donderdag, februari 22, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBreaking: Bouterse veroordeeld tot 20 jaar celstraf in zaak Decembermoorden

Breaking: Bouterse veroordeeld tot 20 jaar celstraf in zaak Decembermoorden

-

Does Travel & Cadushi Tours

President Desi Bouterse van Suriname, hoofdverdachte in de zaak van de Decembermoorden, is zojuist door de Krijgsraad veroordeeld tot 20 jaar celstraf. Er is vooralsnog geen gevangenneming gelast voor het staatshoofd dat momenteel in China vertoeft voor een staatsbezoek.

De Surinaamse Krijgsraad heeft vastgesteld dat opzet en voorbedachte rade voldoende bewezen zijn en vast staan. Het is duidelijk bewezen dat de hoofdverdachte Bouterse het beleid van de militairen bepaalde. Daarnaast heeft hij ook nooit opdracht gegeven voor een strafrechtelijk onderzoek.

De tenlastelegging is moord en uitlokking tot moord, dat gebeurd is onder voorbedachte rade en kalm beraad. Daarbij zijn 15 personen vermoord geworden.

De Krijgsraad heeft vandaag anders dan gedacht vonissen voorgelezen in de zaak van de Decembermoorden. Zo werden de verdachten in de Etienne Boerenveen en Jimmy Stolk in de ochtend vrijgesproken en werd de zaak tegen Arthy Gorré niet ontvankelijk verklaard wegens zijn overlijden.

UPDATE: Irvin Kanhai, advocaat van Bouterse, gaat verzet aantekenen tegen het vonnis van de Krijgsraad. Bouterse blijft op vrije voeten totdat de zaak in hoger beroep is behandeld merkt Kanhai op.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

86 REACTIES
 1. Alle rechtgeaarde Surinamers we mogen blij zijn met deze uitspraak. De nabestaanden krijgen hun zonen, ooms en neven niet meer terug maar hopelijk kunnen ze hiermee wat kracht uit halen.


  Maak melding
 2. Geen enkele rechtgeaarde Surinamer erkent deze politieke rechtbank en deze uitspraak. hopelijk kunnen de rechtgeaarde Surinamer onder aanvoering van de geliefde VolksPresident Bouterse het land nu verder in alle rust ontwikkelen.


  Maak melding
 3. Sabaku,

  29 november 2019 At 19:41

  Goed zo dan kan hij nu aan zijn eigen gratie gaan werken, zodat een volgende regering het terug draait en hem voor goed weg zet.

  ===============================

  Hotel Scheveningen wacht ook nog op hem. De nieuwe regering moet een deal maken met Nederland en Bouterse tzt op de vliegtuig zetten richting de Noord Zee. Mag hij 31 jaar daar brommen.


  Maak melding
 4. Er is helaas geen onmiddelijke gevangeneming opgelegd geworden en dat vind ik belachelijk. De kleine man die veroordeelt wordt moet gewoon in de gevangenis zijn hoger beroep afwachten maar politieke figuren mogen lekker vrij rondlopen zonder dat ze ook zelfs maar een dag in voorarrest hebben doorgebracht. Zelfs iemand die van iets onbenulligs als een kippendiefstal wordt verdacht moet een tijdje in voorarrest doorbrengen. In dit geval hebben de vrouwelijke rechters voor de easy way out gekozen want een hoger beroepzaak gaat jaren duren. Dit stinkt naar klassejustitie en een gebrek aan lef van die vrouwtjes v.d. krijgsraad.


  Maak melding
 5. Opa en oma zuchten, ai eindelijk a vloek foe heri kondre e go berecht. De duivels bezeten na dagoe poepe zombies en paria’ s no lobi so. Ze gaan nu al te ker op Abra Broki. Da oe no mang foer moro, no mang doe drugs moro, no mang roof, fa dang efoe baas sroto? Opa heeft zijn lolobal’ s al in orde gemaakt voor het geval paarse klootzakken de straten opgaan en het durven op zijn erf te komen voor wat dan ook.


  Maak melding
 6. Black Friday voor Bouterse. Hij straks tegen Kan haai Chinees lullen door de telefoon.
  Robert, Luciën, Pakiratigri, RobG, Afiba Praserie en nog een aantal lulhannensen
  Zijn jullie al aan het onderhandelen wie om de beurt hem gaat voeren in de gevangenis?


  Maak melding
 7. Alleen oerdomme debiele idiote dwaze ndp zombies en paria’ s vinden dit niet goed, want het onrechte en de misdaad dogen ze liever dan recht en wet. Opa taki, baas beng sabi dati disi bun pesa, daarom a lowi, libi deng dong no mpp ndp kloters voor wat ze zijn. Het zal hem geen ene moer schelen als ze de starten opgaan en bedreigen. Ondertussen hebben vele hun wapens al klaar liggen als die paarse oerdomme stommelingen gaan roven.


  Maak melding
 8. Vndg massaal vuurwek zware pagara n bombels afschieten die moordenaar is eindelyk berecht joh. Alle boutavereerders n poepsnuivers hebben nu loes bere n krampoe. En nu ht vonnis uitvoeren. The devil has been nailed over n out


  Maak melding
 9. @ Robert, het enigste wat de paarse rioolratten (zoals jij) en hun afgod DiDiBri fors hebben ontwikkeld is de koers. Die is van srd 2,80 gegaan naar srd 8,50.

  Dus hou je domme snuit maar dicht en kruip terug in de kont van je meester bouta want je lult alleen maar onzin hierzo.


  Maak melding
 10. Een rechter met ballen,niet meer erom heen draaien. Een pres met bijna 30 jaar cel in het verschiet. Ben benieuwd of de pres er is tijdens de verkiezingen. Hij zal het in een veilig land voor hem afwachten samen met.de.rest van de grote graaiers. Pres gaat vluchten als een maffe hond voor de verkiezingen.


  Maak melding
 11. Het blijven liegen als Bevelhebber van 1980 en 1982 is duidelijk strafbaar .

  Laat de aanhang van Bouterse NDP Paramaribo in brand steken .

  NDP zou in opstand komen er zelf niets te eten met hun bruine bonen denkbeelden .


  Maak melding
 12. Skipper
  Recht en krom bank? of rechtbank?

  Maar de volgende is nog leuker
  Erkend je bedoelt zeker erkende; verleden tijd. Hij deed het dus niet
  Anders had je wel geschreven erkent; tegenwoordige tijd. Nu doet hij het wel

  A mang dies jongoe, ie ne yep a mang.
  ye tjier a mang jongoe


  Maak melding
 13. @Jay, volgens geniet Bouterse van diplomatieke onschendbaarheid.

  Volgens Judas Dew Baboeram, de broer van Wijlen John Baboeram (slachtoffer dec.moorden) moet Suriname rekening houden met een paarse vergelding bij een evt veroordeling. Ben benieuwd wat er nu gaat gebeuren. Ben ook benieuwd naar reacties vanuit de politiek.


  Maak melding
 14. In ieder geval gaan velen die anti ndper’ s zijn zich wapenen, want ndper’ s zijn krankzinnige gestoorde debiele imbecielen didibri aanbidders. Hier te huize Ludje, is opa al naar de supermarket, slagerij, tankstation en bank gegaan om alvast voor de komende week een kleine vooraad voedsel, benzine, jachtpatronen en kogels op te slaan. Want opa kennende, die ook in het leger zat, no e meki no wang grap of teki no wang kans met rovende ddb minnende na dagoe poepe aanhangers. Als ze mocten komen roven of stelen krijgen ze hagel of een loden kogel in het hoofd.


  Maak melding
 15. Alhoewel dit niet het einde van zaak zal zijn.Moet ik Suriame wel hiermee feliciteren.Niemand en dan ook niemand mag boven wet e recht staan.De man zou bij terugkeer onmiddelijk moeten worden gearresteerd.


  Maak melding
 16. Als President is hij toch onschendbaar. Pas ná de verkiezingen kan overgegaan worden tot evt gevangenneming? Maar wie de Rechtstaat Suriname niet erkent kan beter in een ander land gaan wonen (Robert). Op straat gaan moest je sedert die Alcoa deal….


  Maak melding
 17. Mensen opgelet: deze duivel gaat de noodtoestand afkondigen mt ondersteuning vn DNA EN DE GEWETENLOZE COALITIELEDEN N WEER N STAATSGREEP PLEGEN OEN DA AI JERE. A mafioso diesie gaat zich niet neerleggen by dit vonnis.


  Maak melding
 18. Feit is dat het publiek geheim was dat bouterse een moordenaar is en nu is dat officieel gemaakt dat hij dat ook is.

  @ Koos, diplomatieke immuniteit geldt alleen maar wanneer hij in functie als staatshoofd in het BUITENLAND op reis is. In SU zelf heeft hij geen immuniteit.


  Maak melding
 19. Geen goede beurt voor Suriname.Terwijl onze president allerlei overeenkomsten aan het tekenen is met China hij word veroordeeld tot 20 jaar in zijn land.Ik moet hem dit wel meegeven a man dis boba dikkie echte.


  Maak melding
 20. Taurus, de woordvoerder van Bouterse heeft op de Surinaamse staatsradio burgers opgeroepen rustig te blijven. ,,De uitspraak is weer een poging van Nederland om de politicus Desi Bouterse te isoleren. Ik weet niet eens of er wel bewijzen zijn tegen Bouterse over die December moorden.’’

  Ja een staatsgreep is zo gepleegd. Denk dat Bouterse zijn doodvonnis dan heeft getekend. De internationale gemeenschap en in het bijzonder Amerika gaan dit niet accepteren. We leven niet meer in de jaren 80.


  Maak melding
 21. Straks gaan die paarse ddb duivels bezeten knettergekke ndper’ s op dit forum hun stinkende walgelijk oerdomme gal komen spugen van. Nu al te Abra Broki is dit het gespek dat gaande is tussen het gros der paarsdomme zombies en paria’ s. Koese taki, fa kang, eeh soso lef a no kang, Wiene taki, eeh is daarom baas gwe, baas moes tog beng sabi, Boeroe taki, ehh faf a droga lai foe baas, wo wagtie baas of wo poesing doro. Motjo Lene bari Waai, woei ze hebt me liefe baas veroordeeld no, Tjallie? Tjallie zigtoe ai oe kang vergeti a gratis pakket, kabouter huisje, eeh Loemba, ze hebt baas gestraft njo? Robert wraak, ai na didibri wang srtoto didibri. het wordt spannend tussen al die paarse sekteleden van baas. Sonja taki, baas gaat boos worte noh, ee hij gaat grappe makke, Isidoor bari, nooi van me pina libie, want baas geef me ete en drinke. Witte John, drogaverkoper, zugtoe, boi ai kong moeilijk now.


  Maak melding
 22. Doehkie en Abrahams Henk Herrenberg Van der San Graanoost gaan jullie Bouterse helpen hij nu in China .

  Misikaka en Abboel en Bouka jullie waren in 1980 net 12 jaren oud nog op de basis school luister maar wat de Krijgsraad zeg .

  Waido en Sapoen en waterberg overlopers jullie kunnen niets doen met een Amnestie daarom zijn ze overgelopen .

  Met hun Vijanden om de hoek jullie van NDP zijn zelf de vijanden


  Maak melding
 23. Wordt nu zeker NDP in 2020 !

  We zijn bereid om alles met de mantel der liefde te bedekken. We hebben bijna allemaal een crimineel in de familie.

  En de meesten houden van Bouterse !


  Maak melding
 24. PETER dit is zeker geen goede beurt voor DDB. Terwijl je èchte mang speelt in het buitenland da faja ai tek’ ie ini joe kondro pe joe na ‘Baas’…..Werede! Ik zou niet in zijn militaire laarsen willen staan!


  Maak melding
 25. De verkiezingen zyn in drang deze redi duivel gaat ht afblazen n d noodtoestand afkondigen want dat is zyn enige uitvlucht.alle ndp aanhangers zyn nu druk bezig uit te zoeken welke strategie ze kunnen toepassen om hun god te redden vn d galg.


  Maak melding
 26. Hoewel ik van harte hoop, denk ik toch dan “bauta” niet in de gevangenis komt. Reden: heel simpel…..de hele rechtstaat wordt omgekocht. Dat is gebruikelijk in een mafia cq narco staat. Echt sneu voor de bevolking die zo hard werkt voor een voorwaarts Suriname. Dit wordt een regelrechte tegenslag voor de zoveelste keer.


  Maak melding
 27. Gefeliciteerd !!

  Free Mama Sranang !!

  Mik Sranang swietie baka !!

  Dit is de eerste goede en gedurfde stap richting rechtvaardigheid.
  Maak schoonschip !
  “Geen paniek, er is niets aan de hand. Het hoort er gewoon bij.”


  Maak melding
 28. Het vonnis is een trap tegen de schenen van de Chinese president.Die gaat zich een paar keren bedenken voor hij een bevlekte staatshoofd weer uitnodigt.


  Maak melding
 29. Meteen gevangenis in klaar
  ..snap zoweerzo niet waarom zo een persoon president is geworden ach ja je ziet het ook he land is 1 puinhoop arme worden armer de rijken worden rijker corrupt waar je u tegen zegt..rommel is het in paramaribo…brunswijk zouden ze een kamertje naast hem moeten geven kunen ze elkaar gezelschap houden…klotenchinezen die doen of het land van hun is suriname kunnen ze nu beter kleine china noemen en dank zij wie……BOUTERSE😠😠😠😠😡😡😡😡


  Maak melding
 30. Oeng lul lul meschien willen jullie die dec moorden lijst aan vullen met jullie gelul elke keer .suriname is een liefde vol we maken alle maal moeite in vreede lobie ano boeng .oeng waka baka oeng bacra basie jere .genoeg is genoeg .tijd om onze huis schoon temaken .


  Maak melding
 31. Zeer moedig van de rechtbank. Eindelijk gerechtigheid.
  Hij kan wellicht bij bij zijn maat Xi Jinping blijven. Dan zij we ook af om gekoloniseerd te worden door de Chinezen.


  Maak melding
 32. Vele na dagoe poepe ouden van dagen en de paarse corrupt rijk geworden parasieten en poepvliegen die baas met raad en daad bijstaan zijn nu in spoedberaad bij elkaar gekomen. Heb je gehoord julle, Alibaba, Grantji, Boeroe, Ram, ai, a no kan, fa dang, baas is boos, sa woo doe. Ook sma uit China bel, wat er aan de hand is, ook uit Servie, Cuba en Venezuela staan de paarse telefoonlijnen roodgloeiend. De paarse drugsmaffia kunnen het bijna niet geloven, ze dachten dat baas het echt allemaal in de hand had en te zeggen had. Dus a monie sa oe gi baas en ndp partij no wroko. A tori go trong moeilijk, oenoe egi aanhang e pina dee nanga dee, deng dong no mpp aanhangers sa we tjies dee nang dee nanga leugens dat baas alle macht heeft en onschendbaar is. Ze zullen nu wel gaan inzien, die paarsdomme paria’ s dat Gado no e sribi. Wat voor een paars scenario kunnne we binnen 24 uur laten komen. Niets doen en zeggen is toegeven dat het zo goed is en iets doen tegen dit vonnis is vragen om moeilijkheden te lande en ook daarbuiten, want a troe dati baas tjieri wang lo sma en doe samen nanga wi ndp elite, soso orgi ten nadele van land en volk, oenoe verrijk oeng srefi ooktoe, dus na soso noodtoestand kan jepi eventjes, noh, om zaken in orde te maken en dan teki passie, wegvluchten na enige optie, libi deng dong no mpp aannangers het nakijken voor gratis eten, drinken en kaboutahuisje in de kou. We moeten die domme ndp paria’ s opjutten tegen allen die tegen onze lieve baas zijn noh, desnoods ai trong broejoe djukoe noh. Maar eeh dan na leki Venezuela ai go kong met sancties en wie weet laat China ons ook in de steek. Dang sang, mang, lebi deng dong mpp ndp stommelingen, oe meki nofo monie keba nanga deng leningen, na ons de zondvloek, a moro bun wi e long. Of nee, we wagtie baas, a man na zoon van satan, hij hept meestal oplossing ten kwade van land en volk en ten goede van hem en ons tog.


  Maak melding
 33. O jee over paar uur zit met Omoe Xi aan de ontbijt tafel. Omoe wordt kaal wakker, heeft al gezeik zat, nu dit in huis gehaald…Eerst moest nog opgehaald worden uit Afrika omdat ” low-cost” airlines klaar was, nu zit entourage in het land van respect en eer. Omoe zit ook niet te wachten nu dat de US-persbureau/Reuters lucht heeft van gekregen…ben benieuwd wat de juridische gevolgen zijn op ambt, ( nationale/internationale ) immuniteit, internationaal opsporingsbevel ,airlines, internationale luchtruim etc… ieder geval als het goede SU-volk geen negatieviteit ondervindt en er een goede toekomst is…


  Maak melding
 34. Dit Vonnis is niet voor Suriname van nu maar voor het Suriname van na augustus 2020.
  Bij directe gevangenneming had de DNA maandag een nieuwe wet gemaakt. De NDP vergadert alleen nog in de DNA als dat in haar voor deel is.

  Het vonnis heeft buiten Suriname betekenis want welke financier en welk land kan zaken doen met een regering van een president die binnen de rechtsorde van zijn eigen land als zittende president veroordeeld is.

  Suriname is nu echt Uniek. Ik kan mij niet voorstellen dat er een land is waar de president tijdens zijn termijn veroordeeld is.


  Maak melding
 35. @ de vursch
  Dreigende taal vanuit zeeland (NL) heeft klinkt niet mooi, vooral nu niet. Ben het wel eens dat er vrede en rust moet komen in SU nu en dat de oude geschiedenis helemaal niet mooi is. Maar ja het ” huis ” hoort nog steeds bij de oorspronkelijke bewoners dat moet gerespecteerd worden, we hebben een basis aan infrastructuur en kennis door de bacra’s, los van de inkomen/gelden van de ‘( suri-)bacra’s’ en niet te vergeten van de POSITIEVE surinamers…
  Wees positief…


  Maak melding
 36. Deze uitspraak is onder druk van de publieke opinie. Zelfs Marc Rutte bemoeit zich ermee terwijl die zelf onder vuur ligt.
  De krijgsraad weet dat zijne excellentie DDB in hoger beroep vrijspraak krijgt, maar dan hebben zij hun deel iig gedaan.
  “Er is door de krijgsraad geen gevangenneming gelast”: dat begrijp ik. Wie gaat hem halen dan? Niemand wil toch dat de pleuris uitbreekt hier in Su.
  Uiteindelijk weten we allemaal dat de president deze straf niet gaat uitzitten dus doe maar rustig iedereen.


  Maak melding
 37. Opa en oma taki, ai tjies a vervloektoe moordenaar mooi beet. Laat hij voelen hoe hetis om ook te worden gevonnist en berecht. Opsluiten deze allergrootste aanbeden misdadiger wordt langzam maar zeker en feit. Al die paarse ratten en ongedierte zullen moeten erkennen, RECHT VOOR EEN RECHT VOOR ALLEN.


  Maak melding
 38. Vanavond was dit hier ook in Nederland groot nieuws.

  Hmm Bouterse die zit nog niet achter de tralies. Hij is volgens de berichtgeving nu in China.

  Wat gaat hij doen dat is de grote vraag.

  1 Gaat hij gewoon vrijwillig weer terug naar Suriname?
  2 Gaat hij vluchten naar een of ander land en daar asiel aanvragen?
  3 Word hij gearresteerd en uitgeleverd?

  Volgens mij zag hij dit zelf ook al lang aankomen en is het wel heel toevallig dat hij nu in het buitenland is. Wat voor streken heeft hij nog in petto.

  Ik ben nieuwsgierig hoe dit gaat aflopen.


  Maak melding
 39. Ben benieuwd wie nog van zijn vertrouwelingen overblijft te beginnen in de DNA en de NDP
  Ik denk dat hij heel heel snel zal worden afgedankt als vriendje.
  Abrahams, Sardjoe en totale NDP top zullen eindelijk afstand van hem doen.

  Zelfs RobG zal hem niet meer kunnen en willen verdedigen


  Maak melding
 40. Bouterse is op advies van zijn ” inlichtingen dienst ” vertrokken uit Suriname richting China en andere landen . Want dit zat er aan te komen, Kanhai was niet verbaasd met de uitspraak. Bouterse en zijn inlichtingen diensten waren op de hoogte van de risico. Nu er geen arrestatiebevel is onstaat er weer ruimte voor “onderhandeling”.


  Maak melding
 41. Wie gaat hem arresteren? De politie zeker niet n nog minder d militairen dan hoe verder? Deze ndp bende hebn hun plannwn al klaar liggen.ze wisten vn die uirspraak n hebn hun huiswerk gedaan.deze ndp toppers doen alsof ze sur geerfd hebn vn hunryke oma n opa. Er klopt iets niet er zit n addertje onder ht gras.


  Maak melding
 42. De veroordeelde Drugscrimineel is bij deze gepromoveerd tot MOORDENAAR met 20 tayers in zijn buik.

  Feest baya Feest: HIEPIEPIE.

  Mie o go pai Daal contant en a kan horie a pikien moni. A mang liebie nanga Daal yere.


  Maak melding
 43. De achterlijke paarse rioolratten moeten nu niet komen zeuren over een ‘politiek proces’ of een ‘oneerlijk proces’ want hun afgod DiDiBri/Bouta heeft een heel gunstige en bevoordeelde behandeling gekregen van de rechterlijke macht.

  De gewone burger die verdacht wordt van een misdaad, al is het iets onbenulligs als een kippendiefstal wordt gewoon opgesloten en moet een tijdje brommen in voorarrest. De verdachten v.d. decembermoorden (een gruwelijke massamoord) hebben nog geen dag in voorarrest hoeven door te brengen. Dat stinkt naar klassejustitie in het voordeel v.d. decembermoordenverdachten.

  Wanneer de kleine man wordt veroordeelt voor moord of doodslag dan moet hij rustig in de gevangenis z’n hoger beroep afwachten. Maar dat geldt niet voor de van moord veroordeelde Bouterse en dat stinkt naar klassejustitie in het voordeel v.d. moordenaar Bouterse.

  Wanneer de kleine man staat voor de rechter iv.m. een evt begane misdrijf dan duurt het echt geen 12 jaren voordat er een vonnis gewezen wordt. Kijk maar naar de piratenzaak van laatst. Daar heeft de rechter binnen 2 jaren de daders weten te veroordelen.

  Ik ken geen enkel beschaafd land waar iemand die veroordeelt wordt voor massamoord in alle vrijheid z’n hoger beroep mag afwachten.

  Zo te zien zijn de vrouwelijke rechters v.d. krijgsraad deels toch bezweken voor de paarse intimidatie en hebben ze hiermee voor de easy way out gekozen.
  Ik vind de uitspraak van die rechters dus niet getuigen van lef. Als ze dapper waren geweest dan hadden ze een onmiddelijke gevangenneming opgelegd en de opdracht aan de P.G. gegeven om bouta te laten arresteren door de politie (die immers onder de P.G. valt) zodra hij weer voet zet op Surinaamse bodem.

  Objectief gezien is dit vonnis niet meer dan een Pyrrus overwinning voor de nabestaanden v.d slachtoffers want een hoger beroep zaak zal weer vele jaren duren vooral met de vertragingstactieken van z’n advocaat Kanhai.
  Tegen de tijd dat het Gerechtshof klaar is voor een eindvonnis zal Bouta gelet op zijn hoge leeftijd allang dood zijn en dus helaas ongestraft blijven.


  Maak melding
 44. Soso lafu en dregi na Abra Broki betreft het vonnis van de meest gewetenloze vereerde en aanbeden misdadiger van 1980. Op deze mooie vrijdagavond familiekomakandra hebben oma en opa rijst met bb, pom, pastei en geroosterde kippebouten klaargemaakt voor de familie. Buurman Tjalie en motjo Lena, beiden boutisten en al langer dan vijftig jaren buren van opa en oma zijn, komen altijd stilletjes schoorvoetend als eersten op de komakandra. Tjallie heeft zijn flesje Hannapier zoals altijd bij zich en motjo Lena een grote fles Coke Cola. Ze komen mee luisteren en ook eten. Bij opa en oma thuis mag iedereen op gepaste wijze zijn mening geven over het vonnis van de meest geliefde aanbeden misdadigers die dwazen als hun afgod vereren. Tjallie en Lena taki, eeh fa kang dati baas vonnis opa? Opa leg duizenden keren al uit waarom recht en wet voor een ieder moeten gelden aan deze paars verworden buren. Ze beginnen een beetje in te zien dat dan werkekijk baas na moordenaar, want zomaar sma no vonnis joe. In 2020 stemmen ze niet meer op de ndp zeggen ze, maar de meest nu verwarde ndper’s zijn niet te vertrouwen. Morge ga we wete wat baas kaat doen.


  Maak melding
 45. Een zeer belangrijk Advies aan de Misdadige Moordenaar Desiré Delano Bouterse:
  ontsla die Zwerver {Kanhai} en neem als Verdedigers … advocaten van de Duivel … Damsco , Luciën, Pakiratigri, RobG.

  @ Damsco … waar is nu je GROTE BEK. Ik wacht op de volksopstand die je zou organiseren
  als de Misdadige Moordenaar veroordeeld zou worden. Come on … Come on … little toy !!!

  Kondremangs … de Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse gaat nooit de gevangenis in … geloof me maar !!!! A pikien Indyi boy … is de GROOTSTE LAFAARD op planeet Aarde … pleegt eerder Zelfmoord dan rustig 20 jaar brommen … I’m telling you !!!!!!!


  Maak melding
 46. Een staatgreep of coup is niet uitgesloten. Hopelijk zijn de strijdkrachten trouw aan de grondwet. Een tweede binnenlamdse oorlog dreigt als ze niet doen.


  Maak melding
 47. Heel erg Genant. Dat je in China bent en je hoort dat je 20 jaar de bak in moet gaan. President van China zal ook gedacht hebben wat heb ik nou binnengehaald. Die zal ook niet happy zijn met bouterse.


  Maak melding
 48. President Bouterse is op staatsbezoek in China tekent verdragen en mou ter ontwikkeling van Suriname. Een Surinaamse rechtbank die de hele natie misleid door eerst te suggereren dat de zitting op 29-11 alleen zou gaan over een datum bepaling, dus lees goed, geen uitspraak. Men veranderd de zitting ter plekke van datumbepaling naar uitspraak.

  Rutte een bewezen liegende Nerderlandse premier reageerde op de uitspraak alsook Amerika namens verschillende westerse landen. Het schijnt dat deze reacties al klaar lagen voor de uitspraak. Nederlandse tv die hun nieuwsuitzendingen zo snel konden aanpassen om heel veel tijd hieraan te besteden, let wel, dit terwijl de zitting nog gaande was, niet alle uitspraken waren gedaan.

  De rechter gelast geen gevangenneming Terwijl Amerika, Nederland, de oppositie eisen dat het vonnis gerespecteerd wordt.

  Het grote ontvangst in China van de Surinaamse President en de strategische verdragen hebben waarschijnlijk Amerika en Nederland gedwongen snel te schakelen en hebben geeist dat dat de President op 29-11 gevonnist werd, geen dag later. Hun snelle reactie zegt ook genoeg, ze wisten al precies wat voor vonnis het zou worden.

  Dat de rechtbank de Surinaamse natie zo heeft misleid is ongehoord, straten en scholen werden afgesloten zonder dat de regering of iemand van hoger hand daar opdracht voor heeft gegeven, hoe kan dat?

  Het probleem is dus China. Morales moest vluchten want die had ook verdragen met China getekend, voor het ontginnen van rare earth materialen. In Venezuela is het ze niet helemaal gelukt, de militairen laten het niet toe. In Chili moet de regering ook naar huis, want die tekent het ene verdrag na het andere met China. Brazilië houden ze nauwlettend in de gaten, want zijn liefdesverklaring richting Amerika is behoorlijk bekoeld, het kan vroeg of laat ook gaan borrelen daar, Mark my words.

  Nu weer Suriname, dus terwijl Bouterse Chinese ondernemers spreekt voor investeringen in Suriname, terwijl hij met Hwawei via 5G met Suriname telefoneert, wordt er vonnis gelezen.
  Men of de rechters hadden andere belangen voor ogen dan het Surinaams belang, uitspraak had ook gewoon bijv. 28 Jan. kunnen zijn.

  Suriname en rechtgeaarde Surinamers letten jullie op je zaak, die 15 doden in 1982 interesseert de wereld geen biet. Nederland en Amerika hebben sinds 1982 duizenden als het geen miljoenen doden op hun geweten.

  Voor de gasten die blij zijn met dit vonnis, wat hebben jullie precies bereikt, in ieder geval geen waarheidsbevinding, tot de dag van vandaag weten we niet wie de 15 mensen gedood heeft, wie hebben de schoten gelost of waarom moesten juist deze 15 dood. Wat we wel weten is dat mensen sinds 2007 verdachte waren En sommige zijn vrijgesproken en anderen zijn berecht. De gasten die zijn vrijgesproken zijn dus 12 jaar lang onterecht als verdachte bestempeld, wat dus impliciet een mensenrechtenschending betekend, die kunnen nu de staat aanklagen en elke onafhankelijke rechtbank zou ze in het gelijkstellen, zoals dat ook met Alibux is gebeurd.

  Volgens de staatsrechtgeleerde, mag en kan de President zichzelf gratie verlenen, want in de grondwet staat dat de President iedereen gratie mag verlenen, er staat geen uitzondering of uitsluitsel in de Grondwet.

  Rest dus nogmaals de vraag aan de mensen die blij zijn, waarom zijn jullie blij als het vonnis gewoon een formaliteit op papier blijkt te zijn, want uiteindelijk zal niemand het gevang in gaan.

  Enne in de tussentijd zal de President door het volk van Suriname grootst worden ontvangen en opgehaald op het JAP. De NDP kan deze vonnis goed gebruiken en de rest van de andere partijen wegvagen bij de volgende verkiezingen als handlangers van het westen die de ontwikkeling van Suriname bewust willen saboteren.

  Suriname voorwaarts.


  Maak melding
 49. Trouwens de Chinezen kunnen dit schofterig gedrag van Amerika en hun Surinaamse vazallen anders vertalen. Het is natuurlijk een belediging richting Xi Jiping de Chinese President, die een staatshoofd op staatsbezoek heeft en die in zijn land wordt gevonnist, dit kan gevolgen hebben voor de relatie met Suriname. Een uitnodiging voor Staatsbezoek Aan China staat soms al maanden vast, het is niet iets wat binnen een paar weken of dagen wordt geregeld. De vazallen hebben dus 29-11 zo gepland dat het in die periode zou plaatsvinden.

  We zitten in roerige tijden, niets gebeurd zomaar. Tijd dat China assertiever wordt, wil het zijn belangen verdedigen in de wereld.


  Maak melding
 50. Het is voor mij overduidelijk dat de heer Bouterse niet bij de elite top van Suriname
  behoort maar bij het volk. Anders was hij nimmer bij verstek voor moord veroordeeld.
  Voor degenen die denken dat God bepaald.
  Wel ik moet je teleurstellen. God voert geen heerschappij over de wil van de mensheid dat doen wereldbeheersers, de grote ego”s.
  Ieder mens heeft een eigen wil en is vrij om scheppingen goed of kwaad voort te brengen. Zij die tot de elite top van een land behoren zijn grenzeloos vrij de rest wordt om het minste veroordeeld.
  De Europeanen zijn hiervan al eeuwen bewust en konden de Afrikanen, Indiërs en Indonesiërs onderwerpen en tot heden overheersen.


  Maak melding
 51. SU wordt, nu het officieel is vastgesteld dat Bouterse schuldig is aan meervoudige moorden, internationaal te schande gezet met een dubbel veroordeelde (moord en drugssmokkel) figuur als president.

  Als Bouterse een greintje eergevoel heeft en het meent met het land dan zou hij direct aftreden om het land en volk de schande te besparen van een veroordeelde CRIMINEEL als president maar dat heeft niet. Bij hem draait het alleen maar om z’n eigen belang. Hij heeft een paar jaren terug met z’n eigen smoel gezegd dat hij rustig zou doorslapen al zou de hele stad in brand staan. Hij geeft dus geen moer om het volk.

  Wie nu nog Bouterse ondersteunt is nog stommer dan het achtereind van een varken en kan terecht gekwalificeerd worden als een hersenloze rioolrat.


  Maak melding
 52. Door al dit zijn de gasten in China onderste boven zei net de vrouw van de Moordenaar net op de Radio Apintie en blijf gewoon rustig tot morgen,dan zijn wij er.Spannend!


  Maak melding
 53. Wanneer word deze misselijk makende crimineel de cel in.

  Dat hij een moordenaar is is al jaren bekend ..hij had nooit geen president mogen zijn aanhezien zijn handen vol bloed zitten en zijn duizenden kilos die hij richting europa stuurt.

  Elk ander niet corrupt land had dit monster geweerd om in de politiek te komen, waarom kan dat wel in suriname.

  Sinds deze crimineel surinaams bodem heeft betreden was suriname verloren sinds hij mensen heeft vermoord is hij blijven liegen!!

  Over zn coke is hij ook een smerige leugenaar…zn zoon is bewijs wat vader en zoon altyd al waren, kijk wat zn zoon uitgevreten heeft mensen beroofd van geld en of coke !!!!

  Pas op bouterse …want hij is ad verliezende kant in suriname en we weten niet wat hij met die ka chinezen heeft afgesproken.


  Maak melding
 54. Voor bouterse is maar 1 ding belangrijk en dat is hijzelf!!!

  Suriname en de bevolking kan van zijn kant stikken!!!

  Net zoals hij zn eigen zoon heeft laten stikken en zn collegas vrienden etc ook vermoord heeft.

  Deze dagoe kent geen eergevoel..alleen bouta telt en zn chinese weldoeners.

  Hoeveel heeft hij weer zitten bedelen …deze hond heeft echt geen schaamte!!!

  Hij brengt en bracht alleen maar schade en schande over ons suriname!

  Deze schaamteloze nepsurinamer heeft suriname alleen maar schade toegebracht en suriname en bevolking te kijk gezet.

  Wanneer zal men in suriname wakker worden en begrypen dat de politiek geen spelletje is ….of de politiek gebruiken voor eigen gewin!


  Maak melding
 55. Ongelofelijk dat deze president de dans elke keer ontspringt!!

  Nog nooit gehoord dat een massa moordenaar gewoon thuis zn cognac mag drinken terwijl al 3 decenia mensen huilen om hun geliefde!

  Kanhai is een dagoe om dit soort mensen te verdedigen..maar ja advocaten zijn leugenaars..

  Hoe gaat het verder lopen ..gaat hij nog de bak in!!!!

  Men straft een ieder die een fout heeft begaan elke crimineel …behalve de grote zware moordende dieven in de politiek.
  Bouterse
  Brunswijk
  Abraham
  Etc ….
  Allemaal smerige honden die in de politiek zitten.


  Maak melding
 56. Robert, Suriname speelt geen enkele rol in de Geopolitiek behoudens dat Xi haar stem kan en wil hebben in de VN dat is wel een foto moment waard. Hoe hard de rest van de wereld tegen Bouterse te keer gaat en of hij thuis veroordeeld is maakt hem geen bied uit.

  Xi weet heel goed dat Suriname qua lenen de status junk heeft en dat extra geld in het land stoppen geen enkele zin heeft omdat het de kortste weg naar corruptie neemt en de schuldenproblematiek alleen maar vergroot.

  Het interessante is de ongecoordineerde manier waarop aan damage control gedaan wordt.
  1>> Liegen over de volgorde van feiten.
  2>> Bedreigen van tegenstanders.
  3>> Het adhoc plannen van staatsbezoeken en een heldenontvangst.
  4>> Alleen maar oude mannen die acteren en veel zwijgende opiniemakers.

  De reactie van de VS en EU is kort maar veel zeggend. Handen af van de rechtstaat en wat doet Abrahams. Hij gaat dreigen. Als de rechters een noodoproep doen zal Bouterse ervaren wat legionairs kunnen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES