dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenGezondheiddWT: 'Districtscommissaris is 14e met corona besmette persoon'

dWT: ‘Districtscommissaris is 14e met corona besmette persoon’

-

Does Travel - naar Suriname

In een paar dagen tijd werden er drie nieuwe Covid-19 gevallen in Suriname bevestigd. De 14e persoon presenteerde zich bij de arts en bleek al een week symptomen te vertonen. Deze persoon had vermoedelijk twee weken geleden contact met een persoon in Marowijne. Volgens de Surinaamse krant De Ware Tijd (dWT) gaat het om districtscommissaris (dc) Yvonne Pinas van Sipaliwini (ressort Matawai).

De krant schrijft verder dat de andere dc’s van Sipalawini – Trees Cirino (ressort Coeroeni), Joanna Aroepa (Kabalebo), August Bado (Tapanahony), Humphrey Jeroe (Boven-Suriname), Ludwig Mettendaf (Boven-Coppename) en Margaretha Malontie (Pamaaka) – in quarantaine moeten.

Van de drie nieuwe gevallen is de bron vooralsnog onbekend voor het ministerie van Volksgezondheid. Er kan tot nu toe niet bevestigd, noch ontkracht worden dat deze casussen in het buitenland of door mensen afkomstig uit het buitenland geïnfecteerd zijn geraakt, aldus de overheid.

In de tussentijd zal het onderzoek worden voortgezet en zal er een epidemiologisch team afreizen naar Marowijne om een situatieanalyse te maken en een advies uit te brengen ten aanzien van het verdere beleid meldt het Covid-19 team.

Inmiddels geldt in Suriname code rood en het vermoeden bestaat dat de Surinaamse president Bouterse maandag een totale lockdown zal aankondigen:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

18 REACTIES
 1. @ Wendy 31 mei 2020 At 14:25
  Jouw eigen pleesident bouta en jouw eigen paarse partijgenoten hebben zich ook niet aan de coronaregels gehouden dus je moet hier niet hypocriet komen lullen, vervloekt paars beest.


  Maak melding
 2. Wij zijn in Suriname lange periode gevrijwaard geweest van de verspreiding van het virus.Dit is te wijten aan de faktor massel hebben.De campagne gevoerd voor de bewustwording van het virus was in het begin intensiever en ook dat werd steeds minder mede door de verkiezings roes.Jammer dat vele surinamers het gevaar van corona niet beseffen.Hopelijk gaan wij daarvoor niet een grote tol behoeven te betalen.Laten wj hiervoor bidden.Suriname is niet ready voor een uitbraak.


  Maak melding
 3. Hahaha…hoe voorspelbaar was dit??? Nou voor mij heel voorspelbaar….nou komt er dus een totale lockdown en dus kunnen mensen niet meer blijven controleren hoe de verdere telling van de verkiezing die allang bekend moest zijn en is gebeurt…dus daarom die vertragingstactiek…soso scenario…God Bless Suriname!!!


  Maak melding
 4. @Wendy
  Begin nou eens die slechte gewoonte af te leren om iemand een ziekte toe te wensen.Woorden hebben kracht.Wat jij iemand toewenst zal jouw of misschien je kinderen treffen.Dus niet doen!!!!! Bid liever voor diegene om die ziekte niet te krijgen en God zal je rijkelijk zegenen!!!


  Maak melding
 5. Jay.. Sorry hoort!! Ik heb toe nu toe ook de ABop, VHP leiders gezien die de corona regels ook aan hun laars lappen. Kijkt maar hoe dicht ze bij elkaar zitten tijdens de persconferenties. Het dus een Surinaamse probleem.


  Maak melding
 6. Suriname kan af en toe doen denken aan een torero die een stier aan het uitdagen is. Daarbij maakt hij gebruik van een muleta. Een rode lap dus. Het grappige is dat een stier kleurenblind is. Een virus is ook kleurenblind. Het kijkt heus niet naar de kleur. Over and over and over again , hebben de verantwoordelijke instituten, voorlichting gegeven. Simpele dingen. Als het goed is ,waste jij reeds je handen regelmatig. Daar had je het coronavirus niet voor nodig. Bij het ziek zijn dien je thuis te blijven, ook al betreft het een griep. Griep is ook besmettelijk. Alleen die anderhalve meter is erbij gekomen en het hoesten in je elleboog. Suriname heeft reeds van tijd tot tijd last van endemische ziekten. Bijvoorbeeld dengue.Ook daar zie je dat sommige mensen zich niet aan de regels cq preventies houden. Voeg hieraan toe het coronavirus en je bent regelrecht bezig jezelf de afgrond in te werken. Wees alerter!


  Maak melding
 7. Dacht ik het niet? Zodra de verkiezingsuitslag openbaar werd gemaakt op internet is er zg een geval begonnen. Het feit dat deze nieuwe gevallen meteen code rood tot gevolg heeft ijst mij op revo achtige toestanden. Waarom is ddb niet positief getest na zijn trip afgelopen maandag naar coronagebied zonder bescherming maar alleen een prominent pakje sigaretten. Mijn Brada’s en Sisa’s die nteger zijn moeten zich zeker aan de lockdown houden maar dan op een ander adres!
  Intussen is west geen bedreiging waar je maar hoeft te fierlejeppen! Covid is een paarse vloek! Hoe meer covid e meer gesjoemel met de stembusuitslagen en hoe langer de moordenaar Crimineel ddb denkt het land en volk te treineren. Ik heb vernomen dat hij overal waar hij in ballingschap dacht te gaan met zijn zooitje het deksel tot nu oe op de neus heeft gekregen. Nu vertrekken zijn naasten druppelsgewijs ! De opzet an gisteren is alvast gelukt ing go e brom ing! Morro def kong! Im a Guyanees with the Guyananees people im telling you 2 watch out! Lets play a game of Stratego! Your turn!


  Maak melding
 8. hey wendy.. je geliefde crimineel bouta was al veel eerder daar mee bezig.
  misschien eerst eens je eigen straatje vegen voordat je het over een ander hebt.

  dus je eigen geliefde paarse rat is dan ook een vervloekt beest volgens jouw stelling.
  dc is ndp… dus ik hoop dat ze nog meer dc’s aan heeft gestoken….. mooie oplossing voor het huidige paarse probleem.
  dus heeft deze dc ook de regels niet gevolgd.
  terwijl de mensen waar jij het over hebt…. niet besmet zijn of geconstateerd….. groot verschil.
  dus zover doen die het beter dan de paarse ratten… van ratten is het bekend dat ze ziektes verspreiden…. jij bent ook al geinfecteerd met het volledig afsterven van je hersencellen


  Maak melding
 9. @ Sammy the Queen 31 mei 2020 At 16:19
  “Dacht ik het niet? Zodra de verkiezingsuitslag openbaar werd gemaakt op internet is er zg een geval begonnen. Het feit dat deze nieuwe gevallen meteen code rood tot gevolg heeft ijst mij op revo achtige toestanden.”

  Het gaat ook nog om een paarse DC. Heeft men opzettelijk corona geimporteerd om een excuus te hebben om te kunnen sjoemelen bij de hertellingen of om een excuus te hebben om langer aan de macht te blijven??? Ik sluit niets uit met deze dictatoriale en frauduleuze paarse bende.


  Maak melding
 10. @ Robles 31 mei 2020 At 20:13
  Jouw eigen ka partij ndp heeft een hertelling aangevraagd of weet je dat niet dombo ??? Bij een hertelling is er nog volop ruimte om te sjoemelen vooral als men laks wordt met de bewaking en het toezicht op de stembiljetten.


  Maak melding
 11. De grenzen moesten toch open van vhp en abop wel hier ajb het resultaat.
  En nu mag Bouta nu gelijk overdragen een deze toekomstige president en vuil president.
  Nu mogen ze hun schouders onder corona gaan plaatsen laat zien dat je nu daadkracht hebt.
  Coronavirus is niet te stoppen en hoop dat de artsen geen illegalen de voorkeur geven om onze beademing apparaten bezet te houden.
  Anamoestraat dicht gooien met de ellendige Brazilianen en Dominicaanse enz. Ik gasten want de Surinaamse mannen zijn razend want nu komen hun vrouwen op de laatste plaats daarom hebben ze nooit genoeg geld voor hun gezinnen.


  Maak melding
 12. Die paarse DC Yvonne Pinas had al een week lang symptomen (was dus logisch gezien ook al veel eerder besmet geraakt) en i.p.v. zich te laten onderzoeken liep ze vrolijk rond om anderen te besmetten. Dat stinkt naar een paars scenario want een grote uitbraak zal ze heel goed uitkomen.


  Maak melding
 13. Code rood. De mensen zjijn blut Geen geld op zak. De economie begint weer te draaien. De mensen kopen op de centrale markt hun produkten. Nu pats boem de covid-19 virus slaat weer toe.
  Als de mensen weer opgesloten worden voor weken dan komen ze in opstand voor zeker. Ze zijn skeer. De team moet met een andere oplossing komen.
  Regionale lockdown met economische activiteiten of zelfs wijken met hoge risico afsluiten tot dat de ziekte in die gebieden weggevaagd is. Wel voedsel pakketten voor de bewoners van sociale zaken.


  Maak melding
 14. Wat heeft de DC van Sipaliwini in Albina te zoeken. Hemelsbreed gezien ruim 300 tot 400 kilometers van haar standplaats vandaan. Ik vertrouw dit niet. volgens mij is ze Corona gaan halen in Frans Guyana.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES