Verzetzaak Bouterse in 8 december proces tot nader order uitgesteld

27
Verzetzaak Bouterse in 8 december proces weer uitgesteld
Archieffoto: Ex-bevelhebber Bouterse na de rechtszaak op 22 januari 2020 in leger tenue op het Onafhankelijkheidsplein

De verzetzaak van Desiré Bouterse, met betrekking tot het 8 decemberstrafproces en het uitgesproken vonnis van 20 jaar gevangenisstraf, is tot nader order uitgesteld. De verzetzaak werd reeds vier keer uitgesteld en zou dienen op donderdag 30 juli 2020. Het uitstellen heeft nu te maken met de corona-maatregelen bij het gerechtsgebouw aan de Wulfingstraat.

Afgelopen week werd namelijk bekend dat twee politieagenten die ingedeeld zijn bij de Parketwacht positief getest zijn op COVID-19. Het gerechtsgebouw aan de Mgr. Wulfinghstraat is inmiddels grondig ontsmet en de nodige maatregelen zijn getroffen. 

Bouterse werd op 29 november 2019 door de krijgsraad in Suriname bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 jaar wegens zijn aandeel in de Surinaamse Decembermoorden in 1982. Enkele dagen later tekende hij tegen deze beslissing verzet aan

Hij verscheen hiervoor op 22 januari dit jaar in persoon en gekleed in militair tenue voor de rechter, maar stond na enkele minuten weer buiten omdat de Krijgsraad niet voltallig was. De zaak werd verdaagd naar maart, maar toen brak de corona pandemie uit.

Nadat de verzetzaak op 22 januari reeds was verschoven naar 31 maart, was de krijgsraad genoodzaakt om die wederom te verschuiven vanwege de ontstane situatie inzake COVID-19. De zaak stond daarna voor 29 april op de rol bij de krijgsraad, maar dat ging ook niet door en werd verschoven naar dinsdag 30 juni.

Eind juni werd bekend dat ook 30 juni niet doorging en dat die zitting een maand werd uitgesteld naar komende donderdag 30 juli 2020, die dus ook niet doorgaat.

27 REACTIES

 1. Laat deze beest zijn hoger beroep in de gevangenis afwachten. Roy Elgin moet dat maar aanvragen bij de rechtbank met als reden vlucht gevaar. Hij is nu president af dus gelden er andere regels.


  Maak melding

 2. Zouden ze er nu echt op hopen dat hij inderdaad de benen neemt, zodat ze van het probleem af zijn wel of niet opsluiten , want bij opsluiten heb je geheis stront aan de knikker met de fanatieke Boutisten


  Maak melding

 3. Voormalige premier van Maleisië schuldig bevonden aan corruptie.
  Verander de naam van het Land en hopen dat er ook zo een vonnis uitkomt bij een aanklacht
  De voormalig premier stond terecht voor zeven aanklachten van corruptie. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan onder meer het witwassen van geld en machtsmisbruik.
  De oud-premier wordt al ruim vijf jaar van corruptie beschuldigd. Vanwege het corruptieschandaal en de stijgende kosten van zijn levensonderhoud stemden inwoners van Maleisië tijdens de verkiezingen van 2018 tegen de oud-premier.
  De oud-premier werd schuldig bevonden aan alle aanklachten. Er hangt hem een celstraf van vijftien tot twintig jaar boven het hoofd.

  Is dit mogelijk in Suriname???????????


  Maak melding

 4. @Bigi Sma, in het land waar de pinacolada maffia de boel onder controle heeft zie ik Bouterse en zijn trawanten niet de bak in gaan. Angst regeert (anno 2020) nog steeds.


  Maak melding

 5. Dit is het resultaat 10 uur durende gesprek met santhoki op leonsberg.al die barbarie is voor show. Hindustanen zijn van begin een lafaart volk.kijk wat gebeurt in India!!!


  Maak melding

 6. In Egypte, Libië, Irak, enz wisten de moslims genadeloos af te rekenen met dictators.

  Zijn Excellentie President Chandrikaperkash Santohki en Zijne Excellentie Vicepresident Ronny Brunswijk moeten goed uitkijken met de mol Albert Ramdin. Mijn part krijgt deze man na al een schop onder zijn kont. Deze man/mol heeft een zeer bedenkelijke reputatie.

  Verder snap ik er niets van dat de vele ndp-kakkerlakken die Suriname en de Surinamers jaren lang hebben vernietigd nu nog op ministeries in top posities rondlopen. Zich vermommen en nu Oranje/Orange, Geel, Groen en Rood spelen. Ik zou de huidige coalitie oproepen om deze paarse kakkerlakken direct naar huis te sturen. Zie hun gedrag van de verschroeide aarde die ze op de ministeries hebben toegepast. Stelen van: computers, laptops, printers, dienstauto’s, domeingronden, goud, hout, us-dollars en euro’s, waarvan er 2 miljard op hun buitenlandse bankrekeningen op de Antillen, Nederland, USA, Duba, enz zijn.

  Suriname is nu democratische rechtsstaat en het beleid plaats zal zijn is om financieel, economisch, sociaal alle Surinamers welvaart en welzijn te brengen en niet het eigen/dictatoriaal beleid van de paarse kakkerlakken. Daarom moeten de paarse kakkerlakken onmiddellijk naar huis. Zij die strafbare daden hebben gedaan, kunnen nu al naar SB worden gebracht.

  De paarse kakkerlakken houden niet van Suriname, maar zijn/waren met zelf verrijking, eigen belang bezig. Zie hun gedrag van roven op de ministeries.


  Maak melding

 7. hebt niet zoveel verstand van;
  zou het mogelijk zijn dat er een inval wordt gedaan bij de toen: incompetente regering inclusief de zogenaamd president Bouterse.


  Maak melding

 8. Koos
  5 jaar geleden heerste er nog angst in Suriname. Maar eens moet de angst cultuur toch achter de rug zijn of is het volk in Suriname nog steeds zo bang dan ze zelfs de weg naar Leonsberg niet durven te barricaderen?
  Alhoewel ik overtuigd ben van veerkracht ben ik ook overtuigd dat geld de Surinamer weerhoud om in opstand te komen.


  Maak melding

 9. Kondremangs
  Is die veroordeelde moordenaar en drugsdealer DiDiBri nog niet dood? Hij bralde toch,….OVER MY DEAD BODY! ! ! toen Chan Santokhi zei dat hij president wilde worden. ……WEL AL BIJNA 2 WEKEN EEN FEIT. …..dede go jo bongrobita. ..
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 10. Geen enkele moordenaar kan zijn straf ontlopen of uitstellen in het hiernamaals , karma zal zijn werk doen tot in het 7 de geslacht, en voor die gene die aan persoons verheerlijking doen en kicken
  Waar kicken jullie op?} , want je zadelt je zelf op met vuile energie en dot karma van iemand die zonder rancune een ander kapot schiet.
  Succes ermee.


  Maak melding

 11. Ik mis nogsteeds een paar tollie likkers van de ndp??
  Zijn die met corona besmet ach ja dat had ik ook moeten weten,
  Bouta boefdraad en abdoel yoe saka saka beesten bij elkaar


  Maak melding

 12. @Passant: Nee laat ze nog ff op hun posten zitten want dan hoeft niemand naar ze te zoeken. Scheelt weer 24/7 verzorging onderdak etc in SB


  Maak melding

 13. Laat coronavirus geen smoes zijn om bouta niet te berechten!
  Hij verdiend opgesloten te worden en verdiend geen enkel speciale behandeling.Hij is een ordinaire crimineel ,een moordenaar is hij.
  Immuniteit en amnestie verdiend hij niet.!
  Straffen deze moordenaar conform de eis van 20 jaar gevangenisstraf en daarna uitleveren aan Nederland waar hij straf moet uitzitten.
  Wet is gelijk voor een ieder,ook voor bouta de crimineel!


  Maak melding

 14. De man is aan het bungelen alleen weet hij dat niet. Het OM is geen voorstander van bevuiling van de rechtbank door dit fossiel. Mocht hij toch voortijdig ergens anders beter zijn, naast een nutteloze revolutionair gaat hij de geschiedenis in als de meest corrupte Pres ooit, die een zinloos en bevlekt leven heeft gehad. A sherif tak ai kome. Kome o pe?. Kon du san?. Wel Chan kome now en na fu sma wakti en si san a kon du. Zou Chan gezegd hebben “now ju kan wakti fu si san mi sa du now mi kome. Sidong wakti san mi ab gi ju. Wat een afgang van deze want to be revolutionair.. Deze man zal tussen de regels door even vermeld worden in de geschiedenis van Suriname. Hij was niks, deed niks goed en zelfs de nietszeggende corrupte groepsleden zullen hem de kont toekeren. Hij dient toch nergens meer toe.


  Maak melding

 15. Ga naar youtube
  zie:
  Radio Tamara Damsko 27 juli 2020 Ludwich’s Commentaar vanuit Nijmegen.

  Volg hem wekelijks.
  Ik zou je/Surinamers/SuriNeds willen adviseren dit regelmatig te doen.

  Ook Radio Stanvaste heeft goede interview over politici uit Suriname.

  you tube:
  Radio Stanvaste

  volg dit wekelijks op youtube
  Ik zou je/Surinamers/SuriNeds willen adviseren dit regelmatig te doen.

  Hierdoor kan men beter geïnformeerd zijn over het nieuws uit Suriname en SuriNeds, journalisten, commentators, critici, media hun licht op laten schijnen.


  Maak melding

 16. Jammer😒 Ik hoop dat jullie hem een enkelband geven, voordat hij net als zijn schoonzoon ook op de vlucht slaat. Boefdraad die helemaal `niets` verkeerd gedaan heeft wist niet hoe snel hij moest maken dat hij wegkwam. Bouta weet waar hij is, jullie kunnen hem alvast opsluiten voor obstructie van de rechtstaat, door een crimineel te verbergen.😖 Hopelijk kent de sherif zijn wetten🤠


  Maak melding

 17. Ik ben moe om de shit verhalen te lezen van de Oranje leden in Nederland.

  Komen jullie Suriname opbouwen, want Bauta is al weg. Aan de zijlijn blijven blaffen komt Suriname in vooruit.

  Met jullie Anasie verhalen op deze forum.


  Maak melding

 18. @glenn, je bent niet verplicht dit artikel te lezen, skippen en niet reageren mag ook.
  Een beetje respect en empathie voor de nazaten van de december geëxecuteerden is aan te bevelen.

  Je kunt ook een bijdrage leveren, door de Zwitserse bankrekeningen v dubieuze suri’s op te sporen. Is je oso toch.


  Maak melding

 19. Esmerald@@ Heb je mij horen zeggen dat Bauta niet berecht moet worden? Neen. Volgens mij zijn de Zwitserse banken niet zo geheimzinnig meer. Jullie focus alleen maar op Bouterse. Laat het aan de rechter over. De regering is gekozen om het land te regeren en vooruit te brengen.


  Maak melding

 20. @glenn
  Waar staat “bouta” in mijn reactie? Zou zomaar kunnen, dat ik een nazaat ben, dus wie is waarop gefocust? Het gaat om een stukje respect en empathie, maar voor het gemak sla je dat over.

  Klets dan niet over helpen opbouwen, als je zelf veilig in Zwitserland woont.
  De regering is gekozen om het land op alle fronten op te bouwen, inclusief recht en rechtvaardigheid voor alle burgers.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.