zondag, juni 16, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijPremier Rutte benoemd geweld van hooligans tegen vreedzame demonstranten niet

Premier Rutte benoemd geweld van hooligans tegen vreedzame demonstranten niet

-

Does Travel - naar Suriname

DEN HAAG, 19 nov – De Nederlandse premier Rutte heeft het geweld dat afgelopen weekend, door pro-Zwarte Piet hooligans tegen vreedzame anti-Zwarte Piet demonstranten is gebruikt, niet benoemd en veroordeeld. Dit weekend werden anti-Zwarte Piet demonstranten die vreedzaam demonstreerden tegen de racistische blackface figuur Zwarte Piet belaagd, bespuugd, bespot, bedreigd en met voorwerpen bekogeld, zoals in Eindhoven, waar Vice onderstaande schokkende beelden registreerde.

De aso’s die zich afgelopen zaterdag hebben laten zien, verpesten het voor iedereen, zeker voor de kinderen“, is het enige dat Rutte zei. GroenLinks-leider Klaver vindt dat premie Rutte het geweld duidelijk zou moeten veroordelen. “Als er twee vechten, hebben twee schuld. Maar in dit geval heeft afgelopen weekend één groep geweld gebruikt en dat moet je benoemen.”

Klaver denkt dat wat er tijdens de sinterklaasintochten gebeurde, al lang niet meer gaat over de kleur van Piet. “Het waren gewoon racistische uitingen van mensen die met geweld geweldloze demonstranten te lijf gingen. Dat kan niet in Nederland.”

Volgens de website Joop.nl lijkt Rutte’s gedrag veel op dat van de Amerikaanse president Trump die – na een extreemrechtse mars in Charlottesville waarbij geweld en een moord werd gepleegd door openlijke neonazi’s – zei dat er ‘very good people’ onder de racistische betogers waren en dat het geweld van ‘both sides‘ zou zijn gekomen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

32 REACTIES
 1. Van de VVD’er Rutte was dit wel te verwachten.
  Hij mag een voorbeeld nemen aan de Eindhovense burgemeester die gezegd heeft dat wat zich heeft afgespeeld in Eindhoven absoluut niet door de beugel kan.
  Er is misbruik gemaakt tegen het recht van demonstreren. Nederland kent recht van vrije meningsuiting. Dat is de anti Zwarte Pieten demonstrerenden ontnomen.
  Niet de mensen die tegen de zwarte pieten zijn hebben dit feest voor kinderen ernstig verstoord, het zijn juist de pro Zwarte Pieten groep die dat hebben gedaan.
  Er zijn meerdere VVD’ers met een zeer twijfelachtige attitude t.o.v. mensen met een donkere huidskleur.


  Maak melding
 2. @Jiyani,
  Je kletst uit je nek.
  ik wil dit als Surinamer de gewone Nederlander niet aanrekenen het waren vooral
  harde kernen van voetbalclubs, extremisten en die kunnen die hele pro of anti piet
  niks schelen, die grijpen dit alleen maar op te rellen. Pech was ook nog dat er geen
  eredivisie voetbal was dus ze hadden alle tijd. Dus het is gewoon een derde groep
  en geen pro of anti piet groep


  Maak melding
 3. @ Forza,

  en in de andere steden??
  Remember wegblokkade in het noorden.
  Binnen een maand zijn deze niet voetbal extremisten ruim twee ton rijker!!
  Gesponsord door???

  Wat was jou bijdrage Forza aan deze club?


  Maak melding
 4. @Forza,

  Die voetbalhooligans zie ik niet als derde groep. Zij hebben zich gewoon aangesloten bij de pro Zwarte Pieten.
  Dat jij ze als een aparte groep ziet is aan jou, dus kom me niet vertellen dat ik uit mijn nek kletst.
  PSV zou er goed aan doen deze hooligans, nadat ze door de politie in de kraag zijn gevat, een stadionverbod op te leggen voor meerdere jaren.
  Dit tuig is ook geen voorbeeld voor kinderen.


  Maak melding
 5. Rutte vindt het asociaal dat er gedemonstreerd wordt tegen zwarte piet en po pieten als de sint in het land is.Kinderen hun geest vergiftigen met negatieve racial stereotypes mag blijkbaar wel. Het is een onschuldig minder feest. De ware aard van de nederlanders komt nu naar boven. Amerikaanse toestanden uit de jaren 60. Wat een schande. “Onschuldig kinderfeest” Schei toch uit man.


  Maak melding
 6. Er zijn ook Hollanders die steeds meer gaan inzien dat de zwarte pieten in de huidige vorm achterhaald is. Vooral zij die een partner hebben met een getinte huidskleur en meestal ook ouders zijn, worden geconfronteerd met de problemen waarmee niet witte kinderen te maken krijgen.


  Maak melding
 7. @Forza,

  Waren er ook hooligans in Rotterdam of in Tilburg?

  Ook hier moest de politie tussen beide komen om de Anti Pietbetogers te ontzetten.

  De Pro Pieten betogers zijn de kluts compleet kwijt.

  Ik gaf op mijn werk aan dat ik dit feestje altijd racistisch heb ervaren. Ik werd aangekeken door een collega alsof hij mij wilde aanvliegen.

  Ik wil slechts hiermee aangeven dat met de Pro’s niet valt te praten. Het racisme komt gewoon naar boven drijven.

  Kan jij je nog herinneren de verwensingen die de bekende Nederlandse zangeres,die kinderen heeft met een zwarte man, naar haar hoofd heeft gekregen. Haar naam is mij even ontgaan.

  NIEMAND IS BETER DAN EEN ANDER. ALLEEN JESUS CHRISTUS IS BETER DAN WIE DAN OOK WANT HIJ IS OPGESTAAN UIT DE DOOD.

  Je moet niet proberen dit weer goed te praten.


  Maak melding
 8. Een ding maakt dit Pietengedoe wel duidelijk: O wat graag willen al die mensen van buiten in Nederland wonen. O wat een hekel hebben al die mensen die zo graag in Nederland willen wonen aan de mensen die hun die gastvrijheid hebben geboden, hun onderwijs bieden, hun huisvesting bieden, medische voorzieningen bieden en niet zelden hun een inkomen geven.
  Fijn dat jullie er zijn jongens! Bedankt voor jullie gescheld, bedankt voor jullie smerige aantijgingen, bedankt dat jullie ons racisten noemen. Fijn dat jullie ons de gelegenheid geven een stuk van onze welvaart in te leveren om jullie een beter leven te geven. Bedankt!


  Maak melding
 9. Rutte is een lanterfanter. Hij waait met de wind mee. Heeft geen ruggengraat. Kijkt slechts waar er politiek voordeel te behalen valt. Als je op Rutte wacht, vrees ik dat je de trein gaat missen. De man is net een hyena. Alleen in groepsverband durven ze andere dieren aan te vallen. Ten tijde van de tweede wereldoorlog vluchtte het koningshuis als eerste naar Engeland om gevrijwaard te blijven. De gewone Nederlander moest het volle gelag betalen. Zo een type is Rutte wanneer er stront aan de knikker is.


  Maak melding
 10. @Henry,

  Anouk heet ze en ze is toen voor vies en vuil uitgescholden door de witten. Dat ze een vuile hoer en teringlijder is. Gisteren moest ik nog aan haar denken.
  De civilisatie in Nederland is ver zoek.


  Maak melding
 11. @Hans van den Broek,

  Wat jij in feite wilt is dat alle “binnenkomers” maar op alles ja en amen moeten zeggen.
  Waar jij niet bij stilstaat dat velen van ons in Nederland zijn geboren, dus ook al hebben we een ander kleurtje we hebben wel dezelfde rechten maar ook dezelfde plichten. Mogen we wel aan de plichten voldoen maar niet de rechten opeisen?
  Tijde veranderen, men wordt mondiger. Deal er maar mee.


  Maak melding
 12. @Jiyani,

  Dank je wel. Ik kon maar niet op haar naam komen. Ze heeft heel veel te verduren gehad van deze RACISTEN.

  Ze hebben haar ook niet klein kunnen krijgen.

  Dappere meid: Ik heb heel veel respect voor haar.


  Maak melding
 13. Wat iedere Nederlander moet weten: Nederland was ‘wreedste natie ter wereld’
  in Binnenland 13 mei 2016

  Journalist en tv-presentator Adriaan van Dis zei tijdens de Europaspecial van DWDD dat Nederland in de afgelopen eeuw een slechte naam heeft opgebouwd in de rest van de wereld.

  De welvaart die we in de 19e eeuw en eerder vergaarden werd geroofd bij andere volkeren en dat ging gepaard met vaak zeer bloedige onderdrukking. Hij citeert uit het nieuwe boek Roofstaat van Ewald Vanvugt (72) met als ondertitel ‘wat iedere Nederlander moet weten’.

  Tot op de dag van vandaag worden historische figuren kritiekloos vereerd in Nederland, terwijl ze enorme misdaden hebben begaan. In de 17e eeuw werd Nederland niet voor niets ‘de wreedste natie ter wereld’ genoemd, aldus Van Dis.

  Beschermheer van de slavenhandel
  Roofstaat begint in het jaar 1050. Alle grote namen komen aan bod – van Hugo de Groot tot Erasmus tot Jan Dircksz Lam. Mannen van wie bekend is dat het geen lieverdjes waren, maar die desondanks nog altijd geëerd worden.

  Michiel de Ruyter, de oprichter van ons huidige Korps Mariniers, was bijvoorbeeld de beschermheer van de slavenhandel. Hij zorgde ervoor dat de Nederlandse slavenhandel soepel verliep.

  Opiumfortuin van het Nederlandse koningshuis
  Roofstaat is een aaneenschakeling van Nederlandse kruistochten, veldslagen, uitbuiting en verraad. Van de roof- en kruistochten in de middeleeuwen tot de massa-executies in voormalig Nederlands-Indië ruim 60 jaar geleden.

  Vanvugt schrijft uitgebreid over de Vereenigde Oost-Indische Compagnie (VOC), de West-Indische Compagnie (WIC), de eeuwen van kaapvaart en piraterij, de massale mensenhandel en Pax Neerlandica en de vele Nederlandse aanvalsoorlogen.

  Hij gaat ook in op de staatsinkomsten uit opium in Nederlandsch-Indië, het geroofde exotische cultuurgoed uit Azië en Afrika in onze rijksmusea en het opiumfortuin van het Nederlandse koningshuis.

  Boekentip: Roofstaat


  Maak melding
 14. Op Curacao is Zwarte Piet geen enkel probleem. Wat een gedoe om iets wat helemaal niets met hedendaags racisme te maken heeft.
  Google eens naar de geschiendenis van de zwarte knechten van Sinterklaas en dan is er wel een link met Slavernij maar niet met de excessen daarvan.
  In de tijd dat onderwijze Schenkman (begin 19de eeuw) een zwarte knecht introduceerde was het normaal dat Spaanse Adel Moren als huisslaven in dienst had. De knecht van Sinterklaas is geevolueerd naar een gewaardeerde medewerker tot aan management functies aan toe.
  De protesten hebben hun effect gehad, Er komen allerlei nieuwe soorten Pieten. Beter nu stoppen want door drammen leidt tot gedoe.


  Maak melding
 15. @ Hans Onderbroek .. oeps sorry van den Broek

  De wereld is van iedereen !

  Nederlanders hebben kennis en welvaart van de door hun genoemde allochtonen onrechtmatig toegeeigend !


  Maak melding
 16. @ JoJo

  Het heeft indirect wel degelijk te maken hedendaagse discriminatie.

  En het is goed dat dit probleem uitgesproken wordt. Dit probleem is veel breder, de zwarten-pieten-discussie is een deel van het probleem.
  Omdat cultuur en nationalisme erg gevoelig zijn zullen er emoties losbarsten dat valt niet te ontkomen. Agressie en asociaal gedrag, verbaal en non-verbaal, keur ik echter af ! Helaas geldt dat niet voor iedereen.
  Uiteindelijk komt alles wel goed maar je ogen sluiten en struisvogel spelen lost niets op.


  Maak melding
 17. KOM MAAR OP MET DE ZWARTE SINTERKLAZEN !!!

  BEGELEID EN GEASSISTEERD DOOR PAARSE EN
  RODE PIETEN !!!

  PS : of komt de TURKSE SINTERKLAAS TERUG ?????
  (Bisschop van MYRA !!!)


  Maak melding
 18. @ Jojo,

  ” Op Curaçao is Zwarte Piet geen enkel probleem.”

  Dat klopt en dat komt omdat de Curaçaoënaar geen moer meer te vertellen heeft in eigen land.
  De blanke elite maakt daar al jaren de dienst uit. Waarom denk je dat Helmond Wiels altijd zo
  tekeer ging op internet, tot dat hij letterlijk en figuurlijk monddood is gemaakt.


  Maak melding
 19. @ Jojo,

  ” Op Curaçao is Zwarte Piet geen enkel probleem.”

  Dat klopt en dat komt omdat de Curaçaoënaar geen moer meer te vertellen heeft in eigen land.

  De blanke elite maakt daar al jaren de dienst uit. Waarom denk je dat Helmond Wiels altijd zo
  tekeer ging op internet, totdat hij letterlijk en figuurlijk monddood is gemaakt.


  Maak melding
 20. @Vliegende Hollander,

  Ik ben het niet met je eens dat de pro pieten verliezers zijn en dat in één adem met de kinderen: Je moet je gaan schamen: Het zijn racisten Pur Sang.


  Maak melding
 21. @ Jiyani : “Er zijn meerdere VVD’ers met een zeer twijfelachtige attitude t.o.v. mensen met een donkere huidskleur”. Kom eens op met bewijzen in plaats van iets te poneren zonder deze stelling te onderbouwen. Mevrouw Griffith (donkere dame van Surinaamse afkomst) is een prominente (voormalige) VVD-er. Indien jouw standpunt voor juist gehouden moet worden, wat ik ten zeerste betwijfel, zou mevrouw Griffith ook eenzelfde houding jegens mensen met een donkere huidskleur hebben.
  Ben het wel met je eens dat Mark Rutte een persoon is die zich schuldig maakt aan blanke suprematie. Nooit zal ik de opmerking die hij vlak voor de verkiezingen maakte (‘s’ochtends zitten de treinen vol met Nederlanders die naar hun werk gaan’) vergeten. Deze man is een populist !


  Maak melding
 22. Deze man heeft gekozen voor de pro zwarte pietenbeweging in Nederland. Nu haalt hij bakzeil. De strijd die nu wordt gestreden is ook ruim 200 jaar geleden gevoerd tegen de slavernij. Ik zie de anti zwarte Pietenbeweging als de moderne tijd Abolutionisten.
  Kortom omdat deze man voor wit heeft gekozen( de anti abolutionisten) is hij niet meer mijn minister president.


  Maak melding
 23. @Kankantriestraat,

  Je had een punt gehad indien ik had geschreven dat alle VVD’ers een twijfelachtige attitude hebben t.o.v. mensen met een donkerkleurige huidskleur. Ik heb het over meerdere gehad. Lees het verschil. Bovendien is Griffith vanaf 2010 niet meer actief in de politiek, dus waarom je haar noemt is mij een raadsel. Ik heb het over de actieve politici van de VVD. Lees ook eens tussen de regels door.
  Zo wil Klaas Dijkhof, een VVD’er, wil de demonstraties tegen Zwarte Piet verbieden.


  Maak melding
 24. Mark Rutte als minister president voelde dat de druk op hem toenemen. Hij kon dus niet anders dan uithalen naar de hooligans. Hij moest weer eens zijn huid redden. Mark Rutte is pro Zwarte Pieten.


  Maak melding
 25. ‘Ik heb helemaal niets met Zwarte Piet-extremisten, noch voor noch tegen.’ Links hoort dat liever niet wat is daar op tegen?.

  Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland 46 van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding vermeld: “Enkele relatief nieuwe extreemlinkse antiracistische actiegroepen bestaan voornamelijk uit actievoerders met een migrantenachtergrond. Zij strijden tegen (in hun ogen) racistische en koloniale symbolen in de Nederlands maatschappij, zoals Zwarte Piet, de VOC, straatnamen en standbeelden. De bekendste actiegroepen hiervan zijn Kick Out Zwarte Piet en De Grauwe Eeuw.” Zie nctv.nl

  Gutmenschen en gewillige slachtoffers als studentes sluiten zich ook aan bij KOZP want de racisme kaart wordt getrokken en het beeld dat geschapen wordt blackface dus racisme zijn veel mensen gevoelig voor.

  “Beperk je je tot de feiten, dan kun je hoogstens constateren dat de zwarte knecht in de loop der eeuwen vele gedaantes heeft gekend, waaronder die van duivel, boeman en schoorsteenveger.

  Ten tweede is in voorgaande hoofdstukken aangetoond dat Zwarte Piet niet in verband met slavernij kan worden gebracht. Daarentegen ontbreekt voor het huidige, meest gangbare uiterlijk van zwarte piet een historische basis en kan er evenmin – zie de foto’s in dit boek – gesproken worden van een lange traditie.

  Gelukkig wordt onder invloed van de maatschappelijke discussie de figuur van zwarte piet op steeds gevarieerdere wijze vormgegeven. Een voorbeeld daarvan is de Roetvegen Piet. In die vermomming trad hij trouwens in het verleden al regelmatig op. Van een verlies aan traditie kan in zo’n geval dan ook moeilijk worden gesproken.

  Laten we daarom hopen dat Sinterklaas, die al zo lang een graag gezien gast in ons midden is, ook deze hindernis overwint en zijn verjaardag een feest blijft voor en van alle Nederlanders.”

  – Peter van Trigt, 1000 jaar Sinterklaas, LM Publishers, 220 blz

  Maar de linkse gutmenschen, zoals GroenLinks, D66, PvdA en Halsema, die wetshopt voor eigen belang en bijv. niet het boerkaverbod willen handhaven maar wel de KOZP demonstraties volop de ruimte wil geven hebben hun eigen (veelal randstedelijke) gutmensch agenda.

  Bij de Pegida demonstranten die werden `geblokkeerd` en bekogeld met eieren, fruit en volle blikjes bier terwijl ze een vergunning hadden om te demonstreren bij een Moskee in Utrecht (wat je ook van hen vindt want iedereen heeft recht op demonstreren) hoorde je GroenLinks, DENK en D66 riepen “waarom een vergunning?, waarom op die plek dat is pure provocatie?” DENK zij ook nog “laten ze maar ergens anders gaan staan”?. Maar bij KOZP zijn diezelfde partijen ineens stil en richten ze hun pijlen alleen op hooligans en racisten? Prima maar waarom ook niet richten op de oorzaak en alleen op het gevolg? Deze KOZP staan versterkt 1000x te toeteren bij ouders en kinderen ZWARTE PIET IS RACISME ZWARTE PIET IS RACISME en dat vinden deze partijen een leuk kinderfeest?

  “Waarom staat u hier bij de intocht bij kinderen te toeteren” (met versterkt geluid) ZWARTE PIET IS RACISME ZWARTE PIET IS RACISME ZWARTE PIET IS RACISME “Hallo ik vraag u wat?” (met versterkt geluid) ZWARTE PIET IS RACISME ZWARTE PIET IS RACISME ZWARTE PIET IS RACISME “Ik versta m’n eigen kinderen niet u maakt ze bang” (met versterkt geluid) ZWARTE PIET IS RACISME ZWARTE PIET IS RACISME ZWARTE PIET IS RACISME “Maar hier staan allemaal kinderen” JA JAMMER. Kortom gezellige toeterende monoloog bij een kinderfeest.

  Wat als je voor niet-vegetariërs gaat staan met bordje (want recht op demonstratie) en met versterkt geluid gaat toeteren MOORDENAAR MOORDENAAR MOORDENAAR MOORDENAAR MOORDENAAR. “Ja maar ik eet scharrelvlees” MOORDENAAR MOORDENAAR MOORDENAAR MOORDENAAR MOORDENAAR. “Uh dan koop ik biologisch vlees” MOORDENAAR MOORDENAAR MOORDENAAR MOORDENAAR MOORDENAAR.

  Activisme gaat steeds verder
  Tot veler verbazing uitten dierenrechtenorganisatie PETA en mensenrechtenorganisatie Amnesty International afgelopen weekeinde kritiek op respectievelijk melk en sprookjes. Grote organisaties oogstten dit jaar al vaker hoon en spot door op het oog onschuldige gebruiken seksistisch of racistisch te noemen of te zwichten voor dergelijke beschuldigingen. De meest opvallende aantijgingen. Amnesty International trekt ten strijde tegen sprookjes. ETA: Koeienmelk is een symbool van white supremacists. FIFA wil geen mooie vrouwen meer in beeld. TivoliVredenburg annuleert ‘racistisch’ kinderfeestje.

  Demonstreren prima maar niet langs de intocht waar ouders en kinderen staan en mede vanwege de veiligheid. Hier moeten burgemeesters voor zorgen maar deze gutmenschen zijn bang voor de racisme kaart en over de rug van ouders en kinderen wordt een feest vergald. En wat hoor je van het OM en andere partijen over de moslims die de Pegida demonstranten blokkeerden en van alles gooiden waardoor de demonstratie op de plek bij de moskee niet door kon gaan????? Je kunt van alles vinden over Pegida maar zolang ze geen racistische uitlatingen doen mogen ze gewoon demonstreren. Beter is om ook deze groep net als KOZP niet op deze confronterende plekken te plaatsen vanwege provocatie en veiligheid.


  Maak melding
 26. Demonstratievrijheid is belangrijk, maar moeten we niet verabsoluteren. Als de demonstratievrijheid absoluut is dan kan De Grauwe Eeuw op 4 mei de boel verzieken, dan kan DENK de Armeense Genocide-herdenking in Assen op 24 april verstoren, dan kunnen Pegida en Identitair Verzet protesteren tegen Keti Koti etc. Omdat zulke protesten waarschijnlijk tot de nodige spanningen zullen leiden kunnen burgemeesters, op grond van de openbare orde en om wanordelijkheden tegen te gaan, in het uiterste geval zulke demonstraties verbieden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES