Kinderopvanginstellingen krijgen nodige ondersteuning in strijd tegen coronavirus

4
Kinderopvanginstellingen krijgen nodige ondersteuning

Kinderopvanginstellingen in Suriname zullen tegen de achtergrond van de huidige COVID-19 crisis de nodige ondersteuning krijgen van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Hiervoor bestaat de Wet Opvanginstellingen die onder andere residentiële kinderopvanginstellingen als doelgroep heeft. 

Sozavo directeur Angela Salmo zei gisteren tijdens de persconferentie dat er in samenwerking met de UNICEF de nodige support gegeven zal worden aan de kinderen en hun begeleiders, zodat hun gezondheid gewaarborgd blijft.

Verschillende diensten, afdelingen en bureaus van het ministerie alsmede NGO’s die werken met en voor de Surinaamse kinderen zullen worden voorzien van veiligheidsattributen (de zogenaamde PPE), reiniging- en ontsmettingsmiddelen.

Het voorzien van veiligheidsattributen is het kader van het Landelijk Kinderbescherming Netwerk in Suriname (IKBEN), die ertoe wil bijdragen zoveel als mogelijk kinderen te beschermen en te voorkomen dat zij besmet raken met het coronavirus.


4 REACTIES

 1. Doorgaans zijn kinderen onder 12 jaar niet vatbaar voor Corona. Natuurlijk zijn er uitzonderingen. Eigenlijk te zot voor woorden, deze instellingen moeten per direct gesloten worden. Het personeel loopt ook gevaar.


  Maak melding

 2. Je hebt niet alleen gezonde( sommige met een chronische ziekte)kinderen in de tehuizen en de verzorgers moeten niet ziek worden. Dus ik ben blij dat men aan de kinderen denkt


  Maak melding

 3. Goed initiatief. Maar let op….het Coronavirus is al maanden gaande en deze instellingen zullen nog de nodige ondersteuning krijgen. Wanneer dan? Volgend jaar? Soso ka dja. Didibri heeft schijt aan het volk, ook zo aan de kinderen.

  De VHP heeft wel toekomst voor deze kinderen. Zekerheid en veiligheid zijn heel belangrijk. Juist deze ontbreken nu.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.