Ouders bezorgd over terugkeer kinderen naar school

8
scholieren-leerlingen-glo-suriname

In Suriname gaan toets- en examenleerlingen op maandag 6 juli 2020 weer naar school. Delen van de samenleving, met name ouders, zijn er echter bezorgd over. Ze vragen zich af of het voor kinderen wel veilig is om weer naar school te gaan.

Met handhaving van de maatregelen gesteld door het ministerie van Volksgezondheid, is het voor kinderen veilig om naar school te gaan. Dat zegt de enige kindercardioloog van Suriname, Amadu Juliana.

“De miljoenen cases wereldwijd bekeken, weten wij dat kinderen veel minder vaak geïnfecteerd raken en als zij wel geïnfecteerd raken, loopt de infectie in de meeste gevallen mild af. Ernstig verloop is bij kinderen uitzonderlijk. Ook de kinderen in Suriname hadden slechts milde griepverschijnselen”, merkte de kindercardioloog op.

Op de vraag hoe veilig de school is voor leerkrachten, antwoordde Juliana, dat kinderen het virus minder vaak overdragen dan volwassenen. Ook daarover is er genoeg data. Hij haalde voorbeelden aan van landen in Azië, waarbij dit middels onderzoek bewezen is.

Ook Majoor Gwendoline Babel, onderdirecteur van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) verzekerde, dat “als we ons houden aan de maatregelen van het ministerie van Volksgezondheid, het mogelijk moet zijn de scholen veilig te openen.”

Het COVID-19 Managementteam laat zich altijd eerst goed informeren voordat het maatregelen treft. “We hebben lange discussies over wat wel en wat niet kan, alvorens wij een voorstel presenteren aan het bevoegd gezag.”

Majoor Babel gaf aan dat het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur nu al kijkt naar de maatregelen die getroffen moeten worden voor het nieuwe schooljaar 2020-2021, om de leerlingen en de leerkrachten veilig te houden.


8 REACTIES

 1. Inderdaad ouders. Wees altijd voorzichtig want vele ouders zijn diabetes patiënt of hebben hoge bloeddruk. Voorzichtigheid en zelfbescherming is geen overbodige luxe.


  Maak melding

 2. Diie ouders moeten luisteren naar wat deskundigen zeggen en niet naar hun bangelijke onderbuikgevoelens. Angst is een slechte raadgever.


  Maak melding

 3. Met de toename van het aantal besmettingen in Su en in de regio, is het onverstandig om de kids naar school te sturen.
  Zeer gevaarlijk.
  Zelfs Assambleeleden raken besmet en niemand komt de wijze uithangen.

  In Nederland was er sprake van een daling van het aantal en bijna een nul situatie.
  In Su stijgt het met de dag.

  Dus raadzaam is om geen risico met kinderen te nemen. Ook kunnen de kinderen de ouders besmetten.

  No tek kans!
  Of wil men opzettelijk een chaos?


  Maak melding

 4. Als de veiligheidsvoorschriften niet worden nageleefd en de ruimtes niet goed ontsmet, dan zou ik niet aanraden om weer naar school te gaan.


  Maak melding

 5. VOLK VAN SURINAME HOUDT UW KINDEREN THUIS.

  HET COVID TEAM VAN SURINAME DOET MOMENTEEL AAN OPZETTELIJKE CORONA VERSPREIDING.

  WEES ALERT!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 6. Minder kans op besmettingen, een kans is al te veel, ga zelf voor de klas staan met het risico de pijp uit te gaan, gewoon een soort russische roulette


  Maak melding

 7. Helemaal eens met @Daniel.
  Het covod team is ondeskundig bezig en houdt geen rekening met de omgeving waarin de kinderen verblijven.
  Is de grootste bull shit dat kinderen de virus ook niet zouden meenemen naar huis en hun huisgenoten besmetten.
  Hoeveel onderzoek en op welke schaal heeft deze covid team gedaan?
  Mensen…@Hans heeft gelijk.
  Ga niet gokken met je gezondheid of met je leven omdat enkele gekken dat willen.


  Maak melding

 8. Beste mensen laat uw kinderen gewoon weer de school hervatten,er wordt niet zomaar besloten om de scholen weer te hervatten ,u wil toch niet dat dit een verloren school jaar wordt? het zou jammer zyn


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.