zondag, april 21, 2024
HomeFotoToeristenkaart voor Suriname vanaf nu online verkrijgbaar

Toeristenkaart voor Suriname vanaf nu online verkrijgbaar

-

Does Travel - naar Suriname

Afgelopen week is de website live gegaan die het mogelijk maakt voor reizigers die naar Suriname gaan om online een toeristenkaart en/of visum te kopen. Op suriname.vfsevisa.com kan direct online een digitale toeristenkaart worden aangevraagd en gedownload na betaling van 40 US$. De overige tarieven van E-Visa voor Suriname staan hieronder.

Op de website die in opdracht van het Surinaamse ministerie van Buitenlandse Zaken gebouwd is door VFS Global kan de reiziger een account aanmaken om een toeristenkaart aan te vragen. Daarna dient alle informatie ingevuld worden waarna de betaling ook online plaats vindt. Op dit moment kan alleen betaald worden met MasterCard, Visa en Union Pay credit/debit card.

Na betaling en goedkeuring van de aanvraag ontvangt men een PDF File, welke gedownload en geprint moet worden. Reizigers wordt geadviseerd om een digitale kopie op hun telefoon op te slaan. De Surinaamse overheid heeft onderstaand filmpje hierover gemaakt:

De tarieven voor E-Visa Suriname.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

47 REACTIES
 1. Een van de Futu-boys van de Paarse Faillietmakers-
  clan van Opa Des in actie !

  Uiteraard moet u in USD betalen, dat is op dit moment
  onze MUNT, vanwege de illegale PAARSE MILJARDEN-geld/
  drukkerijen van de SRD-bankbiljetten !

  Trouwens mister LACKIN, hoe staat het met de Paarse
  CASSAVEMEEL-FABRIEK ?????????

  En hoe staat het met de door U en DES aan het Volk beloofde
  HUURSUBSIDIE ??????????

  PS : NO SPANG BTW E KOME !!! A PINA E GWE NANGA LANGA !!!


  Maak melding
 2. Het was eerst euro en nu in dollar. De gemeenschap die op vakantie wil naar Suriname moet dus nu bloeden, voor een visa in dollars gaan betalen. Dat wordt dus wisselen van je euro’s en de bijkomende kosten om te wisselen naar US dollar. Ben benieuwd wat het resultaat hiervan zal zijn. Minder toeristen? Zelf over de grens probeert deze regering financieel toeristen uit te kleden. Wat gaat er om in deze mensen hun hersenloze dakpan??? De wereld kijkt mee. Je gaat je afvragen of zij dit dit hebben bedacht wel goed bezig zijn? Ze waaien met alle winden mee, gezien de economische situatie hier in ons landje, behalve de goede windrichting. Het gaat de toeristen aan motivatie ontbreken hierheen te komen. De regering laat hiermee duidelijk zien, dat dit een dwangmatige handeling van hun kant is. Niet goed dan kwaad schik. Ze zijn psychische niet in orde. Geeft of leen ze 10 miljoen dollar in handen en dit verdwijnt in een bodemloze put.Kennen de waarde van geld niet, dus weten er niet mee om te gaan. Wat zij wel weten is het enkel in hun eigen zak stoppen. Schaamteloos. Een visa naar Amerika betaal je in Europa gewoon in euro’s, niet dat je verplicht wordt in dollars te betalen. Je koopt en betaald gewoon je visa met het geld waar je woont. Met deze schaamteloze actie gaat deze regering heel ver. Hier zak je broek van je kont af. Dit heet toeristen financieel uitkleden en niets anders.
  Sarie Torie.


  Maak melding
 3. Goed dat deze mogelijkheid er is. Ik snap niet waarom er negatief gereageerd moet worden. Nooit is het goed. Als je geen mogelijkheid hebt om in dollar te betalen dan koop je je toeristenkaart toch aan de balie op Schiphol. Je bent niet verplicht om het online te komen.


  Maak melding
 4. Goed dat deze mogelijkheid er is. Ik snap niet waarom er negatief gereageerd moet worden. Nooit is het goed. Als je geen mogelijkheid hebt om in dollar te betalen dan koop je je toeristenkaart toch aan de balie op Schiphol. Je bent niet verplicht om het online te kopen.


  Maak melding
 5. De wereld gaat steeds sneller en sneller toe naar volledige digitalisering. Straks komt in jouw toilet een meter die bijhoudt hoe vaak je hebt gepoept en geplast. Overschrijdt je dan een gestelde norm, dan moet je extra belasting betalen. Dat is het doel van digitalisering. Dat overheden (bedrijven dus, MNC’s) jou volledig in hun grip hebben.
  Mensen gaan straks voelen. Als je de derde keer de overheid ongehoorzaam bent geweest, dan wordt je opgepakt en in een mensenvergruizer gegooid. Het draait 1 minuut en daarna is alleen een hoopje tennisbal van jouw lichaam over. De toekomst zit er mooi uit als je volledig gehoorzaam bent, maar anders….dan alleen ellende.


  Maak melding
 6. Ik ga het land illegaal binnen en illegaal weer uit. De riviergrenzen oost en west en de gebergten in het zuiden, de noordgrens met vissers uit Guyana, Brazilianen, enz van het grondgebied zijn toch niet te controleren. Wat Brazilianen, Guyanezen, Haitianen, Inheemsen, Marrons kunnen, kan ik ook.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 7. Boeboe bit Sjorie @

  Baboe, je bent echt een Baboe. Wat maakt het uit in welke munteenheid het wordt aangeboden. Ga je euro’s wisselen in dollars en aan je computer voeren. Die zal geen enkele munteenheid lusten. Ook de euro’s niet.
  Het gaat hier om een online dienst.


  Maak melding
 8. Boeboe bit Sjorie @

  Baboe, je bent echt een Baboe. Wat maakt het uit in welke munteenheid het wordt aangeboden. Ga je euro’s wisselen in dollars en aan je computer voeren. Die zal geen enkele munteenheid lusten. Ook de euro’s niet.
  Het gaat hier om een online dienst.


  Maak melding
 9. Onderwater duikboten uit Columbia met lading/Columbian Gold en vliegtuigen met lading op zogenaamde airstrips in het oerwoud, op rijstvelden in Saramacca of op de banken langs de kust van Suriname weten precies hoe ze in Suriname zonder toeristenkaart binnen komen en weer vertrekken.

  Surineds horen zonder toeristenkaart Suriname binnen te komen.

  Ondernemers van rijsvelden duiken onder in de EU.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 10. Lariekoek allemaal,
  welke winsten denkt de minister te maken of wat nieuws gaat hieruit komen?!
  Het is zielig dat ons munteenheid zo gedegradeerd is sinds 1980 dat voor alles dollars en euros gevraagd worden.Vooral de ndp corrupte regering.Ze geven de voorkeur aan euros en dollars.Ze doen in elk geval hun uiterste best om de in beslag genomen euros terug te krijgen voor hun witwas praktijken.


  Maak melding
 11. Landen eisen een visum voor toelating om ongewenste bezoekers te weren en controle te krijgen over wie het land binnen komt. Welke ongewenste volk verwacht Suriname dat men het nodig acht dat bezoekers een visum aanvragen? De visum-eis voor Nederlanders is alleen maar domme pesterij. Waar een klein land klein in kan zijn!

  Men snijdt zichzelf alleen maar in de vingers. Visums eisen werpt een drempel op waardoor er minder bezoekers komen dan zou kunnen. Het verlies aan valuta door minder bezoek weegt niet op tegen de extra inkomsten door de visums. Pennywise en poundfoolish noemen de Engelsen dat.


  Maak melding
 12. Brid@@
  Je snapt het niet. Kennelijk heb je geen bankrekening. Wat baboe bedoeld is dat wanneer je een bankrekening hebt in een andere valuta, het betaalsysteem omrekent in dollars. Het omrekenen in een andere munt soort ben je extra kosten aan de bank verschuldigd.


  Maak melding
 13. Op zich mooi dat het digitaal kan nu. Het zou echter fijn zijn als betalen via iDeal alsnog toegevoegd wordt. In Nederland waar de meeste Surinamers buiten Suriname wonen is IDeal de meest gebruikte betaal methode.


  Maak melding
 14. @@Baboe Bit Sorie##
  Je hebt gelijk. Zijn gasten met een hersenloze pan.

  De gros van de toeristen zijn Surie Nederlanders. Wonen allen in Europa en hebben bankrekening in Euro’s. Dus zou goedkoper zijn geweest om in Euro’s te laten betalen. Want nu moet euro door de bank omgewisseld worden in dollars. De bank brengt hiervoor extra kosten in rekening en het verschil in valuta koersen.

  Maar de hersenloze debielen willen het populair doen om in dollar te laten betalen. Omdat dollars valuta wereldwijd een gangbare betaal middel is. Maar dan vraag je je af, van waar gaan ze die toeristen aantrekken. Wie wil nog naar een narco staat gaan waar je helemaal niet veilig ben.
  Zelfs de Surineds laten het nu afweten. Ze gaan liever naar een ander land dan Sur om te relaxen of vakantie houden.

  Zou iemand mij kunnen bevestigen of de visa bali van Sur op Schiphol open blijft staan. Dus vertrekkende passagiers kunnen aldaar een visa-coupon halen.


  Maak melding
 15. Uw domme regering pest hoofdzakelijk oud inwoners .die terug komen voor familie bezoek .en de weinige blanke Nederlanders die Suriname bezoeken ,al 40 dollar een worst zijn..want de euro is meer waard dan de us dollar
  Ook de stad staat extreem laag genoteerd..
  Maar juist onrust / en criminaliteit beletten veel mensen om naar Suriname op vacantie te gaan.
  Jullie hebben maar één ding te doen.
  En dat is Desi en z’n kliek in een zodanige diepe slaap te brengen .dat hij en z’n maffia in de eeuwigejachtvelden ontwaakt.
  Oftewel ,DE. HEL genaamd.
  Want daar hoort het gespuis Thuis.


  Maak melding
 16. @@HansvandenBroek##
  Like it.
  In ieder geval heb je meer kennis dan de top van de regering. Zo had men moeten denken en geen drempels werpen. Ga een visum-coupon op Schiphol halen, eerst wordt je weggekeken, dan vijlen ze eerst hun nagel, pas dan wordt je geholpen. En als het tegen zit gaan ze ook nog een call voeren.


  Maak melding
 17. Ik werk en verdien de €€€€’s Dus ik betaal ook met €€€€€’s!!!!! gewoon aan de balie kopen en betalen in €€€€’s!!

  Suggestie!!! als je toch via online gaat betalen, cheque dan de rekeningnummer eerst of het niet van de boef is!! in dit geval van de bovenstaande gast Lackin!! anders wordt het inderdaad Lachen voor de Winst.


  Maak melding
 18. Wie wil nu echt naar een land met het imago zoals die door het Comité Christelijke kerken in een communiqué in de Ware Tijd wordt geschetst. Een DOODSCULTUUR, corruptie, senioren roof enzovoort.

  Misikaba, Meije, Christelijke gelovigen die voor deze.regering hebben gestemd, u zou het zich moeten aantrekken. Of is uw geloof maar window dressing.
  Hallelujah dat niets voorstelt dan de zorg voor je zelf


  Maak melding
 19. wat is de reden dat het duurder is geworden..
  leg uit..

  waarom in US $ betalen, waarom niet gewoon in s r d.. , dan heeft je eigen munt nog enig betekenis van waarde..,, want s m e moet die dollar toch gaan omwisselen in s r d.. of is het zo, dat die dollar rechts streek gebruikt wordt om die schulden te betalen ,,, wie weet.


  Maak melding
 20. De toeristenkaart kost nu 35 euro als je in euro betaalt of 40 dollar als je in dollar betaalt. Wat maakt het nu uit in welke munteenheid gebruikt wordt. Nu ben je goedkoper dan 35 euro, als de euro sterker is dan 1.13 t.o.v de dollar. Is de euro zwakker dan 1.13 dan kan het zijn dat je een paar centen duurder uit ben. Bij AliExpress kan je kiezen of je prijzen in euro’s wil zien of dollars. Denken bepaalde mensen echt dat als je kiest om de prijzen in euro te zien dat je goedkoper uit bent. Over hersenloze pan gesproken.


  Maak melding
 21. Triest! Caricomburgers hoeven geen toeristenkaart kopen als ze Suriname binnen komen en Surinamers die daar geboren zijn, veel geld naar Suriname brengen en sturen, die moeten wel een toeristenkaart kopen.

  Over nieuwe kolonialisten gesproken, ddb en kliek

  Dit tabak valt niet te pruimen voor de Surineds.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 22. Veel ndp paria’ s krijgen geen geld meer bij aankomst van familieleden uit het buitenland. Want baas en geboefte teki deng monie in de vorm van toeristenkaart. Ai mooi beet, alleen een pakje speculaar en drop of salamiworst gaan het gros der paars paria’ s krijgen als familie op bezoek komt. Neks euro’ wahahahahaaha.


  Maak melding
 23. Haha een business kaart voor 5 jaren kopen kost 100 USD en die voor 2 jaren 360 USD
  Dit is echt weer Suriname om zelfs een simpel lijstje verkeerd te typen.
  Want als je die kaart besteld moet je wel meer betalen. Rechtszaak aanspannen en je wint dit zeker

  Advocaat Algoe gaat dit zeker voor je winnen.


  Maak melding
 24. De opgehaalde US-dollars, uitpersgeld van Suri´s in Nederland,
  die toch al pakketten zenden, familieleden ondersteunen
  en die deviezen binnen brengen, zijn benodigd om de duurste
  ambtenaar van Sranan, een Amerikaanse staatsburger/bankknoeier
  en DURE-LENINGEN-regelaar, MAANDELIJKS 20.000 USD aan SALARIS
  te BETALEN !

  NEKS NO FOUT ! SNELTREIN E KOME, DUBAI DE LIT´DJASO !!!


  Maak melding
 25. marcel 21 april 2019 at 16:48
  wat is de reden dat het duurder is geworden..
  leg uit..

  waarom in US $ betalen, waarom niet gewoon in s r d.. , ”

  Omdat Suriname dringend behoefte heeft aan US dollars voor import van spullen.

  Voor de handelspartners is de euro waardeloos, ze willen dollars.


  Maak melding
 26. Menno 21 april 2019 at 17:30
  Met je creditcard wordt usd automatisch omgerekend naar euro.
  Maar service fee 14 usd dat betaal je dus extra.

  Dat is de boevenstreek achter deze online aanvraag.
  Dus nu ben je totaal 54 US dollar kwijt verhoogd met de kosten van de credit card maatschappij, vaak genoeg minimaal € 2,50

  Vraag aan degene die het antwoord wee:
  kan je de visa kaart nog steeds halen op Schiphol en Zanderij en ambassade?


  Maak melding
 27. IK SNAP HET NIET. WAAROM KAN JE NIET IN JE EIGEN MUNTEENHEID BETALEN? IK HEB VAAK IN AZIE GEREISD EN DAAR BETAAL JE GEWOON MET JE LOKALE MUNT. IN INDONESIË BIJVOORBEELD BETAAL JE GEWOON IN RUPIAH. ALLE PRIJZEN VAN DE TICKETS VAN GARUDA WORDT GEWOON IN RUPIAH AANGEDUID. WAAROM IS DE SRD EIGENLIJK INGEVOERD? DE SURINAAMSE REGERING WERKT ZELF MEE OM ONZE MUNTEENHEID WAARDELOOS TE MAKEN EN DE ONKOSTEN OM DEZE OM TE WISSELEN LEGGEN ZE BIJ DE KLANT NEER. “I REST MY CASE”


  Maak melding
 28. Ze kunnen mooi m’n rug op, of je toeristenkaart op Zanderij of Schiphol kopen met euro”s of een PSA status aanvragen vo0r honderd euro ben je voor 5 jaar van het gezeik af


  Maak melding
 29. VFS Global behhert het netwerk en voert het project voor de overheid uit.

  Denk je dat die mensen in SRD betaald willen worden.

  In A’dam betaal je in Euro om de huur, personeel van het consulaat in Euro’s betaald moeten worden.

  Nergens in de wereld betaalt men iets in SRD. De munt is zwak, onbetrouwbaar en ook in Suriname niet geliefd.

  Remember SRD………………….dollariseren.


  Maak melding
 30. Alle misdadigers zijn van harte welkom in onze paars dictatoriaal misdadig vervallen narcotische Boutastaat. heel veel misdadigers zullen wereldwijd in lange rijen staan, om te komen investeren in het land dat met de dag misdadiger aan het worden is. Oma en opa kunnen steeds niet begrijpen hoe debiele idiote dwaze paarse paria’ s zo oerdom blijven volharden in de vloek van het land, de dwaas bouta aka ddb aka didibri. Alle moordenaars zijn vervloekt, ook hun nageslacht tot in de vierde generatie, maar nog meer de aanhangers van moordenaars, tot hun vierde nageslacht zal de misdaad zegevieren.


  Maak melding
 31. De prijzen vallen mee. Iemand die op vakantie gaat naar Suriname zal zich heus niet laten afschrikken door een klein bedrag dat eenmalig betaald wordt. Het ticket is redelijk duur .Maar niet het visum. Als je aan het geld kan komen voor een ticket, valt de prijs van een visum in het niet. Een visum is een bron van inkomsten en het veiligheidsaspect telt zeker ook mee.


  Maak melding
 32. Leg mij nou eens uit. Waar slaat dat hele toeristenvisum op?! Is dat nou niet gewoon lekker vangen?! Wees blij dat de toeristen inkomsten brengen, zou ik zeggen! Het land ligt immers economisch op haar gat. Niet dat de rijken zichzelf verwaarlozen… Boevenbende!
  En na het digitaal regelen van het touristenvisum alsnog ruim een half uur, na een uitputtende reis, in afwachting zijn van goedkeuring daarvan op het vliegveld van Suriname…
  Het land heeft nog een weg te gaan…


  Maak melding
 33. Ik ga 1 december naar Suriname en ik kan me toeristenkaart niet aanvragen, want ik heb geen creditcard. Ik vind het erg frustrerend dat ik een uur bezig ben geweest en dat ik aan het eind moet ondervinden dat ik niet kan betalen met Ideal, hoe nu verder????????


  Maak melding
 34. @Allessandro koop het op Schiphol bij de SLM balie. Dit zit ergens bij vertrekhal 3

  Dit kan alleen aAs de SLM vliegt want die gierige paarse ratten weten niet wat service is/betekent.


  Maak melding
 35. beste,

  ik heb het aangevraagd vanuit NL om te kijken hoe het werkt. ik vindt dat je teveel informatie moet invullen, zoals; paspoort voor en- achterkant, schriftelijke uitnodiging van de persoon waar je gaat blijven, de kosten zijn 55-75 euro afgerond (40 euro duurder), alles moet je in PDF invullen (terwijl je ticket van SLM niet in PDF wordt gestuurd). met andere woorden, moet je kunnen printen en scannen.

  ik snap dat jullie willen zien, wie of wat het land inkomt. maar de prijzen voor E-Visums is in een keer omhoog gegaan en teveel informatie vragen jullie. ik vraag me af wat Suriname met al die informatie doet… ik kreeg mijn Visum pas na 6 werkdagen in mijn email, dus niet na 3 werkdagen.

  ik ga een PSA aanvragen dat is goedkoper, want ik ga elk jaar naar Suriname. ik hoop dat de aanvraag goed gaat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES