vrijdag, april 19, 2024
HomeNieuws uit SurinameRonnie Brunswijk MBA licht kleinschalige goudwinning in Suriname door

Ronnie Brunswijk MBA licht kleinschalige goudwinning in Suriname door

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 nov – Van voormalige rebellenleider naar intellectueel, Master of Business Administration. Daar tussen in partijleider, parlementslid, ondernemer en voetbalclubeigenaar. Ronnie Brunswijk (56) heeft het waar gemaakt: “Als je hard werkt en doorzet, kom je er.” De kersverse Master of Business Administration ontkent dan ook dat hij het diploma heeft ‘gekocht.’ Op de sociale media gonst het van de commentaren.

Er zou sprake zijn van omkoperij en geknoei bij de in Hawaii gevestigde Akamai University. Brunswijk heeft in het openbaar zijn thesis Environmental Friendly Gold Mining in the East Sipaliwini Area of Suriname moeten verdedigen. Ruim zeventig ‘kleine’ goudwinningsbedrijven zijn onderzocht. Het onderzoek was gericht op de mate van milieuvriendelijkheid bij het winnen van goud. Kwikgebruik stond centraal.

Brunswijk komt tot de conclusie dat het er niet al te milieuvriendelijk aan toe gaat. Het kwikgebruik gebeurt ongecontroleerd. De gebruikers zijn zich niet bewust van de gevaren. Toch is het gebruik van kwik verboden bij wet. Volgens Brunswijk kan het vooral door gebrek aan controle. Hubert Rampersad van Akamai ziet Brunswijk als een toegewijde student. De politicus deed twee jaar over zijn studie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

41 REACTIES
 1. Bravo Gefeliciteerd met het behalen van de Master Master of Business Administration.

  Ook andere werken van jouw moet je nalaten voor de Surinamers, ao:

  – Bravo leider van het Jungle commando leidde het verzet tegen de dictatuur van ddb en herstel voor de democratische rechtsstaat van Suriname; – ondertitel, val ddb bij het stuwmeer van Brokopondo, Bravo en Jungle Commando Triomfeerden. “ddb is verslagen, Leve Bravo!”, Scandeerde het Surinaamse Volk.

  Ronny Brunswijk van lijfwacht van ddb tot politieke leider van ABOP,

  Het Leven van de marron Ronny Brunswijk, De Geest Van Boni, de Robinhood van Suriname, Held, Politicus, Ondernemer in Goud, Hout, Master, Mister Surinam. De Gowtoe Man

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 2. hij heeft bewezen, dat er een weg is als er een wil is..

  dat kan die moordenaar coup pleger niet zeggen, na doen op hem staat iets anders op de weg die wacht.. o. a. Amerika Holland, s me allemaal met smart ..


  Maak melding
 3. Of hij gebrekkig Nederlands spreekt/schrijft, Engelse taal al dan niet op schrift en spraak machtig is, dat doet er op dit moment m.i niet aan toe. Hij kan de mensen die de goudsector misbruiken en het milieu kapot maken in hun eigen taal en stijl nu onderrichten hoe het wel moet. Gekocht, omgekocht en betaald om een thesis te produceren, toespraak voorgeschreven of niet…wat hij niet gedaan heeft CV- oppimpen om groot te doen en geen verstand van zaken hebben. Ik ben zeer geïnteresseerd in het imperisch materiaal en de betrouwbaarheid/analyse van de verkregen data.


  Maak melding
 4. Wat voor cijfer kreeg hij voor gedrag? Diplomas kopen is geen kunst hoor vooral MBA’s van afstands onderwijs die normaal voor diploma drukkerijen staan. Of wilt Hubert Rampersad even uitleggen hoe dat gaat.


  Maak melding
 5. Rampersad als begeleider moet het onderliggend materiaal kunnen overleggen. Als hij dat niet kan, dan is hij medeplichtig aan diploma vervalsing dan is hij strafbaar.


  Maak melding
 6. Akamai University op Hawai en Hugo Ramersad, 3 jaar $ 7.600 college geld per jaar betalen en 1 op 1 afstandsonderwijs zeggen genoeg. Als je daarna het onderwerp en de resultaten van de Thesis hoort zal duidelijk moeten zijn dat deze titel niets maar dan ook niets voorstelt.
  Vaststellen dat er alleen met kwik gewerkt wordt in de kleine goudsector is een open deur inschoppen die zo groot is dat er een Jumbojet door heen kan. Concluderen dat het schadelijk is voor het milieu en de gezondheid van mensen wist ik al in de derde klas van de mulo.

  met dit soort commerciele universiteiten koop je voor je college geld je bull. Gelukkig neemt niemand in de echte wereld dit soort titels
  QS world univeristy ranking geeft by Akamai aan “Oops we could not find that Univerisity”
  Wikipedia geeft geen melding
  Op de website van Akami staat dat om een MBA te verkrijgen er 40 credits vereist zijn en dat een Credit $ 150 kost. Een koopje dus.
  Master Ronny Brunswijk heeft 3 jaar lang jaarlijks $ 7.600 uit gegeven voor dat hij alle amtwoorden had en zijn thesis in kon leveren.

  Ik begrijp een beetje wat er komt kijken om serieus af te studeren. Serieus is Cum laude lager heeft weinig waarde meer. Zeker met dit soort Universiteiten.


  Maak melding
 7. Ach, wat zielig dat mensen zich zoo voor de gek laten houden. Hubert heeft weer zo’n onbeduidende universiteit gevonden in een van de uithoeken van de wereld. Ik vraag mijzelf af of hij daar ook tot professor is benoemd?

  Houd toch op Hubert. Geen enkel normaal mens gelooft je. Wat is het cijfer voor statistiek of methoden en technieken, zoals het in mijn tijd nog werd genoemd


  Maak melding
 8. ” Brunswijk komt tot de conclusie dat het er niet al te milieuvriendelijk aan toe gaat. Het kwikgebruik gebeurt ongecontroleerd. De gebruikers zijn zich niet bewust van de gevaren. Toch is het gebruik van kwik verboden bij wet. Volgens Brunswijk kan het vooral door gebrek aan controle.”

  Ik ben blij dat meneer Brunswijk, daar hij zelf als groot vervuiler jaren bezig is geweest om met kwik goud te winnen, nu eindelijk bewust is van de gevaren.

  Mijn vraag aan meneer Brunswijk: wat gaat u doen om de schade te herstellen die u jarenlang heeft aangericht?

  Is deze vraag ook beantwoordt in uw thesis?


  Maak melding
 9. De studie was online, dus zijn het zijn kaderleden geweest die hem hebben geholpen. In de US kan je gewoon een master titel kopen. En Hawai is de US. Men moet werkelijk dom zijn om te geloven dat hij op zijn eentje dit eerlijk heeft bereikt, met al die ondernemeningen en als politicus ting no de. Opa en oma geloven er geen snars van en dat op zo een leeftijd. Oma taki, wie dit geloven zijn net als die oerdomme dwaze debiele idiote ndp zombies, stommelingen. Opa taki, waarom neemt men niet de proef op de som. Laat hij live bewijzen dat hij over deze kennis beschikt. Opa taki, da gaan we nog lang wachten zoals de publiekelijke spijtbetuiging die awariedomrie Meyje het dom volk in sept. 2010 voorhield. Me president en zijn zoon zijn bekeerd,aileeluja, ieja hij heeft ook achter het kansel gepredikt, echt waar, in oktober 2010 gaat hij publiekelijk spijt betuigen over zijn lugubere misdaden van december 82. Oma taki, tot op heden geen enkele spijt, nu zijn masker en dat van zijn didibri president en zoon zijn gevallen. Het zijn gewoon misdadigers en bedriegers. Tang bribi didibri en zijn ex koorknaap, soso lee.


  Maak melding
 10. Hoe achterlijk kan de meerderheid van een volk zijn die geloof hebben gehad aan de leugens van een moordenaar. Hoe kwaadaardig kan een pseudowetenschapper in zijn grootheidswaanzin zijn. Verdient een volk wat haar toekomt of is het alfabetisme in dat land zo in het afgelopen 35 jaar zo gestegen dat men geen onderscheid meer kan maken tussen common-sense en wetenschap. Moordenaars in bescherming nemen levert mensen als ” kort Lontje, de kleine leugenaar, Boefdraad, Sidonia, Dora, Hubert, ik “Gha” Bravo, Getrouw drone, Baby Face, drie Heli’s, moordenaar van Aloca, inkoper van bedorven uien, knoffelook en aardappelen voor het volk, distribiteur van schoolpakketen en voedselpakketten in Mandir’s, soldaat te huur Benschop en Kassels, bedelaar Vrouwtje Beugelbek, en al die andere misbaksels die het land naar de klote hebben geholpen en nog kans zien om hun wandaden bij dat domme volk goedgepraat te krijgen. Het volk verdient wat haar toekomt of is het ” je eet wat je bent”.


  Maak melding
 11. “Je bent wat je eet of je bent wie je bent”; oplichters, leugenaars, moordenaars, huichelaars, verkrachters, drughandelaars, je vindt ze allemaal in het kabinet, het volk kijkt de andere kant op en heeft voortdurend last van ” slapeloze nachten”, maar druft niets, zo apathisch!


  Maak melding
 12. Hubert, je bent een gore misdadiger.Via Hira kan je kontact komen met Lingscheer en vervolgens promotor worden van DDB en hem een leerstoel op ADEK helpen. Uiteraard moet je dan in samenwerking met je kompanen aldaar werken aan de nieuwe leerstoel “leugen en bedrogkund”. Hubert schaam je diep jongen!


  Maak melding
 13. De komende parlementsverkiezing wordt een dat Suriname nooit eerder heeft meegemaakt. De woorden van de minister van buitenlandse zaken van Nederland heeft z`n invloed gehad op de politieke leiders in Suriname. Als de tekenen niet bedriegen zal Bouterse het zeer moeilijk krijgen. De racistische woorden van een aantal politicus en politica is niet om te grappen. Als men zich niet beheerst zal er zeker ongelukken plaats vinden, dat er een opstand in aantocht is is licht te begrijpen . En de ergste ook nog in zuid Amerika.

  Hoe staat het met die wantend lijst van de CIA en Nederland? wordt Brunswijk hierdoor van de lijst afgevoerd. Tot nu toe kan Bouterse en Brunswijk niet vrij reizen.


  Maak melding
 14. Sommige Surinamers blinken uit in het neersabelen van anderen. Ook klagen dat ze gediscrimineerd worden, terwijl ze dat zelf hebben uitgevonden. Walgelijk gewoon. Zo, kom maar op met de modder die ongetwijfeld gaat volgen. daar zijn jullie goed in.


  Maak melding
 15. Gefeliciteerd meneer Brunswijk. De Marron is tot heden de meest achtergestelde groep. Vaak gehoond en beledigd. Ik vind wel dat Ronnie aan zijn Nederlands moet werken. Als leider van de ABOP is het broodnodig. Zijn Nederlands is door de jaren heen ietwat verbeterd, maar is nog steeds niet op een acceptabel niveau wat wel gewenst is voor een politieke leider. De man heeft geld zat. Hij moet toch wel een privé- leerkracht kunnen inhuren om het te verbeteren? Komen er nog meer stemmen bij.


  Maak melding
 16. Het zou goed zijn als Bouterse ook een opleiding gaat volgen want hij heeft geen verstand van zaken om het land goed te besturen.Als ik die man hoor praten dan denk ik altijd wat zegt die man eigenlijk.Je kunt zien dat die man niet geschoold is.Daarom maakt hij een puinhoop van het land en verrijkt zichzelf ten kosten van alles.


  Maak melding
 17. Brunswijk was op bezoek bij een vrouw:

  De lamp sloeg door, dus de vrouw vroeg aan Brunswijk om een nieuwe lamp voor haar te gaan kopen.

  Brunswijk gaat naar de winkel, maar komt terug zonder lamp.

  De vrouw vraagt hem waar de lamp is?

  Brunswijk zegt: in de winkel stond geschreven: halo-geen-lamp.
  Dus ben ik maar weg gegaan !!!!


  Maak melding
 18. Typische reactie van Surinamers die niets te doen hebben!!

  Negatief over ander zijn en zelf niets presteren.

  Verbazen doe ik me niet maar begrijp steeds meer waarom het zo triest met Suriname en een grote groep Surinamers is gesteld.


  Maak melding
 19. Iedereen mag een universiteit oprichten in de VS.Maar om erkende diplomas uit te rijken moet de School erkening krijgen van Regionale erkennings lichamen. Achteraf kan de school erkenning krijgen en dan is jouw diploma ook erkend.

  Jammer maar Ronni’ s diploma is niet erkend in de VS. Als het niet erkend is in Su dan heeft Brunsi een waadeloze diploma.Voor de VS zie website universiteit.


  Maak melding
 20. Citaat: Maar om erkende diplomas uit te rijken moet de School erkening krijgen van Regionale erkennings lichamen.

  rijken, erkening en diplomas !!!! Als ik deze 3 woorden lees, zie ik dat je ook een Universitaire opleiding hebt gevolgd !!!


  Maak melding
 21. Zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten is een zeer bekend adagium.

  Ik zou graag onderzocht willen zien, hoeveel diploma’s die door surinamers in de afgelopen
  50 jaar zijn behaald echt zijn.

  MENEER BRUNSWIJK VANHARTE GEFELICITEERD.


  Maak melding
 22. Weer zo een voorbeeld.In Suriname is alles mogelijk.Een chinees komt uit China en heeft de volgende dag een geldig rijbewis.Een student aan de universiteit heeft daar een jaar voor nodig.


  Maak melding
 23. om kwik te kunnen vinden moet je wel een master degree hebben, het is verdikkeme al jaren bekent dat grond en water vervuilt worden door kwik, wat een huilen balk zeg


  Maak melding
 24. `@ de ndp bespotter 20 november 2018 at 13:13
  Alle ndper’ s hebben ook een ddb( drugs, dief, belazer ) jezelf diploma.

  /////////////////////////////////////////////////////////////////
  de ndp bespotter jo domme PANNENKOEK,jij post alleen maar kinderachtige KOETERWAALS. JIJ MAG REAGEREN,maar druk AUB niet op het vakje “Plaats Opmerking”


  Maak melding
 25. Een bankrover zijn heeft zijn voordelen…vraag het maar aan bankrover brunsie.
  Die is doctorandus , gewoon ,zomaar.
  Hij hoort thuis in de gevangenis.
  Coupplegers en moordenaars die doen het ook goed..ze worden lijders van het land!!
  Suriname..waar is het fout gegaan?!


  Maak melding
 26. @Damsco
  Sangg…heb je ook een doctorandus diploma gewoon ,zomaar?!
  Wat zijn de strafbare feiten die jij gepleegd hebt??
  Hoe gruwelijker je daad hoe hoger je diploma in graad.Dankzij de ndp criminelen.


  Maak melding
 27. DAMSCO. 20 november 2018 at 13:30
  `@ de ndp bespotter 20 november 2018 at 13:13
  Alle ndper’ s hebben ook een ddb( drugs, dief, belazer ) jezelf diploma.

  /////////////////////////////////////////////////////////////////
  ik bent een oerdomme paarse PANNENKOEK,ik dwaze ddb zombie post alleen maarpaars kinderachtige KOETERWAALS. Ik MAG REAGEREN,maar druk me AUB nie t op het vakje Plaats Paardomme Opmerking”
  EEh ik ben ook berucht op dit forum als dagoebal, praseri, revo etc eeh ik ben een paarse schizofreen met ddb in mijn hart.


  Maak melding
 28. Passant: Bravo Gefeliciteerd met het behalen van de Master Master of Business Administration.
  Laat hij zijn kennis bewijzen bij de komende begrotingsbehandeling. In mijn ogen heeft hij zijn bul gekocht.


  Maak melding
 29. Ja! wetenschappelijke kennis (en ervaring) wordt in de praktijk toegepast, oa bedrijfsleven, overheid, onderwijs, wetenschap, gezondheidszorg, landbouw, medicijnen, flora, fuana, klimaat, weer, oorlog en vrede, technoglie, infrastructuur, land, lucht, water, maatschappij, enz, biologsich, geografisch, in alles en zaken tot zijn/haar recht te laten komen en de betekenis en waarde voor de wereld of land, mens, enz heeft. Dat is de bedoeling ervan. Oplossingen voor de vele vraagstukken/uitdagingen. De wereld te verbeter e/o leefbaar te maken, enz of niet, te beheersen, te verklaren, enz.

  Bravo is goudondernemer, politicus in de DNA van Suriname en als hij over de wetenschappelijke kennis en ervaring beschikt over de materie, kan hij hiermee zijn kennis in zijn onderneming e/o voor Suriname gebruiken e/o waar nodig in de DNA er zorg voor dragen dat wetgeving voor natuur, milieu, flora, fauna, bodem, lucht, water, mens, overheid, bedrijfsleven, ADAKUS, de maatschappij, wereld enz wordt gemaakt en toegepast. Waar nodig moet hij dat toepassen in de DNA en ondernemingen in Suriname, voor de wereld.

  M.i. kan hij als oppositielid in de DNA laten zien of hij over die MBA kennis en kunde beschikt waarvoor hij zijn bull heeft gehaald, over de materie praat als het gaat over goudwinning gaat op een milieuvriendelijke manier gewonnen (moet) word(t)en. Hiermee kan hij de Surinamers, degenen die twijdelen laten zien of hij een specialist/master is die weet waarover hij praat of het om goudwinning op een milieuvriendelijke wijze gaat. Wetgeving voor te laten ontstaan en dit ook in de praktijk in Suriname laat plaats vinden. Het kan m.i. ook in de begroting worden opgenomen als hij zijn verhaal overtuigend kan maken naar de meerderheid in de DNA.

  Hiermee zou hij een 2-0 voorsprong kunnen hebben op wie aan zijn kennis twijfelt over goudwinning op de juiste wijze of zijn MBA. De 1 – 0 had hij voor het behalen van de MBA en de 2 – 0 door een overtuigende verhaal over goudwinning in de DNA te brengen en daarmee de meerderheid te krijgen in de DNA. uitstraling kan zelf hiermee voor een 3 – 0 zorgen.

  Of die Universiteit in USA geaccrediteerd/keurmerk is/heeft of niet waar hij zijn MBA gehaald heeft?, maak ik mij niet druk. Hij moet dit zelf weten e/o hij zich zelf hiermee te kijk zet. Feit is dat je maar beter van een universiteit met een goede keurmerk kan afstuderen, want dat telt internationaal dan één die niet bekend is of niet telt. Ondanks dat wil dat nog niet zeggen, omdat die universiteit geen keurmerk heeft, dat die afstudeerscriptie waardeloos is. Goud op een milieuvriendelijke wijze winnen zonder kwik, kunnen ook leerlingen van een middelbare school of van niet erkende universiteit een scriptie over maken. Alles hierover is op het internet te vinden, net als talrijke andere zaken. Als je de juiste personen ook bij kan betrekken, ja dan wordt de scriptie zeker stand kunnen houden.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES