donderdag, december 7, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieVerzetzaak Bouterse in 8 december proces weer uitgesteld

Verzetzaak Bouterse in 8 december proces weer uitgesteld

-

Does Travel & Cadushi Tours

In Suriname is de verzetzaak van Desiré Bouterse, met betrekking tot het 8 decemberstrafproces en het uitgesproken vonnis van 20 jaar gevangenisstraf, wederom verschoven door de Krijgsraad. De verzetzaak zou dienen op 30 juni a.s. maar is nu voor de vierde keer uitgesteld en dit keer naar 30 juli 2020.

Bouterse werd op 29 november 2019 door de Surinaamse krijgsraad bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 jaar wegens zijn aandeel in de Surinaamse Decembermoorden in 1982. Enkele dagen later tekende hij tegen deze beslissing verzet aan.

Hij verscheen hiervoor op 22 januari dit jaar in persoon en gekleed in militair tenue voor de rechter, maar stond na enkele minuten weer buiten omdat de Krijgsraad niet voltallig was. De zaak werd verdaagd naar maart, maar toen brak de corona pandemie uit.

Nadat de verzetzaak op 22 januari reeds was verschoven naar 31 maart, was de krijgsraad genoodzaakt om die wederom te verschuiven vanwege de ontstane situatie inzake COVID-19. De zaak stond daarna voor 29 april op de rol bij de krijgsraad, maar dat ging ook niet door en werd verschoven naar dinsdag 30 juni.

Nu is bekend dat ook 30 juni niet doorgaat en dat die zitting een maand is uitgesteld naar 30 juli 2020.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

25 REACTIES
 1. Het zal er ooit van komen of niet? Dit langdradig gedoe van de rechters zegt wel iets over het functioneren van ons democratisch land. Het lijkt nu een beetje op het land van OOIT.


  Maak melding

 2. Na uitstel komt afstel. Tenminste dat denken velen.
  Ik zal jullie de trachten waarheid vertellen:
  Bouterse is een geleide projectiel die weet wat en waar en waarom en hoe hij zaken aanpakt doch kan niet alles naar zijn hand zetten.
  Vrees inboezemen is zijn ding. Maar de vraag is of deze vrees gegrond is en dat moet een ieder bij zich zelf te rade gaan.
  1 ding is zeker, als je zo de gang van zaken op een afstand kunt beoordelen op hun merites, dat de rechtszaak wel of niet doorgaat om redenen en of dat de rechtszaak doorgaat maar hij gaat niet zitten o.a.
  A mang Bouterse dedé keba
  A mang Bouterse e tang haar a zaak
  A rechtbank e blijven uitstellen te a mand Bouterse dedé
  Amnestie? Mi no dinkie


  Maak melding

 3. De Rechtbank zal op 30 juli de ” verzetzaak ” Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse WEER uitstellen. De zaak wordt gerekt tot {nadat} de nieuwe regering is aangetreden.
  Dan is geen sprake { volgens de Paarse afdankertjes} van ….ze hebben onze plesident, onze volks-plesident veroordeeld … willen hem achter SLOT en GRENDEL.

  Na 13 Augustus 2020 is MMDDB … ambteloos burger.

  Voor het OM … na uitspraak in hoger Beroep … om MMDDB direct op te pakken en desnoods door de straten van Paramaribo te SLEUREN naar Santo Boma.

  Ik zie en hoor … de paarse Boutisten … langs de route HUILEN en SCHREEUWEN …. baas, papa Bouta …. krakti, krakti … zo nu en dan zullen wij je een pakketje sturen …. je weet wat erin dat pakje zal zitten ….. snuf, snuf, snuf.


  Maak melding

 4. De molens van het gerechtshof draaien traag maar zeer zorgvuldig.

  Bij het overleg met de coalitie zat Abrahms naast trekpop Adhin. Er begint vorm te komen in de NDP na 12 augustus. Adhin aan een touwtje van Abrahams die zijn 15 minuten van roem nog moet krijgen.


  Maak melding

 5. @Pakiratigri

  De eerst amnestie wet was een nationale zaak. Die was noodzakelijk om het land bestuurbaar te maken. Misdrijven van links en rechts zijn tegen elkaar weggestreept voor een gedefinieerde periode.

  De amnestiewet aanpassing, hoe klein dan ook, is een inmenging in een lopend proces. Dat is iest wat geen enkel rechtssysteem kan erkennen. De wet is de wet alleen deze is geen onderdeel van het toetsingskader voor de zaak tegen Bouterse.
  Dat wordt onderschreven door iedere hoger hof over de hele wereld en zal ook het oordeel van het constitutionele hof zijn.
  Gelegenheidswetgeving ten gunste van een individueel belang wordt nergens erkend.

  De benoemde rechters hebben hun eed afgelegd op de grondwet en geen loyaliteit aan een politieke partij beste Pakiratigri. Vrouwe Justitia is niet geheel blind en neemt de context in ogenschouw en ziet de verhoudingen best scherp. Zie het oer conservatieve hooggerechtshof in de VS dat tegen Trump ingaat als het moet.
  Denk je nu echt dat deze mensen Bouterse gaan beschermen. Bouterse is onder mensen met een redelijk IQ en EQ een Paria. Daarom durft hij ook niet naar de DNA te gaan of er zitting in te nemen.

  Pakiratigri
  Alle misdaden van de regering Bouterse worden daar de komende maanden openbaart.
  Neemt u aub even nota van wat er nu staat bij het bureau voor Staatsschuld.
  De 30 jaar lening die in 2015 de monetaire financiering met SRD 2.400.000.000 regelde is nu al voor de verkiezingen op 28 april verhoogd naar SRD 8.500.000.000 tegen een rente van 9% met een grace periode van 1 jaar. Op 18 mei en 27 mei is er nog een totaal 1.050.000.000 bij de CBvS opgehaald voor 9%.

  Voeg de effecten van de koers toe en wat er in de rechtszaak van Trikt boven water komt en het zal duidelijk zijn hoe groot de Puinhoop van Bouterse en Boefdraad is geworden.


  Maak melding

 6. @pakiratigri
  de staatsschuld is per april srd. 27.000.000.000 er is na april nog fors bijgeleend bij CBvS en aannemers ofwel de schulden zijn excl. koers effecten al opgelopen tot meer dan SRD 30.000.000.000 en met Koers effect gaat het richting SRD 40.000.000.000 ofwel meer dan 150% van het BBP.

  beste Pakiratigri wie hebben voorspelt dat een dergelijke schuld voor de deur stond als gevolg van het onbeheerste lenen van Boefdraad.


  Maak melding

 7. Het is niet zomaar dat deze zaak constant wordt verschoven naar later.

  Vaker heb ik aangehaald dat defensie personeel moet beseffen dat zij een eed hebben afgelegd en dat zij belooft hebben land en volk te beschermen en te verdedigen.

  Defensie beschermt land en volk niet, want defensie is onder invloed van Bouterse.
  Defensie beschermt een criminele bende !

  Bouterse heeft nu Ronnie Benschop verheven met de hoogste rang met als opdracht te voorkomen dat Bouterse opgepakt kan worden. Benschop heeft zelf ook ooit gezegd dat niemand aan defensie moet komen, want defensie is van Bouterse.
  Bouterse heeft niet voor niks met een grote mond gezegd dat hij geen confrontatie schuwt.
  Bouterse maakt misbruik van instituten die hij ter beschikking heeft middels politiek Suriname.

  De nieuwe coalitie zal voor een in landsbelang veilige arrestatie van Bouterse eerst defensie moeten schoonvegen en rehabiliteren.

  Rechters weten dat Bouterse wel veroordeeld kan worden maar zijn arrestatie kan voor heel veel turbulentie en rommel in het land zorgen.

  De nieuwe coalitie VHP, ABOP, NPS en PL zal dus daarom eerst maatregels moeten treffen om nationale veiligheid te garanderen.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 8. Langa Bere koti Go muziek kan wel mooi zijn, maar als men met het 8 december 1982 strafzaak een fake Lange Bere Koti go strafzaak wil maken dan loopt het de spuigaten uit.

  Het is bij het Surinaamse Volk en de hele wereld bekend wat voor vlees we met ddb, wanted, drugscrimineel, veroordeeld is in Nederland en Suriname, enz te maken hebben, dus laat de krijgsraad/rechtbank nu gewoon het vonnis definitief vellen.

  Dit poppenkast moet nu afgelopen zijn in de democratische rechtsstaat Suriname, waarvoor ook Internationale Verdragen, cq mensenrechten voor gelden.

  Criminelen horen in een democratische rechtsstaat in de gevangenis thuis.


  Maak melding

 9. Veel mensen eisen terecht en begrijpelijk een spoedige arrestatie van Bouterse.
  Het probleem is dat Bouterse de sterkste macht van het land, defensie, tot zijn beschikking heeft.

  De regering Santokhi zal dus eerst de beveiliging van Bouterse moeten “kraken” en moeten verwijderen.
  En dit kan nog wel even duren.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 10. ” …
  Wayambo 24 juni 2020 At 11:52

  op dit moment zijn er grotere problemen in Suriname welke eerst opgelost dient te worden! …
  … ”

  Het grootste probleem van Suriname is “de vloek van de Decembermoorden en de bezetting van Desi de duivel Bouterse”.


  Maak melding

 11. @Jojo: bedankt voor jou reactie. Het zit vol feiten waar geen speld tussen te krijgen is. Zo zie ik het graag. Alleen zo houden we elkaar scherp!


  Maak melding

 12. ” …
  Wayambo 24 juni 2020 At 13:27

  Ronny, laat je dit goed vastleggen in jullie Regeerprogramma! Anders gaat de oranje partij alleen met de eer strijken! 

  … ”

  Niets anders verwacht van een Bouta-lover.
  Bouta-lovers kunnen alleen maar haat en verdeeldheid zaaien net als hun idool Bouta.
  En daar zijn ze nu full time meebezig met het doel de nieuwe coalitie te breken.
  Dit NDP-volk moet men gewoon met een korreltje zout nemen en verder links laten. Zij hebben Suriname kapot gemaakt.

  Slim-Suriname weet inmiddels beter !

  Suriname eerst. Krakti !


  Maak melding

 13. Na de machtsoverdracht moet de nieuwe regering alle gewapende machten zo snel als mogelijk zuiveren van paarse infiltranten zodat bouta/ndp geen coup kunnen plegen of gewapende opstand kunnen beginnen. Tegelijkertijd moet de krijgsraad de verzetzaak binnen korte termijn (6 maanden tot 1 jaar) afronden met dit keer een oplegging van gevangenneming.
  Deze zaak duurt al lang genoeg en justice delayed is justice denied.


  Maak melding

 14. Gewoon uitstel van executie. Ik heb liever dat hij z’n straf gaat uitzitten die door Surinaamse rechters is opgelegd, dan een uitlevering aan Nederland vanwege cocaïnehandel. In het 1e geval kan de Suriname democratische staat een punt zetten achter bouterse.


  Maak melding

 15. Santokhi geef deze crimineel bouta geen speciale behandeling en lever hem uit aan Nederland of veroordeel hem als een ordinare crimineel en sluit hem op voor de rest van zijn leven in Santo boma.
  40 jaar poppenkasr shpw bouta is meer dan genoeg.


  Maak melding

 16. @Wayambo.

  U bent grappig. U probeert te stoken waar niet te stoken valt. Neemt u aub nota van het feit dat 2 stemmen trekkers van de NDP in Pamaribo hun kiezers in de modder laten zaken. De grootste heeft niet het lef om dit kenbaar te maken.
  De President. Politiekleider en Voorzitter van de NDP gaat niet in op de consultatie van de komende regering.
  beste Wayambo wie moet de licht in de duisternis van de NDP brengen.

  De VHP heeft haar verloren zonen en dochters al terug gehaald.
  De NPS zal dat nu gaan doen
  Ramon Abrahams kan op de hoek van de straat gaan roepen en de arm van Adhin om draaien echter als alle schandalen uitgemeten worden heeft niemand antwoord.

  Boefdraad heeft een net van mislukte deals met Clairfield geweven. Voor veel geld kreeg hij adviezen die iedere Alfred Jodcus Kwaak voor een fractie van dat bedrag sluitend had kunnen geven. Het was een simpele actie hoe verkoop ik het laatste tafelzilver om de verkiezingen te halen zonder monetaire financiering voor de verkiezingen.
  Dat is mislukt toen van Trikt met betrekking tot de Chotallal dollars naar de president verwees. Die man moet ten einde raad geweest zijn van Boefdraad.
  Van Trikt wist dat hij in de gevangenis veiliger is dan buiten. Over een poosje kan hij dienen als kroongetuige.
  Dat wordt smullen omdat dan duidelijk zal worden dat Boefdraad de Bouterse mee sleept.

  Wayambo u kunt niet zeggen dat er niet gewaarschuwd is.

  Zijn alle extra schulden met de DNA behandeld. nee.
  Is er een wet aangenomen onder valse vlag. Want al deze zaken liepen al toen de wet op de staatsschuld met stoom en kokend water door de DNA gehaald werd.
  Een corrigerende wet lijkt mij wenselijk als eerste zet van de nieuwe minister van Financiën. Ik denk dat die al voorbereid zal worden.

  Santohki heeft de hele wereld gewaarschuwd niets te lenen aan Boefdraad. Santohki zal er goed aan doen alle schulden en leningen van nadien even te bevriezen en te toetsen of deze legitiem zijn en op waarheid berusten.
  Ik heb de prospectus gelezen van de Oppenheimer bridge loan. Nu die stond vol met BS.
  Als intermediair heeft Oppenheimer verantwoordelijkheden die bij een zaak in het Southern District van Manhattan wel eens heel gunstig voor Su zullen kunnen uitpakken.

  Wayambo als je in het diepste dal zit is er allen maar een weg omhoog. Na de slechtste president is er niet veel voor nodig om veel beter te zijn.

  Maak u niet druk de NPS heeft als derde grootste partij genoeg in te brengen.
  De NDP heeft 40% van haar kiezers verloren.
  De ABOB is min of meer gelijk gebleven dankzij de PL
  De NPS is met 50% gegroeid en is zetels mis gelopen.
  Maak u niet druk Etnel vreet Misiekaba en Bouva op als ze in het veld gaan


  Maak melding

 17. FOTO:

  Kijk ze staan …. de Padvinders met donkere brillen … in militair tenue.

  Spreker in het midden: de Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse.

  Uiterst rechts van MMDDB { in het paars }… de grootste en gierigste Bandiet op het zuid-Amerikaans Continent … Ramon Abrahams … uit ” Armoede geboren en te Vondeling ” gelegd !!!!


  Maak melding

 18. Whahahah….agoetigri kan weer brullen. Lekker belangrijk is dat de mpp paarse ratten opgedonderd worden. Suriname wordt echt bevrijd van deze rovers. De meeste hiervan zullen sowieso belanden in Santo Boma. Ik verwacht binnenkort een run op vaseline.


  Maak melding

 19. Een ieder die in suriname geboren is kent de vruj gevochten junk president aka moordenaar oplichter en nog veel meer.

  Dit is allemaal bekend…waarom geen veroordeling?
  Toen hij moorde was het oke toe hij de banken liet beroven was het oke …hij komt gvd met alles weg .

  Ook nu hij geen moer te vertellen heeft bepaald hij nog …hij heeft anderen nooit een kans gegeven en hij krygt dr velen.

  Is dit gerechtigheid …is dit wat we 40 jaar lang kregen????

  Deze vent houd zich nooit ad wet …waarom wij wel???
  Iedereen is bekend met de schurk bouta…iedereen weet wat dat voor een irritante moordenaar het is , en toch ontkennen, bouta doet tenslotte nooit wat!!!

  Hij is slim en laat anderen zn misdadig werk doen…zodat hij een alibi heeft.

  Santhoki als je deze boeler vrij laat lopen en doen …kan je evengoed opbreken.
  Alles is beter dan bouta …maar eerlijk als ik kijk wie je naast je heb (brunswijk) domste man van suriname ooit twijfel ik oprecht of deze regering eerlijk zal handelen.

  Moordenaar 1 …maakt plaats voor moordenaar 2 ….

  Ik snap hierbij niet wat logica is….we blijven in de ellende met jongetjes die niet uitgespeeld zijn, ik snap het niet meer en geef het op.
  Met criminelen id politiek zijn we hetzelfde als bouta en zn gangsters….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES