woensdag, november 29, 2023
HomeNieuws uit SurinameAir Belgium vliegt Surinaamse ingezetenen van Schiphol naar Zanderij

Air Belgium vliegt Surinaamse ingezetenen van Schiphol naar Zanderij

-

Dinsdagavond rond 19.00u is op de internationale luchthaven van Suriname een toestel van Air Belgium vanuit Schiphol aangekomen, met daarin uitsluitend Surinaamse ingezetenen die in het buitenland waren gestrand. Het gaat om een repatriatievlucht in opdracht van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM).

Hoeveel mensen precies zijn teruggekeerd naar Suriname is niet bekend. Eerder gaf onderdirecteur van het Directoraat Nationale Veiligheid, majoor Gwendoline Babel, aan dat ruim 100 mensen zich hadden gemeld voor deze vlucht.

Ze zullen in ieder geval allemaal gedurende twee weken verplicht in quarantaine moeten gaan. De quarantaine plekken voor deze repatrianten zijn in orde gemaakt door het NCCR.

“De gestrande passagiers in andere landen wordt gevraagd nog geduld te betrachten. De commissie belast met repatriatie binnen het COVID-19 Managementteam buigt zich hierover. Binnenkort zal u horen wanneer ook u naar huis kunt komen” aldus Babel maandag op de persconferentie.

Het toestel gaat de volgende dag, woensdag 17 juni, weer terug naar Nederland en neemt dan alleen in Suriname gestrande niet-ingezetene reizigers mee terug naar Schiphol. 

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

11 REACTIES
 1. Dit was een de tactieken van bouta om het domme volk te denken dat hij vliegtuig heeft gekocht en dat er vooruit gang is ik het land. Ik zeg je eerlijk, misschien is het een sloop vliegtuig die gespoten is en daar voor mooi mooi staat. Ben benieuwd!


  Maak melding

 2. Er zijn nog genoeg Surinamers in Nederland die terug moeten naar huis.Je hebt geen keus om je te melden voor een vlucht Buza van Suriname maakt die lijst op ik heb familie die sedert 12 april terug moeten en sinds maart zich hebben geregistreerd op de covid.sr website. Dus bovenstaande berichtgeving over 100 personen hebben zich aangemeld klopt niet het is gewoon willekeur van Buza aldus een medewerker van SLM. Er zijn nog ongeveer 150 personen op familie kosten in Nederland.


  Maak melding

 3. Benieuwd wie tjoekoe in zijn zal heeft gestoken bij de aanschaf van de tweedehandse toestel de Boeing 777-200
  Dus ook weer follow the money trail om de boosdoener te vervolgen


  Maak melding

 4. Zie je wie de surinamers te hulp schiet?!
  Nederland en zijn buren.
  Geen Cuba,Venezuela,China….de landen die maties zijn van bouta.

  Bestaat de slm nog?!


  Maak melding

 5. De SLM B777 eerste vlucht naar AMS gaat plaatsvinden met bouta in handboeien als ere gast in de first class, met alle stijl. Voor de rest is er champagne.


  Maak melding

 6. @Bigi Sma

  Dit gehannes komt door emotionele keuzes van onbekwame bestuurders. SLM had een deal met Airbus voor een zo goed als nieuwe A330 met heel weinig vlieguren. Alleen door het gedoe met de A340 wilde baas B plotseling een Dreamliner. Die is niet te betalen voor suriname dus werd het een 17 jaar oude B777 van Singapore Airlines resp. Air New Sealand.

  Ofwel Baas B verstoorde de planning en vergat dat men van een type verandering binnen de Airbus nu twee stappen moest maken van Airbus naar Boeing en van 4 motoren naar 2 motoren. Dat laatste is lastig qua certificering omdat niet alleen de motoren aanzienlijk sterker zijn maar dat alles veel preciezer uit pakt motor kapot bij 4 motoren dan heb je nog 75% motor kapot bij 2 motoren dan heb je nog 50% en mag die ene niet meer kapot gaan.
  Het adhoc herplannen van alles breekt op. Men had het kunnen weten want het gaat bij SLM bij elk vliegtuig zo dat het maanden aan de grondstaat voor dat het gecertificeerd is. Net als of dat niets kost.

  Kosten bewust maken is een eerste opgave voor de nieuwe regeringscommissaris bij SLM en vooral niemand geloven van de zittende organisatie.


  Maak melding

 7. Werkelijk alles is door de ndp kapot gemaakt. Het land is leeggeroofd, het volk moet het doen met noodvoorzieningen die door de middenstand en SuriNed’s is gefinancieerd. Ook het toestel van de SLM staat aan maanden aan de grond. Het land heeft totaal geen inkomsten meer. De enige inkomsten uit goud en olie gaat naar opperheimer. De nieuwe regering heeft een flinke klus om het land weer uit de put te krijgen en zal dat niet zonder hulp van het buitenland kunnen doen. Met deze regering gaat er een nieuwe wind waaien en die hulp zal ongetwijfeld komen. In Sept. als er een nieuwe regering staat, krijgen ze 19 milj. euries kado van nederland. Mind my words, tek ie ai loekoe….


  Maak melding

 8. Jojo
  Kosten bewust maken is eerst de juiste man op de juiste plaats en te werk gaan alsof er een doorstart wordt gemaakt. Dus personeel ontslag aanzeggen en daarna dat ze mogen solliciteren op de plekken in de nieuwe organisatie,
  Geldt ook voor directieleden. Hierna de RvC weer her invullen.
  Het is niet moeilijk maar het wordt moeilijk gemaakt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES