Sluiting scholen geen besluit van hogerhand

20
Het gerechtsgebouw aan de Mgr. Wulfinghstraat in Suriname.
Het gerechtsgebouw aan de Mgr. Wulfinghstraat.

Dat er in verband met de laatste hoorzitting inzake het 8 december strafproces extra veiligheidsmaatregelen zijn getroffen en scholen de deuren moeten dichthouden, is geen besluit van hogerhand. Zowel vanuit het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) als het Kabinet van de President wordt aangegeven dat er zijdens deze instituten nimmer een brief cq opdracht of advies is uitgegaan aan het bestuur van de scholen in de Mgr. Wulfinghstraat, om de schooldeuren op vandaag gesloten te houden. In een brief die op social media circuleerde stond onder meer dat “via een inspecteur in opdracht van het Kabinet” was geadviseerd de scholen dicht te houden. 

Majoor Gwendolyn Babel, onder directeur DNV, zegt tegenover het Nationaal Informatie Instituut (NII) dat er niks extra bijzonders aan de hand is, waardoor men extra veiligheidsmaatregelen zou moeten treffen. “Er is geen sprake daarvan”, aldus Babel die stelt dat een in de media verschenen artikel omtrent de veiligheidsmaatregelen alleen te maken kan hebben met het feit dat de straten in verband met de hoorzitting ook afgesloten zijn en het niet efficiënt is voor het verkeer naar de scholen toe.

Majoor Babel meent dat de indruk gewekt wordt als zou er sprake zijn van een onveilige situatie en daarom extra veiligheidsmaatregelen getroffen zijn. De DNV-functionaris gaat ervan uit dat het schoolbestuur het besluit heeft genomen als voorzorgsmaatregel. Ze voegt eraan toe dat het DNV in principe dé instantie is van waaruit een dergelijk advies kan worden gegeven.

Aangezien ook het Kabinet van de President geen schrijven heeft doen uitgaan, spreekt major Babel van een oneigenlijke berichtgeving, één die niet op waarheid berust.


20 REACTIES

 1. Men kan nooit met zekerheid weten wat al dat paars addergebroed in petto heeft om de rechtsgang te verstoren. Lan en volk worden geregeerd door misdadigers, hoe men het wil draaien of keren, het is en blijft een keiharde feit dat oerdomme dwaze debiele idiote ndp paria’ s gewoon aanbidders zijn van de moordenaar ddb. Ndper’ s zijn de meest misdadig vervloekte mensen en verdienen de moorden, drugsdelicten en berovingen, ook de armoede en komnede onderdrukking.


  Maak melding

 2. Satangebroed ludwig van abra broke dent dat de NDP’ers hetzelfde slechte haatdragen en vervloekte inborst heeft als hem.

  NDP’ers hebben blijkbaar iets beter te doen dan zich bezighouden met 8 dec, voor hun is het verledentijd, ze zijn hard bezig het land te ontwikkelen zolang ze maar niet aan hun geliefde Volkspresident Komen is er niets aan de hand. Ze gunnen iedereen hun speelkwartier. Yu dong buriki yu.


  Maak melding

 3. Robert 29 november 2019 At 18:55
  Satangebroed ludwig van abra broke dent dat de NDP’ers hetzelfde slechte haatdragen en vervloekte inborst heeft als hem.

  NDP’ers hebben blijkbaar iets beter te doen dan zich bezighouden met 8 dec, voor hun is het verledentijd, ze zijn hard bezig het land misdadig olv de baas der misdadigers te ontwikkelen, door te roven, te stelen, te bedriegen, drugs te smokkelen. Zolang men maar niet aan hun geliefde soso begi China monie en verpander van land en volk, gelukkig ook die corrupte idioot Robert zijn criminele Dong- Volkspresident Komen is er niets aan de hand. Ze gunnen iedereen hun speelkwartier met hun npaars vals fluitje.Robert Yu dong buriki yu.


  Maak melding

 4. En het ergste van alles is dat Robert en Oom Ludwig misschien naast elkaar hebben gewoond als broers in swiet sranang, maar door politiek zijn ze nu verdeeld. Daarom wil ik mijn medemens niet beledigen.

  Hoogachtend: Politiek Neutraal.


  Maak melding

 5. Politiek neutraal geloof me, ik kan nooit naast iemand als ludwig hebben gewoond. Die ludwig zijn inborst is door en door slecht. Persoonlijk denk ik dat hij rechtstreeks vanuit de hel op aarde is geplaats.


  Maak melding

 6. Robert 29 november 2019 At 19:25
  Politiek neutraal geloof me, ik kan nooit naast iemand als ludwig hebben gewoond. Die ludwig zijn ineborst is door en door slecht. Persoonlijk denk ik dat hij rechtstreeks vanuit de hel op aarde is geplaats.

  Politiek neutraal, aan u het oordeel wie door en door slecht is en een oerdomme paarse poepvlieg is. Is toch te gek voor woorden hoe deze dwaze moordenaarsaanbidder gogo Robert, het opneemt voor zijn baas wiens billen hij waarschijnlijk vaker lust of schoonlikt. Zijn baas, de mislukte revolijder, ex- dictator, tot maar 20 jaar cel verdoordeelde moordenaar, bij verstek veroordeelde drugscrimineel, staatskasrover die heeft werkelijk een duivels slechte inborst, net als zoon, pleegzoon en wie weet ook Robert de paarse schandkaap. Hun wandaden spreken boekdelen. Opa en oma taki, deng dofo en brini, na leki wang drugsverslaafde zwerver Robert e gedraag eng srefi.


  Maak melding

 7. Wat een feest hier, een feestje dat langzaam zal uitdoven. Het scenario met de Katholieke kerk is duidelijk geweest. Sluit de scholen om de spanning op te voeren, al wetend wat de uitspraak zou zijn. De krijgsraad die onder die zogenaamde gespannen sfeer onverwachts het door Nederland en zijn knechten gewilde vonnis uitspreekt. De Nederlandse pers die geilt op deze uitspraak en er heel lang, heel veel aandacht aan zal besteden. De Nederlandse regering die voorzichtig zal spreken van gerechtigheid en een eerlijk proces, onderwijl het Surinamedossier voor 60 jaar geheim laat blijven. De Hoosten en consorten die na lange tijd een orgasme beleefden op de uitspraak……en Suriname gaat over tot de orde van de dag. Volgende stap is verzet tegen het vonnis en daarna nog hoger beroep. Het constitutioneel hof zal zich hier ook nog over uitspreken. Dus jullie varkens hier krijgen het nog druk in de komende 20+ jaren.
  De waarheid overwint altijd!


  Maak melding

 8. Oom Ludwig. Hier in Nederland is het Hot Nieuws op dit moment op de tv, over de veroordeling van de Surinaamse president. Natuurlijk heeft de huidige president dingen gedaan in het verleden die echt niet kunnen. Ik snap uw woede en uw rechtvaardigheidsgevoel ook. U bent ook recht door zee hoe u over denkt. Daar bent u ook vrij in. Maar wij als forum genoten zijn beperkt om onrecht die mensen is aangedaan, recht te zetten. Maar ik respecteer u en Dhr. Robert ook. Maar kom laten we niet boos zijn op elkaar. Het leven is al moeilijk genoeg. Als mens hou ik van u en ook van Dhr. Robert. Wij Surinamers zijn één grote familie. Sorry als ik iets verkeerds heb gezegd.

  Beste Robert. Probeer Oom Ludwig ook te begrijpen. Misschien heeft hij een familielid of een hele goede vriend verloren tijdens de Decembermoorden. Alle opties zijn mogelijk. Daarom ben ik voorzichtig met commentaar geven. Ik hoop ook niet dat u mij kwalijk neemt dat ik tussen jullie ben gekomen. Ik denk dat het verstandig is om niet (altijd)op elkaars commentaar te reageren. Aboeng brothers. Jullie zijn , en blijven mijn broers. Sorry als ik iets verkeerds heb gezegd.


  Maak melding

 9. Ad Lucien 29 november 2019 At 20:45

  Waarom mogen de Hoosten en consorten, na lange tijd geen orgasme beleven? Gun de mede mens toch ook eens een keer wat.
  Niet zo egoistisch zijn, jullie paarse ratten hebben toch ook al 39 jaar het alleenrecht ofwel monopolie gehad op klaarkomen op elkaar?


  Maak melding

 10. @picolaas. Als inwoner van Nederland die blijkbaar niet onder een steen woont moet jij de hand in eigen boezem steken wat betreft de waarheid spreken.
  Rutte de aartsleugenaar, Halbe Zeilstra, Jeanine Hennis, Menno Snel en zo kunnen we doorgaan. Rutte is tegenwoordig een synoniem voor Leugen. Dus wat klets je nou. Ken je het spreekwoord over de balk en de splinter?


  Maak melding

 11. Dat bouterse een moordenaar en drugsveroordeelde is, is een waarheid als een koe.
  Zal later voorkomen in alle geschiedenisboeken.
  De waarheid overwint altijd!


  Maak melding

 12. DNV is totaal niet geloofwaardig. Zij hadden ook gezegd dat die doodgeschoten militair bezig was met “het verzamelen van informatie voor de dienst” terwijl later naar buiten kwam dat die man gewoon in dienst was van braziliaanse goudzoekers als security guard. DNV is een onderdeel en verlengstuk v.d. paarse leugenmachine.


  Maak melding

 13. Dit slaat toch weer nergens op he,
  Moeten de scholen daarvoor dicht.
  Bouterse is toch niet de enige persoon die een rechtszaak moet bezoeken, of willen jullie de scholen daarvoor dicht houden om zelf ook te gaan demonstreren
  Dit gaat mijn petje te boven, en er lopen asl zoveel ongeletterde personen in Suriname analfabeten. Zijn er niet genoeg vrije dagen en vakanties dat dit erbij moet
  Think about that


  Maak melding

 14. Geen auto rijden en zelf uw tomaten planten.
  Geen auto rijden zuivert de lucht ruim en gezondheid uw zelf geplante tomaten vrij van alle gif en een compliment voor uw zelf


  Maak melding

 15. Politiek Neutraal,

  Snap helemáál niet wat u raaskalt,
  Zou u ook in Nederland waar u woonachtig ben ook zo negatief over de regeringsleiders zijn zou u uw misnoegen ook wereldwijd bekend maken of op sociaal media. Ik ben tig mensen kwijt geraakt onder fam en vrienden, zelfs mijn broertje is zwaar getraumatiseerd maar het leven gaat door ik ben niet van de Ndp maar de haat in en bij onze SURINAMERS is zo groot we worden hier dagelijks geestelijk en lichamelijk mishandelt, maar ik hoor niemand geen SURINAMERS massaalfe straat op gaan op te protesteren we worden dagelijks uitgeplukt, waar zijn allen geleerden die continue klagen uw gal uitspugen en Sranang zwart maken omdat ze in Nederland wonen en in en voor SURINAME hun misnoegen uitten
  Iedereen wordt wel erns gestraft om zijn daden DAAR IS KARMA WEL VOOR, ER zijn goede en slechte mensen dat is nu een feit doe iets positiefs voor het land waar u zelf ondanks alles wat er is gebeurt en u zal zeker misschien ook een goed gevoel bij krijgen Think about the holocaust de slavernij die nog steeds zijn stempel drukt alleen willen wij dat niet zien. Nederland heeft ook heel veel op zijn kerfstok gaat u die ook laten berechten wie zal het koningshuis berechten voor alle leed dat ons werd en nog steeds wordt aangedaan
  Waar blijft onze vrije 1 juli dag in Nederland hebben we ook geen recht zoals het oogstfeest en de ramadan
  Ik wordt hier zo moe van
  En ja ik heb heel veel veschillende punten aangehaald om mijn punten naar voren te brengen.
  Ik wens u en alle lezers haatdragers een fijne dag en geniet zolang het mag


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.