dinsdag, april 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameDistributie COVID-19 steunpakketten stopgezet vanwege chaotische toestanden

Distributie COVID-19 steunpakketten stopgezet vanwege chaotische toestanden

-

Does Travel - naar Suriname

De distributie van de COVID-19 steunpakketten in Suriname die maandag van start is gegaan, is vanwege de chaotische toestanden, door minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) per direct voor maximaal drie dagen stopgezet. Dit meldt het ministerie in een persbericht.

Op acht plekken konden mensen tussen 13.00u en 16.00u terecht en het animo was groot. Volgens het persbericht ontstond er als gevolg van het laat aanleveren van de pakketten, op sommige distributielocaties een chaotische situatie. De minister betreurt hetgeen zich heeft voorgedaan. Donderdag of vrijdag zal de distributie hervat worden.

In de komende dagen zal de distributie geëvalueerd worden vooral met de leverancier. Vanuit Sozavo waren de technische zaken in orde. Op sommige locaties zijn de pakketten pas om 17.30 uur aangeleverd, waardoor de mensen ongeduldig werden en de situatie uit de hand dreigde te lopen.

Uit ongeduld en frustratie hielden de aanwezigen zich ook niet meer aan de veiligheidsmaatregelen die gesteld zijn vanuit het Surinaamse ministerie van Volksgezondheid. Bij Stibula te Latour waren er om 20.30u nog mensen op straat ondanks de lockdown die om 18.00u in ging.

Bij OS Munder was het druk en hier en daar chaotisch, zoals in onderstaand filmpje ook te zien is.

https://www.facebook.com/Waterkant.Net/videos/1503437886495636/

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

35 REACTIES
 1. Is het niet schandelijk om te zien HOEVEEL mensen er afhankelijk zijn van pakketten?
  Dit kan toch anders? Geef de mensen waardebonnen .
  Als DIT is waar de NDP trots op is dan is het goed dat er nu een frisse wind gaat waaien en alle privileges die er in de afgelopen jaren zijn uitgedeeld stop te zetten, het is bv. gods geklaagd dat een uitgetreden mini- ster levenslang geen zorgkosten voor het hele gezin hoeft te betalen (dit is maar 1 voorbeeld)
  Een bange president die tot diep in de nacht praat om zij hachie te redden en met stoere taal nog een laatste stuiptrekking doet. SCHANDELIJK.


  Maak melding
 2. Alles wat deze regering doet verloopt chaotisch!
  Waarom zijn de pakketten zo laat gekomen? is dit een bewuste strategie om een reden te vinden om geen pakketten te geven of kunnen ze niks goed organiseren? Bij de verkiezing heeft de regering ook laten zien dat ze niet in staat zijn om zaken goed te organiseren. Krijg de indruk dat er gesjoemeld wordt met pakketten. Waar zijn deze pakketten besteld en wat heeft de regering betaald voor een pakket. Hoeveel pakketten zijn er besteld en wie controleert dit proces?


  Maak melding
 3. Rob
  Ben je de G vergeten bij te zetten achter je nickname?

  Trouwens als je die BLM dame aan het woord hoorde bij ABC “a no mi president schuld dat ala sma sa dede dalijk want luku fa den sma en per makandra”

  Mijn vraag is dan aan bijvoorbeeld RobG
  Wiens schuld is het dan dat er zovelen smeken om een pakket?
  Misiekaba is nog steeds minister van sociale zaken en niemand anders.
  Trouwens je hoort niets meer van
  Abdoel
  Bouva
  Afoesensi
  Hooghart
  en al die andere “oplichters” die beloofden maar kwamen hun belofte niet na


  Maak melding
 4. Waarom brengt men die pakketten niet gewoon thuis bij die mensen.

  Hierdoor is de overheid verzekerd dat men zich aan de Covid-19 regels houdt.

  Ook in het westen hebt je wordt Thuis Bezorgd.

  Gewoon mensen met brommers en scooters, auto’s voor Tafeltje Dektje, die de pakketten thuis leveren.

  Misikaba,
  en anderen die voedselpakketten aan derden verstrekken, Thuis Bezorgd: op fietsen en laat die de pakketten naar de bewoners brengen.
  Er zijn in alle wijken meedere plekken/plaatsen, waar de voedselpakketten geleverd worden
  en de bezorger komen ze afhalen en brengen dit naar de bewoners naar hun woonadres. Hierdoor hoeven ouderen, enz. de straat niet op. De Covid maatregelen kunnen hierdoor beter worden nageleefd.

  Door middel van hun cellophone kunnen de mensen dan op de hoogte gehouden worden dat de pakketten door de thuis bezorgers op de fiets worden geleverd.

  Ook in het westen. EU, USA, Canada, Japan is/doet thuis bezorgen van talrijke zaken, voedsel/Pizzabezorger, pakkettendienst/mensen die online goederen kopen, waarom moeilijk doen als het internationaal al in gebruik is.

  Bovendien is fietsen goed voor de gezondhed. Hoe meer je zweet, hoe meer verbranding er plaats vindt. Wel 2 liters water drinken per dag.


  Maak melding
 5. Waarom worden de pakketten niet uitgegeven via de ressorten , alle gegevens zijn er toch? , ze weten toch precies hoeveel personen er in een bepaald ressort wonen, als je weet dat er 100 personen staan ingeschreven in een bepaald ressort dan zorg je als overheid erover dat er in dat ressort 150 pakketten afgehaald kunnen worden.


  Maak melding
 6. Brevet van onvermogen voor misiekaba!
  Stopgezet vanwege chaotische planning en miscommunicatie.

  Als het volk naar buiten mag in alfabetische volgorde, dan pas je de distributie aan op alfabet. Meer locaties is handig. Scholen?


  Maak melding
 7. Regelrechte Afrikaanse toestanden in Suriname. Nog even en Oxfam Novib slaat permanent een kamp op in Suriname. 10 jaar Bouterse heeft meer kapot gemaakt dan je lief ia.


  Maak melding
 8. De beste schurken Regering van Bouterse NDP jullie waren groot om te stelen .

  Bouterse is dit jou revolutie na 40 jaren onderdrukking .


  Maak melding
 9. Allen,

  Kunnen wij echt niets goed organiseren in Suriname ?
  Geef iedereen een nummer zoals in grote winkels, en op oproep van je nummer kom je naar voren om je pakket halen.
  Dit is triest, lijk wel een Afrikaans land, ongeorganiseerd, en die arme mensen maar wachten.

  SUCCES.


  Maak melding
 10. Deze regering probeert meer corona uit te saaien.shiiiittt mt deze managment team.deze drukte kan j tog verwagtn?..kunnen deze pakketen nit huis aan huis geleverd worden.? Totaal mislukking van dit team olv miesikaba…dus meer besmettingen straks..en wat doet nccr?..


  Maak melding
 11. Loes, zeg aan je kleinkind dat de andere rassen niet behoren tot de witte ras.
  Ze zijn ook licht tot donker en zelf zwart dus vandaar dat hij/zij het verschil niet ziet.


  Maak melding
 12. Deze teringhonden kunnen niet eens vooor een ordentelijk verloop van voedselpakketten zorgen dan willen ze een land besturen. Kijk wat deze kankerlijers hebben veroorzaakt.
  Jaag ze op verjaag ze uit ons land.


  Maak melding
 13. Zoals ik al eerder heb aangegeven; wanneer er campagne word gevoerd voor de verkiezingen dan komen alle partijen tot aan je voordeur met of zonder pakket. Miljoenen zijn uitgegeven aan partij propagandamateriaal niet waar.

  Nu het land in een zware crisis zit, zien ze hoe hun “leiders” met ze omgaan.

  Nogmaals dit is geen grap of om te bespotten. Het is een zeer ernstige zaak. Gezinnen kunnen door de lockdown niet meer werken en hebben dus geen inkomen. Mensen die op een afstand leven in luxe en cynische opmerkingen maken, je moet je dood schamen.
  De mensen die zich hebben verrijkt over de rug van het volk en nu doen alsof hun neus bloed die moeten zich ook dood schamen!


  Maak melding
 14. Loes.. Je kleinzoon moet heel veel leren. Ik zie duidelijk verschillende rassen. Misschien is hij ook kleurenblind. Je weet het maar nooit..


  Maak melding
 15. Het doet mij denken aan de jaren 80.
  Een land, waar voedsel niet te kort is, of niet binnen bereik voor het volk is.

  Het is gewoonweg niet te geloven, dit is de realiteit.
  Een mooi land die, “huilt”.

  Opvallend op deze filmpje is te zien: netjes gekleede mensen in de rij staan.
  En rondom de menigte, al die mooie auto’s.

  Niet gedacht dat we, wederom in de rij zouden staan voor voedsel.


  Maak melding
 16. Yes, we can do the job….😹😹

  De beelden spreken voor zich…😱😱

  1 grote, chaotische, ongeorganiseerde teringbende.🤬🤬

  FAILED STATE is nu een FEIT 🥳🥳


  Maak melding
 17. Dit bedoelde de fossiele, demente, doorgesnoven dronkaard en veroordeelde massamoordenaar met

  Suriname, de Voedselschuur 🥳🥳🥳🥳🥳🥳


  Maak melding
 18. Om partijvlaggen te plaatsen wist men wel in elke buurt langs elk huis te rijden met luide kabaal.

  Komen de pakketten soms van B.Chotelal. handeld die weer uit rancune met late levering omdat de meerderheid niet heeft gestemd op de gewenste partij.
  Zo zie je maar weer dat de rijke zakenmensen meer macht hebben dan politici.

  1 ding kan ik wel voorspellen. Hoe meer mensen in een bijna uitzichtloze situatie komen te zitten, hoe meer onrust er zal ontstaan.
  Lockdown of geen lockdown, tegen een hongerige woedende massa is geen leger opgewassen…


  Maak melding
 19. het is geen armoede maar een tegemoet koming aan de mensen die door de Corona maatregel
  niet werken en thuis moeten blyven ,daar is toch niks fout aan
  mensen de verkiezing is voorby, laat al die haat uitspraken achterwegen want het alleen agresie op, en dat is nou juist wat wy als bevolking niet op zitten te wachten
  laten wy ons richten op de toekomst en elkaar helpen uit deze Corona situatie tekomen en ons land naar betere tyden of beter vaarwater leiden
  MI NA SRANANGMANG


  Maak melding
 20. Rob
  elkaar helpen uit de corona stiutaie te komen
  richten op de toekomst. jij vuile teringhond, jij kankerlijer
  nee, we vergeten niets en zullen jullie opjagen. Lekkere vent bent jij . stelen stelen en nog eens stelen . alles wat maar kon en nu achterover leunen en zeggen laten we het verleden laten rusten. Krijg de typhus.
  Breng terug wat je gestolen hebt dan dan kunnen we het verleden laten rusten en vooruit kijken. IK wens jouw en de jouwen de ergste ziektes toe


  Maak melding
 21. Ik zeg het nog een keer! Laat de oplichters en de zakkenvullers die met één poot in het graf staan de arme mensen helpen. De geld strooier vanuit een helikopter mag ook meedoen , hij die met kilo,s goud liep te demonstreren. Mik ding yipi ding pina Sma!


  Maak melding
 22. help je familie, je vrienden, je buren
  dan hoeven er ook niet zoveel mensen in de rij te gaan staan.

  tevens was dit wel voorspelbaar dat de paketten niet zouden komen.
  bouta jaagt nog steeds op onrust om de noodtoestand uit te roepen.
  het begint langzaam aan al te komen die onrust.

  de vhp met zijn cash flow had dit allang over moeten nemen van het waardeloze paarse gedrocht.
  hoe je hart maar vast?…of de lockdown wordt verlengd of we gaan een noodtoestand in.
  andere keuzes zijn er schijnbaar niet meer


  Maak melding
 23. Dit soort toestanden krijg je automatisch wanneer je de bevolking onder huisarrest plaats en wanneer er pakketten uitgedeeld worden! Reken maar erop dat de gehele bevolking daar zal zijn want iedereen wil voedsel hebben!!Iedereen wil leven.Iedereen is onder huisarrest tegen hun wil!


  Maak melding
 24. @Wayambo.Wendy,Damsco pannekoek,pakiratigri..
  hebben jullie je overlevinhspakketje al ontvangen of zal de distributire plaatsvinden in ocer voor jullie de ocer gangers?
  Schandalig wat de ndp van Suriname heeft gemaakt.Echt een bedel land!


  Maak melding
 25. Als men het land al niet kan besturen wat verwacht je dan bij de verdeling ….

  Zo organiseerd men hun zaakjes chaotisch, en als dr niets te verdienen valt hoor je ze niet.

  Omdat men niet gestemd heeft op bouta ..laat hij een ieder stikken nu.
  Dat is jullie leider miljoenen rijker slechte gezondheid land is bankroet.

  Zoveel houd hij van zn geboorteland.

  If na dies na lobi …kan hij van mij part een overdosis nemen.

  Aub …stop deze boi in een gesticht laat hem afvoeren stuur hem naar zn zoon of nl waar hij nog moet zitten.

  Voor ons heeft hij va day 1 gefaald helemaal na de 15 ongewapende mannen id rug te schieten en zeggen dat ze een gevaar vormden.

  Wat kan de sherrif doen met killer 2 naast zn zijde…ik ben benieuwd hoe deze soap zal eindigen.

  Als brunswijk vice pres word is dr niets veranderd….weer een crimineel die dan zn intrede maakt, so so maffia praktijken!!!!


  Maak melding
 26. Ai boi,……. organisatievermogen en logistiek 0.0
  De tijden van CIS zijn weer terug. Dat je mensen in de tijd dat er een pandemie heerst, zo in de rij laat staan voor noodvoorzieningen, spreekt boekdelen. Laat weer zien hoe begaan je bent met het welzijn van je volk. We mogen blij zijn dat deze regering oprot want ze zijn 10 jaar een schande geweest voor suriname en haar volk. Ik mag gelukkig constateren dat de meeste suries hier op wtk dat ook vinden. Vraag me wel af waar de surinaamse pseudo econoom die hier elke dag veren stak in de reten van NDP-er gebleven is. Waarschijnlijk moet hij zijn verlies verwerken en is hij ondergedoken.


  Maak melding
 27. Wat een land zeg pfff zonder steun konden ze er niet leven. En klagen over besturen mag best ook die leven van steun en hulp. Zelf iets doen is blijkbaar not done in deze contreien. Ze moesten zo nodig onafhankelijk zijn haha nou lukt jullie never nooit niet. Bedelaars.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES