maandag, juni 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameVice-president Suriname uitgejouwd door groep; noemt hen 'zuiplappen van de tegenpartij'

Vice-president Suriname uitgejouwd door groep; noemt hen ‘zuiplappen van de tegenpartij’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 21 mrt – Opmerkelijk tafereel gisteravond tijden de Holi viering op het KD veld te Beekhuizen. De vice-president van Suriname Ashwin Adhin hield daar een Holi toespraak, maar werd uitgejouwd door een groep mensen die onder andere scandeerden ‘Pe a moni de?‘ (waar is het geld?). Ook riepen ze de vp op om weg te gaan en gebruikten daarbij krachttermen. Adhin reageerde vanmorgen meteen en noemde de mensen ‘zuiplappen door de tegenpartij gestuurd om de vp lastig te vallen’.

Op Facebook schreef hij “…Na de hartaanval die de tegenpartij kreeg, bij de aankondiging dat de Vice-President de lijsttrekker wordt in Wanica, een interessant incident: De tegenpartij heeft haar (kader?) mensen gestuurd, 5 zuiplappen om de VP lastig te vallen tijdens zijn speech. (neemt u deze “cameraman” niet kwalijk, die kon nauwelijks op zijn benen meer staan🤪😂). Na zijn speech heel rustig afgerond te hebben, heeft de VP nog een half uur gesproken met de rest van de mensen die gelukkig wel daar waren voor de Holika Dahan viering. 🙏 Wat vindt U van deze Surinamers? Wat vindt U van de Surinamers die dit goedkeuren?…

Bekijk het filmpje hier en oordeel zelf:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

79 REACTIES
 1. Wan sani mi kan taigi yu. Sopiman lai na Sranan. Efu a de fa nowdu, den man e seri den vrouw srefi nanga den ma. Soso fu kan tan dringi. Gi wan sopiman wan moni. Leg a man uit so smara so bradi. De volgende dag weet hij het gebeurde niet eens meer. Man no sober with a bottle in his hands.


  Maak melding
 2. Peh a mini deh, daarvoor hoef je niet dronken te zijn en ook geen zuiplap. Het is iets wat onder het volk leeft; sang dent dagoes fu NDP doe anga a money. 24 Miljard aan leningen is geen kattenpis. Wie gaat het gelag van deze mpp dagoes betalen, het volk toch? Dus is de vraag waar het geld gebleven is terecht.


  Maak melding
 3. Ook al ben je niet eens met de man onthoud HIJ IS DOOR HET SURINAAMSE VOLK GEKOZEN ..
  het volk heeft bewust op hem gestemd . wil je met hem afrekenen doe dat op 2020 dan kan je de fouten die je toen hebt gemaakt recht zetten


  Maak melding
 4. Hoe weet de vp dat die mensen van de tegenpartij zijn, en waar maakt hij zich druk over, de ndp doet dat toch ook, dat is nu éénmaal politiek ( gebeurt overal ter wereld) Heeft de vp een blaastest afgenomen? Omdat hij verkondigd dat het zuiplappen zijn, je kan een zuiplap zijn maar dat betekent nog niet dat je gisteren dronken was, laat hij naar zn partij voorzitter kijken die vaak genoeg onder invloed op het podium staat, dat schrijft hij toch ook niet op facebook. Wat een zielige kinderachtige vp is het. Wat ik wel afkeur: die krachttermen hoefden ze niet te gebruiken.


  Maak melding
 5. Het volk is die paarse corrupte, criminele pathologische leugenaarsbende spuugzat. Sneeuwbaleffect is in aantocht. Wegblazen die list en bedrog maffia en narcoclub.


  Maak melding
 6. Alcohol heeft vaak een destructieve werking op de mens. Sowieso op langere termijn. Net als drugs. Mensen die vaak alcohol gebruiken en van nature reeds een beetje agressieve inborst hebben, zullen onder het gebruik van alcohol nog eerder hun aard blootgeven. Omdat ze vaak in beschonken toestand verkeren, begrijpen ze de helft van de tijd niet waarmee ze bezig zijn. De VHP had dit soort geintjes niet moeten doen. Hoe kun je misbruik maken van dit soort mensen die geestelijke hulp en bijstand nodig hebben? Het zegt dus iets over
  de VHP die hiermee aangeeft bij wijze van spreken, bereid is over lijken te gaan als het gaat om stemmen te winnen.


  Maak melding
 7. Waar zijn die gestolen Paisash !!!Is een makkelijk vraag en daarvoor hoef men niet onder invloed te zijn,ook is er feest Holi Phagwa dus mag je wel uit je bol.Bepaalde gasten zijn goed genuanceerd en wisten wel wat ze vroegen.De waarheid is ook altijd pijnlijk als jij niet eerlijk bent als V.P.


  Maak melding
 8. Echt mooi, soms zegt men “sopi e taki drape” maar niet in dit geval. Volk is wakker , denk ik. Daar had de VP niet op verwacht, waardoor hij zeer emotioneel de FB instapte en zijn verhaal ontdeed. Waarom niet op de podium direct ter zake . Adhin is een homo zou men hem willen betitelen of a mang No abi bal in a broekoe saka.
  Naar mijn inzien is dit een interessante ontwikkeling naar de verkiezing toe.


  Maak melding
 9. Dit zijn de voortekenen dat het er heftig aan toe zal gaan voor en tijdens de verkiezingen van 2020. Politieke partijen doen er goed aan om tijdens hun verkiezingscampagne genoeg beveiliging in te huren. en vooral het volk niet op te hitsen. Vaak weet men waar men begint, maar weet niet waar het eindigd


  Maak melding
 10. Een mooi gezegde is dat kinderen en dronkaards altijd de waarheid spreken.

  Dus VP kom op en vertel waar het geld is gebleven.

  Zie dit als een voorproefje van de aanstaande verkiezingen.


  Maak melding
 11. VP
  waarom geen antwoorden op FB aan de mensen

  Heb je lef om een debat aan te gaan met VHP
  Laat je ballen en tolli zien VP
  Kom op

  Wil je een debat


  Maak melding
 12. Maar ook binnen de NDP vragen ze zich af hoe het verder moet!!
  Lees onderstaande artikel.(GFC)

  Ingezonden | De uitdagingen voor de NDP richting 2020
  Ik constateer dat de NDP op dit moment worstelt met een aantal vraagstukken. Dit vormt een gevaar voor de verkiezingen van 2020 die om de hoek zijn. Naar mijn mening is het belangrijk nu de problemen op te pakken. Laten wij niet doen alsof ze niet bestaan. Anders maken wij dezelfde fouten als die Front indertijd heeft gemaakt. In dit artikel wil ik de problemen – of laat mij liever zeggen uitdagingen – die ik zie voor de NDP kort voorleggen.

  Devaluatie van de SRD
  De regering is weer begonnen met monetaire financiering. Het is bekend uit onze geschiedenis dat dit in onze kleine economie altijd leidt tot devaluatie van de SRD. Consequentie is dat de koers zal gaan stijgen. Om de koers stabiel te houden zal de Centrale Bank proberen dollars op de markt te gooien. Een probleem hiervan is dat de monetaire reserve dan omlaag gaat. En dat leidt op termijn tot een nog grotere koersstijging. Zo vlak voor de verkiezing is dit dus een zeer slechte beslissing die de NDP zetels zal kosten. Hoe gaat men dit probleem oppakken?

  Kwakkelende economie
  Dankzij op meerdere momenten ingrijpen van de president met assistentie van de minister van Financiën is de Surinaamse economie weer redelijk op poten. Een grote boost aan de economie zal worden gegeven als er olie wordt gevonden. Dit zal gelijk extra geld in het laadje brengen want buitenlandse investeerders zullen massaal naar Suriname komen. Het vinden van olie is dus cruciaal om de economie snel te laten groeien. Staatsolie zal daarom alle inspanningen moeten verrichten hiertoe. Is men zich bij Staatsolie wel bewust van deze urgentie?

  Terugbetalen van leningen
  De regering heeft veel geleend maar dat was nodig. Onze financiële autoriteit heeft er voor gezorgd dat Suriname op de internationale kapitaalmarkt serieus werd genomen. Dit geld kan gebruikt worden om investeringen te doen en de lasten van het volk te verlichten. Een probleem is echter dat de grote terugbetalingen zullen gaan beginnen na de verkiezingen. Op de verkiezingen zal dit dus geen invloed hebben. Echter wordt het een harde dobber voor de regering na de verkiezingen om de leningen terug te betalen. Zijn we ready om deze uitdaging na de verkiezing aan te gaan?

  Interne partijpolitiek
  Het is bekend dat er binnen de NDP een aantal fracties zijn die tegen elkaar strijden. Daarbij speelt het religieuze en etnische nog steeds een belangrijke rol. Hierdoor worden vele hindoestanen maar ook marrons afgestoten. Met name bij bepaalde leden in de leiding van de fractie kan van tegendraads gedrag worden gesproken. Dit schaadt de NDP enorm en hier moet een einde aan komen. Worden er maatregelen getroffen tegen deze leden?

  Uitspraak decemberproces
  De uitspraak van het decemberproces zal naar het schijnt niet lang meer op zich laten wachten. Indien de President wordt veroordeeld dan betekent dat niet dat hij naar de gevangenis moet. Hij is onschendbaar zolang hij president is. Het wordt dus extra belangrijk dat de NDP de verkiezingen in 2020 opnieuw wint en dat Desi Bouterse opnieuw president wordt. Zoals hij heeft aangegeven wil hij gaan voor nog een termijn. Om dit te bereiken is ondersteuning en eenheid binnen de partij van groot belang. Beseffen wij dat wij allemaal achter onze leider moeten staan?

  Tenslotte
  Wat ik heb voorgelegd zijn de feiten en de uitdagingen voor de NDP. Ik besef dat velen die zich aangesproken voelen mij kwalijk zullen nemen. Maar neemt u deze oproep ter harte om tot hoognodige verbetering te komen. Alle exponenten binnen de partij dienen samen te bundelen en ophouden elkaar te bestrijden. Alleen deze eenheid zal de NDP opnieuw leiden naar een grootse verkiezingsoverwinning.

  Xaviera Bouterse


  Maak melding
 13. Waarom zou de VHP een hartaanval krijgen bij het vernemen van het nieuws dat de VP Adhin zich heeft ingeschreven in District Wanica om daar de verkiezingen van 2020 te leiden. Hetgeen zich heeft afgespeeld is niet in Wanica gebeurt maar op Beekhuizen een ressort in Paramaribo Noord. Het is ongepast en respectloos van die schreeuwende heren naar de VP toe, maar het is ongepaster en respectlozer van de VP om gelijk te stellen dat deze heren zijn gestuurd door de VHP zonder enig bewijs daarvoor. Het zou beter zijn geweest als de VP zijn Subh Holi speech had gehouden in Wanica om zodoende te constateren in hoeverre men de NDP nog aanhangt.


  Maak melding
 14. Hoe weet adhin zo goed dat de mensen van de tegenpartij waren…..is hij helderziend soms…….alsof mensen niet kritisch kunnen zijn met de hopeloze situatie in het land?!!! Triest om te zien dat ook adhin wordt meegezogen in de bouta virus!!!


  Maak melding
 15. Regering bouta gaat nu wederom aan monetaire financiering doen……laat adhin…. bouta liever gaan uitleggen dat met deze stap Suriname nog verder de afgrond wordt ingeduwd!!!


  Maak melding
 16. @ Sam, ik startte met het lezen en dacht: wat een keurige zelfreflectie.
  Misschien wordt het dan toch nog wat?
  Totdat ik bij onderstaande alinea kwam :

  Uitspraak decemberproces
  De uitspraak van het decemberproces zal naar het schijnt niet lang meer op zich laten wachten. Indien de President wordt veroordeeld dan betekent dat niet dat hij naar de gevangenis moet. Hij is onschendbaar zolang hij president is. Het wordt dus extra belangrijk dat de NDP de verkiezingen in 2020 opnieuw wint en dat Desi Bouterse
  opnieuw president wordt.
  Is this serious ???

  Dit impliceert dat als je veroordeeld wordt voor strafbare feiten, je “ gewoon” als voorbeeld mag dienen?

  Zet alle gevangenis poorten dan open, geef de mensen een baan, maak ze onschendbaar en het leven gaat gewoon door. Scheelt de staatskas.


  Maak melding
 17. @pakiratigri
  Alweer een vingerwijzing naar de vhp. Laat het duidelijk zijn die mensen die dat hebben geschreeuwd waren geen viper. Ik was daar en in ieder geval heb ik 3 van hen herkend als te zijn keiharde ndper. Of zij de overstap hebben gedaan naar de vhp is niet bekend want voor hun woningen zijn de paarse vlaggen nog wapperende. Een van hun heeft zijn woning nog steeds in paars geschilderd. Waarom weigert u en de ndp aanhang te accepteren dat adhin niet gewild is in wanica. Want zij hebben geen andere forum gevonden of vinden zij geen gelegenheid om hem uit te julouwen, omdat hij bij andere gelegenheden niet lijfelijk aanwezig is. Accepteren maar de realiteit en de schuld niet naar anderen te schrijven.


  Maak melding
 18. De NDP weet dat ze nu op drijzand lopen. Daarom sturen ze de loopjongens vooruit. En de leiders plunderen alles wat ze kunnen tot de laatste SRD.


  Maak melding
 19. @Maxi foe,

  Adhin is niet door het volk gekozen maar is aangesteld als vp door de van moordverdachte Drugscrimineel.

  Pe a moni dé: Deng Vreet eng en verrijk wens srefi.


  Maak melding
 20. @Maxi foe,

  Adhin is niet door het volk gekozen maar is aangesteld als vp door de van moordverdachte Drugscrimineel.

  Pe a moni dé: Deng Vreet eng en verrijk deng srefi.


  Maak melding
 21. @Pakiratigri
  Je gaat in Suriname niet zo uit je bol als deze mensen als je niet zeker weet dat het geen repercussies heeft.
  Indien de NDP op die locatie nog iets in de melk te brokkelen had waren deze paar Schreeuwers wel aan gepakt door Partij loyalisten. Indien er partij loyalisten waren durfden ze niet op te treden om op die wijze deze blamage voor de VP te voorkomen.

  Beter gezegd Pakiratigri deze mensen brachten de gevoelens van de aanwezigen op een niet gepaste wijze tot uit drukking zonder dat er iemand optrad en de VP in bescherming nam.

  De NDP bestaat niet meer leest u de ingezonden brief van Xaviera Bouterse maar eens goed en legt u zich rekenschap af van het gegeven dat er nu al monetair gefinancierd wordt om de eindstreep te halen. In 2015 is het monetair financieren van de NDP campagne verstopt door Boefdraad. Nu gaat het niet meer lukken.


  Maak melding
 22. De vice-president van Suriname Ashwin Adhin hield daar een Holi toespraak, maar werd uitgejouwd door een groep mensen die onder andere scandeerden ‘Pe a moni de?‘ (waar is het geld?).

  Het heeft wel veels te lang geduurd voor dat men deze trekpop is gaan uitjouwen en te vragen Pe a moni dé?
  Ook aan ddb, simons, mieziekaba, adoel, abrahams, bouva ndp-kliek, paarse kakkerlakken moet men die vraag gaan stellen en ze uitjouwen. De ndp, ddb en kliek hebben Suriname vernietigd.

  Vooral de jonge kiezers, die voor het eerst gaan stemmen op 25 mei 2020 moeten daarom goed voorgelicht worden, waardoor hun stem niet door ndp misbruikt wordt.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 23. Bij een demonstratie tegen de regering Assad in 2011 In Holmes, Idlip en nog een paar steden en provincies van Syrië, waren er demonstranten ingehuurd. Hun doel was slechts de openbare orde te frustreren. Het westen, Saoedi-Arabië en Turkije vonden het niet langer gewenst vanwege belangen die er spelen, dat Assad nog aan het roer moest blijven. De ordetroepen van Assad zijn iets te enthousiast te werk gegaan. Gevolg, veel doden binnen de burgers. Precies wat de tegenstanders van Assad nodig hadden om heel veel terroristen te ondersteunen en te voorzien van wapens. Zo heeft een terreurorganisatie als IS of Al Nusra ook de kans gehad zich te ontwikkelen. Helaas hadden ze andere doeleinden waardoor het Westen zich tegen hen noodgedwongen moest richten. In Suriname gaan ze niet zover en toch is het vervelend dat men op deze manier tewerk gaat. Stel je nu voor dat de lijfwachten van Adhin zich niet konden inhouden? De veiligheidsdienst van Suriname houdt wel het een en ander in de gaten waardoor ze weten wie de herrieschoppers zijn en ook hoe ze moeten optreden om zaken in goede proporties te leiden. Het betekent dat ze het gevaar konden lokaliseren en het neutraliseren op een manier dat het alleen duidelijk kon zijn dat er sprake was van een stelletje zuiplappen.

  Ik hoop dat de alcohol hun gesmaakt heeft. Nu zullen ze weer op zoek gaan naar alcohol als hun roes voorbij is. EN de VHP zal weer iets anders moeten verzinnen. Een echte aanhanger van de NDP mag dit niet doen. Je kunt het namelijk op een andere manier aanpakken. Dus, je moet wel dronken geweest zijn om je primaire reacties naar voren te brengen ongeacht de partij die je vertegenwoordigde. Het betekent dus weer dat het niet uitmaakt of deze gasten of een gedeelte daarvan van de NDP of VHP waren. De dronkaard is naar voren gekomen. Een dronkaard spreekt ook de waarheid als hij zich achter het stuur bevindt. Dan denkt ie ook controle te hebben in het verkeer.

  Een president als Bouterse van Suriname, is niet onschendbaar. Er is een rechtsproces gaande. President of niet, hij zal de bak moeten ingaan bij een veroordeling. Hij kan wel gebruik maken van bepaalde legale middelen die hem behoeden om daadwerkelijk de bak in te gaan. Het zal wel veel invloed hebben op hoe de NDP het verder doet. Hij kan zichzelf vrijspreken door middel van gratie aan hem en de rest die er nog over is, zoals Boerenveen, Brondenstein, Dendoe, Dijksteel, Kempes, Lewis en Ernst. Twee gasten dienen voor de kantonrechter zoals Hardjo en Naarendorp. Maar, maar, Suriname zal toch wel even in rep en roer staan zowel nationaal als internationaal. Maar, hij maakt wel gebruik van een legitiem middel mocht hij zichzelf en de rest gratie verlenen. Bouterse is wel iemand die voor een goede opvolger moet zorgen. Hij hoeft niet per se weer president te worden. Hij zal ook beseffen dat mede door ouderdom en blijvende negatieve invloed, hij het stokje zal moeten overgeven aan de jongere of in ieder geval opkomende garde. Dit vanwege de rechtszaak van hem en de keuze die hij neemt om het eventueel te pareren. Ik zie Bouterse niet als iemand die het gevang wil ingaan. Dus, pas als dit enigszins voorbij is, kan je echt gericht gaan praten over de verkiezingen en wie de meeste kansen heeft. Voor mijn part gaat hij na dit hele gedoe naar Brokobaka. Hij kan daar zijn memoires gaan opschrijven. Wie weet, wordt het een bestseller.


  Maak melding
 24. Ben er mee eens dat mensen hun stem laten horen als ze een situatie zat zijn. Maar wat moet het beangstigend geweest zijn voor de aanwezige kinderen temidden van schreeuwende volwassen.


  Maak melding
 25. Bouta stuurt VP op podium
  Zelf slaapt hij als een roos en zijn Toppers stelen de hele kas.
  Hij slaapt als een Roos
  Zijn vrouw gaat mee met de chauffeur………….


  Maak melding
 26. Graag wil ik dat een NDPer reageert of BOUTA of VP of Topper van NDP bereid is voor een openbare DEBAT.

  Welke NDP aanhanger wil dit organiseren.

  Heb je ballen dan kom op


  Maak melding
 27. @ Gagopa
  Wow, die zal keihard aankomen
  Het stuk van Pakiritigri kan dus worden gelezen als zijnde juist, waarbij alles blijft staan en VHP vervangen moet worden door NDP.
  @oakiritigri
  Je laatste zin had je beter achterwege kunnen laten, aangezien er een strafproces tegen de president loopt aangaande de decembermoorden.
  Helt lijkt mij niet gepast om te zeggen dat anderen over lijken gaan.
  Zullen we dat maar aan de rechtsgeleerden over laten.

  @ Sam#
  Bedankt voor je posting
  Twee opmerkingen
  1. Devaluatie
  Monetaire financiering leidt tot inflatie. Daarom heb ik al vele malen geschreven dat je op 2 manieren een toename van de productie kan krijgen
  a. meer geld in omloop brengen via monetaire financiering
  b. De adviseurs komen maar niet op het zo voor de hand liggende instrument (dat de staat niets kost)

  De conclusie van de schrijfster is echter fout.!
  Ze schrijft:
  “Het is bekend uit onze geschiedenis dat dit in onze kleine economie altijd leidt tot devaluatie van de SRD. Consequentie is dat de koers zal gaan stijgen.

  Het zal niet leiden tot een koersstijging maar koersdaling. De SRD zal in waarde dalen ten opzichte van buitenlandse valuta. Je krijgt minder buitenlandse valuta voor je SRD
  (omgekeerd je krijgt meer SRD voor je € dan wel $)
  Dan maakt ze het nog bonter
  Consequentie van wat?
  en dan ineens gaat de koers stijgen.
  Mie gado, zoveel onzin in 3 zinnen

  De opmerking “dollars op de markt” gooien.
  Ja zo zeggen mensen het die niet weten waar ze het over hebben, (gewoon lekker met de massa meepraten bij de koffiemachine).
  Zeg me waar die dollars worden gegooid dan ga ik daar staan.
  Misschien willen Vliegende Hollander en nog meer forumvrienden ook daar gaan staan.
  Alle gekheid dop een stok.
  Ze bedoelt dat de centrale bank gaat interveniëren (ingrijpen) op de markt door SRD’s op te kopen en te betalen met $
  Er vindt zo vraag naar SRD’s plaats en er is meer aanbod van $.
  Meer vraag (van SRD’s) leidt tot een stijging van de waarde of andersom meer aanbod (van dollars) leidt tot een daling

  Ze houdt maar niet op
  Op lange termijn gaat de koers nog verder stijgen.
  Ik stel het volgende voor.
  Wis dit stukje tekst.
  Niveau prullenbak


  Maak melding
 28. Heel vaak kan je ook iemand aan de natuur overlaten. Bouterse heeft niet zoveel tijd meer over. Een heleboel van zijn makkers zijn de pijp reeds uit. Sommige makkers die echt stone friends waren om daarna weer stralende ruzie mee gehad te hebben. Horb, Sital, Gorrè, Rozendaal, Baki. Zelfs met Bosje die weliswaar geen verdachte is, heeft hij ongelooflijke ruzie meegehad. Boerenveen is eigenlijk de enige mati die Bouterse door dik en dun gesteund heeft. Zeeuw was geestelijk niet meer in orde, maar Bouterse heeft zich toch over hem ontfermd. Rosie, die best wel een goede kameraad was, heeft het te bont gemaakt. Die was gierig, een slechte zakenman, arrogant als de hel en op een gegeven moment begonnen zijn rijkdommen en bezittingen te verdwijnen. Toen begon hij weer zijn kameraad Bouterse te paaien. Bouterse had genoeg daarvan op een gegeven moment. Rosie kon het niet verkroppen en wat doet hij? Bouterse verraden. Bouterse heeft door de nodige ervaringen wel ingezien wie zijn vrienden waren en wie niet.
  Maar het proces van ouderdom begint nu te werken. Dus degenen die zo graag Bouterse achter de tralies willen zien belanden, zullen zich maar op de hoop moeten vestigen dat God hem vroeg of laat tot zich neemt. Hiermee gezegd, dat het tijdperk van Bouterse via natuurlijke weg zelf tot een einde komt. Hoe meer mensen om het bloed van Bouterse gaan schreeuwen, hoe meer de natuur ervoor zal zorgen hem nog langer in leven te houden. De natuur houdt er niet van wanneer mensen elkaar regelrecht de dood in wensen.


  Maak melding
 29. @Sam
  De NDP moet winnen om DB uit de gevangenis te houden? Wat een onzin.Als hij wint komt hij niet in het gevang door zijn functie.Als hij niet gekozen wordt gaat hij gewoon brommen.Suriname zwicht onder zijn beleid en toch willen velen die stront in hun hoofd hebben hem weer als president.Wat een ziekelijke verafgoding!!!


  Maak melding
 30. Is dat alles wat je kan ? je mag blij zijn dat ze je niet achterna gezeten hebben, zodat je je als een bang schoothondje met de staart tussen de benen je uit de voeten moest maken.


  Maak melding
 31. En nogmaals, laat het eenieder duidelijk zijn. Als president van Suriname heeft Bouterse de bevoegdheid om iedere rechtszaak aanhangig gemaakt tegen hem te neutraliseren door het verlenen van gratie. In de Surinaamse grondwet staat niet vermeldt dat een president geen gratie mag verlenen aan zichzelf. Het enige wat hij moet doen is advies inwinnen bij de rechter die gevonnist heeft. Het advies is slechts een advies. Aldus niet bindend. President Bouterse gaat bij de rechter terecht en vraagt wat hij vindt van het vonnis tegen de voormalige legerleider. De rechter zegt het een en ander. De president luistert aandachtig en zegt, dank u wel voor uw advies. Vervolgens neemt de president een besluit. De president hoeft zelfs niet president te zijn. Hij moet alleen ervoor zorgen dat wie dan ook het stokje overneemt, ook gratie zal verlenen. Trump is ook iemand die gezegd heeft dat wanneer er na het Rusland onderzoek, blijkt dat hij zal moeten boeten, hij er ook niet vies van is zich zichzelf gratie te verlenen. Op dat punt verschilt de bevoegdheid van een Surinaamse president niet van de Amerikaanse president en grondwet.


  Maak melding
 32. Dronken mensen zijn niet voor wat betreft hun reactie goed te sturen. Dat weet de vice-president ook.

  Wat dronken lui weergeven is veelal het diepe gevoel van binnen.

  Dit diepe gevoel is dat men zich zorgen maakt over het potverteren die ook deze lui die Daroe drinken zien gebeuren, mede onder leiding van deze vice-president.

  Het is wrang om dit als vice president mee te maken. Maar om als leider en naar ik begrijp als filosoof zich via een drogredeneringen uit deze schandelijke positie te halen charmeert niet. Shane on YouTube vice-president.


  Maak melding
 33. Chan je mag alles laten uitproberen, maar het staat vast dat de NDP de grootste partij zal blijven ook in 2020.
  Chan leg aan gajadien dat hij nooit first lady gaat worden want vhp
  komt nooit aan de macht.
  Het is alom bekend dat vhp schaamteloos is,geen respect voor de medemens.


  Maak melding
 34. =Als Adin al weet dat deze gasten dronken zijn, verlaag hij zich zelf om zo’n bericht te versturen. Ik zou zeggen blijf toch professioneel en geef niet af op anderen, dit terwijl je niet eens weet of het klopt dat deze dronken mannen door jou tegenpartij op jou zijn afgestuurd om de boel de laten escaleren.
  Ach, het is de mentaliteit van de paarse beweging.
  Foei toch.


  Maak melding
 35. Off Topic

  @Pico,

  Wat denk je van Ajax – Juventus , maken ze een kans?
  Ik lees net dat Ronaldo niet geschorst is maar een geldboete.


  Maak melding
 36. VP…lult al net zo ongenuanceerd als mafkezen Paki RAT igri, Damsco en aanverwante paarse jaknikkers en meelopers. Uitsluitend aannames en vooroordelen. Paniekvoetbal in het paarse kamp.


  Maak melding
 37. Te oordelen naar de commentaren hier op dit forum kan ik niet anders dan nconstateren dat de VP gelijk heeft. Het zijn inderdaad de dronken varkens van de VHP die zich daar gedroegen zoals ze normaal zijn, immoreel, achterlijk, onbeschaafd en dronken, net als hun maatjes hier. De nakende nederlaag van de VHP maakt ze hysterisch en hondsdol en gaan helemaal los, ook hier bij WK.net. Maar weet je, dat zal niet helpen, maar juist de schade aan en nederlaag van de VHP vergroten. En dat is maar goed ook, want willen we in Suriname één volk worden, dan moeten we de kankercellen als de etnische VHP uit ons systeem kerven!!


  Maak melding
 38. Laten we eerlijk zijn. Suriname heeft nu grote problemen. de mensen die het land al 9 jaren regeren,waarmee zijn hun bezig. maak niet uit wie in 2020 de President gaat worden, maar ik vind dat er zo snel mogelijk, er de goede mensen Suriname gaan regeren, dat suriname uit hun problemen gaat eruitkomen. Ik vind dat deze regering naar huis mag gaan, en de surinamers moeten het land weer samen gezond maken. Er moeten nieuwe wetten komen. Het spelletje moet nu ophouden. De Surinamers die ministers gaan worden en de belangrijke posten,die mensen moeten hard gaan werken.. 1 ding is heel heel erg belangrijk. surinamers moeten leren om samen te werken. Waar blijf de EENHEID. Er gaat zeker een tijd komen,dat de schuldigen veroordeeld gaan worden. Maak mij geen bal uit wie het zijn. Wie schuldig is,moet zeker veroordeeld worden. Al dat geld gaat zeker boven water komen. Het is alsof God Suriname helemaal vergeten is. Er zijn te veel zondaren .Verder is het nog een kwestie van nog een aantal maanden afwachten. Mister Adhin is gewoon een loopjongen, ik denk niet ,dat Adhin gaat terugkomen in de regering. Het was de eerste en de laatste keer. Geld heeft deze jonge Adhin helemaal dronken gemaakt. Hij heeft ook lak aan het volk. Deze Adhin gaat zeker door het volk gestraft worden. Volgens mij voelen de Surinamers nu pas wat echte armoede is. En daarom denk ik dat ze wakker gaan worden uit hun slaapwandeling


  Maak melding
 39. pico 21 maart 2019 at 15:11
  Ik schreef twee opmerkingen,
  maar ik heb een knock down gekregen”

  Zware dag gehad?

  Of de klap van de rare verkiezingsuitslag van gisteren nog niet te boven?


  Maak melding
 40. @pakiratigri

  u stelt veel maar een interessant idee van u is dat de president zich zelf gratie zou kunnen verlenen.

  beste Pakiratigri de Grondwet stelt eisen aan de persoon die de functie van President uitoefent. Gratie maakt de veroordeling niet ongedaan maar heft de straf op. Een van de eisen is dat de persoon die de functie van President niet veroordeeld mag zijn.
  Ergo op het moment van veroordeling (wellicht pas in laatste instantie) kan de President zijn functie niet meer conform de grondwet uit voeren.

  Bouterse veroorzaakt een permanente constitutionele crisis door:
  1>> Zich met rechtszaken onder de rechter te bemoeien.
  2>> Geen verantwoording in de DNA.
  3>> Niet reageert op legitieme vragen van de DNA.

  Dus Bouterse zal bij een veroordeling ook wel naast zich neerleggen.


  Maak melding
 41. Landgenoten, Allen die een Hart voor Suriname hebben, Waar jullie ook mogen zijn.

  Laten wij allen bidden dat recht en Waarheid ons vrij zullen maken.

  Laten wij bidden, dat wij leren uit fouten die er gemaakt zijn.

  Laten wij en ook degenen die geld van het land gejat hebben, zo snel als mogelijk het pad van herstel inzetten.

  Laten wij ervoor zorgen dat we als Heren door het verkeer deelnemen eraan.
  Er sterven al 6 mensen per maand op de weg.

  Laten Wij ervoor zorgen dat er niet meer ingebroken wordt in huizen en autos en ook ministeries.

  Laten wij ons werk doen op alle departementen en scholen. Zoals het moet.

  Laten wij onze jeugd koesteren en ook ons Milieu.

  Laten wij ophouden met het tegenwerken van elkander.

  Laten wij Hard werken aan een beter land.

  Laten wij eerlijk alle mensen zonder grond een stukje geven zonder rompslomp en politiek.

  Laten alle politici hun eigen belang op de zoveelste plaats zetten en het Landsbelang op de eerste plaats.

  Laten wij de politie en millitairen, verpleegsters en onderwijzers beter behandelen.

  Laten wij alle trottoirs goed verharden.
  En alle wegen goed asfalteren met deugdelijke belijningen en markeringen.

  Laten wij Liefde op de eerste plaats zetten in ons gedrag.

  Laten wij nu minder babbelen, maar inkeer krijgen en het land aan God terug geven.

  Laat het Licht over dit Land en Volk schijnen eer het te laat is.

  De wereld is als een groot toneel een ieder komt en speelt zijn deel.

  Wat de mens niet ziet heeft God allang gezien. Boontje komt voor zijn loontje.
  Besteel een arme en je besteelt God.

  Gij zult elkander niet benadelen maar God Vrezen.

  Wees Gerust

  ALLES KOMT TERECHT
  SUBH HOLI
  GOD BLESS


  Maak melding
 42. @ Vliegende Hollander
  Een kleine kans. De kans wordt groter als Ronaldo op de vleugel speelt. Gaat hij in de punt van de aanval staan, tja dan is het over en uit. Maar het was leuk

  @ Sam
  Nee, de knock down was van het stukje van Xaviera Bouterse
  FVD heeft gewonnen en GL
  Thiery Baudet heeft kiezers kunnen overhalen. Een bijzonder knappe prestatie.
  Hij doet oa wat Wouter Bos deed. Mannen in pak en een keurige stropdas.
  Wouter Bos kwam als jongen van het volk: loszitend colbertje, geen strop bovenste knoop overhemd los.
  Thiery spreekt op een, dat moet je hem nageven, vanaf de eerste dag in de Tweede Kamer (dat was lachen)
  op een zo gekunstelde manier dat men denkt: wow deze vent is goed.
  Ik heb, net als de meeste Amsterdammers voor het eerst op GL gestemd .
  Ik denk dat omdat het economisch zo goed gaat met Nederland men bereid is andere zaken dan geld prioriteit te geven. (al denken en zeggen mijn buren: pico stemt ook op VVD
  Eigen belang is ondergeschikt aan algemeen belang

  @ Lucien
  Je bent van mening dat de VP gelijk heeft omdat een aantal forumleden een mening heeft.
  Da’s knap een relatie leggen tussen personen die hier hun mening geven en wat de VP zegt/vindt en vervolgens via facbook doet.
  Overigens getuigt het van weinig klasse van een VP als hij zich via Facebook uitlaat.
  Of ga je me zeggen: anderen doen het ook en daarmee heeft hij het recht verworven om het ook te doen?


  Maak melding
 43. @Luciën, een harde feit is dat de NDP NIET zonder de VHP kan en Bouterse heeft de VHPérs hard nodig anders flopt alles nog harder naar beneden.

  ga na bij wie Bouterse gaat aankloppen voor al die pakketten
  ga na bij wie Bouterse gaat aankloppen om woningen te bouwen
  ga na bij wie Bouterse gaat aankloppen als hij om geld gaat vragen

  De bewijsstukken liegen er niet om en steeds maar afgeven op de VHP;ers.


  Maak melding
 44. Als ze nuchter waren en zo uitschelden waar er kleine kinderen zijn dan snap ik waarom dit volk zo gemakkelijk zelfmoord pleegt en moord.
  Ik zou dan weglopen en niet luisteren naar de persoon maar zou me nooit zo als een vagebond gedragen waar kinderen, vrouwen en ouderen bij zijn.
  Respect zou er moeten zijn voor deze groep. Zoals je gewend bent zal je je altijd gedragen. Thuis en ook op straat. Toont de waarden en normen van sommige mensen.
  Was het geen feest van het Goede die het Kwade moet verslaan??
  Maar VP Sardjoe zei dat dit het feest is van aanraken. Vergeet ik nooit meer. Mij zien ze dus nooit


  Maak melding
 45. Dat is waar de komende verkiezing om draait, blijft de massamoordenaar en veroordeelde drugscrimineel uit handen van justitie of gaat hij als een druil aap het gevang in. Volk van Suriname wake-up and lock Your wordt nightmare UP.


  Maak melding
 46. @Wendy,

  Je gedraagt je dus wel als een vagebond als er maar geen kinderen vrouwen en ouderen aanwezig zijn. Ik vind dat je je nooit als een vagebond hoor te gedragen wie er ook wel of niet aanwezig zijn.
  Nu moet men niet doen alsof alleen onder de hindustanen mensen zich niet beschaafd weten te gedragen.

  Als ik word uitgescholden hoor ik dat niet terug te doen en toch heb ik het gedaan. Ik laat me never door mannen uitschelden.

  Het was niet de gelegenheid om op dat moment vragen te stellen betrekking hebbend op de politiek.
  Adhin had het over Holi. Het was dus geen politieke bijeenkomst.
  Maar Adhin heeft zijn zwakke plek getoond. Hij had de mensen die tegen hem tekeer gingen gelijk onder handen moeten nemen en niet achteraf als een lafaard op FB zijn frustraties kenbaar maken.


  Maak melding
 47. Het lijkt er op dat die dronken mensen riepen wat de aanwezigen dachten. Niemand stond te juichen voor Ashwin Adhin. Niemand heeft aandacht aan die man geschonken op die paar mannen die beschonken waren na.


  Maak melding
 48. die woningen worden niet de door ddb eigen geld gebouwd..,,, maar door jou belasting gelden en/of door drugs gelden want de staatskas heeft hij zelf door zijn onderdanen leeg geroofd..

  ddb heeft zelf gezegd, als hij wil kan hij de helft van de vhp opsluiten de andere helft loopt dus rond en is gefrustreerd zoekt een uitweg, nu noemt de v p deze mensen die ook suris zijn, mensen van de tegen partij, hoe weet hij dat..

  hij dus de v p moet ook vertellen, dat zijn vrouw is / was weg gelopen met zijn chauffeur , meneer had geen tijd voor zijn vrouw..


  Maak melding
 49. Ashwin Adhin het schoothondje van ddb wordt door ddb misbruikt. Dat komt ervan als je niet in de wieg gelegd bent om in het politieke arena te zijn.

  ddb, de hele ndp(-kliek) is een grote poppenkast. De vragen die iedere Surinamer, kiezer zich moet stelllen, waarom is ddb in de politiek? Is dat voor het algemeen belang van Suriname of voor zijn eigen persoonlijke belang? Zie het antwoord en neem daan het besluit op welke politieke partij u op 25 mei 2020 uw stem gaat stemmen voor de juiste koers van Suriname en uw (klein)kids, uw zelf en de republiek Suriname en internationaal. Let vooral op de kwaliteiten van ddb en hoe het land sinds 25 februari 1980 tot heden ervoor staat. Zie hoe EL Vene het op 25 mei 2010 had achter gelaten en zie nu het gevolg. Zie wat er telkens gebeurt met Suriname, uw leven als ddb, ndp-kliek aan de touwtjes trekken . Kijkt u naar de rekeningen die u moet betalen, enz.

  Pe a moni dé?

  De conclussie die u de kiezer kunt trekken met deze clowns uit de ndp-poppenkast van ddb-klaasje en jennifer simons katrijntje is dat ze moeten ophoepelen na 25 mei 2020.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 50. BESTE VIEZE PRESIDENT

  HOE NOEM JIJ JE BAAS EN ZIJN ADVISEURS DIE V SMORGENS TOT SAVONDS ACHTER EEN BLACKLABEL ZITTEN
  ZIJN DAT OOK ZUIPLAPPEN VD TEGENPARTIJ ?
  HOE NOEM JE EEN MASSA MOORD VERDACHTE EN VEROORDEELDE DRUGSCRIMINEEL
  ZIJN DIT OOK MENSEN VD TEGENPARTIJ ?
  DEZE MENSEN HEBBEN JOUW UITGESCHOLDEN OMDAT ZE DOOR JULLIE F,,,,ING VERNIETIGEND BELEID GEWOON DE WAANHOOP NABIJ ZIJN
  JE WORDT IN WANICA AANGEZIEN VOOR EEN JUDAS DUS VERGEET HET MAAR DAT DE HINDOES OP JE ZULLEN STEMMEM MUV DE AFVALLIGEN
  LAAT DIT EEN LES VOOR JE ZIJN OM DE MENSEN NIET TE BEDONDEREN WANT EEN KAT IN HET NAUW MAAKT RARE SPRONGEN


  Maak melding
 51. Die Ashwin heeft zijn zakken al gevuld, tijd om op te rotten.
  Zelf een zuiplap van het ergste soort.

  Hij kon geen antwoord geven op ” peh a moni deh”. Boevenleider en kontlikker van Bouta.

  Hij heeft veel weg van demoon.


  Maak melding
 52. Wat een gelul allemaal !!
  Vraag liever waarom leveranciers van goederen en dienten en aannemers (behalve enkele bekende grote aannemers) 105 smeergeld moeten betalen aan ambtenaren op de ministeries, voordat hun uitbetaal stukken naar Financien gaan en nog 10% aan de tussenpersonen van “Boefdraaad”” alvorens er voor uitbetaling een opdracht naar de bank gaat !
  In elk geval “Bouta de strateeg”” winie al bij voorbaat de verkiezing in 2020!!


  Maak melding
 53. Het volk was dronken maar zijn inmiddels ontnuchterd. In dronkenschap hebben ze 4 jaar geleden voor paars gekozen. Maar nu de volk in armoe leeft en.worden leeggezogen zijnze volkomen nuchter.


  Maak melding
 54. @pakiratigri
  Is niet van belang in welke hoedanigheid ik daar aanwezig was. Van belang is dat wat ik gezien en waargenomen heb en ben van overtuigd dat ik nuchter was. Wie wel daar echt dronken was dan is dat de VP zelf. Niet dronken van de alcohol maar machtsdronken wel te verstaan.


  Maak melding
 55. @Sorry Gagopa,

  Het feit alleen dat je aangeeft dat het niet van belang was ,maar toch wel een conclusie meent te trekken ,geeft aan uit welk kamp je komt. Niks mis mee, maar je eigen woorden verraden je. Je was dus niet als neutrale toeschouwer aanwezig. Tenminste ,voor zover jij beweert dat je aanwezig was.


  Maak melding
 56. Er kan niet uitgesloten worden dat ze door de NDP zelf zijn ingehuurd. Immers de eigen ordedienst van de NDP zou normaal snel ingrijpen maar nu niet.
  Ook op FB zie je de laatste tijd veel onbeschofte reacties die sterk lijken op de gebruikelijke paarse KA maar waar bij de poster nu expliciet vermeld dat hij (onterecht natuurlijk) namens de VHP spreekt.


  Maak melding
 57. De NDP gaat voor niets minder dan een 2/3 meerderheid.
  Bouterse wordt weer president van Suriname en met volle borst,de kiezers hebben gezien dat de oppositie een poppenkast is die langzaam aan de weg naar zee zullen verdwijnen.


  Maak melding
 58. @pakiratigri 21 maart 2019 at 13:01
  Alcohol heeft vaak een destructieve werking op de mens. Sowieso op langere termijn. Net als drugs. Mensen die vaak alcohol gebruiken en van nature reeds een beetje agressieve inborst hebben, zullen onder het gebruik van alcohol nog eerder hun aard blootgeven. Omdat ze vaak in beschonken toestand verkeren, begrijpen ze de helft van de tijd niet waarmee ze bezig zijn.
  ———————————————
  Je spreekt duidelijk uit ervaring.


  Maak melding
 59. ZOLANG DE SURINAMERS OP EEN PARTIJ BLIJVEN STEMMEN WAARVAN DE LEIDER EEN COUPPLEGER/MOORDENAAR/DRUGSDEALER IS,EN WAAR EEN HINDOSTAAN ALS LOKKERTJE WORD INGEZET ZAL SURINAME NOOIT BEVRIJD WORDEN VAN DE 8 DEC1982/MOIWANA 1986 VLOEK….


  Maak melding
 60. Suriname wees gewaarschuwd jullie kunnen het land geven aan santokhi dan zien jullie wat het wordt voor de zwarte gemeenschap 🙄🙄🙄🙄surinamers ik zeg het nog een keer omdat jullie praten over de slechte dingen waarom kunnen we niet over possitieve dingen praten en zo zeggen jullie dat we vooruitgaan nee mang ik lees alle comments van jullie niemand praat over de goede dingen alleen een stuk door over negatieve dingen weten jullie wat zonder eenheid gaan we nergens 🙄🙄🙄🙄check zelf👋👋👋👋👋👋


  Maak melding
 61. Vandaag is het 1 juni en waar zijn ze nu? Madhertjod Adhien treed toch af koetia geef een voorbleed aan je baasje, want hij gaat inpakken voor een lange vakantie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES