zondag, april 14, 2024
HomeFotoOp Aruba aangehouden euro smokkelaar bracht €750.000 vanuit Amsterdam naar Suriname

Op Aruba aangehouden euro smokkelaar bracht €750.000 vanuit Amsterdam naar Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De 39-jarige Surinaamse Amsterdammer M.M., die op 12 april met 827.000 euro werd aangehouden op de luchthaven van Aruba, is ruim een week eerder met meer dan 750.000 euro vanuit Amsterdam naar Suriname gekomen. Dat schrijft de Surinaamse nieuwssite Starnieuws vandaag.

De Surinaamse autoriteiten stellen nu een onderzoek in naar de herkomst van het onderschepte geld. De formaliteiten die op Zanderij vervuld moeten worden bij het geldtransport worden ook onderzocht. Nagegaan wordt of er aangifte is gedaan bij de douane door de Amsterdammer, schrijft Starnieuws.

Onderzocht wordt ook waarom de man, die geen Surinaamse ingezetene is, euro’s vanuit Nederland binnenbrengt in Suriname om daarna weer met het geld te vertrekken naar Miami.

Eerder werd bekend dat er in Suriname een business is ontstaan waarbij mensen in Suriname de lokaal relatief goedkope euro opkopen en deze naar het buitenland brengen. Daar worden de euro’s omgezet in US dollars die terug worden gebracht en vanwege de hogere koers veel meer SRD’s opleveren.

opening
Fernandes Express
BODO Party

40 REACTIES
 1. Knap staaltje werkvan de Nederlandse politie. Verdachte doorlaten en weer oppakken op Nederlands grondgebied. Nu het netwerk oprollen. DEA staat bij de voordeur van DNA en NDP.


  Maak melding
 2. Dat men in Suriname met al z’n geratificeerde verdragen niet heeft gevraagd naar de herkomst van het geld of geconfisceerd hebben, zegt veel. Onder andere dat de Surinaamse autoriteiten of zij die namens hun moeder optreden oogluikend kijken naar dit soort activiteiten. Een beter staaltje van criminaliteitsfacilitering en corruptie is er niet.

  Lees de Ware Tijd, het communiqué van het comité Christelijke kerken. Corruptie, bejaarden roof, enz.


  Maak melding
 3. Dit zegt genoeg over de moraliteit in Suriname. Er is wellicht smeergeld betaalt om dit bedrag zonder te veel vragen Suriname binnen te smokkelen.


  Maak melding
 4. Ja ja ja en lopen te zeuren over het beleid van Bouterse
  Bij smokkel is het een kans nemen
  Zo heeft deze vent zijn kans genomen om vanuit Nederland dat geld te smokkelen naar Su
  Deze vent is heel creative en zijn kans genomen om het weer te smokkelen van uit naar Aruba en Dan weer naar de US
  Of heeft Santhoki weer een vinger in de pap en dit scenario in mekaar gezet
  IK heb het vermoeden dat het zo is


  Maak melding
 5. Toekomstig nieuws. Paramaribo- In de woning van de afgezette Surinambabwe president Didibri Boef zijn koffers vol geld aangetroffen en in beslag genomen. Justitie heeft een aanklacht tegen de oud-leider ingediend. Hij wordt verdacht van witwassen en het illegaal verwerven van buitenlandse valuta.

  In totaal zat er in de koffers 6 miljoen euro en ruim 350.000 US dollar (ruim 311.000 euro) aan cash. Daarnaast is er nog 5 miljoen Soedanese pond (93.000 euro) aan bankbiljetten aangetroffen. Al Bashir zal worden ondervraagd in de gevangenis waar hij zich bevindt, aldus bronnen van het Soedanese Openbaar Ministerie.

  De oud-president werd op 11 april, na ruim dertig jaar, afgezet door de legertop van Soedan. Momenteel wordt het land geleid door de burgelijke Demovratisch gekozen Raad, maar de burgers en oppositie eisen met onmiddellijke verbeurd verklaring de nieuwe regering.

  De Surinambabwaanse Professionals’ Association, de beweging die de protesten leidt, heeft opgeroepen om ADdb en leden van zijn regering ter verantwoording te roepen. De groep wil een eind aan de corruptie en vriendjespolitiek in het land. NU.nl


  Maak melding
 6. Vandaag nog hebben de kerken het gehad hoe onveilig en corrupt Suriname geworden is.

  Zo moreel vervallen dat men zelf van ouderen die niet meer kunnen werken en zich niet kunnen verdedigen steelt.

  Dit is ook een voorbeeld van.


  Maak melding
 7. De vieze onderbroeken ratten zijn weer rattig bezig,ned criminelen ongemoeid laten vertrekken uit ratten land en dan op vreemde bodem laten arresteren rattiger kan niet hoe verzin j zoiets,alleen een echte rat kan dat


  Maak melding
 8. Ja, weer wijzen naar Nederland. Dat er daar geen controle was, maakt het goed, dat men het geld ook niet geconfisceerd hebben.

  Hoe geloven al dit soort mensen dat de fout van de1 de fout van de ander nog niet goed maakt.

  Om zoveel flapdrol argumenten kan je alleen maar huilen. Kree na soso keer mie kan kree.


  Maak melding
 9. Kree de kerk is al een achterhaalde onzin,met cesare Borgia een moordenaar en incestpleger aan het kruis die Jezus moet voorstellen ,wordt wakker alleen een coon geloof nog in die shit


  Maak melding
 10. En niet te vergeten Kree,al die schildereien en portretten van de zogenaamde Jezus aan het kruis (Cesare Borgia )zijn geschilderd door zijn lover Michaelangelo


  Maak melding
 11. Nederland heeft het geld oogluikend doorgelaten en
  heeft nu nieuwe bewijzen hoe corrupt het toegaat bij
  de Sranan Paarse diensten !

  Had Sranan het via een beslag ingenomen, dan hadden
  de Paarse machthebbers hun paar miljoen die in Nederland
  vastzitten bij justitie, ruimschoots binnengehaald !
  Helaas hebben de corrupte Sranan diensten deze smokkelaar
  vrije doorgang gegeven !

  De grenzen van de Paarse BAKBA WINKRI STAAT SRANAN, zijn
  helaas zo lek als een mandje !


  Maak melding
 12. Allen die jezus haten zijn voor het gros aanhangers van de misdaad en de duivel. (9.999% ndper’ s zijn daadwerkelijk in hart en nieren aanhangers van de duivelse zoon didibri, een paars verdoemd misdadig van aard slecht volk dat liever de haat tegen de waarheid, het onrecht en de leugen van hun soso lobi didibri baas omarmen, en de liefde van Jezus offer verwerpen. oma taka ndp is en staat voor nationale duivelse partij. opa taki na siki didibri sma.


  Maak melding
 13. Het is jammer dat mensen zoals een hondebal de ernst van de zaak niet kunnen en willen inzien.
  Suriname gaat nog meer schijten met deze persident.


  Maak melding
 14. Het is jammer dat mensen zoals een hondebal de ernst van de zaak niet kunnen en willen inzien.
  Suriname gaat nog meer schijten met deze president.


  Maak melding
 15. Suriname dit….suriname dat….
  Bla bla bla……
  Kunnen jullie wel goed lezen én begrijpen???!!!!
  Controle suriname is niet goed.
  Als Holland en Hollanders zo perfect zijn, hoe is deze man dan door de Nederlandse douane door gegaan??????
  Want hij is met dat geld van Nederland gekomen. Het begint dus daar!
  Holland is toch zo perfect???!!!! Met alle gedonder van controle??!!
  Dat dit te verwachten was in Su, weet haast iedereen. Maar dan hoe hebben de Hollanders dit over het hoofd gezien???


  Maak melding
 16. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.
  Ik geloof het verhaal helemaal niet. Dat plotseling een (M.M) met zo’n groot bedrag aan Euro’s uit Nederland via Schiphol is vertrokken roept bij míj vraag tekens op.
  Bij de eerste controle op de luchthaven Schiphol niet gecontroleerd en bij de tweede controle op de luchthaven J.A. Pengel bij aankomst en vertrek ook niet.


  Maak melding
 17. Weet je hoeveel figuren met duizenden euro’s in nl zitten??? Kunnen ze zo gemakkelijk met dat geld uit nederland??? Waarom deze bekende drugsdealer wel??? Ze dachten zeker dat hij drugs ermee kwam betalen in Su. Hun plan is mislukt.


  Maak melding
 18. Weer een stunt van Nederland om de Surinaamse regering in verlegenheid te brengen. Dat geld is gewoon van de inlichtingendienst van Nederland


  Maak melding
 19. Follow the Money en je komt vanzelf bij de grote criminelen, pak je de kleine jongens te snel op kom je nooit bij de grote, dit voor diegenen die het spel van de controle en opsporingsdiensten niet helemaal snappen


  Maak melding
 20. Nina……je moet een kleine vis uitzetten om een grote te vangen Zo eenvoudig werkt dat. Dus laat die ene hersencel van je nadenken voordat je gaat onzin gaat roeptoeteren.


  Maak melding
 21. Sang,
  Nu nog mooier.
  Deze nieuwe manier van business doen en allemaal tijdens deze corrupte,criminele ndp regering…wat valt te zeggen als de ndp regering zelfs alles probeert om de in beslag genomen witwas geld door Nederland terug te krijgen in hun bezit.Ze maken een nederlander tot surinamer en sturen hem met een missie…mission van trikt failed.De ndp gaat tot het uiterste en de rest volgt hun vb.Moet je straks de ndpers horen…ze gaan straks beweren dat het prima,prachtig gaat met Suriname en nog meer van hun waanzin..blah..blah…


  Maak melding
 22. Dagoebal 21 april 2019 at 20:58
  Mijn vieze paarse onderbroeken ratten zijn weer rattig bezig,ned criminelen ongemoeid laten vertrekken uit mijn door mijn baas ddb verarmd ratten land en dan op vreemde bodem laten arresteren rattiger kan niet hoe verzin j zoiets,alleen een echte na dagoe poep etende rat, als ik kan dat


  Maak melding
 23. Doesn’t make sense. Waarom zou je in hemelsnaam eerst met zo’n bedrag naar Suriname vliegen om vervolgens naar Miami af te reizen. Klinkt niet als een doordacht plan.


  Maak melding
 24. Dagoebal, laat het geloof met rust.
  Er is al genoeg ellende op wereld op dat gebied.
  Er zal zeker grof geld betaald zijn voor zo een operatie.Er was toch op het nieuws dat een Surined politie hand en spandiensten verrichtte voor de criminelen daar.
  Buit was meer dan 1miljoen geconfisqueerd door Nederland.
  Dus ook op Zanderij zullen er gasten werken die hand en spandiensten leveren.


  Maak melding
 25. Het zal mij niet verbazen dat al het geleende geld voor SU ook weggesmokkeld is door Boefi en wij surinamers gaan het gekag betalen. Want er is zoveel geleend en wij pinaren met de dag, waar is al het geleende geld voor gebruikt en waar is het nu? Wagtie, karma ouw tik ding (hoop ik tenminste als die er is) Hoop teminste dat ze ook nooit meer kunnen terugkomen in de regering, maar ja, geld maakt onze mensen blind als ze worden omgekocht want de meesten denken kortzinnig en gaan voor het geld. Dus hou ik mn hart vast dat de meeste kiezers nu wel inzien dat deze regering niet deugt en dat ze het land en onze nakomelingen niet goed doen. Dus ik zou zeggen, stem baas en zn kornuiten weg, stem op andere partij, maakt niet uit welke, stem ze gewoon weg, want anders krijgen we weer 3 nullen ( geld ontwaarding) They can NOT do the job, only promises.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES