donderdag, juni 13, 2024
HomeFotoMan die vp Suriname uitjouwde en beledigde biedt verontschuldigingen aan

Man die vp Suriname uitjouwde en beledigde biedt verontschuldigingen aan

-

Does Travel - naar Suriname

Een man die vice-president Ashwin Adhin op een Phagwa bijeenkomst op 21 maart 2019 beledigde en uitjouwde, heeft zijn excuses aan de vp aangeboden. Adhin, die reeds een strafklacht tegen de man had ingediend, heeft deze verontschuldigingen in bijzijn van derden op het Kabinet van de vice-president gisteren geaccepteerd.

Het voorval vond plaats op het sportveld van KD waar de vp een toespraak hield. De man, Amrish Mankoe, was een van de personen die de vp uitjouwde en krachttermen tegen hem gebruikte. Ze riepen op een agressieve manier dingen als “Gwe fa a podium!” en “Pe a moni deh!”. Mankoe riep ook nog “F*k joe”! Het voorval werd op video vastgelegd (zie onder). Adhin noemde de mannen toen ‘zuiplappen van de tegenpartij’.

Partijen hebben middels een handdruk (foto) en een goed gesprek de plooien gladgestreken. Volgens het Nationaal Informatie Instituut (NII) is de vp goed gestemd dat Mankoe deze positieve stap heeft genomen en hoopt ook dat anderen hieruit lering zullen trekken. De vp zal de strafklacht tegen Mankoe hierna ook intrekken. De zaak is hiermee afgedaan en partijen hebben besloten om hierna verder een persstilte te hanteren aldus het NII.

Filmpje van het voorval:

Amrish Mankoe rechts in rode shirt.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

99 REACTIES
 1. Mankoe is groot en respect voor hem, na ontwaakt te zijn uit de sopie bui, moet je groot genoeg zijn om te zeggen sorry Als jij je fout heb ingezien. Bigup Mankoe!!!


  Maak melding
 2. Lmao, Adhin had een strafklacht ingediened hahahah, pffft enige rede waarom die man zijn woorden terug nam. Zou grappig zijn als hij een ingeschreven ndp’er was, hahaha. Hij sprak de waarheid als een zuiplap, Adhin moet opstappen, good for nothing, parasiet.


  Maak melding
 3. Mankoe, je hebt gelijk. Niet dat wat je deed onterecht bent. Maar bij zij die aanhangers zijn van de NDP kun je je leven niet vertrouwen.

  We weten dat ze overal ook in justitiële kringen, geparachuteerd en aanwezig zijn. Ze zouden je het leven hierna zuur maken. Denk aan wat er met Cyril Daal is gebeurd.

  Heel verstandig al was het een loze verontschuldiging als hun beloften, goed heb je eraan gedaan.

  Adhin denkt met het breed uithangen van de verontschuldiging zijn gezicht te hebben gered, maar het geeft aan hoe kleinzielig en narcistisch hij is.

  Mankoe in deze ben jij de vent en Adhin de miet.
  Geen boeler want die kunnen tegen een stootje. Adhin jij niet.


  Maak melding
 4. Hahaha….dat moet zeker de nieuwe minister zijn van iets.Je gaat geen verontschuldigingen aanbieden aan een criminele partij zomaar.Hem zit een post te wachten.
  Nou voor mijn part mag die man elke dag dronken zijn geweest want wanneer hij nuchter is doet hij domme dingen zoals de hand schudden van bobojantje adhin die met de moordenaar van zijn oom samen lijders aan het spelen is.Wat denkt die mankoe wel?!
  Ach die mankoe wil minister worden dus heulen met de criminelen…hij heeft zijn ziel aan de duivel verkocht…


  Maak melding
 5. Hahaha….dat moet zeker de nieuwe minister zijn van iets.Je gaat geen verontschuldigingen aanbieden aan een criminele partij zomaar.Hem zit een post te wachten.
  Nou voor mijn part mag die man elke dag dronken zijn geweest want wanneer hij nuchter is doet hij domme dingen zoals de hand schudden van bobojantje adhin die met de moordenaar van zijn oom samen lijders aan het spelen is.Wat denkt die mankoe wel?!
  Ach die mankoe wil minister worden dus heulen met de criminelen…hij heeft zijn ziel aan de duivel verkocht…


  Maak melding
 6. Alleen vanwege de strafklacht, die deze ongeschikte loopjongen heeft ingediend tegen Mangoe, terwijl zijn uitlatingen t.o.v. deze loopjongen terecht waren, daar deze paarse bende, waarvan deze loopjongen ook deel van uit maakt, voor deze huidige situatie in het land gezorgd heeft de afgelopen jaren, en een groot deel van het volk gefrustreerd is geworden, en in grote armoede is terecht gekomen.


  Maak melding
 7. @Henri55
  Ik denk echt dat het een opzet is geweest van de ndp bende om mankoe alvast aan de slappe surinamers te introduceren als hun next minister.Die van mankoe is van af het begin een show geweest en we weten nu waarom…


  Maak melding
 8. @C.A,Shipper
  De ndp mag mankoe hebben.Wij gaan niet om hem vechten.Hij is niet waard om een vhper te zijn.
  De ndp is een soort opvanghuis voor criminelen,moordenaars ,bankrovers,landverraders, overlopers en zuiglappen als mankoe.
  Gefeliciteerd ndp en schipper met jullie nieuwe waardeloze aanwinst.


  Maak melding
 9. Zo kan dat ook net als in Nederland : “sorry zand erover” punt uit. Tip aan de vhp ; tijdens de verkiezingsdag gewoon sopie of tewel dharu inschenken voor iedereen vlak bij de stembus ingangen , dan gaat de vhp overtuigen winnen . Chan bestel ze…..


  Maak melding
 10. IN dronkenschap is de Mangoest wel de heer!! Maar nuchter is hij niet na nuchter te zijn!!!! en inderdaad!!1 Van mij mag hij altijd gezond dronken zijn!!! Er wordt vaker gezegd dat een dronken iemand altijd de waarheid zegt en dat heeft die mangoest ook geuit!!!

  Swit tori!!


  Maak melding
 11. Psalm 85

  5 Red ons alstublieft, God. ( Van de moordenaars, drugscriminlen en rovers, dankzij dwazen aan de macht )
  Wees niet langer boos op ons.
  6 Wilt U dan voor altijd boos op ons blijven?
  Houdt uw woede dan nooit meer op?
  7 Wilt U ons dan niet redden,
  zodat uw volk weer blij zal zijn?
  8 Laat ons alstublieft zien, Heer,
  dat U goed en liefdevol bent!
  Red ons alstublieft! ( Van de duivelse misdadig bezeten machthebbers )

  9 Ik wil luisteren naar wat de Heer God zegt.
  Want Hij spreekt van vrede voor zijn volk en zijn vrienden
  als ze zich niet langer als dwazen ( ndper’ s) gedragen.
  10 Hij redt de mensen die ontzag voor Hem hebben.
  Zo is zijn macht te zien in ons land.
  11 Liefde en trouw komen samen.
  Rechtvaardigheid en vrede omhelzen elkaar.
  12 Trouw groeit op uit de aarde.
  Rechtvaardigheid daalt uit de hemel neer als regen.
  13 Ja, de Heer zal goed voor ons zijn.
  Het land zal grote oogsten geven.
  14 Rechtvaardigheid ( Geen Onrechtvaardigheid, gekozen door dwazen )zal voor Hem uit gaan
  op de weg waarlangs Hij gaat.


  Maak melding
 12. Adhin maakt gebruik van de majesteitsschennis wet.
  Over Bolle Willem, miss LaTina, de kikkerbilletjesvreters Ahalia, Azalia en Akalia mag je ook geen mening geven wat hen niet bevalt. Dan zwaait er wat! Maar een premier mag wel zeggen dat hij iemand zou neerslaan! Zo gaat dat. Zodra ze op een geldbuidel zitten, denken ze dat ze alles mogen.


  Maak melding
 13. “Adhin, die reeds een strafklacht tegen de man had ingediend, heeft deze verontschuldigingen in bijzijn van derden op het Kabinet van de vice-president gisteren geaccepteerd.”

  De aanklacht van Adhin tegen Mankoe was allemaal grootspraak en bangmakerij van oportunist Adhin.
  Jammer. Mankoe heeft zich bang laten maken. En Adhin’s (achterbakse kleinzielige ventje) doel was ook om Mankoe tot de grond toe te vernederen.
  Amrish Mankoe had de zaak gewoon voor moeten laten komen.
  Adhin denkt op grond van zijn waardeloze holle functie altijd gelijk te hebben. Hierbij negeert Adhin dat de heer Mankoe van zijn recht op vrije meningsuiting gebruik maakte.
  Amerikaanse en Nederlandse politici zijn in het openbaar voor ergere dingen uitgemaakt.
  Je moet als politicus veel kunnen incasseren, anders moet je er niet aan beginnen. Surinaamse politici als Adhin en de hele NDP bende gaan voor het grote salaris die zo’n functie oplevert, en het naïeve idee dat ze als minister of assemblee lid onkwetsbaar, alwetend en almachtig zijn.
  Mankoe zou deze zaak gemakkelijk winnen.
  De kleinzielig onbetekenende figuren als Adhin, Bouterse en een groot deel van de NDP blaffers kunnen niet tegen kritiek. Ze zijn bij kritiek tegen hun afbraak politiek meteen zwaar beledigd. Dat komt ervan als geboefte denkt een land te kunnen runnen.
  Denkt Adhin dat hij door dit soort stuiptrekkingen de sympathie van de bevolking wint?
  Een ieder weet hoe Adhin aan zijn betekenisloze functie komt.
  Van de grote Surinaamse manipulerende satan gehad.
  Adhin kan op zijn hoofd gaan staan iedereen ziet hem voor wat hij is.
  Een oppervlakkige, opportunist die als Judas himself het verraad en de moord op zijn oom door Bouterse voor een grijpstuiver te gelde heeft gemaakt. Ashwin Adhin je hebt bloed aan je handen. Je eigen familie zo de grond in trappen. Dat is echt Judas gedrag.


  Maak melding
 14. Hij is een grote lafaard. Als je een grote bek hebt moet je erachter staan. Waar zijn die gasten die je hierin hebben gezet?? Nergens. Je bent gewoon een domme kleine jongen.
  Hij was niet dronken want nadien heeft hij het filmpje gezet online en ne volgende dag heeft hij geschreven hoe trots hij was op zijn hindustaanse broeders die ashwientje hebben uitgejouwd.
  Toen hij merkte dat hij herkent was toen begon zijn bil te branden.
  Schelden in het openbaar is strafbaar en tegen het instituut van de VP ook. Je zit op ADEK maar zal niet met je hersenen daar zijn belandt. Deze gasten kopen examenwerk. De rest die hier onder valse naam uitlatingen doen moeten het ook durven als volwassen persoon. Iedereen kan stoer spelen vanachter de PC of mobiel. Als je labiel bent zal je ook dat gedrag vertonen. De VP staat als een statige heer naast je. Jij met je goedkoop truitje met je love handles. Gebruik je tijd in de gym. Nuttiger.


  Maak melding
 15. Heb respect voor Adhin en wees blij met Adhin. Zonder Adhin geen bezoek uit India!
  Bij NPS moeten jullie klagen en wat hebben jullie bij de Creolen bereikt?
  NPS heeft heeft Suriname arm gemaakt en gelooft het maar.
  Adhin doet zijn best en geef hem ook een kans om te praten.
  Denken jullie goed na en ga niet zuipen!!!!


  Maak melding
 16. @ Wendy, ik heb met m’n vrienden erop gegokt dat je uit een bepaalde etnische groep komt met deugden, Naai Dansie, Prodo, want het eerste wat je opviel was de kleding van die jongen. Hij heeft aan wat hij kan bekostigen en leeft wellicht niet van bedelen en lenen zoals de partij van de vieze president doet.

  Ik denk niet dat deze jongen, zoveel tijd heeft voor SMA tori. Kong go loekoe sa a sma weerie. Een geliefde bezigheid van leden uit een bepaalde etnische groep. Anderen veroordelen als ze niet boven hun stand leven en willen leven.

  Ik weet zeker dat je uit die groep bent. Ik zal deze niet noemen..Zeker weten dat ik gewonnen heb.


  Maak melding
 17. Haat en jaloezie is zelfvernietigend.
  Hoe goed je ook geschoold mag zijn als jij je door je haat laat
  leiden dan ben je een onbetrouwbare valsaard.


  Maak melding
 18. Vreemd..de heer mankoe heeft in het bijzijn van mensen gezegt/geschreewd wat hem en de bevolking dwars zit..en gaat nu verontschuldiging aanbieden…volgens mij bestaat er in Suriname het recht van vrije meningsuiting..of vergis ik mij??…maar het zou mij niet verbazen dat Mankoe onder bepaalde bedreigingen tot het besluit is gekomen om publiek verontschuldiging aan te bieden.


  Maak melding
 19. @Wendy: De VP staat als een statige heer naast je.

  Jij en en de VP hebben geen benul van staatsmanschap en diplomatie.

  Een handdruk geven en tegelijkertijd je linkerhand in je broekzak stoppen, is een blijk van minachting. Hoogmoed komt voor de val.

  NOT DONE!!!


  Maak melding
 20. Hopen dat anderen een voorbeeld hieraan nemen?
  Donder op zeg! Je gedragen als een mpp en dan je excuses aanbieden en alles is weer zoals het was…??!!

  Je moet je pertinent niet zo gedragen!
  En die vp is een sukkel om dit in zijn voordeel te gebruiken. Hij kan waarschijnlijk ook niet anders omdat hij het zelf over zich heeft afgeroepen.
  Wat een voorbeeld!

  Me mars papa!


  Maak melding
 21. Goed verwoordt Robbert👍🏻.
  Veel mensen hier zitten vol haat. Ik ben ervan overtuigt dat dhr Mankoe spijt heeft dat hij zich zo geuit heeft. Maar wat hij gezegd heeft daar staat hij vast nog steeds achter. Ik hoop dat hij bij dit gesprek de kans krijgt om rustig te zeggen wat er volgens hem moet veranderen wat het regeerbeleid betreft. Ik vraag mij af(echt oprecht) wat de Hindu geschriften vertellen over spijt hebben. Krijgt deze man een mooi leven in het hiernamaals of krijgen degene die hem uitmaken voor van alles en nog wat een mooi leven? Fijne avond iedereen.


  Maak melding
 22. ROBBERT je mag dromen uit welke bevolkingsgroep ik kom. Kan me geen hol schelen. Als je wilt denken dat ik zwart ben of niet is jouw ka zaak.
  Jij en je vrienden praten nog meer sma torie. Groepje kleine jongens die niets te doen hebben en vrouwen bespreken. Doe dat over je zus en moeder
  PS op jullie feest zag ik ook die vrouwen dansen en springen en zuipen. Ze worden ook aangeraakt. Oja dat ze Sardjoe toen hij VP was, het feest van vrij aanraken.
  Je moet reageren op het artikel en lafaard Mankoe.
  Ik ben geen racist maar druk de feiten in je bek.
  Gaan jij en je vrienden je tijd nuttig gebruiken. Ik ga niet met mijn vriendinnen bespreken wat voor ras ( raas) je bent. Je bent een onbelangrijk persoon die zich verschuilt achter iemands naam.
  PS ga je mee naar Moengo met Chan???


  Maak melding
 23. @Ray: “De ndp mag mankoe hebben.Wij gaan niet om hem vechten.Hij is niet waard om een vhper te zijn.” Je hebt helemaal gelijk, want zulk fatsoenlijk gedrag past niet bij de cultuur van de VHP. Ik snap je helemaal, hij heeft zich verontschuldigd voor het varkensgedrag dat de VHP eigen is, hij is daardoor inderdaad een verrader van de VHP en past niet meer in die partij en je merkt hoe hij hier dan ook levend verbrand, gefileerd wordt door jou en de andere varkens. Hij zal zich wel voor de kop slaan, dat hij is ingegaan op de instructies van de VHP om de wereld te laten zien dat er zich enkel varkens zich thuis voelen, JO VARKEN!!


  Maak melding
 24. @ Wendy,

  Het niveau waarop je reageert, zegt veel over je achtergrond. Een achtergrond waar ik liever ver van afblijft.

  Ik zal maar daarom niet op je reageren, want uithalen als een viswijf is niet hetzelfde als argumenteren. Ik weet dat er meerdere mensen zijn zoals jij die dat niet kunnen.

  Je bent geraakt hè. Vinger wijzen naar een ander is gemakkelijk, ik zou zeggen oh zo gemakkelijk voor jouw soort. Maar als de vinger wordt gelegd op je zere plek, namelijk loekoe sma sani, dan ben je direct narcistisch gekrenkt.

  Het gaat je goed meisje. Hou je deugden, Naai, Dansie , Paiman in ere. Voor iets beters zijn jou en jouw soort niet in de wieg gelegd.

  Neem me niet kwalijk dat ik het hierbij laat. Veel meer wat je geschreven hebt, denk ik niet dat je zou kunnen.

  Trouwens heb je de Chinees kunnen betalen voor het nieuwe pakje dat je hebt gehaald. Of is het een duurdere dan je kunt veroorloven. Viesti Prodo noemen we dat. Hetgeen je die jongen ertoe wilde aanzetten. En hoe staat het met de huur en je gas en elektra rekening. Het gaat me geen moer aan. Maar menselijkerwijs herinner ik je eraan.


  Maak melding
 25. @ Wendy: Let maar niet op het varken Robbert. Hij is nog dommer dan ik dacht. Hij begint met te zeggen dat hij maar niet zal reageren en dan….. dan komt het racistische varken naar boven, een drift die hij maar niet kan onderdrukken omdat het zijn aard en wezen is. Hij kan het niet helpen dat hij sinds zijn kinderjaren zo is gevormd en gekneed dat hij het varkens is geworden dat hij vandaag is, opvoeding noemen ze dat. Zo ouders zo kinderen!


  Maak melding
 26. Uit betrouwbare bronnen; De hele heisa rondom de VP en Mankoe is in scene gezet. Mankoe is betaald door de VP om hem onheus te bejegenen en daarna in de media aandacht te vragen hoe vergevingsgezind hij al dan niet is. Ze de boodschap in de non-verbale, ook dat communiceert. Zijn rechterhand in zijn broekzak, zijn duim op de bovenste vlak van de hand van Mankoe. Deze paarse ratten gaan alles in het werk stellen om VHP en haar leider in discrediet te brengen. Dat wat Mankoe uitgejouwd heeft is gewoon de waarheid, daarvoor hoef je niet dronken te zijn. Waar was de beveiliging van de VP op dat moment. Waarom heeft men toen niet ingegrepen. Wat maakt dat Mankoe zichzelf aangeeft. Wat maakt dat een neppe handdruk een aangifte ingetrokken wordt. VP je bent er politiek kuiken, ga je huiswerk maken man of verlaat het podium. Te oppervlakkig allemaal. Same, war Men allemaal niet over heeft om aan de macht te blijven en te blijven luegen en bedriegen.


  Maak melding
 27. Ik vind het zeer moedig van deze man om zijn excuses aan de VP aan te bieden. Hij is naar alle waarschijnlijkheid tot inkeer gekomen nadat de daroe die hij met volle teugen van de VHP had ingeschonken gekregen was uitgewerkt. Deze man is geen VHP-er maar het gif dat de VHP hem had ingeschonken is de boosdoener.


  Maak melding
 28. @

  @ Lucienne

  Dag Lucien mijn wc olo psycholoog. Sedert wanneer ben je bevordert tot psycho-analyticus of ontwikkelingspsycholoog.

  Je had beter sociale vaardigheden kunnen leren.

  Maar pras oso drs. Lucien het kan nog.


  Maak melding
 29. @ Lucienne

  Wil je zien wat beschaving is kijk dan naar Rob G. Hij wordt vaak keihard aangevallen maar speelt het haast nooit op de man.

  Denk niet dat ik eens ben met hem totaal niet. Een ander toonbeeld hoe het ook kan is Bigi SMA. Je zou ook kunnen kijken naar Jacko. Maar bij denk niet dat het jou soort gotro olo psycholoen zal lukken.


  Maak melding
 30. @ Lucienne

  Als je wilt kijken wat beschaving is wat jouw soort zou kunnen leren is, kijk naar Rob G, kijk naar Bigi SMA, naar Sam, naar Jacko.

  Ook kijken hoe een ander het doet kan belangrijk zijn. En zeker voor een doti iepie ontwikkelingspsycholoog of psycho-analyticus.

  Succes met je praktijk.


  Maak melding
 31. Met een slok op iemand de waarheid toeschreeuwen en dan als je weer nuchter bent de gevolgen hiervan gaat zien en dan je excuses aanbieden om onder een aanklacht uit te komen, kun je op verscjhillende manieren bekijken , lafheid, of eieren voor zijn geld kiezen of principeloos, in ieder geval niet onbelangrijk voor zijn financieen voor hem en zijn mogelijke gezin.
  Ik zou het niet weten zie in ieder geval wel weer een behoorlijk racistisch getinte reacties voorbijkomen geen kans laten ze onbewust, de klepzeikers die zelf Pist-off worden als ze op hun kleur en toegedichte aard aangesproken worden


  Maak melding
 32. Een persoon (vp) die een hoge publieke functie bekleedt en het volk hem waar zij hem ook aantreffen en om verantwoording vraagt over de de inkomsten van het land, wat ermee gebeurt? wat ermee gebeurd is?, enz en zich daardoor beledigd of aangevallen voelt, weet niet wat verantwoording afleggen aan het volk betekent en is geen knip voor de neus waard.
  Zo iemand kan maar direct aftreden.

  Hij moet weten dat hij een dienaar is van het volk. Alle macht van een democratische rechtsstaat is bij het volk.

  Dit gedrag van ndp is typisch van een machtsstaat. Mensen bang maken, oppakken en opsluiten, martelen, verdwijnen, zwarte auto’s met geblindeerde ruiten heel langzaam langs huizen van tegenstanders rijden, stoppen, alles nauwkeurig opnemen en weer verder rijden, zwarte zonnebrillen dragen, enz.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 33. @Luciën,

  Daar ben je weer met jouw stopwoord: varken.
  Waar jij de VHP verwijt geen beschaving te kennen, ken jij nog als fervente ndp’er nog minder beschaving. Alle ndp’ers van laag tot hoog zijn zeer onbeschoft. Hun taalgebruik is niet iets om over naar huis te schrijven.
  Moet jij het hebben over zo ouders zo kinderen. Welke opvoeding heb jij je kinderen dan gegeven.


  Maak melding
 34. Aaaahhh, Robbert ik zie dat ik het varken in jou heb wakker gemaakt. Niet minder dan 3 inhoudsloze reacties op mijn post? Heb ik je gekrenkt met de waarheid? Wel dan, mijn excuses, zoals het een fatsoenlijk mens betaamt…..maar dat zal jij nooit snappen varken!!


  Maak melding
 35. Kick-off verkiezingscampagne NDP in bomvol Ocer, het Opvanghuis voor Criminelen, Ezels en Rovers. Echt waar, die uren tijdes de campagne was er nergens in het hele land een melding bij de Politie van criminele, misdadige activiteiten en gebeurtenissen. De dag erna was het aantal misdrijven wel tweemaal zoveel. Alle ndper’ s zijn oerdomme stommelingen, die misdadigers aanbidden.


  Maak melding
 36. Ashwin Adhin was niet bezig met een politieke bijeenkomst, maar hij had het over Phagwa en wel over de Holika verbranding. De personen die hem ter verantwoording hadden geroepen op de politieke misstappen van de NDP waren fout bezig.
  Adhin op zijn beurt had gelijk die personen van repliek moeten dienen en niet achteraf via FB.
  Bovendien had Adhin het recht ook niet om zich beledigend uit te laten naar die personen.
  Mankoe heeft zijn excuses aangeboden aan Adhin, maar Adhin is ook Mankoe excuses schuldig.
  Dat heeft Adhin niet gedaan. Het is Adhin naar zijn kop gestegen dat hij vp is. Ook hij is besmet geraakt met de onbeschaafdheid die de NDP eigen is.


  Maak melding
 37. @passant: Ook jij snapt niet wat fatsoen is, gezien jou reacties. @Jiayani: Kom jij je als redder van de varkens hier ook op mijn post werpen? Ja, ik vind jullie varkens vanwege al die haat, leugens, gescheld, racisme, krachttermen en ongelofelijke achterlijkheid die jullie hier tentoon spreiden. In jullie haat en racisme kunnen jullie het verschil niet meer zien tussen onacceptabel gedrag en fatsoen. Dus ja, JO VARKEN!! Mijn kinderen zijn allen succesvolle, dienstbare burgers geworden, ik zal daar geen credit voor opeisen maar laat het aan anderen over. Ik heb gedaan wat ik moest doen, de rest hebben ze in volwassenheid zelf ontwikkeld en weet je, ik heb ze nog nooit iets ergers dan “shit” horen zeggen. Moet wel ergens vandaan komen, denk je ook niet?


  Maak melding
 38. wedden dat deze meneer Mankoe binnen kort een top functie krijgt via de v p..misschien zelf een op gezette senario door die zelfde v p..

  wie weet..de v p is ook onbetrouwbaar.. over loper..


  Maak melding
 39. Overigens Jiyani, hoe weet je nou zo goed dat de VP op zijn beurt ook niet zijn verontschuldigingen heeft aangeboden aan Mankoe? Je was niet daar, dus ik ga ervan uit dat je verslag hebt gehad van spionnen of dat het e.e.a. geregisseerd vanuit de Olifant, aangestuurd vanuit de olifant als damagecontrol of achteraf in vergadering is geëvalueerd….. in de Olifant. Toen zijn jullie achter de pc gaan zitten en gooiden jullie weer je rommel hier op deze site. Jullie zijn zoooo zielig, stelletje losers!!


  Maak melding
 40. @ Lucienne,

  Zoald de waard is, vertrouwt hij zijn gasten. Een parodie hierop. Wat de waard is, wilt hij toeschuiven naar z’n gasten.

  Je moet van goede huize komen om mij te krenken. Vooral met jou pseudo psychologische inzichten.

  Ziet er interessant uit. Klinkt interessant maar dan alleen voor pras oso gasten. Die zal je zeker onder je aanhang en wellicht binnen jouw eigen boezem hebben.

  Maar ook aan jou. Op jou reageren doe ik niet meer. Reageren is iets anders dan via pras oso gedrag je mening etaleren. Ik geef de voorkeur liever aan beschaving.

  Ook aan jou wil ik zeggen het is niet mijn zaak. Je zal je terecht afvragen waar ik me mee bemoeit. Maar heb je al de huur betaald, het gas en licht. Je alimentatie. En heb je partner aan de pil gezet. Wel doen.

  Het gast je goed. Ga maar wapperen.


  Maak melding
 41. @luciën,

  Dus grote waffel van je is zelfs met chloor niet meer schoonste spoelen.
  Jouw reacties zijn een en al racisme. De pot verwijt de ketel dat de pot zwart ziet.
  Jouw oudste dochter noemt hindustanen kulis net zoals jij dat doet. Haha en laat ze toch met een kuli getrouwd zijn. Ze is zichzelf tegengekomen. Haar kinderen , jouw kleinkinderen zijn dus half kuli.
  Verder ben je te dom om te begrijpen dat je zelf onbeschaafd bent, zeer racistisch en vol haat zit in
  in al je reacties


  Maak melding
 42. @Luciën,

  Logisch nadenken. Als de vp ook zijn excuses aan Mankoe had aangeboden, dan was dat in hetzelfde bericht vermeld. Maar Adhin acht te min om excuses aan te bieden. De Adhin staan bekend aks beschaafde hindustanen, maar Ashwin is besmet geraakt met de onbeschoftheid die de NDP eigen is.
  Je bent achterdochtig door te zeggen dat ik verslag heb gekregen van spionnen uit de Olifant en dat maakt jou heel erg zwak.
  Ga iets doen aan de haat die jij koestert jegens hindustanen ondankbaar schepsel. Dank jij hindustanen heb jij te vreten.


  Maak melding
 43. Ben o zo benieuwd naar de meningen van ene Miss Opinion en Liberty op Luciën.
  Ben ook beniuwd naar wat Sam en Pakiratigri te melden op Luciën.
  Ze zullen stil blijven, want een creool mag altijd tekeer gaan tegen hindustanen. Andersom mag het niet vsn deze racisten.


  Maak melding
 44. @
  Lucienne,
  Hoewel ik de voorkeur aan beschaving geeft, iets wat jouw soort haast niet heeft, zal ik nog een keer als geste op jou reageren.

  Als je denkt mij gekrengd te hebben wil ik je zeggen dat het met je doti gotro wijsheid niet zal lukken.

  Daarvoor ben je te stom. Pak het woordenboek dan zal je zien dat het woord bevolkingsgroep niet altijd de betekenis van ras of etniciteit hoeft te hebben. Vanuit je bekrompenheid, denk ik dat je dit niet hebt kunnen zien, vandaar dat je in je reactie naar mij spreek over racisme.

  Daarna jou pseudo psychogische wijsheid. Daar moet ik echt om lachen. Het is de wijsheid van een kind, die maar 1 boek gelezen heeft maar deze niet heeft begrepen.

  Ik neem het je niet kwalijk. Jouw soort heeft in het verleden heel wijs gedacht te zijn en hebben daardoor een hele land naar de klote geholpen.

  Maar niet getreurd. Jouw soort moet er zijn voor de vergelijking hoe dom een bepaalde soort kan zijn.

  Dit is m’n laatste reactie op jou.

  Oh, ja een goed bedoelde advies. Betaal je rekeningen op tijd. Vergeet niet je alimentatie.
  En vergeet je partner niet te zeggen de pil te gebruiken. Er is al zoveel onbeschaafdheid, dommigheid en korte lontjes in de wereld.


  Maak melding
 45. MANKOE VIND IK EEN BIJZONDER PERSOON WANT ANDEREN.ZOUDEN ZICH TE HOOG VOELEN OM TE VERONTSCHULDIGEN. HIJ HFT ZEKER WETEN ZIJN EIGEN VIDEO GEZIEN DUS HIJ HFT ZICH GESCHAAMD . EVERY BODY MAKE A MISTAKE SOME TIMES. WE ZIJN MENSEN DUS KEEP SMILING MENSEN.


  Maak melding
 46. Eeey, jij bent echt gestoord. Heb je weer gedronken of ben je vergeten je pillen te nemen? Mijn oudste dochter?? Getrouwd met een Hindustaan?? Waarschijnlijk een wilde gok, maar dat geeft weer eens aan hoe verward je bent. Je hebt last van wanen. Wie denk je wel dat ik ben? Ik ben niet zo laf als jij om een fakeaccount te gebruiken. Je kent me duidelijk niet en slaat de ene flater na de anderen. En ik ga je echt mijn gezinssamenstelling niet vertellen als dat je doel is, zodat je je gif gericht kan spuien. Het feit dat jij het hebt over kuli is veel zeggend over je inborst en beschaving, Loser!! Je bent zo racistisch dat je zelfs binnen je eigen etnische groep je haat en achterlijkheid tentoonspreidt


  Maak melding
 47. Ach Robbert, wat een zielig en hol relaas. Ik gebruik voor jullie achterlijken op deze site, verstaanbare schrijftaal en zelfs dat blijkt voor jou te ingewikkeld geschreven. Probeer mijn woorden binnen de context van de discussie te begrijpen……. weet je wat, laat maar, want ook dat zal jou niet lukken, jo domme racistische loser.
  @So so tu sma: Wat een verademing, eindelijk een verstandige noot. Waren er maar meer als jij op dit forum.


  Maak melding
 48. @Luciën,

  Je weet dat je zelf een leugenaar bent. Wow Luciën, wil je beweren dat jij hindustanen geen kulis noemt. Moet ik dat bewijzen? Dan ga je net zo hard op je grote bek als je oudste dochter.
  Hahahahaha.


  Maak melding
 49. @Jiyani: Kom maar op met je bewijs!! Volgens mijn Hindustaanse matties bestaan er inderdaad kuli’s. Die etaleren namelijk een bepaald gedrag. Zij mogen dat zo noemen, maar ik doe het niet! Gewoon een vorm van beschaving. Nu ga je natuurlijk zeuren over het feit dat ik jou en vele anderen mati’s van jou hier varkens noem, maar dat is gewoon een duiding van jullie gedrag….o ja, dat snap je niet, laat maar!


  Maak melding
 50. @Luciën,

  Het bewijs krijg je morgen van mij. Vind nieuwsuur belangrijker dan al die leugens en gescheld van jou te lezen.
  Sedert wanneer ben jij beschaafd, als jij hindustanen uitmaakt voor varkens?


  Maak melding
 51. @ Lucien geef eerlijk toe dat je dochter dang dang en tjaplaathie van een Hindostaan krijgt. Hoeft ze geen tandpasta te gaan stelen bij de Chinees. Hindostanen hebben doekoe Brada
  Je hoeft je niet te schamen hoor. Reageer ook niet als een stier op een rooie lap. Iedereen weet dat schaamte je aan het liegen gaat brengen. Jiyani heeft je door.


  Maak melding
 52. @Kree na soso kree etc..: Jullie zijn echt geschift en ja, inderdaad varkens, ook getuige hetgeen jullie schrijven over de door jullie gefabriceerde zogenaamde dochter van mij en wat ze allemaal met wie doet. Kijk als dat cultuur is in jou familie en gezin is dat jou probleem hoor, denk niet dat een ieder doet wat jou familie doet. Wat een zielige losers zijn jullie toch!
  @Jiayani: Heb je nou echt een hele dag nodig om jou bewering te staven? Waarschijnlijk ga je weer, leugenachtig als je bent, iets fabriceren of een post van mij manipuleren. Ik benne benieuwd maar verwacht niets constructiefs van jou!


  Maak melding
 53. @ Brada Lucien, maak je niet druk. Als Hindostanen werken, werken ze serieus. Als ze nakken ook. Daarom hebben ze grootgezin. En weinig Hindostanen zie je bij Bureau Familie Rechterlijke betrekking,, om gedwongen te worden om hun kinderen te verzorgen.
  Je dochter is in goede handen, ze zal goed worden genakt. Maak je geen zorgen, papie. Het enige wat ze niet moet krijgen is winti op Kaboela muziek. Verder is alles sitie


  Maak melding
 54. Beste Forummers

  Dat de heer Mankoe zijn excuses heeft geboden aan de VP vind ik klasse, hierbij laat hij zien dat hij fout bezig is geweest. En dat de VP zijn excuses heeft aanvaard toont de VP dat ieder mens ook fouten kan maken! Wat de heer Mankoe flikte zou hij in NL niet hoeven te flikken, hij zou opgepakt worden voor openbare dronken schap en beledigen van een hoge gezag drager. De bedoeling is dat wij als reageerders onze mening hierover geven. Tot mijn verbazing wordt er hierop anders gereageerd, het is één scheld partij geworden mensen grijpen deze gelegenheid aan om op een ander te schelden over zijn / haar etnische achtergrond ! Waarom kunnen wij niet broederlijk naast elkaar leven vraag ik me zelfs af. Ik persoonlijk heb respect voor iederéén, dat heb ik van huis uit gekregen, en dat draag ik over aan mijn kinderen. Ik ben niet meer en niet minder dan de andere, als je respect toont naar een ander krijgt je die terug, zo simpel is dat maar voor sommige lieden, is dat te veel gevraagd. Wie de schoen past trekke het aan.
  @ Jiyani
  Laat je niet verleiden om te gaan schelden, jou kennende ga je dit ook niet doen, jou vocabulaire is altijd correct zoals een dame dat betaamt !
  sari tori
  Jacko


  Maak melding
 55. Ferrari gekocht door Rayen Abraham…. Zoon van de boef / rover en schurk RAMON ABRAHAM….
  Ndpers opo oeng ai no…
  Ach opa taki, deng stront ndp paria’ s zijn alleen kuut als stemvee.


  Maak melding
 56. Forummers/Reageerders, Odi odi.

  @Jiyani 2 april 2019 at 22:02
  @J.Zwartmans (Jacko) 2 april 2019 at 23:16
  @passant 2 april 2019 at 23:46

  Dit is ook een reden waarom ik niet altijd een reactie geef.
  Jullie moeten proberen om geen tijd hieraan te besteden.

  Waterkant.net.
  Off Topic.
  Jammer dat er geen artikel over het volgende bericht door jullie is geplaatst.
  En het gaat over de volgende grappemaker Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur.

  PL ZAL PETITIE AANBIEDEN AAN NEDERLAND OVER AOW-KWESTIE.

  De Pertjajah Luhur (PL) is van plan een petitie aan te bieden aan de Nederlandse regering over de AOW-kwestie.
  Hiermee wil de partij bewerkstelligen dat Surinamers ook in aanmerking komen voor een AOW-uitkering.

  Ik moest er echt om lachen.
  Misschien kan (Waterkant.net) alsnog het artikel op hun eigen site plaatsen.
  Dan kunnen wij verstandig hierop reageren.


  Maak melding
 57. Dit gebaar van Mankoe is meer dan schandalig, maar ik begrijp hem wel.
  Iemand riep ” boeker ” naar Ashwin, dus Mankoe dacht ( toen hij nuchter werd) laat mij gauw mijn excuses gaan aanbieden, want dadelijk boelt hij mij en aangezien er geen rechtssysteem is, zal niemand mij geloven.

  Sari Tori


  Maak melding
 58. Somo s inderdaad leip met zijn A.O.W. aankaarten, AOW krijg je in NL. alleen volledig is als je heel j e werkzame leven in Nl doorgebracht hebt elk jaar minder wordt je 2 % gekort, dus zouden de jaren dat je gewerkt en sociale premies afgedragen hebben voor 1975 wel meetellen voor je AOW wat ik betwijfel even zo goed bruto ongeveer 10 % van het AOW bedrag ontvangen je meest nl al zowat 45 jaar opbouw is dus 90% in mindering plus dat het uitgekeerde bedrag aangepast wordt naar het land waar dan nog eens daar belasting over betaald moet worden


  Maak melding
 59. Deze kaphris mt hun hatelyke n racistische kenmerken etaleren ht gedrag vn d creolen t.o.v de hindoestaan. Ze denken nogsteeds dat ze leven in d tyd toen d hindoe zich nederig gedroeg n hun toespraak mt meneerwa n mevrouwa.dit soort gespuis willen altyd mt hun doemdenkende kop boven andere bevolkingsgroepen uitsteken al zyn sommige vn ze vn generlei waarde.


  Maak melding
 60. Met alle geraas erbij is nog steeds niet gemeld waar het geld is gebleven!
  Dan weet u meteen wat voor vlees er in de kuip zit als “technocratisch/ partijloos” aangestelde persoon.

  Inderdaad lijkt het een een-tweetje in elkaar gezet door himself of door kringen rond Adhin.
  Zo doorzichtig dat er allerlei mensen tot aan dna-leden toe op springen.

  Als je op zo een manier op de foto wil gaan,( inzomend op de handdruk en lichaamstaal) en aan oprechte damage-control wil doen of zo u wilt gratis reclame.

  Mankoe heeft laten blijken dat hij dit niet zo heeft gewild. Anderszijds waar kan het volk die vragen dan wel stellen en echte antwoorden krijgen?

  Herhalend: het antwoord op de vraag is nog steeds niet gegeven.

  Als u een oprechter mens moest duiden wie zou dat zijn?
  Mankoe, adhin of misschien wel geen van twee.


  Maak melding
 61. Hy was onder invloed vn alcohol n toen hy d vp zag wou hy gewoon n beetje opvallen tussen die mooie meiden dus hy nam zn kans waar n waarempel deze euvel is als n bom ingeslagen in d gemeenschap. Maar toen men n onderzoek staartte begon hy ht benauwd t krygen dus koos hy eieren vr zyn geld.k begryp deze jongeman heel goed hoor.niemand wil onder n lastige druk leven vooral n druk vanuit d hoogste orgaan vn ht land.bovendien is gebleken dat hy als n enkeling n drenkelng was .niemand nam ht op vr hem iedereen had commentaar mr vanuit d zylyn ook geen ondersteuning gehad vn geen enkele poltieke party. Mankoe j hbt gehandeld als n verstandige jongeman laat anderen mr kwebbelen want aln jy hbt die hete adem aan j nek gevoeld.laat die shit vr wat ht is.als d bevolking word opgeroepen om op straat t komen blyven ze massaal weg dan waarom moet jy als enkelig d shit vn deze laffe mensen op jw nemen.tenminste hb jy ht gedurfd al was ht onder invloed om jw misnoegen t uiten dus jy was die held vn die avond. SUCCES VERDER EN VEEL GELUK MI BOI N GA J VINGERS NIETMEER BRANDEN AAN DEZE UITZICHTLOZE GASTEN. HET IS WATER NAAR ZEE DRAGEN.


  Maak melding
 62. Column: Tussen applaus en uitjouwen
  03 Apr, 04:47

  Was de commotie wel nodig die losbrak rond het vermeende uitjouwen van de vicepresident (vp) op het Kamal Dewakerveld te Livorno rond Phagwa?
  Applaudisseren en uitjouwen zijn twee kanten van dezelfde medaille. Het gaat om een uiting van emotie. Emotie is geen constante. Ze kan soms -snel – omslaan. In het lied There is a thin line between love and hate zingen de Pretenders:
  The sweetest woman in the world.
  Could be the meanest woman in the world
  If you make her that way.

  Wat hier over de vrouw wordt gezongen geldt ook voor de man of voor een volk.
  Maar ging het te Livorno om ‘het volk’, een massa of om een kleine groep die haar gevoelens wilde uiten. Haar gevoelens over wat? Over de situatie in het land of dat de vp als verstoorder van de feestvreugde werd gezien. Zelf heb ik nog geen twee weken daarvoor een heel mooi verhaal van de vp over de betekenis van Phagwa gehoord tijdens de NDP Phagwa-meeting op de hoek van de Indira Gandhiweg en Braamshoopweg. De aanwezigen luisterden met bijzondere aandacht naar het interessante betoog van de vp. Maar daar was het tijdstip beter gekozen”
  Citaat Starnieuws

  Ik vind dit stuk aardig genuanceerd. Misschein een goed voorbeeld voor al de scheldende mensen hier.


  Maak melding
 63. @Fer.E

  Ja Somo was zogenaamd in Nederland om Nederlandse AOW uitkeringen te eisen voor Surinamers die ten tijde van de onafhankelijkheid nog geen 15 jaar oud waren. Volgens Somo maakt zo iemand kans om dat alsnog te ontvangen.
  Lukken de besprekingen niet dan wordt het volgens Somo “zeker verder uitgezocht”.
  Deze belofte had Somo al eens in het verleden gebruikt. Nooit meer wat over gehoord. Nu haalt hij deze “stemmen lokker” weer van stal.
  Denkt deze wazige leugenaar dat de mensen het zijn vergeten?

  Met de volgende verkiezingen in het vooruitzicht grossiert Bouterse ook met beloften die niet vervuld zullen worden.
  Dit zal Somo geïnspireerd hebben om zogezegd een oud paard van stal te halen en met loze beloften te gaan zwaaien. In Somohardjo’s beperkte denkwereld zijn kiezers dom en goedgelovig.
  Maar dat was niet alles.
  Somo zei in Nederland met de “Diaspora bank” te hebben gesproken.
  Weer een verzinsel.
  Het zou gaan om investeerders die in auto’s rijden van 200 duizend euro per stuk. Ze willen 1 miljard euro’s in Suriname investeren onder de voorwaarde dat er iemand anders Président wordt (lees Somohardjo).
  In Somohardjo’s denkwereld is iemand die een dure auto rijdt ook erg rijk.
  Het komt niet in hem op dat je zulke auto’s kunt huren. Het is de werkwijze van oplichters die op potentiële slachtoffers indruk willen maken.

  Door wie wordt je het liefst opgelicht?
  Een tandeloze tijger met plas problemen en een met door luizen doortrokken vacht of door een oude manke geile kip ?


  Maak melding
 64. @Damsco Pannenkoek
  Hahaha. ….mankoe is een zuiplap,een idioot die niet weet wat hij wil!!
  Soort zoekt soort!
  Wat heeft hij dan tegen bobojantje adhin gezegd als verontschuldiging..sorry bobojantje adhin ,sorry dat ik die dag Eerlijk was toen ik je uitjouwde,maar ik maak het goed door vandag te Liegen dat ik van je hou….
  Hahaha….


  Maak melding
 65. Met de beste wil van de wereld. Ik kan niemand betichten van racisme aangaande dit geval. Iemand een varken noemen heeft niks te maken met racisme. Iemand betichten van racisme is een beschuldiging en kan de bal niet worden teruggekaatst door te zeggen dat die persoon een racist is.
  Het loont zeer de moeite om eerst even haarfijn na te gaan wat de definitie(wettelijke) is van racisme. Had een hoop gehaal en getrek gescheeld. Zowel@ Wendy als Luciën kunnen onmogelijk op grond van wat zij gezegd hebben in dit specifieke geval, als racisten betiteld worden. Foute conclusie.


  Maak melding
 66. Dit is een ras echte surinamer zoals Sapoen,Hooghart,Sharmila enz,enz.Kan binnen 24 uur 360 graden omkeren.Bezit over kwaliteiten om te scoren in de surinaamse politiek.


  Maak melding
 67. @ Wendy 2 april at 16.59
  Je gaat als een razende tekeer. Je noemt iemand een DOMME kleine jongen, maar hoe zit het met je grammatica. Zo maar wat voorbeelden uit deze posting;
  – Flimpje online gezet moet het zijn en niet het filmpje gezet online
  – Herkend met een d en niet met een t (verleden tijd)

  Schelden in het openbaar is strafbaar. Is dat zo, dan maak je jij je hier nu ook schuldig aan.
  Je schrijft immers: hij is een grote lafaard, grote bek, labiel zijn en dit gedrag vertonen.
  Of is het in jouw geval niet strafbaar? Zou kunnen.
  Ik scheld niet, maar jij zou je kunnen beroepen op
  Gilles de la Tourette (toen ik 12 was deed een man in de straat dit, ik snapte dit niet. Jaren later kwam ik er achter was dit was)
  Je schrijft in dezelfde zin …………..tegen het instituut van de VP ook.
  Twee opmerkingen
  1. Als schelden in het openbaar strafbaar is dan is dit vanzelfsprekend ook strafbaar tegen het instituut. Een overbodige opmerking dus. Edoch,
  2. heeft deze man het instituut beledigd? Of heeft hij de heer Ashwin beledigd in zijn functie van vice-president. Een wezenlijk verschil. Als hij het instituut heeft beledigd dan moet hij het instituut verontschuldigingen aanbieden en niet de heer Ashwin, zijnde de vice-president
  Verder geeft het geen pas , om te wijzen op de kleding die de Mankoe aanheeft.

  Het artikel
  Schelden. Ik maak me daar nooit schuldig aan, het raakt mij ook totaal niet, maar ik kan me heel goed voorstellen dat de VP zich hier over bijzonder gegriefd voelde.
  Je mag mij best Koelie/Kuli noemen hoor. Big deal
  Er is een lied met dit zinnetje:
  sticks and stones may break my bones, but words will never hurt me (zanger onbekend)
  Wat mij aan de foto opviel is
  – Het handje, grrr slap handje. Wie geeft wie een hand. Eenzijdig?
  – de gezichtsuitdrukking van de VP (of kijkt hij altijd zo). (Arrogant?)

  @ Lucien
  Je werpt je op als beschaafd persoon en vervolgens ageer je, nog erger fulmineer je tegen anderen.
  Een merkwaardige vorm van beschaving hou je erop na
  Wat je opmerking aan het adres van Jiyani betreft:
  Ze is beschaafd, hard als dit zo moet zijn, maar nooit maakt ze schuldig aan enige vorm van racisme.

  @ Pakiritigri
  Ik heb niet alle postings volledig en met mijn volledige aandacht gelezen, maar
  zijn de door jouw genoemden, racisten genoemd?
  Je schreef betiteld (foutje neem ik aan je bedoelt bestempeld)
  Indien dit niet het geval is dan heeft je posting geen waarde.
  Foute posting en daarmee foute conclusie

  @ J. Zwartmans
  Alleen jij mag me geen koelie noemen.
  Behalve als ik weer niet naar de bar loop om te bestellen, dan mag je zeggen;
  A koelieboi dies, nooit a mang e bestel. Ik geef je die kans niet. haha

  Dit stuk is geschreven door een koelie, zo je wilt kuli. Een kleine koelie die heel mooi kan zingen. (doordenker).
  Met vriendelijke groet,
  Pico Let


  Maak melding
 68. @Luciën,

  Jij noemt hindustanen wel degelijk kulis,je noemt ze ook chamaars.
  Je hebt het wel mooi verpakt door te schrijven dat je hindustaanse vriend Saties je dat heeft verteld.
  Je geeft af op het gedrag van vooral hindustanen die vhp’ers zijn. Doe maar niet alsof het gedrag van de meeste creolen zo mooi en zo positief in elkaar steekt. Jij behoort tot die groep creolen die zi vol haat zit jegens hindustanen. Wat mij opvalt is dat het juist creolen zijn die zeggen/schrijven dat ze hindustanen in de familie of als vrienden hebben en toch hindustanen zo intens haten.
  Aan De hindustanen die de VHP aanhangen heb je een bloedhekel, jij noemt deze hindustanen kulis.
  Je hebt het over de haat en het racisme van de hindustanen jegens de creolen, andersom precies hetzelfde. Maar het is inherent aan het creolen om zich altijd meer te voelen dan de hindustanen.
  Ook dat is op deze site te lezen.
  Er zijn creolen die het tot een hobby hebben gemaakt om hindustanen tot de orde te roepen als ze nare dingen schrijven over creolen, maar onder een grote steen kruipen als het andersom gebeurt.
  Daarom heb ik voor zulke creolen geen respect, voor jou heb ik dat ook niet.

  Ik heb niets in jouw reactie aangepast. Je kunt je reactie terugvinden op pagina 20 onder de categorie: Justitie en Politie.

  Lucën 18 januari 2019 at 18:04
  @JK
  Als ik het heb over jou soort, bedoel ik mensen van de Verenigde Hindostaanse Partij die zich, zoals mijn mattie Saties ze noemt, echte koelies. Dat zijn idd niet alle Hindostanen in Su, maar die met een bepaalde ideologie, gedrag, manier van zich uiten, manier van schelden en ja, in 99% van de gevallen lid van de VHP. Het zou je verbazen, maar ik vertoef heel vaak in gezelschap van mijn Hindostaanse vrienden. Zodoende weet ik dat jullie in voorkomende gevallen, Hindostanen met een bepaald gedrag, echte Koelies noemen. Ik had er in het begin moeite mee, heb ook Hindostanen in de familie, echt Surinaams he, maar snap het hoe vaker ik jullie bezig zie op het net op fora, FB , kaiseh enz steeds beter en ze hebben niet gelogen! Hier hebben we een broeiplek van echte Koelies die alleen maar gif spuien en doordrenkt zijn met haat. Gaan jullie je eigen posts maar nalezen en geef maar aan wat er aan positiviteit uit naar voren komt. Alleen maar gelieg, gedraai, ordinair gescheld en politieke frustratie. Ik had trouwens ook niet verwacht dat er uit jullie hier iets anders dan bagger zou kunnen komen. Ik weet dat het pijnlijk is om je politieke en economische macht te zien wegglippen, but that’s live LIVE WITH IT!!


  Maak melding
 69. @J. Zwartmans,

  Een paar jaar geleden had ik een ieder die mij op deze site heeft uitgescholden of het over mijn ouders heeft gehad, de huid vol gescholden. Dat ik voor varken en labaria ben uitgemaakt, zegt meer over de personen die dat hebben geschreven.
  Ik hou me in en blijf netjes.

  @Fer,

  Je hebt gelijk dat je niet meer zo vaak reageert. De meesten zijn slechte tot zeer slechte lezers. Laten niet eerst goed doordringen wat er staat maar gaan er gelijk op los, alsof ze door de duivel worden opgejaagd.


  Maak melding
 70. @Luciën,

  Dat jij hindustanen en vooral zij die de VHP aanhangen voor kuli uitmaakt heb je wel degelijk geschreven. Je maakt ze zelf uit voor chamaars.
  Je hebt er wel een aardige draai aan gegeven door je vriend Saties erbij te betrekken.
  Typisch het gedrag van creolen die hindustanen voor alles en nog wat uitmaken om zich dan te verschuilen door te schrijven dat ze zelf hindustanen in de familie hebben. Meestal zijn die hindustanen totaal vercreoliseerd en hebben hun eigen hindustaanse normen en waarden overboord gegooid om de creoolse schoonfamilie te pleasen. Waardeloze hindustanen zijn dat. Zij zijn de kulis.
  Maar jouw hindustaanse schoonzoon, die moslim is, heeft jouw dochter tot moslima gemaakt.

  Lucën 18 januari 2019 at 18:04
  @JK
  Als ik het heb over jou soort, bedoel ik mensen van de Verenigde Hindostaanse Partij die zich, zoals mijn mattie Saties ze noemt, echte koelies. Dat zijn idd niet alle Hindostanen in Su, maar die met een bepaalde ideologie, gedrag, manier van zich uiten, manier van schelden en ja, in 99% van de gevallen lid van de VHP. Het zou je verbazen, maar ik vertoef heel vaak in gezelschap van mijn Hindostaanse vrienden. Zodoende weet ik dat jullie in voorkomende gevallen, Hindostanen met een bepaald gedrag, echte Koelies noemen. Ik had er in het begin moeite mee, heb ook Hindostanen in de familie, echt Surinaams he, maar snap het hoe vaker ik jullie bezig zie op het net op fora, FB , kaiseh enz steeds beter en ze hebben niet gelogen! Hier hebben we een broeiplek van echte Koelies die alleen maar gif spuien en doordrenkt zijn met haat. Gaan jullie je eigen posts maar nalezen en geef maar aan wat er aan positiviteit uit naar voren komt. Alleen maar gelieg, gedraai, ordinair gescheld en politieke frustratie. Ik had trouwens ook niet verwacht dat er uit jullie hier iets anders dan bagger zou kunnen komen. Ik weet dat het pijnlijk is om je politieke en economische macht te zien wegglippen, but that’s live LIVE WITH IT!!


  Maak melding
 71. @Luciën,

  Tot 3x is mij reactie aan jou niet geplaatst.
  Maar op pagina 20 uit de categorie Justitie en Politie is in een reactie van jou gericht aan JK terug te lezen hoe jij hindustanen voor kuli uitmaakt. In andere reacties heb je ook het woord chamaar gebruikt. Je bent wel sneaky geweest om je vriend Saties erbij te betrekken.
  Frappant is dat jij hindustanen die de VHP aanhangen chamaar of kuli noemt.
  De hindustanen die fervente NDP’ers zijn voor jou hindustanen met het juiste gedrag.
  Maar juist deze hindustanen zijn de grootste drugsbaronnen aan wie je toch een grote hekel hebt.


  Maak melding
 72. @@ Jiyani/@Luciën!! Julie zijn goed bezig zeg!! Kap ermee toch!! of vinden jullie dit gekakel leuk!! Steeds over en weer!! Hou toch op!!! ga wat beters doen!!!

  A tori no bung!!


  Maak melding
 73. Jiyani 3 april 2019 at 15:44
  Je hebt gelijk dat je niet meer zo vaak reageert. De meesten zijn slechte tot zeer slechte lezers. Laten niet eerst goed doordringen wat er staat maar gaan er gelijk op los, alsof ze door de duivel worden opgejaagd.”

  als de wolf zijn passie preekt, zeg ik boer op jouw ganzen.


  Maak melding
 74. Weet je waarom Brazilianen, Noord-Amerikanen, Chinezen en allerlei andere buitenlanders de rijkdommen van het land wegslepen en sluizen?

  Surinamers binnen en buiten zijn te veel bezig met bekvechten en VOORAL elkaar misgunnen.
  Wie lacht het laatst? Al die buitenlanders die rijk worden van het land waar misschien niet u, maar wel uw voorouders heen zijn gebracht en gelokt.

  En dan vragen we ons af waarom het land niet vooruit komt…


  Maak melding
 75. China #1 alla malla tapi kaulo mofo. Chinesi bouw alla kaulo sani now. Sranan sma no du neks.
  Yu habi dyari, mi bai fu yu. Poti bigi bisnis of appartement, yu no mang bai baka nooit moro. Haha


  Maak melding
 76. Tenminste geniet deze mankoe nu international bekendheid n gezegd is gezegd dat kan niemand meer ongedaan maken n zeker niet door excuses aan t bieden. Menr adhin gaat nog maandenlang leven mt n bittere smaak in d mond.


  Maak melding
 77. De ware aard van de VHP’ers komt wel duidelijk naar boven zo he! Racisme, continu bekvechten, misgunnen, mensen in hokjes plaatsen. Mankoe krijgt een zakcentje van Chan om te schreeuwen of onrust te stoken maar waar is hij nu? Trouwens, VHP, NDP maakt niet uit. Achter gesloten deuren lachen ze jullie allemaal uit en drinken ze samen uit hun goed gevulde zakken! Omdat wij houden van bekvechten over onzinnige dingen bereik je geen moer in het land en wordt de top alleen maar rijker en rijker. Zolang die oude rotten er zijn en blijven, is er geen vooruitzicht mogelijk. Dus weg met al die oude rotten in de politiek!


  Maak melding
 78. Dat kom door die Creool Jules Wijdenbosch en hij heef 34 miljoen aan steekpenning ontvangen van Ballast Nedam. Waarom geven jullie Adhin de schuld? Dank zei de Creolen is het land naar …………..


  Maak melding
 79. @Jiyani: Het is niet moeilijk om het door jou aangehaalde stuk te kopiëren en plakken. Je kiest er echter voor om aan te geven waar het e.e.a. zou moeten staan, slap, erg slap. Chamaars zijn mensen van de laagste kaste in India, jullie voorouders. Zoals het kastenstelsel werkt is ook het nageslacht van de Chamaar een Chamaar. Ik bedoel er verder niets mee te zeggen, heb slechts de geschiedenis wetenschappelijk benaderd, uitgelegd. Het is overigens ook grappig dat je wel kan aangeven dat je 3 keer hebt gereageerd en dat die reacties niet zijn geplaatst? Je mag het weer plaatsen hoor en graag wat specifieker, bijvoorbeeld datum en topic. Dus graag je reactie en bewijs, gewoon copy / paste.


  Maak melding
 80. Lieve Lucën, Chamaars zijn huid bewerkers, schoenmakers, tassen, riemen en alles wat met leer te maken heeft. Weet je hoe duur de duurste schoen? Je draag toch geen plastiek schoenen? Omdat de meeste mensen in India geen vlees en vis eten worden ze gediscrimineerd. Waarom dragen ze hun schoenen dan? Lieve Jiyani je heb gelijk en waarom niet voor VHP kiezen? Creolen stemmen niet op Hindustanen en soort zoek zijn eigen soort.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES