zondag, juni 16, 2024
HomeOnderwerpenEconomieBouterse: 'Chinese trawlers in Suriname zullen teruggestuurd worden'

Bouterse: ‘Chinese trawlers in Suriname zullen teruggestuurd worden’

-

Does Travel - naar Suriname

De zes hektrawlers uit China, die zich sinds november in Surinaamse wateren bevinden, zullen worden teruggestuurd. Die toezegging deed president Desi Bouterse afgelopen weekend tijdens een ontmoeting met vertegenwoordigers uit de visserijsector, schrijft de Surinaamse krant De Ware Tijd.

Volgens de krant zijn de boten eind vorig jaar door ROS National Fishery naar Suriname gehaald om er te vissen. Het bedrijf had hiervoor een toestemmingsbrief van het ministerie van Landbouw, Visserij en Visserij (LVV) gekregen. Na keuring door het ministerie bleken de boten echter niet te voldoen aan de huidige vergunningsvoorwaarden om in Surinaamse wateren te vissen.

Volgens parlementariër Mahinder Jogi van de oppositie zou er vanuit het kabinet van president Desi Bouterse grote druk zijn uitgeoefend op het ministerie, om ROS National Fishery NV toch de nodige vergunningen te verlenen. Jogi zou tegen Dagblad Suriname gezegd hebben dat er sprake zou zijn van betaling van steekpenningen.

De Surinaamse minister van LVV Lekhram Soerdjan heeft tot nu toe echter geweigerd een definitieve vergunning te geven. Soerdjan zou onlangs ook nog zijn ontslag hebben ingediend, juist vanwege de affaire met deze hektrawlers uit China, schreef de Nederlandse site Schuttevaer vorige week.

Diverse organisaties waarmee Bouterse heeft gesproken dringen al enkele maanden aan dat de voornoemde vissersvaartuigen worden weggestuurd. De trawlers blijven echter nabij de monding van de Surinamerivier ronddobberen, tot ergernis van de lokale vissers en politici aldus dWT.

Wellicht brengt de toezegging van president Bouterse hier eindelijk verandering in.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

42 REACTIES
 1. Waarom nupas? Is ht onderlinge geruzie daar in ht kabinet uiteindelyk opgelost? Of was die boze papieren tyger inderdaad in een winterslaap gedompeld. Er gebeuren vreemde onverklaarbare dingens daar vanuit ht rovershol.


  Maak melding
 2. Nee geen toezeggingen. Waarom niet per direct de activiteiten staken. Wellicht moet er nog nagedacht worden hoe de ontvangen steekpenningen terug betaald moeten worden. Het zal mij derhalve niet verbazen als over drie maanden de Chinese trawlers zich nog steeds in Surinaamse wateren bevinden. Wat is een toezegging van de beroeps leugenaar Bouterse nou waard. Niks dus !!!!!


  Maak melding
 3. De opmerking van ROVERSHOL had Politicus Bolkenstein ooit eens gemaakt. En wat blijkt na jaren dat hij gelijk had. Het was in de jaren ’80, en alle Suri’s maar uitschelden wie denkt hij wel dat hij is. En wat blijkt na jaren als de Pleedent D.D.B. dat mooie land overneemt na so so Ka…🤔met de rest die achter hem staat, allemaal ROVERS.


  Maak melding
 4. Dat zei Bolkestein ook over Antilliaanse criminelen die op grote schaal naar Nederland worden gedeponeerd. Mevrouw Roemer vond dit discriminatie en stigmatiseren van een hele bevolkingsgroep. Al jaren heeft Nederland te kampen met Antilliaans tuig dat werkelijk alles doet wat niet mag. Werken wil het tuig niet maar wel in hun leggings roven en plunderen. Het ergste van alles is dat de vrouwen denken dat ze godinnen zijn en ook zo aanbeden moeten worden.


  Maak melding
 5. Weg met de Fu Yuan Yu 9813, etc.! Allemaal namen die op het Chinese gerecht Fu Yong Hai lijken. Maar wanneer dan?
  De verantwoordelijke is toch LVV. Het was al maanden bekend dat de vissers doodleuk doorgingen met hun werkzaamheden. De zaak is te lang blijven traineren bij LVV.
  Suriname is vooralsnog niet adequaat genoeg haar wateren te verdedigen. We praten over een totale oppervlakte van bijkans 250.000 vierkante km. Landoppervlakte is bijkans 164.000 vierkante km. Zesenzestig % meer water dan land.

  Een paar kustwachtbootjes hier en daar. Een paar helikoptertjes hier en daar. Neem in aanmerking dat zeker wel een kustwachtboot ingezet wordt voor de beveiliging van het proefboren naar olie. Dan houd je nog minder over om te patrouilleren. Heeft patrouilleren wel zin in het Continentaal plateau? We praten over afstanden van honderden km. Verspilling van brandstof. Binnen de 12 zeemijl zone is het wel noodzakelijk i.v.m. drugssmokkel, illegaal vissen en piraterij. De president had tijdens zijn Nieuwjaarsrede wel gezegd dat Suriname op termijn over modern equipment zou beschikken om de wateren van Suriname te beschermen (controleren). We benne benieuwd.


  Maak melding
 6. Suriname is ondanks de vele leningen en schenking niet in staat onze kust te bewaken. Niet zelf tegen schepen die onbewapend zijn.

  Nog minder in staat is Suriname in staat zich tegen de corruptie en de druk die uitgeoefend wordt omdat te zijn. Dit onder het toezicht oog van een President die ons door God gezonden is. Onze Messias van de NDP.

  Dat deze Messias niet te vertrouwen is en leiding geeft aan de regering van list, bedrog en ophouden van handje hier, handje daar is bekend. Ook dat hij alles wat los en vast zit wilt en zal verkwanselen om aan de vraatzuchtige van hem en zijn massa tegemoet te komen.

  Daarom deze voorspelling. De boten gaan weg om na een tijd plaats te maken voor andere boten, of die een remake hebben doorstaan.
  Het zal me ook niet verbazen als het bedrijf waar ze vanuit zullen opereren een ander zal zijn.


  Maak melding
 7. De Argentijnse kustwacht ontdekte 4 dagen geleden een Chinese trawler die aan het vissen was in Argentijns water. De Chinezen reageerden niet op radioboodschappen, deden aan boord de lichten uit. Het schip probeerde te ontsnappen.

  Het schip werd beschoten en is gezonken. De bemanning gered. Dat meldt Reuters.

  Eerder, een week geleden, werd ook een Chinese visser betrapt. Dit schip wist te ontkomen, meldt Sea Food News. De situatie is zorgelijk.


  Maak melding
 8. Grootste landverrader van Suriname is … de huidige President … en zijn kabinet.

  Niets dan dan ellende en verraad van landsbelangen brengen zij over het volk van Suriname.


  Maak melding
 9. Suriname is als land verloren onder Bouterse deze domkop heeft het land leeggeroofd en vernietig dat is mijn mening als Surinamer. Ik heb het niet begrepen dat het Surinaamse volk voor zo een moordenaar heeft gekozen als president.Het is hun eigen schuld dus ik heb geen medelijden met hun.Dat is mijn commentaar.


  Maak melding
 10. Hahahahaha,

  “De boten zullen teruggestuurd worden”

  Wanneer is en blijft de grote vraag.

  Wie hecht nog waarde aan de woorden van de president???


  Maak melding
 11. De man die toestemming gaf aan ROS National Fisheries, om met grote Chinese hektrawlers in Surinaamse wateren te komen vissen, is per direct ontheven uit zijn functie. Djoemadie Kasanmoesdiran is vanaf vandaag geen (waarnemend) directeur van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) meer.
  Dit soort fraude is enkel in Suriname mogelijk. Hij denkt waar te nemen zonder overleg met de directeur zelf. Deze schooier heeft even zichzelf undercover verrijkt met wat USD. Hij heeft geen overleg gepleegd en voelde zich God in Frankrijk. Er wordt 1 ding vergeten, wat in het donker is komt ooit aan het licht. Weg met die rotzooi uit onze wateren. Kasanmoesdiran zijn ontslag is terecht.Hieruit blijkt dat velen aan het slapen zijn. Gelukkig is er eentje wakker en heeft dit opgemerkt en aangekaart. Het is nu hoogtijd dat de rotte appels uit de regeringsmand direct worden verwijderd. Beslag leggen op hun buitenlandse rekeningen met USD en gronden inleveren.
  Het wordt met de dag gekker in ons landje.Corruptie is aan de orde van de dag. Zo komt ons land niet voorruit enkel die de boel en de bevolking chronisch belazeren.

  Sarie Torie.


  Maak melding
 12. @@@Freddyyy##
  Inderdaad je hebt gelijk.

  Het is alleen maar één die steekpenningen heeft genomen. En dat is D. BOUTERSE. Zonder zijn goedkeuring vinden deze soort praktijken niet plaats. Het is nu de vraag, gaat DB de steekpenningen terugbetalen of niet. En als hij het terugbetaalt, wie gaat de schadevergoedingen van al die maanden die ze brodeloos dobberden aan de trawlers schadeloos stellen. DB heeft nu een serieus probleem.

  HET IS DE HOOGSTE TIJD DAT DB VOORGOED VAN HET TONEEL VERDWIJNT.


  Maak melding
 13. Van LVV SOERDJAN IS NU WEG OMDAT HIJ NIET EENS WAS MET DE GANG VAN VERGUNNINGEN DAN KAN DE VOLGENDE MINISTER WEL VOOR GAAN DAT IS DE PAARSE BOEF NDP


  Maak melding
 14. @@Djadoe & Glen##
  Goed opgemerkt.

  Heer BOLKENSTIJN is de enige politicus geweest, die het gedurfd heeft om deze opmerkingen te maken. Hij kreeg een hele hoon van de Kamer op zich heen. En al gauw bleek dat hij aan het rechte eind had.

  Latitia lid van de tweede Kamer voor de VVD in haar tijd, sprak in haar periode in een TV praat programma de sugesti uit, dat Ned in brand stond. Je weet wel in veel gemeenten van dat soort tuig…………….
  Ze werd op de buis uitgelachen. Jaren later daarna bleek dat ze groot gelijk had.

  Zo ook was het geval met Pim Fortuyn. Hij werd van links naar rechts geschoffeerd, dit voedde ook het geweld op zijn persoon. Nadat hij was doodgeschoten hebben de komende regeringen zijn uitgesproken politieke beleid uitgevoerd. Geen haan die naar kraaide. Toppunt van hufterigheid.
  Politiek is VIES en VUIL en dat zal altijd zo blijven.


  Maak melding
 15. IK laat de schepen binnen tegen alle Wet-en Regelgeving
  van Sranan in !

  Nu stuur IK ze weer weg !

  Wat een HELDENDAAD van MIJ !

  PS : IK ben van mening dat Ons Volk Dom is !!!

  Intussen heeft Onze Afobakadam IN HET GEHEIM een
  ANDERE EIGENAAR gekregen !!!

  US-dollars No DE, dus moeten de SURINED Vakantiegangers
  boeten !
  Ik ga vanaf Nu onze dollar-geldzendingen ZELF naar de
  USA brengen !

  NO SPANG, PAARS MONNIE DE !!!!!


  Maak melding
 16. Makkelijk Praten vanuit Nederland…….Vraagje waarom pakken jullie die mensen dan niet zelfs aan…doe ook wat help mee je Land op te bouwen…is toch jullie Land…..Vecht dan ervoor …..hele tijd lullen……..


  Maak melding
 17. Wie zegt dat ze maandenlang brodeloos dobberen n wrom die steekpenningen terubetalen. Ht moment waarby j tjoekoe betaald wil zeggen dat je illegaal bezig bnt n dat er risico’s aan verbonden zyn .niet aln die menr kasan moet mt ontslag mr ook degenen die meegeprofiteerd hebn vn die steekpenningen .na n gedegen onderzoek moet ht geld teruggevorderd worden n d staatskas daarmee aanvullen. De grootse verliezers blyvn die maffia chinezen die denken dat ze wereldwyd ongestrafd hun spoor vn vernieling mogen achterlaten. Hier in su worden mensen ontslagen na te zyn gepakt by n schandaal maar ze mogen vandoor gaan mt ht geroofde geld. Wrom kon d frontregering wel ministers opsluiten(gilds alibux ballesar) n deze regering niet? Zie daar ht verschil tusn goed n kwaad.


  Maak melding
 18. @@J-eyes##
  Jij met je vieze muil. Begin alvast zelf te gaan om voor anderen een voorbeeld te zijn. Wij spreken tenminste de waarheid die kennelijk tot verbetering zal leiden.
  Maar jij met je hersenloze kwab snapt er niets van.


  Maak melding
 19. Straks is er geen vissen meer in de Surinaamse wateren!! De NDP gaat dan op de arme Surinamers assen en vissen en ook nog eens gebruik de Surinamers als aas!! wat nu al bijna leeggevist zijn! Blijft nu nog de laatste druppels!!!!


  Maak melding
 20. @@Taurus##
  Bouterse zegt; Chinese trawlers ZULLEN worden teruggestuurd. Waarom niet direct terug sturen maar ZULLEN……….

  Het zaakje stinkt, ik heb de indruk dat ze zelfs na de komende verkiezingen, zogenaamd nogsteeds ronddobberen in de Surinaamse wateren. En ja maffia zoekt madfia op!!!

  SARI TORI


  Maak melding
 21. De pres moet niet aln kundig zyn om zyn volk steeds uit te knypen mt alle soort maatregelen mr laat hy nu zn ballen tonen n deze trawlers die illegaal hier binnen de territoriale wateren a/h vissen zyn in beslag nemen . Ze zyn al bykans 6maanden bezig n nog n paar maanden dan hebn ze hun tjoekoe terugverdiend n mogen ze mt n tevreden gevoel weer vertrekken.het visserscollectief gaat er bekaaid vn afkomen.niet t vroeg juichen n een gat in d lucht springen omdt d pres gesproken hft . er ligt n behoorlyke dikke adder onder ht gras op d loer anders zie k niet in wrom niet per direct. Bouta is bezig d boel te pakken op n sluwe doch smerige manier. Over karakter gesproken.


  Maak melding
 22. Zullen…………….wanneer dan? Concreet antwoordt baas no mang gi. Ondertussen schijten en pissen zijn oerdomme dwaze debiele idiote ndp paria’ s dagelijks hoe eerlijk rond te komen. Slechts weinig ndper’ s zijn in eerlijk in hart en nieren. Het gros echter liegen, bedriegen, belazeren, beroven en stelen als raven zoals baas en zijn corrupt criminele elite roversbende, waarvan Boefdraad de leider is, gelden uit de leningen achter houden en grote delen van het binnenland verpanden aan China. Ndper’ s zijn allemaal een vloek voor de verdere ontwikkeling van land en volk.


  Maak melding
 23. Met zulke beloftes houd de president het voetvolk zoet….en dom als de massa NDP stemmers zij, trappen ze er weer in..en stemmen voor nog 5…want alle restjes aan rijkdom moet eruit geknepen worden…


  Maak melding
 24. En wie gaat ze weg sturen de Surinaamse kustwacht met hun rooiboten of luchtmacht met alle heli’swe zullen ze laten schrikken, die Chinezen


  Maak melding
 25. Citaat:
  Dat zei Bolkestein ook over Antilliaanse criminelen die op grote schaal naar Nederland worden gedeponeerd. Mevrouw Roemer vond dit discriminatie en stigmatiseren van een hele bevolkingsgroep. Al jaren heeft Nederland te kampen met Antilliaans tuig dat werkelijk alles doet wat niet mag. Werken wil het tuig niet maar wel in hun leggings roven en plunderen. Het ergste van alles is dat de vrouwen denken dat ze godinnen zijn en ook zo aanbeden moeten worden.

  Conclusie:
  Gelukkig bestaat Nederland ook uit vele hardwerkende Antillianen die belasting betalen en een bijdrage leveren aan de Nederlandse economie door zich keihard in te zetten voor NL door hard te werken voor NLse bedrijven om een goed bedrijfsresultaat (lees: winst) te behalen.


  Maak melding
 26. VligendeHollander@@@
  Wat bouterse doet is om zoveel als mogelijk geld binnen te halen. Dan kan hij hiermee straks stemmen gaan kopen. Want op het politieke vlak heeft hij niets bereikt, dan Sur naar de afgrond te voeren. Hij heeft geen punten om te scoren en zal alleen maar liegen.

  Wedden dat de dombo’s weer erin zullen trappen. De ongeletterden hebben geen kijk op de toekomst. Een broodje bakkeljouw is al voldoende om ze over de streep te trekken. En voor een pakketje helemaal!!!

  SARI TORI


  Maak melding
 27. @ Djakie

  Batjauw, zit al lang niet meer in de paketten en als de chinezen ook al het vis gaan meenemen, is straks ook onze zoot visie op.
  er is al zo weinig zoutvlees te krijgen, je ziet het in de pakketten niet meer. Ook geen bruine bonen. Wat we wel krijgen zijn loze beloften. Ontwikkeling voor onze lening. Dat zal je zeker krijgen als Allontjie iedere keer de koning van Ghana gaat bezoeken voor 250.000 euro.

  Djakie ook jij mag uitkijken dat de Chinezen, jou niet meenemen. Ze houden van Wit witie maar ook van Djakie


  Maak melding
 28. Jacobus je hebt wat met indianen, noem mij wat indianen fout doen? Aan de macht is een aap met zeeuwsbloed en een beetje indiaans. Waarschijnlijk spoor je niet of zo om maar constant over ingie dit ingie dat! te lullen. Woon je nog in een boom of grot want met stront gooien kan je wel,maar dat kunnen veel apen.


  Maak melding
 29. Geloven jullie nog steeds in die zieke judas!!!
  Wat is zijn woord waard na al die jaren,men moet wel doof blind zijn om na al zn bs jaren nog geloofwaardig over te komen…deze zielige oude man speelt nog altyd een spel.
  Maar zn vloek is al uitgesproken hij zal leiden voordat hij vertrekt naar de eeuwige jachtvelden.
  Bouterse als je niets goeds kan doen,laat het dan over aan anderen die wel serieus zijn,op deze wijze beperk je de schade nog


  Maak melding
 30. Wie heeft ze laten halen, een verre reis vanuit China naar Surinaamse wateren maak je als visser niet zomaar, Wat hebben die trawlers in de tussentijd gedaan, wie monitort ze, wie controleert ze bij het verlaten van de Surinaamse wateren, een toezegging is geen beleid, geen maatregel. Veel klopt gewoon niet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES