maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidBond: 'Corona patiënten opgevangen zonder dat ziekenhuis er klaar voor was'

Bond: ‘Corona patiënten opgevangen zonder dat ziekenhuis er klaar voor was’

-

Does Travel - naar Suriname

De bond van personeel bij het ’s Lands Hospitaal in Suriname, vindt dat het personeel in het ziekenhuis niet veilig is. De reden daarvoor zou zijn dat het ziekenhuis, zonder dat het er klaar voor was, Covid-19 patiënten heeft opgevangen.

Het personeel is daarom opgeroepen om zich vandaag om 12.00 uur massaal ziek te melden en in zelfquarantaine te gaan schrijft de Surinaamse nieuwssite Starnieuws daarover.

De algemeen directeur van het Surinaamse ziekenhuis zegt hierover tegen de nieuwssite dat het niet anders kon: er kan niet eerst een heel ziekenhuis ontruimd worden voordat een Covid-19 patiënt geïsoleerd opgevangen kan worden.

Volgens hem worden alle belangrijke protocollen, richtlijnen en voorschriften gevolgd. Zo zijn de mensen op een locatie ondergebracht die volledig afgescheiden is van de rest van de zorgfaciliteiten. En net als in andere ziekenhuizen, worden mensen bij de ingang gescreend.

De bond geeft aan dat afgesproken is om het neerleggen van de werkzaamheden om 12.00 uur te doen, omdat er voorzieningen getroffen moeten worden voor patiënten in het ziekenhuis. Later op de dag is een gesprek tussen de directie en de bond.

De Surinaamse krant De Ware Tijd schrijft dat de Franse ambassadeur Antoine Joly die positief is getest op het nieuwe coronavirus, voor behandeling vertoefde in het ’s Lands Hospitaal.

 

opening
Fernandes Express
Passion in concert

25 REACTIES
 1. Staken tijdens crisis kan en is alleen mogelijk waar medische personeel totaal ongeschoold en alleen aan zijn eigen e/o aan zichzelf denken. Medische mensen zijn opgeleid om mensen levens te redden en niet om te staken.

  Neem een voorbeeld van de Nederlandse Medische Personeel. Deze mensen zijn dag en nacht 24 uur bezig met Corona patiënten.


  gemodereerd
 2. ZELFS IN EEN BAKBA WINKRIE IS HET EEN EN ANDER BETER GEREGELD.

  WAT EEN ONGEORGANISEERDE ZOOI IS HET DAAR.

  IK ZOU MIJ OOK ZORGEN MAKEN ALS IK DAAR ZOU WERKEN.


  Maak melding
 3. We wisten het allang dat Suriname niet voorbereid is voor coronavirus.Deze corona epidemie eist meer dan bedden alleen .Zelfs als je in quarantine opgevangen word moeten alle medische voozieningen aanwezig zijn!Suriname is gewoon een ramp met een crimineel als lijder die eerder gezorgd heeft voor de meest gruwelijke rampen in de geschiedenis van Suriname .


  Maak melding
 4. @Ali
  Inderdaad.
  Sinds 25 februari 1980 heerst er ern noodtoestand in Suriname.
  Coup 1980…dec moorden…moiwana broederoorlog…bouta amnestie..te veel rampen om op te noemen.
  Bouta de crimineel gaat coronavirus als smoes misbruiken om verkiezing uit te stellen.Surinamers vecht terug .Stemmen is jullie recht en bouta kan dat niet van jullie stelen.
  Die crimineel hoort in santo boma thuis.


  Maak melding
 5. De bond doet het netjes. Veiligheid van de personeelsleden is prioriteit. Deze regering tot nu toe niets gedaan dan het geven van onjuiste informatie. Alleen maar leugens verkondigen is het het kenmerk van de ndp. Niemand vertrouwd de ndp meer. Iedereen doet wat ze willen. Totaal geen controle.

  De VHP kan een absolute einde brengen aan al deze bedrog en rotzooi.


  Maak melding
 6. Daadkracht en organisatorische vaardigheden zijn zaken die bij de beleidsmakers in Suriname totaal ontbreken. Wat voor zin heeft dan de ingestelde partiële lockdown als het verplegend personeel bloot wordt gesteld aan de besmetting van het virus . Men haast zich om een avondklok in te stellen , maar de adequate maatregelen om de maatschappij echt te beschermen worden niet genomen. Ik heb eerder reeds aangegeven dat de paarse vloek het virus zwaar gaat misbruiken om de verkiezingen uit te stellen en om hun falend monetair beleid te camoufleren. Een minister van volksgezondheid vliegt voor de bühne naar Cuba om zogenaamd een medicijn tegen het virus te bestellen. Los van het feit dat niemand in dat sprookje geloofde had hij ook online met zijn collega in Cuba de zaken kunnen afhandelen. Er is geen beleid en ook geen visie welke maatregelen genomen moeten worden. Dit zijn de consequenties als het bestuur van het land in handen is van amateurs die alleen geïnteresseerd zijn in het zoveel mogelijk vullen van de eigen zakken.


  Maak melding
 7. Afrikaanse toestanden, wat een zooitje is het daar toch. Heel de wereld treft voorzorgmaatregelen, alleen in surbabwe zit de regereng achterover te leunen in coronatijd. En dan komt die president tralala op de tv vertellen dat er een avondklok is ingesteld, zonder ook maar aan te geven welke voorzorgmaatregelen er getroffen zijn en hoeveel quarantaineplekken er beschikbaar zijn. Ze zitten waarschijnlijk weer op geld te wachten om de benodigde producten te kunnen kopen. sarie torie jere…..


  Maak melding
 8. De grootste en gruwelijkste ramp heet bouta .En de bouta ramp kent geen einde.
  Hij is van plan de verkiezingen uit te stellen net alsof de surinamers een keuze hebben.
  Hij gaat verklaren dat hij de winnaar is.Gewoon door fraude of gewoon door coronavirus als smoesje te gebruiken.Bouta is de duivel zelf.
  Surinamers vecht terug.!
  Stemmen is jullie recht ,laat bouta niet voor jullie bepalen!


  Maak melding
 9. Als er geschreven wordt dat een zwarte een land nooit welvaart en welzijn maar alleen maar ellende heeft gebracht dan staan de zwarte keskieshies als eerste om over racisme en discriminatie te blèren. Als ik hen uitnodig om het tegendeel te bewijzen verlagen zij zich tot het laagste uitschot met scheldpartijen en dreigementen. Een zwarte keskieshies heeft zelfs met bullepees gedreigd. Nou knul je komt maar dan zal ik er klaar zijn.


  Maak melding
 10. Jullie zyn bezeten door kwaadaardig geesten,het is een wereld probleem niemandt heefd zich tegen kunnen wapenen zelfs de USA niet dus laat jullie Propaganda of boosaardige tong achterwege en zoek zelf een veilig heen komen want Corona heeft geen vrienden in de politiek of in welk landt dan ook
  Stelletje Doomdenkers


  Maak melding
 11. Crisis in Suriname. In elk land ter wereld doen de verpleegkundigen hun stinkende best om Corona patiënten te helpen. In Suriname rennen ze hard weg.


  Maak melding
 12. Dat krijg je als vakbonden worden geleid door een hoopje instabiele figuren die beïnvloed worden door de waan van de dag. Elke vorm van professionaliteit ontbreekt bij hen. Echte professionals gaan constructief om met dit soort vraagstukken vooral als de minister zegt dat er een speciale afgeschermde afdeling in het ziekenhuis is voor opvang van covid-19 patiënten. Maar de eigen innerlijke angst overheerst bij dit soort vakbondsfiguren. Net als de kapitein van het Italiaanse cruiseschip dat verging voor de kust van Italië, zijn zij de eersten die vluchten als een zware taak op hen afkomt. In tijden van nood of crisis moesten ze dit soort grapjes maar in China of India uithalen.


  gemodereerd
 13. Ik heb een interview met de rijkste man van Suriname op radio Stanvaste. Gehoord. Maar volgens mijn is de rijkste man van Su de directeur van CHS.Sarjoe Corona komt Let maar op . Domburg hier.


  gemodereerd
 14. Alles is in Suriname een ramp en de politici vallen over elkaar heen te melden dat alles in Place is. het Marina ziekenhuis is een ramp. thuisquarantaine is een ramp omdat de mensen rustig kalm en bedaard hun zaken gaan doen in Paramaribo Noord. Frans Guyana vertrouwt terecht het Wanica ziekenhuis niet en haalt ambassadeur terug naar Cayenne. Als de Surinaamse bestuurders Corona krijgen wordt het een ware ramp in Suriname. Misschien is dat een oplossing???


  Maak melding
 15. Dejavu!! In de jaren 80 heeft de bond van s’lands Hospitaal vanwege de eerste HIV-positieve patiënt het personeel opgeroepen het werk neer te leggen. De betreffende patiënt werd per ambulance vervoerd naar het AZP. De gelijkenis met toen en nu is verbijsterend. Na 40 jaar is het in het LH nog steeds zo dat de bond oneigenlijke acties ontketent, acties die indruisen tegen de eed, de gelofte, de roeping van artsen en verpleegkundigen!! Toen in de jaren 80 werd de bond geleid door mensen die totaal geen voeling met of kennis van de verplichtingen van het ziekenhuis jegens de zieke mens hadden. Het bestuur bestond toen voor 99% uit leden uit de facilitaire en administratieve diensten. Ik heb sterk het gevoel dat dit nu ook het geval is en durf te wedden dat het weer C47 die bezig is zaken te verzieken!!


  Maak melding
 16. @John: Ik hoop dat jij en je familie veilig en gezond zijn, maar vergeet niet dat karma een echte bitch is!! Ga vooral zo door! Wat je oogst, zal je maaien!


  Maak melding
 17. @Bubblegum: Ik weet niet uit welk roedel jij afkomstig bent, maar ik ga ervan uit dat je niet uit een teef zoals wij dat kennen bent geworpen! Een ieder weet dat binnen het hondenras een duidelijke hiërarchie bestaat dat soms lijkt op racisme zoals de mens dat doet, maar jij bent wel het toppunt op racistisch gedrag binnen jou roedel!


  Maak melding
 18. @Ray: Rustig, ik snap dat je in paniek bent door de vooruitzichten voor de VHP, maar zoals ik al vaker heb aangegeven, heeft het volk jullie allang door. Met de valutawet zijn jullie al ontmaskerd en heeft een ieder kunnen zien dat jullie de zaak al die jaren hebben bedonderd, beroofd, gegijzeld en gedestabiliseerd. Ik heb van jou lijder Chan nog geen reactie gezien, geen ontkenning dat jullie deel zijn van het kartel dat dit land al zo lang gijzelde, hij weet wel beter want alles begint zichtbaar te worden. Soso KA-watra e tek unu now, want jullie geldschieters zij geen lieverdjes en zullen linksom of rechtsom hun geld opeisen en halen. Er gaan koppen rollen en het zal een etnische opruiming worden!


  Maak melding
 19. @ Luciën, brada yu na wang tru sranangmang, blessi. Roepen jullie Patricia op want Suriname moet in een politieke lokdown.
  De heren politici gaan in quarantaine.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES