zondag, februari 25, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieIn Nederland vermiste studente uit Suriname was zwanger

In Nederland vermiste studente uit Suriname was zwanger

-

Does Travel & Cadushi Tours

De Hoofdofficier van Justitie in Noord-Holland heeft vanavond een beloning uitgeloofd van 15.000 euro voor de tip die leidt naar de in Nederland vermiste 23-jarige studente uit Suriname Sumanta Bansi. De politie is bang dat zij slachtoffer is van een misdrijf. Vandaag werd ook bekend dat Sumanta ten tijde van haar verdwijning zo’n negen weken zwanger was. Het zou haar tweede zwangerschap zijn.

In de zomer van 2017 raakt ze onverwachts zwanger. Dat zorgt voor nogal wat spanningen en zorgen bij Sumanta en haar omgeving. Na onder meer gesprekken met het traditionele Surinaams-Hindoestaanse gezin bij wie ze inwoont, besluit Sumanta de zwangerschap te beëindigen. De abortus heeft een grote impact op Sumanta, maar ze pakt erna haar leven zo goed en zo kwaad als het kan weer op.

Enkele maanden later, het is inmiddels februari 2018, blijkt Sumanta opnieuw zwanger. Hoewel zij deze keer vastbesloten is het kindje te houden, verdwijnt ze van de één op andere dag. Ze reageert niet meer op berichten en verschijnt ook niet meer op haar werk, op de universiteit of in de hindoetempel in Amsterdam.

Er zijn geen aanwijzingen dat Sumanta mogelijk naar het buitenland is vertrokken. Ook zelfmoord lijkt onwaarschijnlijk, want Sumanta was dolblij met haar zwangerschap. Uit onderzoek blijkt dat haar telefoon voor het laatst is gebruikt op zondagavond 18 februari 2018 rond 21.45 uur. Daarna blijft het stil op diverse kanalen zoals WhatsApp, haar mail en haar Facebook-account. Ook haar OV-chipkaart is sindsdien niet meer gebruikt en er is geen geld opgenomen van haar rekening.

De politie wil precies in kaart brengen wat zich in de periode voor Sumanta’s verdwijning allemaal heeft afgespeeld in haar leven. Ook wil de politie weten met wie Sumanta heeft gesproken en waarover. Al dat soort details zijn voor het onderzoek belangrijk. De politie wil daarom met zoveel mogelijk mensen spreken die Sumanta tijdens haar leven in Nederland hebben gekend.

Ten tijde van haar verdwijning was Sumanta zo’n negen weken zwanger; haar baby zou nu dus ongeveer 9 maanden oud zijn. Denkt u Sumanta ergens gezien te hebben, meld het alstublieft.

https://youtu.be/8uQX-7MrsJA

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

33 REACTIES
 1. Vreselijk!
  Je kind verdwijnt van de één op de andere dag.
  Maar dan zit ik te kijken en dan wacht ik op wat de vader van het ongeboren kind te zeggen heeft.
  Maar er wordt met geen woord over hem gerept.
  Jammer!


  Maak melding
 2. Wie heeft haar zwanger gemaakt ?

  Waarom was de familie waar zij verbleef er ernstig op tegen ?

  Ik denk dat de familie waar zij verbleef meer weet !

  Misschien is zij daar misbruikt ?!?

  Er zijn nog veel vragen !

  Heel veel sterkte aan haar familie !


  Maak melding
 3. Er zijn nog veel vragen onbeantwoord:
  Wie heeft haar zwanger gemaakt ?

  Waarom was de familie waar zij verbleef er ernstig op tegen ?

  Ik denk dat de familie waar zij verbleef meer weet !

  Misschien is zij daar misbruikt ?!?

  Er zijn nog veel vragen !

  Heel veel sterkte aan haar familie !!


  Maak melding
 4. De familie waar sumantha verbleef die heeft de sleutel en antwoord van deze vermissing. De vader wordt angstvallig verzwegen. Politie doe een nader onderzoek meer naar haar inwoning en de vader van de baby. Jammer voor haar. En de familie.


  Maak melding
 5. Deze meid schijnt dus onder een zeer ongelukkige gesternte geboren te zijn. Ik hoop dat zij en haar kind in leven zijn, het goed maken en dat ze simpelweg was ondergedoken.


  Maak melding
 6. Wat is de reden dat het gezin waar ze verbleef……haar heeft gedwongen tot abortus??? Iemand die geen familie van je is…..kan toch niet komen bepalen dat je abortus moet plegen??? De politie mag het gezin stevig aan de tand voelen!!


  Maak melding
 7. IS IS ECHT JAMMER . DIT VOLK(HINDU) WILLEN GEEN.SCHANDE . MEN VIND EERST TROUWEN DAN KIDS. DUS IS SCHANDE VOOR HUN. IS ZIELIG ZIELIG ZO TE HOREN. ZE IS OOK GOED OP LEEFTIJD OM EEN KIND TE HEBBEN . IK HOOP DAT ZE HET GOED MAAKT EN DR KINDJE .


  Maak melding
 8. @Lijgja,

  Sinds wanneer is hindu een volk?!
  Hindustanen zijn een volk, hindu’s zijn gelovigen.
  Niet allle hindustanen zijn hindu’s.

  Men is weer bezig met het invullen van wat Sumanta Bansi allemaal zou zijn overkomen, zonder dat er echt veel details in deze zaak bekend zijn. De politie is met het onderzoek bezig en wil graag mensen die haar kennen spreken.
  De politie kan beter de reagluurders op deze site spreken. Zij weten blijkbaar meer dan de mensen die haar wel gekend hebben.

  Ik hoop dat deze zaak geen cold case zaak wordt, maar tot een oplossing komt.


  Maak melding
 9. Ik vond die moeder niet echt verdrietig overkomen, je dochter zowel kleinkind zijn vermist.
  Dan praat je zo nuchter?!?
  Zoals vele hier al zeggen er klopt iets niet!!! Wie weet is dat kindje van meneer des huizes waar ze verbleef.
  IK wil niet met etniciteit beginnen, maar bij hindoestaan se gezinnen is het meestal een schande als hun dochter zwanger raakt en niet getrouwd is.
  Geef me liever een dochter die keihard studeert, dan al raakt ze zwanger is onze probleem en niet van andere.
  Liever zwanger en bij mama inplaats weglopen en ik weet niet waar je bent.
  ZE heeft die leeftijd ervoor en is goed opgeleid om een baby te maken.
  Die gezin waar zij woonde weet exact wat gaande is ZOKENAAMD!!!!!!!!!!!!!!! DIE MOEDER OOK FLINK AAN DE TAND VOELEN !!!!!!


  Maak melding
 10. Ik vermoed dat zij bewust zwanger is geraakt om zo haar verblijf in Nederland af te dwingen. Dat zij als alleenstaande moeder de zorg heeft over een jn Nederland verwekt en geboren kind. Maar dit zijn vermoedens en mijn reactie zal voor velen reden zijn om mij te verafschuwen.


  Maak melding
 11. Het zal me niet verbazen dat ze ergens in Nederland onder betere omstandigheden samen met haar kindje leeft.
  Heb de uitzending niet gezien, maar het relaas is in de krant is niet sterk!!
  Werk aan de winkel voor Justitie en Politie.


  Maak melding
 12. BOODOO JE HEBT 10000% GELIJK ZE IS MISBRUIKT. HEB HET OOK EEN KEERTJE MEEGEMAAKT BIJ EEN DIRECTE COLLEGA WAARMEE IK SAMEN WERKTE. IK GA DAT VERHAAL KORT HOUDEN. COLLEGA WERD MISBRUIKT DOOR HAAR OPA EN HAAR OOMS BROERS VAN HAAR VADER. ZE KON ZICH NIET VERZETTEN WANT ZE WERD BEDREIGD, EN ALS ZE HET ZOU VERTELLEN ZOU NIEMAND HAAR TOCH GELOVEN. IK WIL VERDER NIET IN DETAILS GAAN EN UITEINDELIJK HEEFT ZE ZELFMOORD GEPLEEGD.


  Maak melding
 13. Het is belangrijk na te gaan wie de verwekker van het kind is. Ik hoor de moeder daar ook niks over zeggen. Het is wel erg vreemd dat ze voor de 2e keer in relatief korte tijd zwanger wordt en dat de moeder blij voor haar is zonder na te gaan wie de vader is. De meeste Hindostanen willen dat hun dochter eerst netjes trouwt alvorens kinderen te nemen. Zeker omdat ze nog met haar studie bezig was. De ouders hebben hier ook een stukje verantwoordelijkheid, ook al is zij al meerderjarig. Ze hadden ook moeten nagaan met wie Sumanta optrok. Verder opmerkelijk dat alleen de moeder van Sumanta aan het woord is. Waar is haar vader?


  Maak melding
 14. Wat vindt je ervan. Het is een raar verhaal maar ik hoop dat ze ergens met haar
  kindje is en in goede gezondheid verkeer en die achterlijke families vermijdt.


  Maak melding
 15. Tegenwoordig zijn veel Hindoestanen, zelfs Hindoepriesters, “modern” en gaan met de tijd mee.
  Het maakt niet uit hoe conservatief Hindoestaanse ouders zijn, zij zullen altijd verder vragen. Van wie? Wie is de vader ? Etc.

  Het is wel heel vreemd:
  Een jonge vrouw boven de 20 raakt 2 keer zwanger.
  Zij heeft geen contact met haar “vriend” via whatsapp / sms / mobiel / Facebook.
  Zij heeft ook geen fotoos van haar “vriend”
  Ze wilde absoluut geen abortus.
  Bij de eerste zwangerschap weerstand waar ze woont.
  Bij de tweede zwangerschap verdwenen.
  Laatst gezien waar ze woonde.

  Had zij een geheime relatie met de getrouwde man of misschien wel zijn vader (hij woonde daar ook) of was de kleinzoon een puber?

  Hindoestanen gaan verder zoeken, vragen en praten, al met de harde hand. Dat is niet iets van deze tijd:
  Wan Pipel “.. uw zoon heeft met mij dochter geslapen. Ik en mijn familie vind dat niet goed … “


  Maak melding
 16. ” …In de zomer van 2017 raakt ze onverwachts zwanger. Dat zorgt voor nogal wat spanningen en zorgen bij Sumanta en haar omgeving. ”

  Dus haar omgeving dwingt abortus af maar weet niet door wie ze zwanger is geraakt.

  Hoe dan ?

  En haar omgeving heeft ook niks gemeld bij de naasten van Sumanta ?

  Dat kan al helemaal niet.

  Hindoestanen vertellen alles door aan de familie. Zelfs als een meisje even staat te praten met een vreemde.


  Maak melding
 17. De politie heeft gelijk ervan uit te gaan dat er hier waarschijnlijk sprake is van een misdrijf. Alles wijst erop.
  Van de ene op de andere dag verdwenen. Ging het om zelfmoord zou haar lichaam gevonden zijn. Vestiging in het buitenland gaat echt niet gemakkelijk. Je kunt niet zwanger zijn en een kind verwachten zonder dat het vroeg of laat opvalt. Idem dito geldt dat voor Nederland. Ze heeft daarna nooit meer gebruik gemaakt van haar rekening, OV enz. Interessant zijn haar verrichtingen op de sociale media. Daar moet wel iets te vinden zijn dat je in verband kan brengen met een verdachte. Ook binnen de familie, studiegenoten, werkkring en de verwekker. De verwekker kan ook een van ze zijn.

  Maar zolang haar lichaam niet gevonden is (als er sprake is van een misdrijf), wordt het heel lastig wie dan ook te confronteren. Mocht de politie een bruikbaar spoor vinden, kan ze wel de verdachte daarmee confronteren. Maar als de verdachte zijn kaken stijf dichthoudt en het lichaam niet gevonden wordt, schiet het niet op. Nog intensiever de bossen doorzoeken, kanalen, meren en plassen checken. Of, de dader is zo slim geweest het lichaam eerst van chemicaliën te voorzien waardoor het lijk oplost en de restjes die overblijven, vergruis je en verbrand je. We praten nu wel over gebeurtenissen die zich langer dan een jaar geleden hebben afgespeeld. Hopelijk hebben we niet te maken met een maniak die deze dame ergens in een kelder in gevangenschap houdt. Hoop het beste en dat er een doorbraak plaatsvindt hoe dan ook. Het beste zou zijn dat ze vooralsnog incognito door het leven gaat. Als dat zo zou zijn doe ik mijn petje af voor haar en de degene die haar geholpen heeft. Maar, de politie heeft wel degelijk een punt door het ergste te vermoeden.


  Maak melding
 18. Vreemd verhaal. Biologische moeder van Sumantha was zeer nuchter bij haar relaas..hopelijk komt er op korte termijn meer licht in deze zaak.


  Maak melding
 19. Waarom meldde niemand de vermissing van UvA-student Bansi?
  De 23-jarige student Sumanta Bansi verdween vorig jaar van de ene op de andere dag. Maandenlang trok niemand uit haar omgeving aan de bel.
  Sumanta Bansi kwam in 2016 naar Nederland om te studeren aan de Universiteit van Amsterdam. BEELD OPSPORING VERZOCHT
  “We kregen eind november de eerste melding van haar vermissing binnen,” zegt een woordvoerder van de politie. Van de student is sinds februari 2018 niks meer vernomen. Het Openbaar Ministerie looft 15.000 euro uit voor de gouden tip die naar haar leidt.
  De politie werd uiteindelijk op de hoogte gesteld van Bansi’s vermissing door een priester uit Rotterdam. Haar familie uit Suriname zocht eind november contact met hem omdat ze sinds februari niks meer van Bansi hadden gehoord.

  De Surinaamse student kwam in 2016 naar Nederland om te studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Ten tijde van haar verdwijning woonde ze bij een echtpaar in Hoorn. Naast haar studie liep ze stage bij een tandartspraktijk. De politiewoordvoerder kon niet ingaan op de vraag waarom het echtpaar haar verdwijning niet heeft gemeld.

  Studie
  Bansi studeerde biomedische wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. “We weten dat studievrienden het wel gek vonden dat ze niet meer op school kwam,” aldus de politiewoordvoerder. Toch namen zowel de universiteit als studiegenoten geen contact op met de politie. “Dat is opvallend, maar niet strafbaar.”

  Hoe kan het dat de universiteit de verdwijning van de student niet eerder heeft opgemerkt of gemeld bij de politie? Op die vraag weigert de UvA te reageren. “Voor vragen over deze zaak verwijzen wij door naar de politie,” zegt een woordvoerder.

  Naast haar studie liep Bansi ook stage bij tandartspraktijk Astina Dental. Nadat ze niet op haar werk kwam opdagen, probeerde de praktijk tevergeefs contact met haar op te nemen. “We waren benieuwd wat er met haar was. We belden en appten haar, maar ze reageerde niet,” zegt assistent Sahti van Astina Dental.

  De praktijk ging ervan uit dat Bansi niet serieus was. “We dachten: die wil niet meer komen. Ze kwam vaak te laat.” Ook was de student onduidelijk over haar opleiding. “We vroegen meermaals om de stagegegevens van haar school maar steeds had ze een smoes.” Bansi had tegen de praktijk gezegd dat ze studeerde aan de Academische Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA), verbonden aan de UvA. De praktijk kwam er uiteindelijk via de recherche achter dat dit niet klopte.

  Hindoetempel
  Over Bansi is verder bekend dat ze zo nu en dan een Hindoetempel bezocht in Amsterdam-Zuidoost. Al geruime tijd voor haar verdwijning werd ze daar niet meer gezien. “De laatste keer dat ze bij ons in de tempel kwam was in 2017,” zegt medewerker Behari Behari. “Daarom hebben we haar verdwijning niet opgemerkt.”

  Volgens Behari kwam ze ongeveer een keer per maand bidden in de tempel. “We kennen haar niet persoonlijk en hadden ook geen contactgegevens van haar.”


  Maak melding
 20. Djado u heeft gelijk en bedankt voor de positieve reactie. Het antwoord ligt bij de bewoners van het huis. De politie moet de woning geheel onderzoeken. Iemand verdwijnt februari 2018 en november pas melding vermissing. Klopt niet. En nu 2019 pas in opsporing verzocht.


  Maak melding
 21. Wie weet heeft ze een moslim getroffen en van daaruit misschien een poging gewaagd naar Irak. Ook dat klinkt onwaarschijnlijk. Want destijds liep IS of ISIL of Isis op haar laatste benen. Het allerlaatste grote bolwerk dat ze had in Irak, was Mosul. In Syrië liep ze ook op haar laatste benen en de verplaatsing vanuit Nederland naar Syrië of Irak, stuit op vele problemen. Dat was voeger toen IS nog young fresh and green was. Moet je wel goed gek zijn om je alsnog aan te sluiten terwijl de boel als een kaartenhuis ineenstort. Wat blijft over? Een willekeurige vreemdeling die haar als slachtoffer zag? Dan wordt het moeilijk voor wat betreft de missing link. Dan moet je maar gaan kijken wie destijds GGZ- Patiënt
  was en misschien een boro nam of zich niet hield aan de afgesproken tijden. De dader of daders moeten wel opgepakt worden. En wel te beginnen bij de kring die het dichtst bij haar zit.

  De politie heeft wellicht ook geslapen. Doet ze wel vaker. Dat meisje is volwassen en ze heeft haar eigen zegje, dus de politie gaat niet direct op onderzoek uit als een familielid of wie dan ook, aangifte of vermelding doet van vermissing. In dit geval lijkt het wel alsof ze een hele grote marge genomen heeft. Ja toch? Vanaf eind november vorig jaar tot heden. En ook de familieleden en bekenden ontlopen de dans niet. (Dankjewel voor je informatie @Wazig). Hopend, het beste. Het komt wel naar voren dat deze dame niet een vrouw was die zij beweerde te zijn. Het is wel een vrij ernstige zaak aangezien niemand op dit moment helderheid kan verschaffen en gerechtigheid. Die vijftienduizend euro van de politie (justitie) is mede getuige van nalatigheid ook al hebben ze geprobeerd er een mooie reconstructie van te maken.


  Maak melding
 22. Die echt paar van Hoorn die man van het gezin waar ze bleef, hoe zit het met die man.
  Als iemand voor lange tijd thuis bij je inwoont en de volgende dag en dagen niet aanwezig is.
  Dan moet een belletje gaan rinkelen. en niets van haar hoort zou ik naar de politie gaan.
  Dus heer des huize in Hoorn i faya.


  Maak melding
 23. @ Mix Chick

  Juist! Die zaak van Rosita kwam ook als eerste bij mij naar boven. Tot op heden zoek!
  Zonder te willen oordelen, ook ik vond haar moeder vrij emotieloos overkomen. En de familie waar ze verbleef heeft mijns inziens toch echt de sleutel!!!
  Belachelijk, we zijn ruim een jaar verder en nu pas wordt er ruchtbaarheid aan gegeven?!
  Moge zij en haar kind in goede gezondheid terugkeren…al vrees ik het ergste…


  Maak melding
 24. Één en al mysterie .
  Waarom komt men nu pas naar buiten met deze vermissing?
  Na anderhalf jaar.??
  Iemand van haar eigen familie weet zeker meer.
  Het zal zeker met haar zwangerschap te maken hebben..mijn idee.
  Heel triest.


  Maak melding
 25. Waarschijnlijk gaat ze ervan uit dat als jullie mij niet meer willen accepteren en nemen zoals ik ben, dan maar de wijde wereld intrekken met de vader van mijn kind, die heeft ook genoeg geld, zodat ik niets hoef te pinnen. Ai opa en oma taki, oeng sabi wang soortgelijk geval disie, na Abra Broki jare zeventig. Wang mooi hindoestani meid beng lobi wang dogla snesi boi en vaker kwamen ze in het geheim op het achtererf van oma en opa, een zijstraat van de Calcuttastraat waar ze met haar ouders woonde, stilletjes vrijen. A dogla snesi beng de wang verre nefoe foe opa. Totdat a sma kong zwanger, soso choas in a hindoestaanse familie en schande, maar blijdschap bij dogla snesie, want haar ouders hadden geld, maar zijn ouders niet. Dus a sma moes beng aborteer a pikien, vol verdriet van beiden. Snesie Dogja beng habi someni verdriet dat leni moni en a gwe na Holland, in 1973. Een jaar voor de onafhankelijkheid a mang kong bakka zokoe a hindostanie meid. A heri verblijf deng beng freri na bakkadjarie foe opa en oma. Na een maand Dogla gwe na Holland bakka. na zes maanden Silawatie beri kong sweri leki wang bigi pompelmoes. Opa en oma nooit aksie sang pesa want ze waren debet aan het gevolg. Van de een op de andere dag Silawatie verdwijn. Nooit moro o drai kong neng soso. Tot op heden weten haar ouders en broers niet waar ze is. Maar opa vermoedt dat ze ergens in Duitsland terecht is gekomen, met Dogla die muzikant is.


  Maak melding
 26. @Pakiraboerikie. Je bent echt een buriki. Volgens de kennis die ik heb is de Surinaamse spelling sinds de jaren tachtig veranderd . De OE bestaat niet meer en is vervangen door de U. De IE bestaat niet meer en is vervangen door de I. En zo nog een heleboel andere veranderingen sinds de jaren tachtig. Wie is nou de ezel? Ik lul uit mijn poenie? Wel, poenie is volgens de huidige spelling Puni. So, give me the punani. Lummel die je bent.


  Maak melding
 27. @Redskin. Geef dan precies aan waar ik dom lul. Ik heb geen behoefte aan popiejopie uitspraken.Onderbouw het en dan ben ik best bereid in discussie met je te gaan. Anders niet. Groetjes aan Sabajo. Groetjes aan de kasiri en jouw hangmatje.


  Maak melding
 28. Weten jullie hoeveel volwassen mensen zoals Bansi van de ene dag op de andere dag vertrekken en niets meer van zich laten horen en niets meer met familie en dergelijke te maken willen hebben?

  Als er nooit eerder iets van crimineel handelen/misdrijf is geweest waar Bansi bij betrokken is (en daar lijkt het op) gaat politie niet actief zoeken ook niet als er aangifte is gedaan.

  Aan fantasie hebben jullie in elk geval geen gebrek.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES