De reis rond de wereld in 80 dagen: Waarom Fogg had moeten stoppen in Suriname

12
De reis rond de wereld in 80 dagen: Waarom Fogg had moeten stoppen in Suriname
Onderweg naar Suriname

We kennen allemaal wel ‘De reis om de wereld in tachtig dagen’ van Jules Verne waarin het hoofdpersonage Phileas Fogg een reis om de wereld maakt. Hij stopt in steden zoals San Francisco, New York en Calcutta. Toch had hij beter ook Suriname bezocht. Het land heeft namelijk meer te bieden dan alleen maar een bewogen geschiedenis over de lange dekolonisatiestrijd.

Van de Big Apple naar het oogverblindende Suriname
Wij zijn niet zeker waarom Fogg Suriname niet op zijn lijstje van bestemmingen had gezet. Moest het geweest zijn omwille van de bereikbaarheid, dan zou dit tijdens deze moderne tijden totaal geen probleem meer zijn. Uit onderzoek van Betway is namelijk gebleken dat dankzij de ontwikkeling van vliegtuigen, zijn reis om de wereld niet alleen verkort zou kunnen worden tot 80 uur maar ook dat hij sneller meerdere bestemmingen zou kunnen aandoen. Volgens de informatie op Skyscanner, de reiszoekmachine voor vakanties, zou hij Suriname, meer specifiek hoofdstad Paramaribo, vanuit New York (zijn zevende halte) nu kunnen bereiken in iets meer dan 15 uur en 46 minuten.

Oogverblindende natuur
Moest Fogg naar Suriname gevlogen zijn, dan zou hij toekomen in een oase aan rust. Suriname staat namelijk bekend om het prachtige Peperpot Nature Park, Warapaka Kreek en Commewijne River. Hij zou uren kunnen verdwaald hebben in de rustgevende natuur waardoor hij met een relaxed gevoel aan het vervolg van zijn reis zou kunnen beginnen. Moest het weer niet meezitten, dan zouden er nog altijd de fantastiche bezinswaardigheden zoals de tentoonstelling ‘Laat me mezelf zijn’, het Kotok museum en Ready Tex Art Gallery geweest zijn.

Overheerlijke eten
We hopen dat Fogg van pittig eten hield. Er wordt in Suriname namelijk veelvuldige gebruik gemaakt van de enorm pikante Madam Jeanette peper. Niet alleen de bevolking is enorm divers maar ook de eetwaren in Suriname komen vanuit elke uithoek van de wereld. Dit is mede omwille van de vroegere kolonialisatie en de optimalisatie van het agro-toerisme in Suriname. Zo zou Fogg genoten kunnen hebben van roti, nasi goreng, moksi meti en losi Foroe.

Volgende stop: Suriname
Denk jij er aan om Fogg zijn reis rond de wereld zelf te doen? Geef er dan een moderne touch aan en voeg Suriname toe aan jouw vakantie. We zijn er zeker van dat jij aangenaam verrast zal worden door de magnifieke natuur, de sublieme bezienswaardigheden, het delicieus eten en de multiculturaliteit van het land.


12 REACTIES

 1. Suriname wordt neer gezet als een prachtige vakantieparadijs.
  Deels is dat waar.

  Maar de natuur is behoorlijk verontreinigd,
  De mensen zijn vaak toch wel onvriendelijk,
  Duur,
  Infrastructuur slecht,
  wat nog meer? nou heel veel meer.


  Maak melding

 2. Zolang figuren die nauwe banden hebben in de criminele cirquit in de regering kunnen komen of invloed kunnen hebben in de politiek zoals Bouterse en Brunswijk, is Suriname niet veilig.

  Punt 2, het volk dumpt hun vuil overal en maakt van hun land dat inderdaad een paradijs kan zijn een grote vuilnisbelt net India en Afrika.

  Punt 3, de mentaliteit en service van de gemiddelde Surinamer is totaal niet klantvriendelijk.

  Suriname moet nog heel wat doen en transformeren om het voor toerisme aantrekkelijk te maken. Toerisme wordt nu meer bepaalt dankzij een band met Nederland namelijk door familiebezoek.

  Suriname heeft alles maar zij wordt gegijzeld door bejaarde draaideur criminelen.

  Daarom:
  Mek Sranang swieti baka.
  Red jouw Suriname !

  Wij willen een beter Suriname. Jij toch ook ?!

  Krakti.


  Maak melding

 3. @WTK:
  Waarom geen bron vermelding bij dit artikel?
  Wie heeft dit artikel geschreven?
  In welke Nederlandse Krant/Magazine heeft dit gestaan?


  Maak melding

 4. Suriname is een vies land geworden.
  Kijk maar in Paramaribo zelf, iedereen gooit maar van alles op straat.
  Op de centrale markt vieze open rioleringen die de vieze water afvoert.
  Noem maar op.
  Binnenland ligt ook overal zwerf afval.
  Daarom komt Fogg niet nasr Suriname.
  Ik geef Fogg groot gelijk.


  Maak melding

 5. Jammet dat ik gern foto kan.plastsen anders had ik een foto gezet van wat de zwervers vanochtend hebben achtergrlaten in onze EENS zoo mooie paramsribo.


  Maak melding

 6. U kunt lekker genieten van het overheerlijke eten in Suriname, bereid door diverse etniciteiten. De gastvrijheid van de Surinamer. Vooral flora en fauna zoals gezien in het filmpje. Kom kennismaken met de pakiratigri ofwel penitigri ofwel jaguar en panthera onca. Ook de reditigri oftewel de poema. Blijf wel op afstand. Maak kennis met de sabaku , sapakara en talloze diersoorten. Wat dacht u van de anaconda en de kaaiman? Watervallen en stroomversnellingen? Exotische planten en bomen? De inheemsen en tribalen zullen u ook van harte verwelkomen in het binnenland. Genoeg te doen in Suriname. It’s yours for the taking.


  Maak melding

 7. Heb zelf ook toeristen gereden naar de binnenlanden. Bij elk kreekje waar je stopt een grote vuilnisbelt. Veel toeristen die naar hier komen zeggen daarom ook NOOIT MEER. Enne er zijn tussen 80 en 87 meer mensen gevlucht naar nederland als voor 75..
  gemodereerd

 8. Het hele land leeft nu in het duister. Een grote mampiera oso. Je wordt van alle kant kaalgevreten tenzij je een paarse kontlikker bent. Voor 1980 had het volk zekerheid en veiligheid. Nu alleen maar shit.


  Maak melding

 9. Waldo 1 april 2020 at 09:45
  ——
  Stel NL schaft per heden visum af wat zal de emigratie dan bedragen? 50, 60 of 90%? Er is totaal geen zekerheid en veiligheid in dit land. En de onrust wordt steeds groter. Soso ka je leg uit. Ga iets nuttigs doen boi.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.