vrijdag, juni 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameEerste huishoudelijke vergadering nieuw parlement Suriname uitgesteld

Eerste huishoudelijke vergadering nieuw parlement Suriname uitgesteld

-

Does Travel - naar Suriname

De vandaag geplande eerste huishoudelijke vergadering van De nieuwe Nationale Assemblée in Suriname, is verschoven naar vrijdag. Dit naar aanleiding van de COVID-19 besmettingen van diverse Surinaamse politici, waaronder drie leiders van de nieuw te vormen coalitie.

Vandaag zou onder andere de datum van de verkiezing van de president en vice-president van Suriname en het vervolgtraject besproken worden in het parlement.

UPDATE: de vergadering is opnieuw verschoven en wel naar maandag 6 juli.

Afgelopen maandag waren veel politici aanwezig in DNA vanwege de beëdiging en toelating van nieuwe parlementsleden. Twee dagen daarna, op woensdag 1 juli, werd plotseling bekend dat Somohardjo, Rusland, Pawiroredjo en Brunswijk positief getest zijn op het coronavirus.

Dit laatste was vanmorgen ook groot nieuws in Nederland:

Er wordt nu nagegaan met wie de besmette personen in contact zijn gekomen en of er meer besmette mensen zijn. Ook is het parlementsgebouw gisteren ontsmet.

Brunswijk maakte het nieuws van zijn besmetting zelf bekend:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

8 REACTIES
 1. Regering zoekt geld voor aflossing Afobakadam-lening
  De strategie was, aldus Hoefdraad, om een lagere rente af te dwingen bij het aangaan van de lening en vervroegd te kunnen aflossen zonder boete. De bewindsman benadrukte dat dit jaar nog, na de verkiezingen, de aflossing zou worden gepleegd, waardoor de renteverhoging slechts één termijn zal bedragen. Het zou, aldus de minister, nadeliger zijn geweest om andere inkomsten vast te zetten. “We moesten de deal sluiten. We hadden geen keus. Vooral door de enorme negativiteit vanuit de oppositie”, zei Hoefdraad begin april.

  Deze K…L. negre kopoe durfde zelfs in april dit te verklaren.
  Op 2 juli was er nog niet betaald terwijl dit op 30 juni moest plaatsvinden.
  Nog steeds durven de voice president Adhin en de vice voorzitter van de DNA Bouva als ze dit gevraagd worden te antwoorden met “het is Hoefdraad die daarover gaat bij hem moeten jullie deze vraag stellen” maar toen de regering bezig was monetair te financieren en dollars aan Chotellal te verstrekken en nog meer te lenen verwezen zij niet naar Hoefdraad.

  Ik vraag mij af wanneer duidelijk wordt dat Hoefdraad in staat van beschuldiging zal worden gesteld voor al zijn wandaden.
  Begin zijn huis aan de Anton Dragtenweg en zijn bank tegoeden alsook zijn maandsalaris en TWK in beslag te nemen


  Maak melding
 2. Vandaag zou onder andere de datum van de verkiezing van de president en vice-president van Suriname en het vervolgtraject besproken worden in het parlement.
  ============
  Morgen komt DNA bijeen om onder andere een datum van de verkiezing van de president en vicepresident vast te stellen! Is het wel nodig dat alle DNA leden bij deze bijeenkomst aanwezig moeten zijn! Volgens mij is het voldoende als alleen de fractieleiders bij elkaar komen om dit verder te bespreken! Minder risico voor besmetting!

  Of wil men weer sensatie hebben net als op 29 juni en komen ze met goep Londa ke naach, een djara kepang groep en een winti dansi groep om elkaar flink te besmetten in dat klein hokje! Denki toch eerst goed beste kondremangs!

  Trouwens, regeringsoverdracht moet medio juli gewoon doorgaan! Suriname heeft nu politici nodig met nieuwe inzichten om de problemen op te lossen!


  Maak melding
 3. eigenlijk hoor ik de NDP denken van
  “boi unu abie geluk no ka dat un las a verkiezing anders pe un bing sa finie a valuta foe pai a rente nanga a aflossing”.
  Alleen Hoefdraad e ka wang loesbere wanti na ing moes sorgoe djie a monie foe pai

  Want nergens hoor je iets van Bouva en Misiekaba en Bouterse en Hooghart en Azema Abdoel en Afoenswa en Simons Geerlings en al die overige NDP’ers inclusieg BEP en die 2 (overlopers van PL) Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan hierover


  Maak melding
 4. De nieuwe regering moet snel aan de bak. 10 jaar verpauperde beleid van mpp alcoholist bouta zal eerst opgeruimd moeten worden. Dat kan en mag wel wat tijd kosten. Wellicht kan het volk over 4 @5 jaar iets merken van de vooruitgang. Daarna zal het steeds beter gaan met Suriname.


  Maak melding
 5. San Dati!, Bravo na elite now, Bradie bantie, Me Taigie!, Eerste klas behandeling, a mi boi! boen torie! Hij hoeft niet met het SLM-vliegtuig naar Cuba voor Covid-19 virus behandeling. A Sranan AZ-Paramaribo IC-bed morro boeng.

  Ai go morro boeng nanga oen Marron brada nanga s’sa vandaag de dag, me taigie!

  Soso a Nederlandse Taal spreek- en schrijfvaardigheid foe Bravo is ver onder de maat van een leerling van groep 5 van de basisschool.

  Mi jere wan sranan tongo verklaring Foe Bravo tot het Surinaamse Volk, Wel mi boy, dat was echt top hoe hij het bracht. Mijn part kan hij beter Sranan Tongo spreken i.p.v. de Nederlandse Taal als hij tot de Surinamers spreekt.

  Ik wens Bravo beterschap toe!


  Maak melding
 6. @Bigi Sma

  Boefdraad gaat lijkt mij nog liever de gevangenis in dan dat hij regeert of iets zegt. Henk Ramdin (Newmont) heeft de internationale contacten. Bousaid zal ook wel wat in de melk te brokkelen hebben want ondanks de default discussie en C status is vandaag de koers van de echte Oppenheimer obligatie weer 2% gestegen.
  Het zou kunnen zijn dat vrienden van de regering kopen.
  Oppenheimer heeft als uitgever van deze obligaties gezien de prospectus die er bij zit meer dan boter op haar hoofd als Suriname in default raakt. Hoe gaat Oppenheimer het uitleggen aan haar klanten en verzekeraar dat zij ondanks waarschuwingen zaken gedaan heeft met Boefdraad.

  Ramdin heeft gezien zijn functies in het verleden (caricom geloof ik) en nu bij Newmont best power en zal Alcoa ook wel kunnen laten dansen. Zaak is dat de Brokopondo overeenkomst niet legitiem verklaard wordt. Volgens mij zijn overeenkomsten die middels misleiding tot stand komen niet legaal en dus te herstellen/corrigeren.
  Laat een commissie deze wet en de onderhandelingscommissie na lopen. Zeker dat er transacties met Sardjoe mogelijk worden waarmee hij tot 2000 met TWK afrekent.

  Zodra Boefdraad zijn doopsel gelicht is kommen alle malversaties in beeld. reken maar dat er met wat forensische rechercheurs snel veel rare betalingen boven water komen.

  Denk alleen al aan de handsanatizers die Chotallal aan Ellias verkocht voor $ 34.40 / stuk (bij 8.000 stuks = 1.000 verpakkingen ) en die wij bij Amazon kunnen bestellen voor $ 6,97 per stuk (bij 8 stuks = 1 verpakking). Ook al worden ze ingevlogen is dit absurd.
  Ik mag verwachten dat de volgende acties heel belangrijk worden:
  1>> Afzeggen niet geëffectueerde leenovereenkomsten.
  2>> Opzeggen alle niet geëffectueerde contracten.
  3>> Nagaan welke contracten een luchtje hebben.
  4>> Terug vorderen onrechtmatig betalingen.
  5>> Opzeggen alle illegale deals.
  6>> Alle dubbele overheidsbanen waar geen werk geleverd wordt en gedane betaling terug vorderen ook bijvoorbeeld bij Etnel en Gajadien.
  7>> Ernstige gesprekken voeren met Sardjoe, Chotalall, Naarendorp (NaNa) en andere concessiehouders (ook Brunswijk), Sibilo etc. over een eenmalig vaderlands transactie (inkeer actie).
  8>> Alcoa onder druk zetten i.s.m. NL om alle ecologische schade nu aan te pakken op een goede manier (levert honderden miljoenen op aan werk).
  9>> Met Alcoa de Brokopondo deal als illegaal terugdraaien.
  10> Herstructureren van alle leningen in het Bouterse ramp Fonds i.s.m. NL en Diaspora .
  11> Ik verwacht dat Misiekaba binnen 2 jaar zijn dwaling inziet en om zijn partij te reden moet gaan dealen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES