Directeur LVV Suriname per direct op non-actief vanwege zijn toestemming aan Chinese hektrawlers

41
Directeur LVV Suriname per direct op non-actief vanwege toestemming aan Chinese hektrawlers
Djoemadie Kasanmoesdiran weg als waarnemend directeur LVV in Suriname.

PARAMARIBO, 15 jan – De man die toestemming gaf aan ROS National Fisheries, om met grote Chinese hektrawlers in Surinaamse wateren te komen vissen, is per direct ontheven uit zijn functie. Djoemadie Kasanmoesdiran (FOTO) is vanaf vandaag geen (waarnemend) directeur van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) meer.

De schriftelijke toestemming aan ROS National Fisheries werd al op 13 juli 2017 door Kasanmoesdiran gegeven. Zes van deze zogenoemde fabrieksschepen kwamen onalngs aan in Suriname, maar na inspectie van LVV blijken ze toch niet te voldoen aan de huidige voorwaarden. Dit viel niet in goede aarde bij de bestaande visserijsector in Suriname.

Zorgen parlementariërs om Chinese mega vissersboten in wateren Suriname
Foto (c) Starnieuws Suriname – een van de trawlers varend met zowel een Chinese als Surinaamse vlag.

Volgens de Surinaamse krant De Ware Tijd had de sector een ultimatum aan LVV gesteld, om de toestemming in te trekken en ervoor te zorgen dat de Chinese hektrawlers zo snel mogelijk uit de Surinaamse visgronden en economische zone verdwijnen. Ook willen de vissersorganisaties geïnformeerd worden over het aantal verstrekte vergunningen of toestemmingsbriefjes en andere aspecten van het visserijbeleid, meldt de krant.


41 REACTIES

 1. Ach ja : hij moet weg maar voorlopig heeft ie wat overgehouden van zijn besluit, om de chinezen fiat geven om in de Surinaamse wateren te vissen !!! En hij is zeker geen lid van de NDP, zodoende.
  Het is gewoon een corrupte pleuris zooi daar in sweet Sranan, ze doen maar wat maar weten ze zelfs niet.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 2. Nu pas, ai boi. Hoeveel steekpenningen heeft hij niet ontvangen? Onderzoek moes kong ooktoe, maar voor deze paarse elite rat, a sang dati no e go kong, maar baas e go poting na a paarse doofpot vol corrupte, machtsmisbruik en misdaad. Allen en alles die ndp zijn, vertegenwoordigen en aanhangen zijn de ware schuldigen van het huidig geestelijk, moreel, misdadig verval dat sinds begin van dit nieuwe jaar nog meer zaan het toenemen is. De tekenen zijn zwartpaars somber en duister. Donkere zwartgrijze schaduwen zweven en hangen boven alle huizen, gebouwen en plaatsen waar ndper’ s samenkomen, ook bij de paarse gemeente van Stef Anus, voor boven huize didibri en het assemblee gebouw. Donkere schaduwen die steeds veranderen in enge vormen vol tanden, klauwen en horens. Wee de mpp oerdomme dwaze debiele idiote ddb afgodische dienaars, aanbidders, vereerders en aanhangers voor wat komen gaat. Venezolaanse wantoestanden, als ze in 2020 weer dong no mpp op de duivel didibri en co. voor de derde maal hun zielen laten vertrappen door op de nationale drugs, demonen, duivelse, debiele, dodoen, delinguenten, dwazen, dommen partij en haar lijdsman gaan stemmen., wee dit oerdom zeer slecht volk.


  Maak melding

 3. @john,

  In de politiek is niemand te vertrouwen. Niet in Suriname maar ook niet elders op de wereld.
  Politiek is kommer en kwel. Politiek is er niet voor de burgers maar voor de politici zelf.


  Maak melding

 4. @ Jiyani

  Je hebt mijn antwoord voor mijn voeten gekaapt, misschien weet John dat niet dat politiek niet te vertrouwen is. Wel beste John, dus je laat je soortgenoot heel diep vallen : ik zou dat nooit en nimmer schrijven dat Javanen niet te vertrouwen zijn als ik een Javaan zou zijn ! Jiyani heeft je de juiste antwoord gegeven en daar ben blij mee .

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 5. John,
  In de politiek en als politicus moet je in staat zzijn om je eigen moeder als hoer te kunnen verkopen en je eigen kinderen te laten verkrachten zonder dat je eerlijk en oprecht spijt hebt.
  Dat een politicus voor radio en TV in huilen uitbarst en zzielig wegkruipt hoort bij het toneelstuk van politiek uitgevoerd op het podium.
  Voorbeelden in overvloed
  Primier Kok in de politiek is altijd tegen hoge salarissen geweest en tegen vele commissaris banen na de politiek was hij directeur van zus en vele commissarissen functies rijker.
  President Bouterse goh wat heb ik toe te voegen
  Donald Trumph tegen immigranten maar in zijn bedrijven daar werken 80% illegalen en immigranten tegen een laagste loon die er is.
  Maduro zogenaamd een socialist die vele honderden miljoenen op buitenlandse rekening heeft staat evenals zijn medespeler Poetin

  Ja in de politiek en als polico-loog moet je kunnen liegen en na je politieke carriere moet men kunnen zeggen ja hij loog hij heeft gelopeg


  Maak melding

 6. De baas van deze onderdirecteur Algoe alias de ” kleine leugenaar”, moet opgepakt worden. Hoezo, kan onderdirecteur in zijn eentje zulke beslissingen nemen. Het gaat om een koriaal uit Broko Baka, maar zes fabrieksschepen uit China. De Nationale Dieven Partij regeert, dus verwacht geen waarheid en ook geen rechtvaardigheid.


  Maak melding

 7. Hoe is het mogelijk dat slechts een man een dergelijk besluit kan nemen ?
  Het is toch geen one man show op het ministerie van LVV
  In Suriname is het dweilen met de kraan open.
  Anarchie en Chaos beheersen het land in alle gelederen van de maatschappij.
  De man wordt ontheven uit zijn functie , maar pak ook alles af wat hij verdient heeft aan steekpenningen.
  In een normaal land gaan mensen de politiek in om iets te doen voor hun land.
  In suriname wordt je politicus om heel snel rijk te worden. Schandalig en walgelijk !!!!!!


  Maak melding

 8. Hij ontvangt nog maandelijks een directeurssalaris dus a mang no e spang.

  Wordt niet onderzocht of hij geld heeft ontvangen van de Chinezen of geldt nu ook: zand er over?


  Maak melding

 9. stop de chinezen om te vissen. Die chinezen die komen vissen en ze nemen alle vissen naar china en dan verpakt de chinezen onze vis om te exporteren. Volgens mij kan de surinamer zelf die vis vangen en exporteren, wij Surinamers zijn niet dom.


  Maak melding

 10. Laat hem voorlopig maar te voet naar zijn werk gaan want deze man lijdt duidelijk aan overgewicht en bewegen zal hem goed doen. Dat hij zo dik is als een hangbuikzwijn ligt niet aan de vis want vis eten is gezond. Maar ja hij heeft nu geen werk.


  Maak melding

 11. A kil-e-lafoe !!!
  Op non-actief met” behoud van salaris+ toelagen,autotoelage,telefoonkosten !!
  Nu lekker tot 10 in de ochtend slapen en een saoto drinken, dan naar de casino !!!
  A-kil-brede-botro-sref-srefie !!!
  Hij hield betalingsstukken achter van levelancier en aannemers ; eerst tjoekoe, dan tekenen !!!
  A-now-a-godo-e-go-brokko !!!

  En hoe hoe staat het met “het liefje op Binnenlandse zaken die gestolen” had in China!!
  Die huppelt nog “vrij en blij” op het Ministerie !!!!


  Maak melding

 12. Volgens J. Zwartman laat john zijn soort de javanen heel diep vallen ondanks John de waarheid spreekt.

  Volgens deze zelfde minderwaardige minkukel zwartman mogen de leugens, valse aantijgingen en recidtische reacties op donkere Surinamers wel. Deze racistische honden laten hun maskers schaamteloos vallen.

  Jullie doen wel alles jullie soort niet te laten vallen maar no spang alle poep drijft wel omhoog, nu is het de oemrawers en de oedits.


  Maak melding

 13. Pe ROBG Nanga Pakiratigri den de…oene yere noti fu deng…kande deng kong ook tu onwel door a situatie no no de ma neks no fout!Zondro den a konkru tee saai no hel of niet.


  Maak melding

 14. Jullie gaan mij niet vertellen dat hij dit alleen heeft gedaan. De regering wist van niets ondanks de keuring enz enz. Wie heeft die mensen toestemming gegeven om alvast te komen dan kijken we wel. Suriname jullie slapen de regering naait jullie van achteren en jullie roepen van ach het doet toch niet zo pijn. Wordt wakker draai je om en zeg het is genoeg haal die lul maar eruit ik kan niet meer ademen.


  Maak melding

 15. @Makka; je gebruikt de vondst van de coke en de liquidatie van een verdachte inzake als koren op je racistische molen om een bevolkingsgroep “zwart” te maken. Wel nu, jij met je hersenen als dat van een garnaal is geen schaamhaar waard van de Oemraws, de Oedits en Singh. Yo onderkruipsel van een kakkerlak, schaam je dood of verdrink jezelf in glas water!


  Maak melding

 16. @mokro
  …vertel ook maar direct wat de Singhs aan drugs hebben verhandeld. Je noemt ze toch al in een adem met de andere chamaars…. Allemaal van die zogenaamde Ariërs die de dienst uitmaken in de VHP! Straks gaan een paar uit de school klappen, wacht maar. Trouwens, het is DIE ENE BEVOLKINGSGROEP die al decennia lang PROMINENT bezig is met de drugshandel, daar is niets racistisch aan,maar een hard feit. Ik snap wel dat het je pijn doet omdat je je betrapt voelt!! Door jezelf Mokro te noemen ben je niet automatisch geen Hindostaan meer. Wees trots op je afkomst en doe goede daden!


  Maak melding

 17. Mensen als lucën aka Luciën zijn slaaf gebleven. Dankzij de chamaars hadden de vrijgekomen slaven te vreten. Een hond is vele malen dankbaarder dan de nakomelingen van de slaven.


  Maak melding

 18. hij heeft zichzelf helemaal vet gemest dit rund met de steekpenningen die hij van china man heeft ontvangen
  alles wat hij bezit afpakken van hem ook zijn vrouw dan gaat hij vanzelf vermageren


  Maak melding

 19. @ Lucen.
  Ik geloof echt niet dat de huidige president met een leuker veroordeling voor drugscriminaliteit, zoontje die gratis logies heeft in een cel in de VS en zijn grote vriend/vijand uit Marowijne redelijk grote namen in de cokewereld tot de hindostaanse bevolkingsgroep behoren


  Maak melding

 20. Broodeloos maken en laten teren op zijn vetlaag.

  Welke ambtenaar maakt zich druk, ze zijn verzekerd van hun salaris gaan wanneer ze zin hebben naar hun werk.
  Eeuwig vergaderen ze, zitten nooit op hun plek en nemen nooit enige moeite je terug te bellen.

  Doe je werk met volle overgave sma mofo na Yu tapu wordt een vloek op den duur.


  Maak melding

 21. Vele beslissingen worden ambtenaren en ministers
  `DOOR HOGERHAND`opgelegd !

  Zie de OLIBIS-corruptie affaire bij EBS !

  De LEIDING van het land staat achter deze corrupte
  besluiten !!! NIEMAND ANDERS !!!


  Maak melding

 22. Lieve schrijvers en mensen,
  Het gaat hier niet om de onder directeur van LVV. Het probleem ligt veel dieper verscholen. Wij weten allen dat de onder directeur die bevoegdheid niet heeft om beschikking aan de chinezen te verlenen.
  En mocht hij toch gedaan hebben dan is die STAATSRECHTELIJK ongeldig.

  Het verleende beschikking is de boeven praktijk van de politieke top.
  Nu dat er zoveel tegenstand uit het publiek kwam en om de aandacht af te leiden moest dhr. Djoemadi het veld ruimen. Ze denken dat de bevolking van Sur ontzettend dom is.

  MENSEN LATEN JULLIE JEZELF NIET AFLEIDEN. DE VERKOOP VAN SUR LIGT BIJ DE POLITIEKE TOP!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 23. @ Makka

  Heer /Mw :
  Op de eerste plaats ik ben geen Javaan, ik ben niet racistisch en ook geen hond. Jij vindt dat, dat is jou mening die ik niet tegen kan spreken, als jij vindt dat ik racistisch bent begin dan eerst bij je zelf ! Volgens @ John zijn Javanen niet te vertrouwen in de politiek, de meerderheid binnen het DNA zijn negers en niemand, is te vertrouwen in de politiek waar ook ter wereld. Verbeter de wereld en begint bij je zelf, noem niemand een hond of een minkukel ga voor de spiegel staan en kijkt goed naar je zelfs voordat je die stapt onderneem ! Natuurlijk ben ik niet eens met het beleid van de heer Djoemadi, maar zal hem niet beledigen omdat hij een Javaan is, of een andere ras ! Lees mijn reactie, ik ben de eerste die gereageerd heb op deze onderwerp, maar ik ben ook niet boos op jou aantijging moet wel even om lachen. Even voor de duidelijkheid, ik ben Zwartmans en niet Zwartman !!!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 24. Nou, deze situatie is heel eenvoudig op te lossen door de trawlers toestemming te geven om er 1 (één) jaar in de Surinaamse te mogen vissen, echter zal de complete vangst via een Surinaamse handels entiteit (onder LVV) verkocht moeten worden.

  Ergo, de trawlers mogen tijdelijk aan de slag maar werken volledig voor de staat Suriname en volgens voorwaarden gesteld door Suriname.


  Maak melding

 25. In een uitzending van Vranckx ging het over Chinezen die de wateren van andere landen leeg hebben gevist en ze bepalen zelf hoe ze met de vangst omgaan.
  Bij deze mensen gaat het niet om behoud van de natuur, van flora en fauna, maar juist om de vernietiging van alles wat groeit, bloeit en leeft.
  Haalt een land Chinezen binnen dan komt het er ook niet meer vanaf.


  Maak melding

 26. Jammer dat Djoemadie zijn kaken stijf op elkaar houdt. Hij als wnd directeur zal niet solo bezig zijn geweest toestemming te hebben gegeven aan de chinezen. Iemand moest hangen. De schepen gaan gauw hun netten uitgooien.


  Maak melding

 27. O jeetje a mang lelyk jongoe lykt op n opgezette pireng hoe hft hy geschopt tot directeur.in sur geldt d wet vn d meest goed uitziende dus al bn j universitair afgestudeerd maar j lykt op deze pae dan kn j onmogelyk aan bod komn n eenmaal binnen hft hy flink huisgehouden n zyn zakken gevuld


  Maak melding

 28. Wie O wie kan mij vertellen welk land de Chinezen hebben geholpen die vooruit is gegaan.
  Overal hebben zij leeggeroofd en het geld ging naar China. Wanneer er iets minder ging met de economie waren zij als de beesten vertrokken. Kijk maar in Suriname. Drie kwart van de Chinese winkels zijn gesloten en vertrokken terug naar China of doen wat anders.


  Maak melding

 29. 16 jan 2019 tijd: 19.08 @
  Hallo schrijver.
  Verzoeke graag met je eigen identiteit te reageren. Je doet aanvulling op mijn schrijven maar vermeld bij identiteit HENDRIK. Zo lijkt het dat ik het heb geschreven. Vermeld in het vervolg in de omlijnde kader; hendrik@ zo weet iedereen dat het een aanvulling is op mijn schrijven of reactie op mijn schrijven.
  MET DANK!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.