woensdag, juni 19, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidOok Ronnie Brunswijk positief getest op coronavirus

Ook Ronnie Brunswijk positief getest op coronavirus

-

Does Travel - naar Suriname

In Suriname is ook ABOP leider Ronnie Brunswijk positief getest op het coronavirus. Diverse Surinaamse media melden woensdagavond dat de pas gekozen voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA) is overgebracht naar het ziekenhuis.

Overdag was Brunswijk nog bij de kranslegging bij het standbeeld van Kwakoe, ter ere van Keti Koti. Hij heeft het bericht over zijn besmetting op zijn Facebook pagina geplaatst.

Eerder waren ook coalitieleiders Somohardjo en Rusland positief getest. Van de vier is alleen Santokhi negatief getest op het virus.

Deze politici waren maandag aanwezig bij DNA in verband met de beëdiging en toelating van de nieuwe parlementsleden. Vandaar dat het gebouw grondig wordt ontsmet:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

21 REACTIES
 1. Sterkte en beterschap aan iedereen die besmet is.
  We hopen allemaal op een spoedig herstel.

  Ziektes maken geen onderscheid. Het is daarom zeer te betreuren dat er met ziektes gespot of gevloekt wordt.

  Gezien ziektes geen onderscheid maken mogen genezingen ook geen onderscheid maken. Ook uit dit verschijnsel kunnen wij mensen lering uittrekken.

  Het is verstandig dat er sowieso wordt gehouden aan de Covid maatregels. Neem alle voorzorgsmaatregels in acht. En sommigen kunnen beter ook uit voorzorg in quarantaine.

  Neem de tijd dat nodig is om te herstellen.
  Get well soon ! We have a job to do !

  Gado blessie. Krakti !


  Maak melding
 2. Daarom zegt men altyd wees bang voor GOD!!!je kan zoveel geld en macht hebben maar voor God zyn we ieder een korrel zand die hy zo kan wegblazen als hy dat wil.geen grapen maken met KARMA.ik zeg altyd je kan geen peper boom planten en zitten wachten op tomaat.wat je plant dat ga je oogsten.


  Maak melding
 3. Het is toch duidelijk? Het DNA gebouw is de besmettingshaard. Nu moet gewoon iedereen die daar geweest is geswabd worden. Ik had hhier aal in een vroeg stadium op gehind! Zelfs de 2 Jennifers klonken de afgelopen week griepperig en die ene is arts!
  Kijken of Wayne zijn kap genoeg was! Dit kan groots worden. Hoe zit het met de geestelijken?


  Maak melding
 4. Dit covid-team dat onlangs gedecoreerd is, je vraagt je af waarvoor, heeft totaal geen ervaring sorry. Lintjes uitdelen en maar 2 weken lockdown belachelijk!
  Het gebouw wordt ontsmet en hoe zit het met het airco-systeem? Dat is een grote besmettingsbron. Vieze bende in het DNA-gebouw.
  Ik zou voorlopig alles afzeggen tot eind juli. Officieel hebben ze tot aug, zie geen reden tot haast.
  Hebben die mensen wel ervaring met het IC-systeem, want een ieder die daar terecht komt schijnt te overlijden.

  Hr. Rusland, rust goed uit en laat de boel voor wat het is.
  Santokhi elke dag testen. Ik vertrouw die testen v ze niet.
  Beterschap aan allen.


  Maak melding
 5. Beste mensen, dit past goed in het straatje van de party ban Druga baas.

  Want als de nieuwe regering wegens Corona onstabiel wordt, komen de hyena’s van de paarse kleur weer te voorschijn.

  PS: Karma is een menselijke verzinsel om de wetmatigheden in de natuur gelegd door de Schepper te kunnen verklaren.


  Maak melding
 6. Koppigheid en betweterigheid helpt niet tegen corona. Aan de regels houden is een probleem voor veel Surinamers. Het maakt niet uit wat voor ras, politieke voorkeur ze hebben. Het is een verdomd koppig volk.


  Maak melding
 7. Heel veel sterkte mensen , ik zie niemand iets ontsmetten, afstand nemen enz.

  wegwerp mondkapjes mag je niet hergebruiken mensen.
  Je mag niet steeds aan je gezicht zitten .
  Hopelijk is hun immuum systeem sterk genoeg om te herstellen.
  sterkte.


  Maak melding
 8. Overal in de wereld stapt men af van de total lock down. Dit omdat de bedrijfs financieel – economische belangen groter zijn. Ook sociaal is het niet vol te houden, mensen kunnen niet in hun huis opgesloten zitten. De mens is een sociaal wezen.

  Men heeft nu meer inzicht in het Covid-19 virus gekregen, oa verspreiding door de lucht, de mens kan ermee besmet worden door iemand die ermee besmet is. De besmetting gebeurt door de neus, ook dieren kunnen het overdragen op de mens.

  Praten, zingen dicht op elkaar in gesloten ruimten, niet goed geventileerd kunnen er ook bijdragen dat men besmet wordt als mensen bij elkaar zijn, even als koude plaatsen of als het regenachtig is. Het virus kan zich dan gemakkelijk verspreiden, omdat het blijft hangen in de koude, niet geventileerde of gesloten ruimten en mensen dit inademen.

  Een goede ventilatie in huis is daarom goed. Maak ramen open, waardoor er ventilatie in huis, gebouwen is. Draag mond en neuskapjes, waardoor je anderen niet kan besmetten met Covid-19 in gebouwen, supermarkten waar er meestal aircodisionaires zijn en koud is. Was je handen goed, vaak denken mensen dat hun handen goed gewassen zijn, maar dat is niet zo. Na het wassen zitten handen na vol met bacterien. Inzepen, goed afspoelen met water, weer inzepen em weer goed afspoelen op de juiste manier.

  Het Covid-19 virus gaat nooit meer weg, we zullen er mee moeten leven en de voorschriften die er zijn in acht moeten nemen. Grote bijeenkomsten vaan mensen moet verboden blijven. In bussen moet u uw mondkapjes dragen en zorgen dat de ramen van de bus open zijn. Ook als het regent zal men voor een goede luchtcirculatie in de bussen moeten zorg dragen. De ramen van de bus op een kier open zetten voor verse lucht in de bussen en mond en neuskap op hebben.

  Voorkomen is beter dan genezen.

  Er is nog geen vaccin tegen het Covid – 19 virus.

  Er wordt aan gewerkt, maar hekaas is het er nog niet.

  Buiten


  Maak melding
 9. Buiten is de kans op besmetting klein, omdat de lucht zich doorlopend verspreidt.

  Het Covid-19 wordt dan weggewaaid en daardoor kunnen mensen minder of niet besmet raken.


  Maak melding
 10. Robles
  Wat een opmerking die je doet.
  Je zou ook kunnen zeggen dat de lock down, zoals anderen het hadden aangegeven, eerder in het licht van misbruik maken van de situatie door de CBvS nogmaals te laten inkomen voor de monetaire financiering.
  Bezie namelijk de last minute beschikbaarstelling van middelen ter waarde van 700 miljoen in de maand mei:

  Naast een noodfonds van SRD 400 miljoen – initieel bij wet bepaald door De Nationale Assemblee om de socio-economische gevolgen van de coronapandemie op te vangen – komt er na besprekingen met het bedrijfsleven een productiefonds van SRD 300 miljoen om onder meer de nationale productie en werkgelegenheid te stimuleren.

  Vraag
  Wij zitten nu in juli dus waar is dit allemaal aan besteed?


  Maak melding
 11. Flordelyn Pyjama
  je schrijft ———het is nog te vroeg om te juichen———
  je bent een walgelijke hond. Juich jij maar als een ander ziek wordt.
  wacht tot slag jou, je ouders en je kinderen slaat


  Maak melding
 12. Tje! Ex zwager Brunswijk hopelijk word hij snel weer beter. Toen ik pinaarde in Suriname kreeg ik af en toe wat geld van hem. Beterschap!


  Maak melding
 13. Het heeft niks met Surinamer zijn te maken, daar in Nederand gedraagt men zich alsof Covid al voorbij is.
  Supermarkt personeel dat eerst bij Rutte klaagden dat klanten geen afstand hielden lopen nu zelf vlak voor je voeten.


  Maak melding
 14. @Robles
  Weest u aub een beetje respectvoller naar de inkomende regering.

  De nieuwe regering staat ondertussen voor, achter en naast Boefdraad bij het opruimen van zijn rotzooi.
  Er is door hem gezwegen dat de elektriciteit uit Brokopondo en verkocht is resp. gesubsidieerd werd niet betaald is aan Alcoa/Suralco.
  Indien Sardjoe en co uitgevoerd hadden wat de DNA (over de volledige breedte dus incl deskundigen en NDP) geeist had dan was Brokopondo vanaf 01.01.2016 van Suriname geweest en had de schuld van 2 jaar energie rekening niet meer bestaan en zou EBS of Staatsolie of de staat nu jaarlijks $ 40.000.000 voordeel genoten hebben.
  Helaas Boefdraad en vrienden waren koppig en wilden proberen met Brokopondo feesten de verkiezingen te winnen . Boefdraad hoopte dat hij de cashflow van Brokopondo kon belenen en dat is mislukt en zie de gevolgen.

  De nieuwe regering is al in charge en moet Oppenheimer nu, als grote broer, op afstand houden. Boefdraad kan alleen nog monetair financieren omdat niemand hem meer vertrouwd.
  Zelfs in de periode dat default dreigt neemt de koers van de Oppenheimer lening nog iets toe.

  Ik hoop dat Ramdin Boefdraad direct door geleid naar de rechter commissaris en dat daar een aanhoudingsbevel klaar ligt. Ik ben er bijna van overtuigd dat Misiekaba en de nieuwe fractie zonder financieel grootmeester Abdoel ook gaan stemmen voor het instaat van beschuldiging stellen als dat na overdracht nog nodig is.

  Robles
  Change is nodig en niet te vermijden om een bodem te maken in de NDP put. Dat er mensen besmet geraakt zijn heeft te maken met zoals Wayambo en Glen het beschrijven:
  >> Discipline.
  >> Orde loosheid.
  >> Eigenwijsheid/koppigheid
  >> Uitzonderlijke omstandigheden (foutje is zo gemaakt).
  Hoop dat het niet te ernstig wordt voor het volk.


  Maak melding
 15. @Wendy

  Denk aub even na. iedereen probeert het goed te doen en niemand wil ziek worden. Vooral niet gezien de belangen die op het spel staan. Je laat de kans om de staatskas nog verder te beroven niet aan je voorbij gaan.

  Laat ik een voorbeeld aanhalen:

  Ellias betaalt aan Chotallal voor 8.000 GoJo handsanatisers van 59,1 ml ongeveer $ 275.000 ofwel $ 34.40/stuk.
  Als ik het zelfde in verpakking van 8 bij Amazon bestel kost het mij $ 6,97/stuk.
  8.000 is geen consumenten product. Wendy het zal ook u duidelijk zijn dat zodra Boefdraad over gemaakt heeft Ellias even bij Chotallal langs moet met een lege tas om een kopje thee te gaan drinken.

  Wendy ik hoop dat de dag na de overdracht van de regering er ingehuurde NL forensische rechercheurs klaar staan om de admin van Chotallal, het ministerie van Fin,. de CBvS en Sardjoe in beslag te nemen,


  Maak melding
 16. De verkiezingen, het is de schuld van de verkiezingen
  De pleesident die regels afkondigt en z’n go er vervolgens mee afveegt is onschuldig. Net zoals hij altijd onschuldig is. Sluit hem op. Hij is de grote verspreider geweest, a mpp, aangezien hij het voorbeeld was en gaf. Bah, wat een lulhannes


  Maak melding
 17. @Wendy, gewoon je klep houden en niet boos zijn dat je niks gratis krijgt , ondanks je
  “inzet”. Mede dankzij inkomsten van suri-neds ( investeringen en toerisme ) afgelopen tientallen jaren heb je nog wat te vreten en zijn er nog kansen voor su en enige steun zelfs nu met Covid. Je bent gewoon afgunstig, zielig en wat je beweerd te hebben …heb je gewoon gezien en gehoord. ONTWIKKELDE Suri-neds en ONTWIKKELDE suri’s die zien in / BESEFFEN hoe mooi Suriname kan worden door samen te werken. JIJ hebt niks te zeggen, het land is niet van jou. Je mag blij zijn dat je daar mag leven….Dat jij geen leven hebt gun je niemand… typisch voorbeeld van haters….Zo dom en achterlijk, mag blij zijn dat je nog weet hoe je moet poepen…fijne dag


  Maak melding
 18. Criminelen, hebben we overal op de wereld. Gelukkig, hebben we de crimineletaferelen van andere Zuid-Amerikaanse landen niet in Suriname.

  Tot verdriet van onze normale landgenoten, lukt het de overheid en andere waakzame hardwerkende landgenoten de criminaliteit niet te minimaliseren.

  Wanneer worden de bewindslieden op het matje geroepen? Misdaad mag niet lonen, maar het loont enorm met alle leed en angst die wordt gezaaid in de samenleving.

  Het is een bedroevend resultaat, welke tot nu toe is bereikt. Volgens mij en vele anderen, ontbreekt het aan regie, samenwerking en capaciteit in de justitiële samenwerking. Het is hoog tijd om structureel en langdurig te investeren in expertise en mankracht bij de korps!

  Volk en regering zijn afhankelijk van elkaar waar het gaat om het bereiken van de gezamenlijke doelstellingen, maar de regering, laat het volk keer op keer in de steek.

  Kijk goed, verder dan de grenzen van je perceel, dan zie je dat niet iedereen een crimineel.


  Maak melding
 19. @Wendy

  Je praat weer met bepaalde krachttermen over de Nederlanders.Begin nu eens te accepteren dat Suriname nog steeds niet buiten Nederland en de Nederlanders kan.Suriname is nog steeds een derde wereldland maar dat is geen schande.Het is nou eenmaal zo


  Maak melding
 20. @wendy: verlul je nu jezelf met het volgende? “Belfort ook besmet. De onzichtbare hand van Bouterse doet ht werk. ik zei het als je met voodoo san de macht wilt komen moet je het onderhouden”
  Go onderhou joe srefi.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES