woensdag, juni 12, 2024
HomeNieuws uit SurinameAgrotoerisme brengt toeristen in Suriname dichter bij de bron van hun voeding

Agrotoerisme brengt toeristen in Suriname dichter bij de bron van hun voeding

-

Does Travel - naar Suriname

“Elke toerist die een destinatie aandoet zal consumeren; het zij voeding, informatie of diensten. Met agro-toerisme komen al deze aspecten aan de orde.” aldus minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme in Suriname. Hij sprak de aanwezigen toe (foto) bij de opening van de tweedaagse Agro-tourism workshop op 3 april 2019 in Torarica. Volgens hem zal agrotoerisme toeristen dichter brengen bij de bron van hun voeding.

“Het is gebleken dat mensen in ontwikkelde landen vaak niet de kans hebben om door de rijstvelden, bananenvelden, sinaasappelvelden te lopen en vers fruit te plukken en te nuttigen”. De HI&T-minister wees erop, dat de huidige trends binnen het Toerisme zichtbaar aantonen, dat het verlangen van de hedendaagse toerist is om terug te gaan naar de basics, terug naar de natuur.  Hij is er daarom van overtuigd, dat indien we de toeristen de ervaring kunnen meegeven dat we in Suriname duurzaam, verantwoord en biologisch, zonder pesticiden, onze producten telen, het ook een positief effect zal hebben op de afzet van onze producten in het buitenland.

Verder zal dit ook bijdragen aan het imago waarmee we Suriname mee willen branden als een milieubewuste en meest bos bedekte land in de wereld, welke onze toerisme industrie dan ook ten goede komt. Met agrotoerisme wordt tegelijkertijd werkgelegenheid gecreëerd. Met de agrotoerisme workshop wordt de link tussen het Toerisme en de agrarische sector nog verder aangescherpt en een breder draagvlak gecreëerd. Onderdirecteur Faridy Lila van Toerisme en Stefanie Wagiman van LVV zijn elk kort ingegaan op het beleid van beide Ministeries.

Vervolgens biedt de workshop een podium voor ondernemers binnen deze twee sectoren. In dit kader zijn daarom diverse ondernemingen zoals Wi uma fu Sranan en Bio Pine Apple Suriname in de gelegeheid gesteld om een presentatie te houden, welke een bijzondere impact hebben gehad op de aanwezigen vanwege de bijzondere producten, die zelf in ons land worden geproduceerd.

Ook de IICA-vertegenwoordiger Ena Harvey in Barbados, benadrukte tijdens haar presentatie, dat Suriname de meeste wijde diversiteit heeft aan cultuur en natuur binnen het Caribisch gebied. Zij is niet uitgesproken over de vele producten, die worden geteeld binnen de Agrarische sector. Ze deelt ook de mening, dat met deze workshop niet alleen de sleutel elementen voor het beleid om te faciliteren tussen onderhandelingen tussen de twee voornoemde sectoren moeten worden geïdentificeerd, maar ook dat er prioriteit wordt gegeven aan de ontwikkeling van grote agro toeristische projecten. In haar presentatie heeft Harvey middels een slide show laten zien, welke ondersteuning de ICCA (“Inter-American Institute for Cooperation on Agri Culture) in diverse landen geeft aan Agrotoerisme.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. Je kletst uit je nek. Alle landbouw producten uit Suriname bevat landbouw giftige stoffen van je welste. Chramkxone is nog steeds terug gevonden in diverse producten onder andere rijst, boulanger, sopropo en bladgroenten.

  Waar praat jij over agro cultuur?
  Zelfs eigen pontayer importeren surilanders in diaspora uit Indonesië. Cassave uit Haïti en mango uit Pakistan. Waar liggen de kansen dan?

  Dus paarse kakkerlakken, jullie kletsen teveel.


  Maak melding
 2. Leer kinderen ook hoe ze uit hun mama’s buik zijn gekomen. Laat ze het hele proces ervaren. Van conceptie tot delivery. Deze minister heeft goddelijke ideeën.


  Maak melding
 3. Citaat: “Elke toerist die een destinatie aandoet zal consumeren; het zij voeding, informatie of diensten. Met agro-toerisme komen al deze aspecten aan de orde.”

  Iedere toerist moet oppassen dat men niet beroofd wordt?????


  Maak melding
 4. …of zij kan ook adviseren nooit op een criminele partij te stemmen en nooit een crimineel als lijder te hebben.Dat is echt wanneer je praat over ontwikkeling en welvaart van een land.Verder kan ze bij de basics beginnen en de people motiveren om te werken.


  Maak melding
 5. Och,ze is vergeten te vertellen dat agro sectoren elders zo goed doen omdat ze subside ontvangen die hun de push geeft om uit te groeien!!
  Geef subsidie terug aan de sectoren in Suriname ipv in de zakken van de ndpers te stoppen.


  Maak melding
 6. HEAD LINE NEWS DE CHINESE 6 VIS TRAWLERS IN DE SURINAMSE WATEREN VISSEN MIDDEN NACHT IN ZEE VAN SURINAME EN SOMS ZIJN HET OOK ZEE HONDEN DIE IN DE NETTEN KOMEN DIE ZIJN OOK VOOR DE VERKOOP .


  Maak melding
 7. Ze kennen geen ander woord dan toerisme. Wat heeft dit met agro te maken. Zuid-Holland is al een voorbeeld voor de rest van de wereld. Gezond, duurzaam en betaalbaar eten voor iedereen. Wanneer ze chromosoom definitief uit de handel hier halen en mensen die het nog in huis hebben staan dit in te laten leveren, kan je pas praten over agro. Zware pesticiden worden dagelijks gebruikt, dus ons voedsel en overige gewassen zijn niet gezond. De gronden zijn zwaar vervuild en nog blijven mensen op deze besmette gronden voedsel planten. Voedsel veiligheid is belangrijk. De minister van handel slaat de belangrijkste stappen over. Bewustwording, Sarie Torie.


  Maak melding
 8. Kan educatief zijn hoor. Maar ik denk niet dat ze daarvoor helemaal naar Suriname of een ander tropisch land zullen gaan. Ze hebben musea zat en op You Tube vindt je ook zowat alles.


  Maak melding
 9. Zolang toeristen in Suriname openlijk wordt gemeld, dat een ticket voor een tour of een toegang ergens voor, meer srd of us$ kost voor toeristen dan voor een inwoner van Suriname, zal zo’n toerist niet veel reclame maken voor een bezoek Suriname.
  Dus van het hoort-zeg-het-voort-effect hoef je niet veel te verwachten.
  Als je dan ook nog vertelt over de abominabele toestand van de infrastructuur,
  Kun je weinig animo verwachten voor tourisme naar Suriname


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES