dinsdag, november 28, 2023
HomeOnderwerpenEconomieStaatsolie begonnen met proefboringen voor de kust van Suriname

Staatsolie begonnen met proefboringen voor de kust van Suriname

-

Dit is het boorplatform West Castor bij Marai, de plek waar het Surinaamse oliebedrijf Staatsolie vanaf vandaag op volle toeren bezig is met proefboringen in zee. Het gaat om zogenoemde near-shore boringen waarbij Marai de eerste put is voor de Surinaamse kust. In het diepzeegebied volgt later dit jaar ook een proefboring van het Amerikaanse Apache en volgend jaar volgen daar Kosmos en Tullow Oil.

Staatsolie boort in de nearshore, dichter op de kust. De Marai-boorput ligt ongeveer twintig kilometer uit de kust, voor Saramacca. Het is met een waterdiepte van 19 meter één van de ondiepere putten voor de Surinaamse kust. In totaal zullen van oost naar west negen boorputten worden aangelegd.

De hele operatie zal het bedrijf circa 100 miljoen Amerikaanse dollar kosten. Mochten er commercieel winbare reserves worden gevonden zal het tussen drie en vijf jaren duren voordat de olie naar boven zal worden gehaald.


opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

34 REACTIES
 1. Zo, en nu hopen dat het rendabel wordt. Guyana is het buurland van Suriname, dus lijkt het logisch dat een oliebassin zich geheel uitstrekt en Suriname overlapt. Van die negen boringen in dat near-shore gebied moeten we het stevig hopen en anders verder weg van de kust boren. Er is in ieder geval genoeg ruimte (345 zeemijlen). Maar hoe verder weg, hoe dieper en hoe meer het zal kosten. Voor de kust van West-Afrika zijn er ook soortgelijke bassins aangetroffen. Het klinkt bemoedigend. Maar we zijn dan zo een paar jaartjes verder. Good Luck.


  Maak melding

 2. Pakiratigri
  De huid van de Beer verdelen voor dat er een geweer gekocht is en kogels geleend zijn is de core business van de regering.
  Het duurt jaren voor dat er. indien iets gevonden is en als winbare voorraad gekwalificeerd, dan duurt het nog jaren voor dat er iets verdient word.


  Maak melding

 3. De mogelijkheid bestaat dat er vroeg of laat aardolie voor de kust van Suriname gevonden zal worden.

  Zie maar de hele regio het Caribische Oceaan en de kusten van de vele eilanden die erin voorkomen dan zijn er eilandlanden die aardolie en gasvoorraden hebben en er inkomsten uit hebben. Voor wilde kust van Guyana en Frans – Guyana, Atlantische Oceaan is dit ook aantoont. Verruim dit gebied naar de Atlantische Oceaan van Brazilië dat blijkt dat ook zo te zijn. Hele grote voorraden.

  Dat wil echter niet zeggen dat omdat er enorme aardolie- en gasvoorraden deze landen rijke landen zijn of zullen worden. Dit omdat de investeerders uit de rijke landen komen en zij hebben heel veel touwtjes in hand en verdienen er het meeste aan en de grondstoflanden, cq aardolie- en gas(ei)landen blijven arme landen.

  Suriname/rs met al zijn grondstoffen zal een arme land blijven met arme bewoners. Een voordeel dat arme landen met grondstoffen hebben met grote investeerders uit het rijke westen is dat het beter is om uitgebuit te worden dan helemaal in armoede te blijven leven.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 4. Het zal mij niet verwonderen dat er nu olie wordt gevonden. Een jaar geleden waren er reeds aanwijzingen dat er daadwerkelijk olie was gevonden. Uit welingelichte bronnen werd toen vernomen dat dit nieuws geheim moest blijven. In de aanloop naar de verkiezingen van 2020 mocht dit nieuws pas kenbaar gemaakt gaan worden.


  Maak melding

 5. @Damsco
  Wees gerust niemand vindt olie zolang DDB president is. Niemand wil het Risico lopen met hem of zijn entourage zaken te moeten doen.
  De governance codes verbieden het de CEO’s om zaken te doen met Narco staten.
  Zij gaan niet investeren bronnen als ze niet te maken hebben met een regering die voldoet aan hun voorwaarden.


  Maak melding

 6. @JoJo,

  dat maakt China en Rusland niks uit. Zie maar naar Venezuela, daar hebben de
  Russen al militairen naartoe gestuurd om hun olie belangen te beschermen.


  Maak melding

 7. JOJO jij bent de kind van de DiDiBri!! Jij moet je laten nakijken!! Deze advies krijg niet makkelijk van de paarse strontvliegen! alleen maar van vooruitstrevende mensen.


  Maak melding

 8. Damsco 2 april 2019 at 21:43
  @ de ndp bespotter 2 april 2019 at 20:34
  Hopelijk vinden ze olie, maar dan niet tijdens de regeerperiode van ddb en rovers.
  /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  Jou haat tegen de pres is zo groot, ( Nee jo BOUTABAL etende paarse schijter, persoonlijk heb ik niets tegen de man zelfs, MAAR TEGEN HET ONRECHT EN DE MISDAAD DIE HIJ IN STAND HOUDT SAMEN MET ZIJN ROVERSBENDE, EN DAT SINDS 1980 IN NAAM VAN NATIONALISME) dat jij SURINAME dat geluk niet gunt jou hart, ( PAARSE STOMMELRIK, NATUURLIJK GUN IK ALLE sURINAMERS, OOK IDIOTEN ZOALS JIJ, MAAR NIET ONDER DIDIBRIE’ S REGEER PERIODE EN ZIJN ROVERSBENDE EN CORRUPTELINGEN) ( kUN JE NOG STEEDS NIET INZIEN DAT JE DUIVELSE BAAS EN CO. LAND EN VOLK OPZADELEN MET MEGASCHULDEN, WAARVAN MINSTENS EEN KWART IN HUN ZAKKEN EN REKENINGEN IN HET BUITENLAND VERDWIJNEN EN ZE OOK HET BOS EN HET BINNENLAND VERPANDEN AAN CHINA EN ANDEREN) als jij die tenminste hebt is bitter,..takroe attie liebiesma SATANS KIND ( wHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA, AI BOI, OMGEKEERDE WERELD IS HET DENKEN VAN MENIG PAARS OERDOMME PARIA, AI IE DONG NO MPP. WIE IS EEN LEUGENAAR EN MOORDENAAR VANAF BEGIN OP 25 FEBRUARI 1980, JOE DIDIBRI LEIDER, DWAZE PAARSE SATAN AANBIDDER DIE JE BENT? !JOBO JAMBO BUCK DANCING COON ! JIJ HOUDT NIET VAN SURINAME.FUCK OFF(PAARSE DEBIEL DAGOEBAL DAMSO, JULLIE HOUDEN HELEMAAL NIET VAN JE FAMILIE, JE KINDEREN EN HET LAND, WANT JULLIE HEBBEN GESTEMD OP DE DUIVELSE ZOON EN VERDERVER VAN LAND EN VOLK. GEEN RUST, VREDE EN VOORSPOED HEEFT JE DUIVELSE BAAS DDB GEBRACHT, MAAR HET OMGEKEERDE. NOCH IN HET VERLEDEN, HEDEN EN TOEKOMST ZULLEN DDB EN ZIJN NDP ROVERBENDE LAND EN VOLK TOT ZEGEN ZIJN, MAAR VLOEK.

  Damsco 2 april 2019 at 23:05
  @…de ndp bespotter .
  mI dAMSCO dAGOEBALSING oh deh a eerste wang sang o kies KAWATRA teh BOUTA wien na verkiezing.


  Maak melding

 9. @Jojo, het wordt de hoogste tijd dat u minder pessimistisch gaat denken. U moet ook helpen om een positieve aura rondom de olieboringen te creëren. Al dat negatieve gedoe is verspilde energie. Er moet naar olie geboord worden en daarvoor moet men de handen uit de mouw steken. De olie komt niet zonder enige inspanning naar boven borrelen.

  @Vliegende Hollander, het is maar goed ook dat de Russen en de Chinezen de Venezolaanse regering te hulp schieten. ‘ No regiem change ‘ in opdracht van de westerse landen die azen op de giga olievoorraden van Venezuela. IN Syrie wilden zij ook een regiem change en dat is hen niet gelukt. Hetzelfde scenario proberen zij in Venezuela door te zetten. Het is toch heel doorzichtig als men de politiek van Amerika en de westerse landen analyseert m.b.t. het land Venezuela


  Maak melding

 10. Hoewel die rykdommen waarover adhin ht had nog verdient moet worden of uit d grond gehaald moet worden is hat al verdeeld onder d hebzuchtige greedie rovers


  Maak melding

 11. @ RobG
  Het is niet pessimistisch maar realistisch. Heeft u die idioot van Adhin niet horen verklaren, waar zeuren we over $ 2.5 mi;ljard Schuld. We hebben $ 200. miljard aan bodemschatten.
  Er moet helemaal niet naar olie geboord worden als niemand bereid is de investeringen te doen, Stel je voor wat voor ellende die verwachte rijkdommen het land zouden kunnen brengen. Denk aan Angola en Zimbabwe en het Chinese imperialisme dat daar haar gang gaat.

  beste RobG Suriname heeft bewezen nog 16-20 jaar Newmont exploitatie in de grond en nog 10 jaar IAM Gold. de informele goud industrie wordt de staat niet wijzer van, Staatsolie kan ook nog 10 jaar door. bauxiet is een gesloten boek ondanks de grote voorraden omdat elders de infrastructuur beter is en hout is goed voor $ 60.000,000/jaar. de waarde van wat bewezen in de grond zit is minder dan $ 15.000.000.000 waarvan de staat slechts een deel krijgt, vergeet niet dat Staatsolie ook nog een schuld heeft die bij een beetje tegen wind het weer op de rand van haar onafhankelijk heid kan brengen. ING en Credite Suisse waren in oktober 2016 bijna eigenaar van Staatsolie.

  Deze regering kan niet budgetteren en heeft niet in de gaten dat zij die het werk doen en de investeringen doen vooraan staan bij het uitdelen van de opbrengsten. Kijk maar hoe Newmont de staat het vel over de neus gehaald heeft.

  Als je nog geen bakoven winkel kunt managen probeer dan niet een land te besturen. Ik heb vandaag weer naar het theater van de lach zitten luisteren. De DNA is een groot drama waar heel weinig mensen van beide zijden in de gaten hebben waar het omgaat. De hele NDP bestaat uit propagandisten die geen idee hebben wat ze zeggen.

  Op enig moment werd zelfs gezegd dat het leger een maffie organisatie was en Simons ging daar niet tegen in. Zelfs Belfort had ze met zijn geschreeuw klem gezet en de minister ban ROGB op de vlucht.

  Wat opvalt is dat de NDPers een voor ingestudeerd band je draaien zonder inhoud en bewijzen en vergeten dat ze al 9 jaar regeren en sinds 1980 van de 39 jaar maar liefst 24 jaar de dienst uit gemaakt hebben. Je kunt ook zeggen van 44 jaar onafhankelijkheid is Bouterse 25 jaar een bepalende factor geweest.

  RobG niet negatief maar realistisch.


  Maak melding

 12. Ik vraag me altijd af wie jullie het beste vinden om Suriname te besturen.
  NPS en later Nw Front hebben met ontwikkelingshulp geen moer gedaan. Staatolie waar jullie over kletsen is met de ballen van Bouterse zo groot geworden, de bruggen die hoognodig waren ook erbij. Nu kan je zo naar Nickerie en saramacca, over de brug.
  Waarom heeft Nederland deze bruggen niet gemaakt?? Als USA geen stuwmeer had aangelegd waren we nog in het donker. Ontwikkeling begint bij je infrastructuur. Nederland heeft altijd alleen van Suriname geprofiteerd.
  Als er olie gevonden is zal deze niet PAARS zijn maar olie die Suriname ten goede zal komen.
  Misschien vinden nog meer mensen werk daar.


  Maak melding

 13. @Wendy,
  Mensen veranderen, Politiek partijen ook.
  Er is veel ontwikkelingshulp verspilt door de traditionele partijen. Bouterse heeft echter veel meer vernietigd van die hulp.
  1>> dfl 500.000.000 van de investeringen in West Suriname. Indien doorgegaan was Suriname nog steeds een Bauxietproducent en was er veel meer waterkracht energie.
  2>> Bouterse heeft ook dfl 500.000.000 noodhulp verbrand in 2 jaar.
  3>> Binnenlands conflict heeft de in 1972 aangelegde Palmolie plantages Victoria, Phaedra en Pattamaka vernietigd.
  4>> Wijdenbosch heeft ook vol op Hulpgehad en het land gedestabiliseerd en naar de afgrond geleidt.
  Het gevolg was dat er in 2000 geen Bauxiet in komsten meer waren omdat die naar Ballast Nedam gingen als afbetaling van bruggen en de steekpenningen (dfl 32.000.000 die via Sardjoe aan de baasjes betaald zijn).
  Gevolg was dat de nog € 400.000.000 was die de komende 10 jaar gebruikt zijn voor onderandere dijken. Dat geld kwam alleen nog beschikbaar als Suriname zelf ook in kwam (Pariteitsmiddelen).
  Hoefdraad heeft zelfs voorgewend dat de Pariteitsmiddelen ook hulp was.
  5>> Er is door de Frontpartijen voor komen dat de kurk waar Suriname nu op drijft niet verkocht is aan het Spaanse Repsol.

  Persaldo heeft men onder Vene II en III wonderen verricht.
  1>> munt weee hard
  2>> economie in reeele termen met 300% gegroeid.
  3>> Wijdenbosch schulden zijn gesaneerd en de staatsschuld gereduceerd naar naar heel lage niveaus.
  4>> de deviezen voorraad was op een top.
  5>> er was gestage groei terwijl de grondstoffen prijzen veel lager waren dan onder Bouterse.
  6>> er is een financiële en grondstoffen crisis door staan door in te grijpen.

  Zet daar op af hoe Bouterse en z’n kornuiten lopen te janken over wie allemaal de Schuld hebben. In de spiegel kijken is onmogelijk.
  Luister/Kijk naar de DNA en huiver van de rommel van de regering en zie /hoor wie nog steeds redelijk zijn.
  De VHP en NPS hebben een verleden maar gun ze een toekomst. Want aks Bouterse doorgaat wordt Suriname een Woestijn


  Maak melding

 14. Het lijkt op oude nieuws van 5 jaar geleden.

  Waren ze toen al niet bezig ?

  Ze hebben geboord tot dat de verkiezing binnen was en daarna weet niemand meer iets.

  Nu gaan ze weer boren.

  De bekende verhaal van de ezel en de steen.


  Maak melding

 15. Staatsolie zoals deze bedoeld was, was bedoeld ter verkrijging van de samenleving. Wat we nu zien is dat de verrijking vooral uitgaat naar 1. De partners van Staatsolie. Overeenkomsten die veelal voor hun gunstiger is dan voor de staat Suriname. Veelal zijn deze overeenkomsten besloten door pseudo deskundigen, die maar 1 doel hebben, het verkrijgen van steekpenningen voor eigen gewin.

  2. Het management en directie van Staats olie. Naast riante salarissen, snoepreizen onder het mom van meeting, conferentie, training enz het liefst in het buitenland.

  3. Overige werknemers van Staatsolie. Opvallend is dat je alleen van HRM alleen binnenkomt als je blank Europees bent of een familielid of kennis van je intern lobbyen kan.. Salarissen zijn 4;tot 5 keer hoger dan bij de overheid, terwijl Staatsolie gewoon een para statale bedrijf is.

  5 De vijfde zeer belangrijke groep van verdieners zijn de consultants het liefst uit Europa, blank of de Verenigde staten van Amerika.

  Probeer eens het financieel jaarverslag van Staatsolie tegen de achtergrond van hetgeen hier staat te lezen, dan zult u zien, hoeveel Nene Dina, die zo opgeeft over Staatsolie over houdt als staatsburger die niet in de njang patiënten graaien kan.
  Dit onder toeziend oog van de medegraaiers, die verenigd zijn in RVC.

  Men doet het best de olie in de grond te laten, tot corruptie, nepotisme en andere vormen van teki njang politiek minder geworden is. Tijdens het toeziend oog van NDP ets is het niet begonnen, maar naar het laat zien rustig door gegroeid.


  Maak melding

 16. Jojo, dat je nog reageert op die dombo’s. Zijn een stel lage honden die niet weten wat ze moeten me5 jou uitleg. Ze hebben niet de brains en hart waar Suriname wat aan heeft . Damsco verkoopt awara op de markt samen met pakiratigri Rob g is hun adviseur. Awara oliedom zijn ze.


  Maak melding

 17. @Jojo,

  Op dit moment zijn ze aan het boren. Over pakweg 5-10 jaar gaan we de vruchten plukken en dan maakt het niet uit wie de zittende macht is. Men gaat niet zomaar 100 mil us uitgeven.
  Vanaf service rigs, logistiek, coastguard en milieuaspecten tot het moment van het tweede Dubai. Gewoon een stukje investering in de toekomst. Werkgelegenheid, uitbreiding in de visserijsector. Alternatieve bronnen van inkomsten op land. Weer werkgelegenheid. Alle sectoren van de verschillende ministeries gaan erop vooruit en daarmee alle burgers van het land. De zon gaat stralen Jojo.👍😉


  Maak melding

 18. @ Pakiratigri

  Ga ervan uit dat weldenkende en rechtgeaarde mensen, niet als het niet in het belang is van het land, geld over de balk zullen smijten.

  Maar dat dit niet zo is, kunnen we al jaren in Suriname zien. Dromen die nachtmerries worden kennen we genoeg in Suriname. Ik heb het niet over waanzin als een tweede Dubai.

  Ik vraag me af, hoeveel van het geld dat we hebben geleend, verdiend is door onze bodemschatten, gezorgd hebben ,dat de productiviteit en het bruto nationaal product heeft doen groeien. Dit in relatie tot de bestedingen.

  Ik zie alleen maar waanzin trekken ook bij economen en beleidsbepalers. Een van de waanzin is we hoeven ons geen zorgen te maken over ons uitgeefgedrag. Er is 200 miljard welke ons in de bodem is. Laten we dus niet de tering naar de nering zetten. Potverteren zonder schroom is het devies.

  Maar ja. Vanuit de psychologie van gedragsgestoorden weten we dat ook waanzin je kan houden op de been. En dat werkt beter als de buitenwacht ook in de de van jou gestoorde illusie gelooft.


  Maak melding

 19. Het lijkt wel oud nieuws van 5 jaar geleden.
  Waren ze toen ook al niet aan het boren ?
  En na de verkiezingen hoort men niks meer.

  Het bekende verhaal van de ezel en de steen.


  Maak melding

 20. We weten allemaal dat het grootste deel van de taart gaat naar Noord-Amerikaanse en Europese stakeholders. Zij komen met de expertise, equipment en grote investeringen. Droom lekker verder over die 2e Dubai…

  Heb je ooit een kapitalist grote rijkdommen zien delen!? Zolang ze leven gaat het erom wie het rijkst is, wie rijker word en het meest vermogend sterft. Is allemaal een ziek spel van die duivelsaanbidders.


  Maak melding

 21. @ Redskin
  RobG of Pakiratigri of Damsco zijn niet de geadresseerden maar de mensen die wellicht geloof kunnen hechten aan hun reacties.

  Pakiratigri , elke keer als er in Suriname formeel gezegd wordt dat er begonnen is heeft dat weinig betekenis. zie ziekenhuis Wanica, Albina, en Accademisch ziekenhuis of de doorsteek Pengel naar Paranan of de trein van ergens naar nergens of Patamakka Palmolie ettc. Hoevaak begint men en is het de volgende maand weer stil en over.
  Ook de start van booractiviteiten zegt weinig. Near shore zal men wel aan sluiting vinden bij de bestaande velden onshore. Dan duurt het nog jaren voor het geplunderde Staatsolie de bronnen kan gaan aansluiten. Voeg daar aan toe dat Suriname dikke olie heeft en de bronnen heel onderhouids intensief zijn. Ofwel near shore winnen van Saramaccaa crude kan wel eens meer voor de buhne zijn dan een zakelijke activiteit. De Venzuolaanse olie industrie is niet voor niets in elkaar gestort. Voor het verdunnen van olie is of veel energie nodig of chemicalien uit de VS.

  Om de zon te laten schijnen over een jaar of 5 is er meer arbeid en zwoegen nodig dan deze regering zal kunnen opbrengen.


  Maak melding

 22. Wendy, staatsolie is met de ballen van jarap groot geworden. In de tijd van wijdenbos en ddb was staatolie bijna verkocht als surinamers niet samen in opstand waren gekomen.. Ben j dat vergeten.
  Met een grote mond kun j een land regeren maar niet ontwikkelen. Ontwikkelen doe j door samen te werken en vooral met rijke landen. Dir. Staatsolie verdient meer dan ddb. Meer dan min.pres. van nederland. Fa dat kang. Je vindt ddb zijn beleid goed maar de meeste mensen die pinaren zijn de creolen als j zoveel van ze houdt waarom kom j niet op voor hun armoede. Ze worden met de dag armer. De hindoestaan pinaart ook, maar redt zich wel. sommigen niet. Ddb heeft ook goed gedaan voor de mensen in su dat weten wij ook . maar de tol is zwaar wat hij eist.


  Maak melding

 23. In de jaren 60 van de vorige eeuw is er voor het eerst door de Geologische Mijnbouwkundige Dienst op zoek naar een waterbron gestuit op aanwezigheid aardolie, een vondst op een terrein van een schoolerf van Calcutta in Saramacca. Er is niets meegedaan om verder onderzoek te doen of er geld in te stoppen.

  De man die dat wilde doen toen hij afgestudeerd was in Nederland en terug keerde naar Suriname in de jaren 70 van de vorige eeuw is Eddy Jharap.

  Eddy Jharap. Vertrouwen in eigen kunnen. Een biografisch interview over de ontwikkeling van Staatsolie Maatschappij Suriname NV

  Het is de droom van Eddy Jharap die Staatsolie Mij wilde opstarten en een Texan (USA) die verstand van aardolieboringen/ondernemingen en het product had en hem hierin ondersteunde. Staatsolie werd op 13 december 1980 opgericht en werd een grote stap gezet in de ontwikkeling van een eigen olie-industrie in Suriname.

  ddb was de dictator van af 25 februari 1980 die zonder geloof dat het iets zou worden aan Eddy Jharap het groen licht gaf om het te gaan doen.

  Toen het een succes was geworden en Suriname skeer was tijdens de periode jules wijdenbosch, ddb wilden ze Staatsolie Maatschappij aan de Zuid-Koreaanse Daewoo verkopen. Het had niet veel gescheeld of deze Surinaamse aardolie onderneming was nu in handen van een Zuid-Korea. Door verzet van Eddy Jharap, de vakbond en de werknemers is dit niet gebeurd en is het een Surinaamse onderneming gebleven.

  ddb, npd-kliek is krabita (h)an(d)oe. Alles wat deze man, ndp-kliek aanraakt of naar kijk/kijken of in de buurt komen wordt een puinhoop. ( skeer, mislukt, komt een vloek op). ddb, ndp-kliek, de verlepte kleur paars van hen, paarse kakkerlakken zijn de vloek van Suriname. Zie maar hoe uw leven is sinds 25 februari 1980. Sranan skeer, alweer?! zie wie aan de touwtjes trekt.

  Zie maar sranan is altijd skeer als ze aan de touwtjes trekken in Suriname.

  ddb, ndp-kliek, paarse kakkerlakken na po(o)r lai. krabita (h)an(d)oe!, Me Taigie! ndp paars is de vloek van Suriname.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 24. Dhr. Jharap had na zijn studie in nl kunnen blijven en genoten van een zeer goed inkomen. Maar de nederlander zei aan hem dat surinamers niets kunnen. Dit trof de hr. Jharap deze beloofde terug te gaan naar su om te laten zien dat surinamers(wij) beter zijn dan ze denken. Hij heeft veel opgeofferd en leeft nu ondanks dat staatsolie zoveel geld opbrengt een eenvoudig leven. Nu heb j de ndp surinamers (waar de nederlanders over hadden) die bewijzen dat de nl gelijk hadden. Jammer . Maar zolang men de profiterende mensen geen halt toe roept zal het zo blijven gaan. De arme wordt armer en de rijke wordt rijker. Wie ga j de schuld geven. Meeste stemmen zijn bij de armen. Kortom, armen steunen de rijken. What a joke🤣😂🤣.


  Maak melding

 25. Bouterse zit in hoge nood. Er moet olie gevonden worden, dus staatsolie ka. Bouta; Ik hoop dat er olie gevonden wordt, maar na 2020.dan joe ka


  Maak melding

 26. @DAMSCO

  JO PANNENJOEK heeft bewezen redelijk na te denken over de materie en Schrijft zelfs “Near shore zal men wel aan sluiting vinden bij de bestaande velden onshore.”

  Echter on shore blijkt het winnen van de dikke Sarmakka Crude al moeilijk te zijn en moeten bronnen veel sneller dan normaal vernieuwd/ vervangen worden om Olie te blijven pompen. Een Bron op land vernieuwen of vervangen is vrij eenvoudig te doen. Ik heb in Zuid Oman aan de aanleg van een Olie veld gewerkt. Het verolaatsen van een Boor installatie door Deutag naam 1 tot 2 dagen in beslag en het boren 1 tot 2 weken waarna een Well head geplaatste werd getest werd door Schlumberger resp. Hallioburton en wij de aansluiting konden installeren.
  Off shore is dat al veel moeilijker en kostbaarder en near shore (modder) zal het niet mee vallen. Komt bij dat het winnen van de Surinaamse olie (stropperig) heel wat moeilijker en kostbaarder is dan elders in de wereld (er zijn plaatsen waar het zo vloeibaar is en onderdruk staat dat het spontaan om hoog borrelde). Kort gezegd ik heb er een hard hoofd in iof near shore bronnen wel rendabele zijn indien deze snel verouderen, veel onderhoud vergen en minder produceren dan gelijke investeringen elders.

  Het winnen van olie en de verwerking van Surinaamse olie is aan zienlijk duurder dan elders in de wereld.

  Ook al is het rendabel dan nog duurt het een jaar of 5 voor dat er iets verdiend kan worden.

  In 2015, op campage in Nederland als Doe lid en manager Up stream bij Staatsolie antwoorde Regilio Dodson op een vraag hoe het zat met de bewezen voorraad van Staatsolie, die toen officieel nog goed was voor ruim 10 jaar het volgende. Middels onderzoek en verbeterde technieken is de voorraad aanzien lijk groter alleen rapporteert staatsolie dat niet omdat anders de regering dit gaat misbruiken voor haar doeleinden” Hij bedoelde dan gaat men een hypotheek nemen op toekomstige productie.

  Suriname kan beter naar Guyana kijken en zien dat men bij de eerste winbare off shore vondsten geen feest is gaan vieren en dat nog steeds niet doet omdat het nog wel even duurt voor dat er geld binnen vloeit.

  Damsco in Suriname maakt men plannen om zelfs geld te verdienen aan de Guyaneese Olie door te dromen dat de service ondernemingen voor Suriname kiezen terwijl de Suriname rivier dicht geslibt is en het onderhoud nu al bijan 10 jaar achter loopt.
  Voor de goede orde Venetiaan heeft de rivier uit laten baggeren en had het op nieuw uitbaggeren al in aanbesteding (Firma de Boer). Ook Bouterse heeft ooit in 2013/2014 bijna de hand tekening onder een bagger opdracht gezet. Helaas ik denk door en zie dat er alleen maar sprookjes vertelt worden door Biouterse en vrienden en het zijn discipelen aan doordenk vermogen of ervaring ontbreekt. Gebrek aan kennis is niet strafbaar of verwijtbaar misleiding is wel verwijtbaar.


  Maak melding

 27. Jo koe stop met die onzin na 5 jaar bij het vinden van olie is ndp weg en als je niet uit kijk ga je ook achter aan en wel in diepe slaap.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES