Verstrekking COVID-19 ondersteuningspakketten gaat op 19 juni verder

3
Distributie COVID-19 steunpakketten stopgezet vanwege chaotische toestanden
Mensen in de rij voor het afhalen van een COVID-19 ondersteuningspakket van de overheid.

De verstrekking van COVID-19 ondersteuningspakketten op de verschillende distributie locaties wordt op 19 juni 2020 wederom hervat. Deze informatie heeft directeur Angela Salmo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting tijdens de COVID-19 persconferentie van 16 juni 2020 kenbaar gemaakt. De verstrekking is na maandag stopgezet, vanwege chaotische toestanden bij de verschillende distributie locaties. De directeur heeft haar dankbaarheid geuit aan eenieder die de instanties hebben voorzien van adviezen en ideeën.

Tijdens haar toespraak heeft zij iedere burger op het hart gedrukt om zich te houden aan de COVID-19 regels op de distributielocaties. Ook is gevraagd om inhumaan gedrag achterwege te laten en gezamenlijk een bijdrage te leveren aan het waarborgen van de orde. “Niet luisteren naar de instructies die worden gegeven ter plekke de locaties werkt stressend, demotiverend.

Het wekt angst. Het wekt onzekerheid om grote massa’s mensen bij elkaar te hebben die niet luisteren om afstand te houden van elkaar en om rijen te vormen. Er zijn veel mensen komen opdagen, die zich niet hadden geregistreerd. Dit heeft ervoor gezorgd dat het veel drukker is geworden, dan verwacht werd. Deze mensen hadden vaak een dominerende houding naar de medewerkers. Dat was niet fijn te ervaren.”

Aan de personen die op onrechtmatige manier meerdere pakketten op meerdere locaties hebben opgehaald doet zij het beroep dat achterwege te laten. “U benadeeld met dat gedrag een andere die het even hard als u nodig heeft. Als wij egoïstisch gaan doen, dan komen we geen stap verder.”

Lees hier ook meer over de evaluatie van het ministerie.


3 REACTIES

 1. -niet geregistreerden die pakket eisen.
  -pakketten op meerdere locaties afgehaald
  -dreigende houding.

  Ik heb de pakketten gezien, zijn goed gevuld. Suri’s en lijsten werkt niet.
  Wie niet is geregistreerd, hoort dat eerst te doen. Hoe is het mogelijk dat iem op meerdere plekken een pakket ophaalt.

  Maak desnoods gebruik v militairen of beveiliging voor de veiligheid vd verstrekkers. Ook een lijst bij de ingang, dubbele controle, plus 1.5 m afstand.
  Ik geloof er geen sikkepit van dat de distributie op alfabetische volgorde verloopt.
  De organisatie doet echt haar best, maar stop met het accepteren van asociaal gedrag. Deze mensen moet hard aangepakt worden. Grote bek werkt niet meer.


  Maak melding

 2. Ja, controle in Suriname is soep met balletjes. Een andere verklaring is dat er in Suriname heel veel vriendjespolitiek wordt bedreven. Aan de poort zouden ze de mensen wiens naam niet voorkomen op de lijst reeds moeten terugsturen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.