Markt gewoon open en druk ondanks ‘code rood’ in Suriname

20
Markt gewoon open en druk ondanks 'Code Rood' in Suriname

In Suriname geldt na een aantal opeenvolgende Covid-19-gevallen sinds zondag code rood. Aan burgers wordt gevraagd zich massaal te houden aan de Covid-19-maatregelen waaronder thuisblijven en anderhalve meter afstand houden. Dat wordt echter niet overal opgevolgd, zoals te zien is op de foto.

Deze foto is zojuist op 1ste Pinksterdag om 08.45u gemaakt op de zondagmarkt aan de Indira Gandhiweg, naast politiebureau De Nieuwe Grond. De markt is gewoon open en het is ook vrij druk, waarbij het onmogelijk is om de anderhalve meter afstand houden.

Het Surinaamse ministerie van Volksgezondheid riep de bevolking zaterdag op om te allen tijde alert te blijven en de nodige preventiemaatregelen te treffen. De markt die niet de gepaste maatregelen neemt, gaat hiermee voorbij aan de oproep van de overheid.

Ruim een maand eerder, op Paaszondag, was er ook al sprake van weinig social distancing op dezelfde zondagmarkt:


20 REACTIES

 1. Onterechte oordeel??
  Velen lezen geen online nieuwsberichten.
  Dit besluit is in de nacht genomen.

  Kom gedurende dag met meer flashberichten metname op de radio’s.


  Maak melding

 2. De president heeft meerdere malen zijn eigen uitgesproken advies aan zijn laars gelapt. Hiervoor had hij een of ander lul-verklaring
  De president houdt zich nu niet aan wat hij heeft voorgelezen, namelijk het respecteren van de verkiezingsuitslag
  De president weigert de oppositie te feliciteren en aan te geven dat hij een nederlaag heeft geleden.
  Wie o wie ben jij denkt het volk dat je mij komt zeggen wat ik wel of niet met doen.
  Begin je eigen verantwoordelijkheid te nemen en te dragen.
  Tja het volk heeft gelijk.
  Een mooier voorbeeld in de praktijk van anarchie bestaat niet


  Maak melding

 3. @Wendy
  Begin nou eens die slechte gewoonte af te leren om iemand een ziekte toe te wensen.Woorden hebben kracht!!! Wat jij iemand toewenst kan jouw en je kinderen treffen!!! Dus niet doen!!!
  Bid liever voor diegene dat hij/zij die ziekte niet krijgt.En God zal je rijkelijk zegenen!!!


  Maak melding

 4. Ik snap het wel, de markt is een essentiele onderdeel van de Surinaamse voedselketen. De arme bevolking is afhankelijk van de markt en voedselpakketten. 10 jaar regering Bouterse heeft veel kapot gemaakt.


  Maak melding

 5. Op zo een drukke plek hoeft maar 1 persoon rond te lopen met Covid-19 en zo verspreid de rest het virus verder in rap tempo. Het is een potentiƫle ramp.


  Maak melding

 6. Off topic maar een zorgwekkende ontwikkeling:
  “Leden van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) zijn geweerd uit de Anthony Nesty Sporthal. Zij mochten vanmorgen niet naar binnen van ondervoorzitter van het hoofdstembureau, Eric Grauwde. OKB-voorzitter Jennifer van Dijk-Silos is verontwaardigd hierover en is niet van plan deze belediging te accepteren. Zij heeft haar toezichthouders de opdracht gegeven om zich terug te trekken en te gaan naar het kantoor van OKB.” Bron: starnieuws vandaag.

  Waar is men toch mee bezig ??? Het volk heeft duidelijk gemaakt dat men de ndp niet meer wilt. Accepteer je verlies.


  Maak melding

 7. @Jay: Ken je de geschiedenis met Jim Jones in Guyana? Ik wacht op paarse muiterij tijdens lock down!
  Ik zeg maar zo: buren van buren van buren zorg voor genoeg beltegoed en blijf filmen waar je kan want sommige dingen zijn niet te filmen!


  Maak melding

 8. In een tijdsbestek van 40 jaar.., zijn veel Surinamers sterk verarmd… Sommigen daargelaten.. Hoefdraad heeft op zijn erf een zwembad laten bouwen.. Dat lees ik net op Facebook.. ..Een foto hier op waterkant zegt meer over overleven.., de Surinamer is wereldkampioen overleven.. .. Communicatie is halve werk.., zeggen deskundigen .. En dat gaat moeilijk in Suriname.. Op social media lees ik.., .., .van der San is teleurgesteld op de automobilisten die met hem de openingsronde gereden hebben op de nieuwe highway, en toch niet op ndp gestemd hebben… Van der San noemt hun verraders… Zij aan hun kant noemen van der San een landverrader… Ik hoor op radio apintie… net dat er communicatie problemen zijn tussen Nerkust en mevr. Silos.. Mevr. Silos heeft de boodschap van de EU en Nederland redelijk goed begrepen… Ze draineert op haar manier hoor ik.., op apintie . … Mevr. Silos lijkt te suggereren dat Nerkust de democratische rechtsstaat ondermijnt… De vhp en partners hebben weinig moeite met de vertraging-tactieken van de ndp. De uitslag is een slag in het gezicht van de ndp-regering ..Ook juridisch waait er momenteel een nieuwe warme wint door Suriname.. . Immers .., er is een staats-schuld opgebouwd van 6.5 miljard srd… Misschien meer…, tijd voor wat er nog aan welgemeende economen zijn.. om de verdachten van de verdwijning van de Surinaamse kasreserve… te observeren.. The Money trail heet dat in Amerika….Tralala en a no mi.., krabbelen achter hun hoofd… Ook denk ik dat er nu met deze verkiezing-suitslag.. een mogelijkheid is om Oppen en pappenheimers..,die zo gemakkelijk veel geld geleend hebben.. te benaderen.. Waarom hebben ze de vele hoefdraden op hun blauwe ogen vertrouwd.. Sterkte.. Het wordt spannend in Paramaribo…


  Maak melding

 9. Vhp hft gewonne tog,dus lulle julie dar.de hele oranje movment mut corona oplope,kunne z thuis zitte.kan paars verder gan mt regeren.


  Maak melding

 10. Door de lockdown en hertelling, zullen deze verkiezingen niet het gewenst resultaat opleveren.
  Wanneer je te doen hebt met oud Millitairen, moet je weten dat zij strategisch kunnen denken en doen.
  De belangen van het behouden van de macht zijn voor bijna alle paarse leden, enorm.

  Het is bekend hoe rijk en bewapend men is geworden. Ook weet men dat velen de bak in moeten.
  Daarom is het begrijpelijk dat men hun leven zal geven voor het aan de macht blijven.

  De oppositie moet niet te vroeg juichen.
  The game has just begun.

  God zij met Suriname


  Maak melding

 11. Als de president en zijn gevolg keer op keer hun eigen regels overtreden hoeft het gewone volk zich ook niet aan deze regels te houden


  Maak melding

 12. als vanaf morgen geen voedsel pakketten meer worden weten we precies wat het doel was van de regering met de pakketten en dan weten we ook gelijk hoeveel de regering houdt van wat men noemt de mofinawang.
  want het kan niet zo zijn dat er vanaf morgen geen honger, armoede en schaarste meer heerst toch?
  en zoals Rachied Doekhie heeft aangegeven zijn 2500 pakketten geleverd in Nickerie, omdat Nickerie voor oranje heeft gekozen wat voor de verkiezingen steeds duidelijke werd zijn 1500 van deze 2500 pakketten door een kleine groep NDP loyalisten doorverkocht aan Guyana.
  ik bedoel gesmokkeld naar Guyana. opbrengt van deze smokkel???? heeft iemand een idee.


  Maak melding

 13. Allemaal onderdeel van het spel vd criminele NDP organisatie.
  Ze gaan nu hun eigen scenario introduceren en de verkiezingsuitslag manupileren in hun voordeel.
  Heren Santhoki en Brunswijk moeten een interim regering formeren en deze geboefte onder arrest plaatsen.
  De ambassades van enkele landen wachten op jullie verzoek om ondersteuning.


  Maak melding

 14. Opmerkelijke opmerkingen:
  In de ware tijd las ik naar aanleiding van de extra corona gevallen het volgende:
  “Ik heb het vanmorgen gelezen op de app, maar ik zie het zo: het is daar op Stolkertsijver en niet in Paramaribo.

  Ik moest even knipperen met mijn ogen toen ik dit las en moest denken aan ook zo’n stomme opmerking tijdens een van mijn bezoeken aan Suriname;
  Een vriend van mij maakte de opmerking: ik mag van de dokter niet meer drinken en kreeg promt als antwoord: waarom ga je dan naar de dokter.

  Ja, in eerste instantie lijkt het corona virus een ver van mijn bed show, maar als we bedenken dat dit ding is ontstaan in Wuhan, vele duizenden kilometers van ons vandaan en zich intussen overal in de wereld heeft verspreid is Stolkersijver net om de hoek. Dus mensen denk niet dom, onderschat dit ding niet want ik hen intussen teveel mensen om mij heen zien doodgaan en dat is geen pretje. Ga niet spotten met dit ding.


  Maak melding

 15. 1.5 meter afstsnd heb ik nooit op de markten en groentestands gezien

  Regels worden niet door velen nageleefd
  Vooral mensen die vd daken gillen bieta te drinken enz. en ze blijven hun mond opentrekken in je omgeving va anderen.

  Lachen gieren brullen tot dat iemand van hen besmet wordt
  Overheid moet controle zetten


  Maak melding

 16. Dus je moet bidden voor hersenloze als je de bijbel kent staat dat je naar de autoriteiten moet luisteren of jij ze haat of niet. Opstandige kinderen worden gestraft klaar punt uit. Het is niet zo dat ze niet op de hoogte zijn dat dit speelt.
  Het zijn geen domme mensen of achterlijke debielen.

  Jij die zich wel aan de regels houdt wordt besmet door deze ellendelingen. Heb echt geen medelijden met zulke gast.
  Ik had me al voorgenomen mijn kind niet naar school te sturen en voila. Dan blijven ze maar liever zitten, want vele volwassenen houden zich niet aan de regels dus de kinderen weten ook niet beter.


  Maak melding

 17. @ misabitoch 31 mei 2020 At 17:46
  Er was een heel artikel in dwt over de pakkettenzwendel. Aan paars gelieerde figuren krijgen een hoop pakketten GRATIS geleverd van lantie die ze vervolgens doorverkopen aan anderen voor een srd 50 of srd 100 per pakket. De verkoopopbrengsten steken ze vervolgens in hun eigen zak. Dat is je reinste zwendel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.