hij, ook voor zijn aanhang, van een VIP in een POS. Het kan niemand, buiten zijn naaste familie, iets schelen of hij opgesloten wordt in Santo Boma. Of zien jullie Afonsua of Misikaba nog als clowns of keskesis rondspringen op een podium terwijl ze roepen dat ze bereid zijn voor Baas te sterven?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES