zondag, juni 16, 2024
HomeOnderwerpenGezondheid9e persoon in Suriname positief getest op coronavirus

9e persoon in Suriname positief getest op coronavirus

-

Does Travel - naar Suriname

In Suriname is een 9e persoon positief getest op het coronavirus. Dat is zojuist bekend gemaakt op de dagelijkse COVID-19 persconferentie door de directeur van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) mevrouw Bromet. 

Deze persoon was niet in quarantaine, maar was in contact met een van de personen die eerder positief is getest op het coronavirus. De contactpersonen van deze 9e persoon worden volgens protocol opgespoord en in quarantaine geplaatst.

Wie deze 9e persoon is, is nog niet duidelijk. Het gaat niet om een repatriant. De patiënt verkeerd in stabiele toestand aldus Bromet vanmiddag.

Tijdens de persconferentie werd ook aangegeven dat geruchten over een mogelijke 10e corona patiënt in Suriname, niet op waarheid berusten.

UPDATE – Er zijn dinsdag toch in totaal 10 personen in Suriname positief getest op het coronavirus:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

28 REACTIES
 1. Het sneeuwbaleffect is gelukkig uitgebleven maar vrees binnen een korte tijdsbestek toch een expansie van de Covid-19 besmetting. De mededeling dat er uit Cuba een medicijn ingevlogen is waarmee het virus een halt toegeroepen zou worden, is voorbarig en onjuist. Het volk wordt keer op keer voorgelogen.
  Interferon een vaccin tegen Covid 19?
  Me Mars papa !


  Maak melding
 2. Ja het is begonnen en zal zich als een olievlek verspreiden. ik houd mijn hart vast voor Suriname want de gezondheidszorg daar is een ware ramp.


  Maak melding
 3. Meneer John waar is het wel goed geregeld volgens jouw . Waar woont meneer John. Waar meneer John woont is het goed daar geregeld. Hoop het voor Meneer John ,Amerika, Europa, hebben van alles en nog wat je maar niet kan bedenken, als je dood moet gaan of niet jij gaat dood 💀, wanneer je dood gaat of hoe je dood gaat en wanneer je dood 💀 gaat weet niemand.dus jullie die in het buitenland wonen hebben het altijd in een negatieve zin over Suriname 🇸🇷 , meneer als jij niet in Suriname woont maakt jij niet daar over druk,concentratie op jouw woon gebied waar jij woont in Europa.


  gemodereerd
 4. Europa zorgstelsel is geen Ramp maar ze gaan elke dag dood 💀 in aantallen. Aan covid-19.


  gemodereerd
 5. Bumblegun 31 maart 2020 at 21:22

  Het is ook nergens beweerd dat het om een vaccin gaat. Het is een virusremmer. Dat is ook verteld. Dus loop geen onzin te verkondigen. Als je te dom bent om om zaken goed te begrijpen ga dan niet lopen blaten op deze website. Het staat hier al bekend om het verspreiden van fake nieuws.


  Maak melding
 6. @Bumblegun, het middel interferon is een onderdeel van een medicijnen cocktail.
  Het is geen vaccin. Bedoeling van zo’n cocktail is om de koorts omlaag te krijgen.
  Immuum systeem moet daarna zelf de virus uitwerken. Las vandaag dat een vaccin zeker nog een jaar op zich laat wachten.


  Maak melding
 7. Er lopen meer mensen rond met het virus dan je zou denken. Het probleem wordt groter en groter. Alleen de regering lijkt dat niet in te zien.


  gemodereerd
 8. @Koos. Dat is algemeen bekend maar wat roeptoeterde Elias ? Hij kreeg 1200 ampullen van de Cubanen waarmee het virus bestreden moest worden. Wij konden rustig gaan slapen.

  @Robles. Zie hierboven.
  Mensen die onderbouwende kritiek hebben zijn nooit dom. Mensen die anderen klakkeloos volgen zijn te dom om een eigen mening te hebben. Conclusie spreekt voor zich wie hier dom is.


  Maak melding
 9. Bumblegun 31 maart 2020 at 21:59

  Dude, je hebt geen onderbouwde kritiek. Je beweerd zaken die nooit zijn gezegd hier in Suriname door de woordvoerders van het management team. Dus doe niet dom. Ik kijk elke dag naar de persconferenties. Dus hou op met je nodeloos gestook.


  Maak melding
 10. Ik weet zeker dat we precies over een week op minimaal 32 zitten de druk op het covid team is verdomd hoog en er gaan koppen rollen. Waar blijft dr W Bakker zijn expertise op dit gebied?


  Maak melding
 11. Robles prima als je mijn bijdrage als gestook typeert des te meer verbaast het mij dat jij als slimme Yapyapie de moeite neemt te reageren. Wie is hier de domme Yapyappie ?

  PS. Discussie gesloten!


  Maak melding
 12. Sranan moet met spoed de ziekenhuis capaciteit
  vergroten !
  Het gaat om speciale IC-bedden waar behandeling van
  acute longproblemen mogelijk is, dwz tenminste
  beademingsapparatuur en voldoende medicijnen !

  Neem strenge maatregelen om besmettingen te voorkomen,
  werk tegelijkertijd aan de IC-opname mogelijkheden !

  Vraag direct hulp van andere landen !

  PS : Sranan zit met het probleem van teveel deskundigen,
  en/of deskundigen die men niet inzet !
  Of men weigert deskundigen in te huren !


  gemodereerd
 13. Als men niet weet wie positief getest is of onduidelijkheid is over deze persoon waarom plaats men dit bericht. Jullie zetten mensen zenuwen gewoon op hol.


  Maak melding
 14. Sranan moet tevens snel corona-testen kopen om
  versneld personen uit risico-groepen te testen
  en vervolgens te isoleren !

  Sranan is een klein land met relatief weinig besmettingen,
  dus snel testen en isoleren is de beste medicijn !

  Voorkom uit alle macht verdere verspreiding van dit zeer
  gevaarlijke virus !

  PS : vraag buitenlandse hulp, stop met teveel theoretiseren !


  gemodereerd
 15. Bumblegun, met alleen Interferon komen de Surinaamse ziekenhuizen niet weg. Ben benieuwd hoe ze aan de overige medicatie komen. Hoop dat een pandemie uit blijft. Zou rampzalig zijn.


  Maak melding
 16. @ Joekoe
  Geloof je echt dat er maar 9 mensen besmet zijn?
  Ik denk dat er heel veel onder de pet wordt gehouden om de mensen niet bang te maken.


  Maak melding
 17. Je kunt niets anders dan afgaan op de officiële cijfers die vermeld worden door de Surinaamse autoriteiten. In zo een situatie kun je niet via mofokoranti spreken en horen zeggen van.. Dekolonisatie blijft van kracht. Misschien moeten de Nederlandse autoriteiten komen verklaren hoeveel geregistreerde gevallen er in Suriname zijn. Of Donald Trump. Volgens mij hebben ze genoeg problemen. Het is afwachten , proactief handelen ,bidden en elkaar op verantwoordelijkheden aanspreken. Vooralsnog is de zegen van God op Suriname gericht.


  Maak melding
 18. Petje af voor Suriname en houden zo,want hier sterven dagelijks tientallen mensen aan het virus. Blijf strak gefocust en houd a.u.b afstand en was jou handen.
  Even doorbijten mensen.


  Maak melding
 19. Mensen hebben ook de verantwoordelijkheid om aan te geven dat ze in contact geweest zijn met deze of gene.
  Ongeloofelijk!!! Men neemt dit nog steeds niet serieus. Door de onverschilligheid worden er nog meer mensen besmet. Waarom worden de namen als gevolg hiervan niet bekend gemaakt? Dit loopt uit de hand..


  gemodereerd
 20. Zolang er geen officiële doden vallen ten gevolge van Covid-19 is er geen reden tot paniek. Gewoon thuis blijven tenzij het niet anders kan, hoofd koel houden en OFFICIËLE berichten in de gaten houden.


  Maak melding
 21. Het is te hopen dat het bij negen blijft..want met dit rampzalige zorgstelsel en een zo goed als lege schatkist ..kan men wel inpakken als covid 19 gaat exploderen onder de bevolking.
  Er zijn nu al tekorten ..voordat de covid19 pandemie echt is uitgebroken in Suriname.


  Maak melding
 22. Bumblegun 31 maart 2020 at 22:29

  Ik maak zelf wel uit wanneer de discussie is gesloten. Daar ga jij niet over. Je verkondigd onwaarheden en daar wijs ik je op.


  Maak melding
 23. Pentagon weigert evacuatie van vliegdekschip met 100 corona besmettingen.meer dan 100 van de 5000 bemanningsleden zijn positief getest op het covid-19.er waren eerst 8 besmet en binnen een week 100.het is als een lopend vuurtje.rutte heeft de lock-down verleng tot 28 april.mensen ga niet onnodig de straat op.een gewaarschuwd mens telt voor 2.Corona ligt op de loer.


  Maak melding
 24. Suriname kan grote aantallen besmette patiënten niet aan. En daar gaat het over. Hier in Nederland, Duitsland en België helpen ze elkaar als het nodig is.


  gemodereerd
 25. Laat je niet gek maken door het aantal van 9 want in werkelijkheid is het een veelvoud daarvan. Alleen in het binnenland is het aantal besmetten meer dan 9 dus de overheid liegt en we geloven de overheid. Waar worden de testen uitgevoerd en hoeveel testen zijn er nu uitgevoerd ? Ik denk dat ongeveer 3000 mensen zulken overlijden als gevolg van Corona. Het kan hoger zijn maar niet minder.


  gemodereerd
 26. Het aantal Covid-19 doden in Suriname op een bevolking van 600.000 mensen, valt in verhouding nog reuze mee. Gelukkig worden er strenge maatregelen genomen om erger te voorkomen. Trouwens, het valt mij nog mee dat ze Bouterse niet de schuld hebben gegeven van het Corona virus in Suriname. Als het Corona virus niet in de rest van de wereld zou voorkomen, en bijvoorbeeld alleen in Suriname, zou gemakkelijk te raden zijn wie men daarvan de schuld zou geven. Lafhartige mensen zeg. Shame on you.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES