zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijJournaliste Gail Eijk laat zich op Eerste Paasdag dopen in Suriname

Journaliste Gail Eijk laat zich op Eerste Paasdag dopen in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse journaliste Gail Eijk is vandaag op Eerste Paasdag gedoopt in Suriname. Eijk plaatste foto’s van haar doop op Facebook. Zelf noemt ze het ‘een geweldig gevoel’. Met haar deden velen mee met de traditionele Paas doop.

Veel mensen laten zich op eerste Paasdag dopen. Zij zeggen hiermee hun ‘oude leven’ vaarwel en zijn een nieuwe weg ingeslagen. Hun keuze houdt symbolisch verband met de opstanding van de Heer.

Op Facebook zei Gail hier verder over: “Ik heb jarenlang vastgehouden aan de doop binnen het katholieke geloof die ik ben ondergaan omdat wijlen mijn moeder daarvoor gekozen had. Maar nu kies ik er zelf voor om de onderdompeling te ondergaan volgens het woord van God. Het is mijn eigen keus. Pasen zal voor mij vanaf vandaag een dubbele betekenis hebben. I bury the old me“.

Bekijk ook de andere foto’s van Gail via haar Facebook pagina:

opening
Fernandes Express
BODO Party

42 REACTIES
 1. Weer 1 lid van de Hallelujah kerk een kerk met weinig gemeenschap zin. Een kerk die zich alleen maar bekommert om zijn zichzelf weinig tot niets doet aan charita als het bouwen van ziekenhuizen, huizen voor bejaarden en wezen, scholen etc. Wel profiteren van de voorzieningen van kerken waar ze leden van proberen af te snoepen of hun kritiek zich richt.

  Het is de kerk van Misie-kaba, Bisschop Meije en een aantal NDP parlementariërs,weinig maatschappij kritisch.


  Maak melding
 2. Naar de hel met die christelijke nonsens. Allemaal gebrainwashed idioten. Fuck alle verdomde religies die alleen maar haat en moord teweeg brengen. Fuck die witte jesus en die fucking witte god. En fuck pasen.


  Maak melding
 3. Zodra je toetreedt tot de handjeklap-kerk kan je gedag zeggen tegen 10% van je inkomsten want dat moet naar de kerk zodat pastor/bishop/apostel/voorganger een luxe leventje kan leiden. Dat is niet echt een grote verbetering t.o.v. de RK kerk.
  Gelukkig behoor ik niet tot de religieuze bende want ik weet dat religie en god door de mens bedachte constructies zijn met als doel om het mogelijk te maken dat sommige mensen kunnen heersen over anderen.
  Karl Marx had op 1 punt groot gelijk namelijk toen hij religie de opium voor het volk noemde.


  Maak melding
 4. Pslam 32;10 Mensen die zich niets van God aantrekken,
  hebben heel veel moeilijkheden.
  Maar God zorgt voor de mensen die op Hem vertrouwen.
  11 Mensen die leven zoals God het wil,
  kunnen juichen over de Heer.
  Ze kunnen jubelen en juichen.


  Maak melding
 5. In het christendom heeft men het vaak over schapen en herders. De religieuze leiders zijn de herders en de rest zijn de kudde schapen. Ik heb daar altijd om gelachen want ik heb geen zin om een schaap te zijn. Dat is 1 van de vele redenen dat ik de christelijke religie, na eigen onderzoek gedaan te hebben, al lang geleden heb afgewezen, naast het historisch feit dat christenen verantwoordelijk zijn geweest voor vele religieuze ‘heilige’ oorlogen/geweld tegen en onderdrukking van andersgelovigen om daarmee hun christelijke religie te verspreiden. Dan heb ik het nog niet over de vele eeuwen van seksueel misbruik van kleine kinderen en de corruptie van de religieuze leiders.
  Ik raad een ieder aan om de sceptics annotated bible te lezen (google het) dan kan men zelf o.a. zien hoeveel tegenstrijdigheden de bijbel (zogenaamde woord van god) bevat.


  Maak melding
 6. zich laten dopen is een serieuze zaak , Jezus liet zich ook dopen , alleen plaats ik wat kanttekening, en een vraag . mijn vraag is : als Jezus vandaag op aarde zou komen ? welke kerk zou hij bezoeken ?? ( is er een geloof clubje die zich niet met politiek en corruptie bezig houdt en valse profetieën uit kraamt? )
  ik denk dat alle charlatan pastoors, heel boos zouden worden want er zou niets meer te verdienen zijn in de NAAM VAN DE HEER , en de slogan GOD heeft de blij moedige gever lief . zou niet meer kunnen werken , hoe zouden ze doen met hun privé jets en dure auto”s ? niet te vergeten hun extreem luxe leventje ? … wel Onze Lieve Heer kan de aarde liever vermijden want er wacht hem voor de 2de keer zeker een gewisse dood ..
  Jezus is Godszoon op aandrang van de Joden hebben de Romeinen de executie van Jezus uit gevoerd , Het Vaticaan staat in Rome , Als vader zijnde zou ik mijn zegen niet geven aan een paar criminelen die mijn zoon hebben vermoord .. tja met een bootje op de kawna liba voel ik me toch dichter bij God ik heb daar voor geen kerk nodig de telefoon lijn naar God is never nooit bezet je kan hem altijd aanroepen


  Maak melding
 7. Zalig Pasen! Ook voor de niet gelovigen. Jezus houdt ook van jullie.
  Ik ben en zal rooms-katholiek blijven. Niet op basis van wat me ouders me geleerd hebben maar wat ik zelf weet en ervaren héb in mijn leven met God. Hij leeft!


  Maak melding
 8. Hoe vromer de geest des te groter het beest ! Zelf heb ik de hypocrisie van gelovigen ervaren. Zogenaamd leiden ze voor de buitenwereld een vroom leven maar binnenhuis zijn het de grootste viezerikken en ongelovige honden. pornofilms worden het meest in de Biblebelt gehuurd. Seksueel misbruik komt het meest voor in religieuze gezinnen en dan moet ik mij druk maken om God ? Dan wordt gezegd dat Jezus de Heer is. Maar waarom kon hij op de vraag wanneer de Dag des Oordeels is geen antwoord geven dan ? Als je het logisch bekijkt dan denk ik dat Jezus gewoon een verwijzing is naar Julius Caesar.


  Maak melding
 9. Zij is al op de lijst van paramaribo geplaatst door de ndp. Ndp denkt met dit wezen stemmen binnen te halen. Ze was een felle tegenstander van de ndp toen ze voor apintie werkte,maar met “geld en een betere positie”is alles en iedereen te koop.
  Het hele doop gebeuren is stemmingmakerij. Al een hele tijd niets meer van haar gehoord,dus er moest wat gedaan worden om de publiciteit weer op te zoeken. Dit weer een zoveelste aan de lijst toegevoegd die zich zal moeten ver antwoorden terzijnertijd.


  Maak melding
 10. Zolang jij je goed en happy voelt moet je je niet druk maken met achterlijke figuren. Blijf positief Gail. Je bent een sterke vrouw. Moeilijk leven gehad maar je hebt je leven weer op rails gebracht. Velen zouden een vb aan je kunnen nemen. Het ga je goed.


  Maak melding
 11. Jammer dat er nog ongelovigen tussen ons gelovigen zitten….als je niet geloofd dat Jezus de dood over wonnen heeft en dat Hij het leven heeft…..ben jij verloren….ga gauw goed na denken….dopen door onder dompeling is de doop….niet zoals de R K dat doet…..dat is je op dragen aan God…..dat is niet dopen.. . Dus lieve mensen…..er is een levende God die leeft….die anderen zijn dood…..Hij is voor ons opgestaan uit de dood en heeft ons verlost van onze zonden……..dussssss Gail je hebt het beste gedaan…God zegen


  Maak melding
 12. De hele charismatische beweging. Pinkster gemeente, Godsbazuin enzovoort. Is de Christelijke tak van de NDP.

  Daarom zal je vandaar uit nooit openlijke afkeuring horen het geen in Suriname gebeurt.
  Het blijft miezerig elkaar aanspreken wie beter gelooft.

  Het druipt bij hun van egoïsme, vaak profiteurs. Niets toevoegend aan elkaar, leven van schone schijn.

  Hun Messias is Bouterse een president die volgens hun door God voor ons heeft gewild. En alles wat deze president doet is het arme volk nog erger laten schijten. Je vraagt je af waarom God ons juist deze president geschonken heeft.


  Maak melding
 13. Het was een tijdje rustig in het nieuws over deze journaliste.

  dat er zoveel woorden worden vuil gemaakt over de doop van de madame, via haar “feest book”plaatjes en verhaal toont aan dat het haar niet om haar doop op zich gaat maar om haar zelf.

  De blonde lokken heeft ze dus niet verkeerd gekozen.


  Maak melding
 14. Ha,ha, wat een kronkel in haar denken. Gail Eijk gaat nu eindelijk in haar leven als christen leven. Met ander woorden wil ze aan de wereld duidelijk maken dat zij heeft voorheen niet als een christen heeft geleefd omdat ze katholiek gedoopt was. Ik wil graag van haar weten hoe ze nu gaat leven en wat is het verschil met haar vroegere leven.Dit soort mensen denkt alleen maar aan de entertainment waarde van hun handelingen. Zij weet dat een doping in de openlucht in een ” Ali Express zwembad ” publiciteitswaarde heeft. Gail is een persoon die geilt van de publiciteit. Ze had ook voor anonimiteit kunnen kiezen.


  Maak melding
 15. ik zal nog een poging wagen om een reactie te plaatsen ….
  zich laten dopen is een serieuze zaak , Jezus liet zich ook dopen . ik heb wel wat kant tekeningen betreffende het geloof… Als Jezus nu op aarde zou komen , welke kerk zou hij bezoeken , ( hij zou zeker uit kijken naar een kerk die zich niet bemoeit met politiek corruptie vriendjes politiek en VALSE profetieën uit kraamt).. trouwens Jezus kan met een grote bocht om de aarde gaan , want hij zou een doorn in het oog van de charlatans die zich pastors en bisschop noemen , die een extreem luxe leven leiden met hun privé jets dure auto , dit alles verkregen door hun schapen te”scheren” hun motto is het is beter te geven dan te ontvangen en God heeft de blijmoedige gever lief , geven maakt gelukkig ( alleen zij worden gelukkig de schapen worden armer ) als Jezus op aarde zou komen wacht hem zeker een 2de dood want deze charlatans zullen dan niets meer aan hun schapen verdienen .. Op aandrang van de Joden hebben de Romeinen Jezus geëxecuteerd MAAR !!!!!!!! het Vaticaan staat in Rome… je kan iedereen bedonderen behalve GOD als criminelen mijn zoon zouden doden denk je dat ik mijn zegen aan hun zou geven ???
  ik kom ook niet in kerken , mijn kerk is in een boot op de kawna liba s;avonds onder de sterren hemel zie je de pracht en glorie van onze schepper ik heb ook niemand nodig om voor mij te bidden , de telefoon lijn naar GOD is nooit bezet

  GEACHTE REDACTIE NET ALS MIJN VORIGE REACTIE HEB IK NIETS KWETSEND GESCHREVEN IK HOOP DAT DIT WORDT GEPLAATST


  Maak melding
 16. Het christendom is tot religie gemaakt door de RK. kerk. Het christendom was in het begin is een levenswijze. Jezus zei, waar twee of drie in mijn naam vergaderd zijn daar ben IK. Er is dus geen sprake van een kerk of gebedshuis. Hij zei ook aan zijn volgelingen, jullie zijn het zout van deze wereld. Hij bracht de vredes boodschap van liefde en vergeven. Heb uw naaste lief als uzelf en wees mijn volgeling. Jezus het woord en sprak: “Komt allen tot Mij die uitgeput zijt en neemt mijn juk op uw schouders en leert van Mij: Ik ben zachtmoedig en nederig van hart; en gij zult rust vinden voor uw zielen, want mijn juk is zacht en mijn last is licht.” Geef zonder goeds te verwachten. Zoals ze Mij hebben gehaat zullen ze jullie ook haten. Kom op voor de waarheid. Paulus zei, ontmasker de valse apostelen, klaag onrechtvaardige leiders aan zgn awariedomries, maar ook politici.
  Haat het kwade en kom op tegen het onrecht. Vrees niet.


  Maak melding
 17. @Jay
  “Zodra je toetreedt tot de handjeklap-kerk kan je gedag zeggen tegen 10% van je inkomsten want dat moet naar de kerk zodat pastor/bishop/apostel/voorganger een luxe leventje kan leiden”

  Luxe leventje!! En of!
  De in te leveren 10% van het maandelijkse salaris van sekte leden brengt jaarlijks in totaal tussen de 60.000 en 100.000 us dollars op.
  De voorgangers van de tabernacle of faith (Kwattaweg 96) Eric en Henna Tjin Kon Kiem gaan 2 keer per jaar zogenaamd naar evangelische congressen in de US, Nederland en het Caraïbische gebied.
  In werkelijkheid gaat Henna Tjin Kon Kiem flink shoppen (van de ontvangen verplichte inhouding op salarissen van sekteleden) om haar met goud en bling bling gevulde woning nog voller te maken. Met Amerikaanse tv dominees als voorbeeld koopt Eric Tjin Kon Kiem dure broeken, jassen etc en gaat hij ook regelmatig naar massage salons (dus hoeren bezoek).
  Ik hoorde van een betrouwbare bron dat hij er niets van bakt. Achter zijn rug om noemden de vrouwen hem mister Lalalalo.
  Hij geeft ook grote fooien (tips) en ook bij Torarica waar hij oud op nieuw viert staat hij bekend als grote tipper.
  Iedereen in Suriname weet wat dit soort oplichters uithalen maar ze gaan er toch als makke schapen naartoe.
  En leveren braaf 10% of meer van hun zuurverdiende geld in, bij de leiding van zulke sekten. De gemeenteleden worden middels bangmakerij en vage beloften (over een niet bestaand paradijs na de dood) allemaal gehersenspoeld, dus dom en mak gehouden. De leden van dit soort sekten worden tegen familieleden opgezet die niet met deze sekten te maken willen hebben.
  Er wordt letterlijk tegen hen gezegd dat de eigen broers of zusters géén broers of zusters zijn omdat die niet voor deze tabernacle club kiezen.
  Grafen van overleden familieleden mogen niet bezocht worden.
  Er wordt tegen de mensen gezegd “Jou vader, moeder, broer etc is niet daar”. “Er liggen alleen maar botten in zo’n graf”. Die overledenen zijn zogenaamd allemaal naar het verzonnen paradijs van deze tabernacle duimzuigers.
  Maar de overledenen die geen lid zijn geweest van deze sekte zitten volgens de voorgangers van dergelijke sekten natuurlijk nu in de hel te branden.
  Oplichters en menselijke parasieten heb je overal in onze samenleving.
  Het grootste deel van onze politici zijn daar een voorbeeld van.
  Maar de meest achterbakse zijn dit soort sekten die zich als kerken presenteren, onze zogenaamde assembleeleden, ministers en alle gespuis dat met hen mee likt, steelt en blaft.
  En ook het tuig dat weerloze medeburgers beroofd en vermoord.

  Zie ook commentaren van:
  Afiba, Jay, Glenn, Vasseur en “Alles voor loze beloften en een pakket”


  Maak melding
 18. Skyeport,

  nog steeds sprookjesboeken aan het lezen?? Brandhaarden/oorlogen in alle uithoeken van de wereld worden veroorzaakt door het geloof.


  Maak melding
 19. Geloof is een persoonlijke aangelegenheid die een ieder op zijn eigen wijze beleeft of afwijst. Wat de keus ook mag zijn laten we elkaar vooral in waarde laten en de keus van de andere respecteren. Misvattingen en onjuiste interpretaties hebben reeds eeuwen geleden tot heden voor heel veel ellende gezorgd.


  Maak melding
 20. Sranan sma echt takru yere. Yu nafu lobi a sma. Ma taki so fokop sani. Mi no sabi yere. Daarom altijd feti feti taki nanga Sranan. A bun Sranan no habi fokop leki Sri Lanka yere, noso furu feti kiri sma.


  Maak melding
 21. En Zie! Er is een nieuw begin! Laten we vooral geen aanstoot nemen aan de bekende Gail. Zo te zien heeft ze geen misdaad begaan ,maar gewoon een keuze gemaakt wat ieder mens vrijstaat. Het in beeld brengen is ook haar ding en volgens mij ook geen misdaad. Al met al is er niets aan de hand. Een heuglijk feit voor haar.


  Maak melding
 22. Is dit een nieuws waard?? Wie is Gail??!!!! Mek a donder op jere!!!!! Als ze tenminste een voorbeeldfiguur was, zou ik nog zeggen. Mek a go drieng eng sopie driengoe jere.


  Maak melding
 23. @Boeboe bit Sjorie

  Gail Eijk is geen journalist maar een opdringerige naar sensatie zoekende tante. Bij echte journalisten komt het nieuws op de voorgrond. Niet de journalist. Met haar “kijk mij eens belangrijk en interessant doen” actie
  op sociale media toont weer aan dat zij het vak van serieuze reporter niet begrijpt. Logisch Gail Eijk is geen reporter maar een poseur (loekoe mie, loekoe mie, mie geweldig booi).
  Je laten dopen en er over opscheppen?
  Ze kwam al niet geloofwaardig over.
  Maar nu weet iedereen hoe naïef deze vrouw is. Gail wordt toch volwassen.


  Maak melding
 24. 22-04-2019, Amsterdam Holland….Wél timrémang beng tak wan tori nanga anansi” ( witte kruis spin ) dá tori draai so dattie anansie” taigie timrémang jére dja, na joe beng spikrie mie wan lesie ná kruis,da timrémang tak ná so.! Wantie na dattie mé draai draai tapoe grontapoe,da anansie” taigie timrémang mie beng wroko a gron kong krien,ma ná joe beng wakka wrokko a gron kong dottie. Da die mie keba lesie a boekoe sa dé karie Koran” timrémang,da mie sidon praksérie saidé joe nanga mie beng mitie baka timrémang. Da (no kotie mie mofo timerémang) die mie sjie dattie din sma é herdenken,a trobie sa mie nanga joe beng abbie timerémang,dá mie verstang foe saidé joe nanga mie beng moes foe mitie baka dja tap grontapoe timerémang. Máár foe orie a tori shatoe timerémang,atai sai beng tai din sma timerémang,nanga a oso sai beng timré tapoe timerémang,no beng dé wang boeng doe foe joe timerémang. !Wantie din sma brong innie a oso sa joe beng timeré tapoe timrémang,ma foe orie á tori shatoe timerémang” mie verstang foe saidé mie beng mitie lékie anansie” nanga joe timerémang,tapoe a grontapoe disie.


  Maak melding
 25. Man, man, man. Wat zeuren jullie. Mag dat mens nu in haar kerk klappen in haar handjes, blij, blij, blij. Wie is Jezus lieveling dat is Gail. Groot zal haar geloof worden.

  Je weet maar nooit als ze met Meije ook ooit naar een hotel gaat, of achterover valt in de kerk omdat ze bevangen is door de geest van de Heer. Iedere zondag heb je veel van ze in de kerk hoor. Je denkt haast als je al dit serieuze toneel ziet mijn Jezus. Ik begrijp dat mensen als ze zien dat zo een persoon dan veel aandacht ziet krijgen ook acteur en actrice willen zijn.

  Dus laten jullie die mevrouw in Jezus naam met rust.


  Maak melding
 26. de ndp bespotter, toen Jezus de eucharistie instelde (Laatste Avondmaal) was dat een levenswijze die hij ons voorschreef of was het religie wat Hij bedreef? Bij Jezus stond ook God centraal. Met andere woorden, zodra een hogere macht in het vizier komt is er sprake van een religie. Read my words.


  Maak melding
 27. Zooo gail k hoop dat je nu eindelyk de fles vaarwel zegt zodat je niet steeds achterover met kruk n al mt jw kont op d betonnen vloer terrechtkomt. Niet meer zuipen n zich als n losbol misdragen.BE A WOMAN AT LEAST.


  Maak melding
 28. @Skyeport
  22 april 2019 at 11:55. Waarom heeft die geweldige levende God van jou de aanslagen in Sri Lanka op onschuldige mensen niet weten te voorkomen ? Waar was die geweldige levende God van jou ? Deze God is alwetend en overal aanwezig en had de aanslagen zien aankomen. Waarom greep Hij niet in ? Juist ja omdat deze God een verzinsel is om mensen angst in te boezemen zodat je hen monddood maakt. Ik heb zo een idee uit welke hoek de aanslagen gepleegd zijn en die komt niet uit de hoek van islamitische terroristen.


  Maak melding
 29. RobG 22 april 2019 at 22:40
  de ndp bespotter, toen Jezus de eucharistie instelde (Laatste Avondmaal) was dat een levenswijze die hij ons voorschreef of was het religie wat Hij bedreef? Bij Jezus stond ook God centraal. Met andere woorden, zodra een hogere macht in het vizier komt is er sprake van een religie. Read my words.

  de ndp bespotter, toen Jezus de eucharistie instelde (Laatste Avondmaal) was dat een levenswijze die hij ons voorschreef of was het religie wat Hij bedreef? Net zoals heden vrienden, familie, maar ook zakenlui, politici, kortom mensen die iest gemeen hebben met elkaar samenkomen om te eten en te drinken, is dat een levenswijze en geen religie.

  Bij Jezus stond ook God centraal. Met andere woorden, zodra een hogere macht in het vizier komt is er sprake van een religie. Read my words.
  Jezus is God in mensengedaante. Hij vernederde Zich tot de dood als het Lam God’ s dat wegneemt de zonden van deze wereld die Hij zelg geschapen heeft en die tot op heden onvoltooid is. Hij kwam niet als heerser, maar als Dienaar God’s en waste zelfs de voeten van Petrus die het niet wilde. Jezus zei, je Kunt mijn dienaar niet zijn als Ik je voeten niet was. Degene die dient is groter dan degenen die wordt gediend en een leerling staat niet boven zijn meester.

  BTW hoe anders zouden land en volk anno 2019 niet voor hebben gestaan als jouw baas en afgod ddb, land en volk op zo een wijze als Jezus zou hebben gediend. Leef zoals Jezus is een levenswijze en opdracht aan Zijn volgelinegn en de geestelijke vruchten zijn ongrijpbaar en direct te herkennen. Geestelijke vruchten van Liefde aan je naaste medemensen, vergevingsgezindheid, behulpzaamheid, geduld, vrijgevigheid, zachtmoedigheid, blijdschap, tevredenheid. Dit heeft niets met relegie te maken. Echte religie is zich onttrekken aan deze wereld en opkomen voor de zwakken, zoals een kloosterling, wat op zich ook een levenswijze is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES