Ferrier: ‘Leerkrachten kopen weave met geld voor permanente educatie’

32
Ferrier: 'Leerkrachten kopen weave met geld voor permanente educatie'

PARAMARIBO, 28 sep – De besturen van de Bond van Leraren (BvL) en Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) zijn niet te spreken over de wijze waarop minister Ferrier van Onderwijs uitlatingen heeft gedaan over leerkrachten. Zo hebben twee leerkrachten hun gal gespuugd over de uitspraak van Ferrier dat leerkrachten met geld voor permanente educatie, ‘weave’ kopen schrijft Starnieuws.

Verder heeft de bond zich gestoord aan de dreigende uitspraken van Ferrier om maatregelen te treffen tegen leerkrachten die op 1 oktober zullen staken. Wilgo Valies voorzitter van de BvL en ALS zegt dat de minister hiermee komt aan het stakingsrecht van leerkrachten en noemt het dreigement intimidatie passende bij een dictatuur.

Valies is ook niet te spreken over de beschuldiging van de minister aan zijn adres, dat hij geld heeft ontvangen waarvoor hij niet gewerkt zou hebben. Hij vindt dat de minister hem met deze uitspraak heeft willen criminaliseren. De voorzitter van de BVL en ALS heeft Ferrier een ultimatum gesteld om bewijzen hiervoor op tafel te leggen en anders stap hij naar de rechter.

Dat het niet zou boteren tussen Ferrier en Valies bleek al in april toen Valies de toen net benoemde minister een amateur noemde.


32 REACTIES

 1. Maar wat willen de leerkrachten daar mee zeggen?
  Het klopt gewoon ze gebruiken geld van de school voor hun eigen belangen.
  En niet alleen bij de leerkrachten gebeurd dat met publiek geld.


  Maak melding

 2. Staking is een recht. But still, no work no pay. De minister moet gewoon doordrukken. Zoals begrepen is gaat het om een eendaagse staking. Maar dan nog maakt het niet uit omdat er in het verlengde meerdere zullen volgen. De heer Valies is heel erg onverstandig iets te eisen terwijl hij van tevoren weet dat de financiën niet aanwezig zijn. Het geld moet toch ergens vandaan komen.

  Dat is onredelijk en hij houdt daarmee de leerkrachten voor de gek.
  Hij dient te wachten op betere tijden en geen chaos veroorzaken over de ruggen van de kinderen die recht hebben op onderwijs.

  Als Valies onschuldig is kan hij zonder meer naar de rechter stappen en de minister aanklagen wegens smaad en laster. Maar dan zal er toch een beerput opengetrokken worden. Neemt hij dat risico?

  Alle Afro- Surinaamse vrouwen hebben van die valse haren. Dus ook de leerkrachten (de serieuze niet nagesproken), die de tegemoetkoming gebruiken voor oneigenlijke doelen.
  Maar ja; a hati fu yere.


  Maak melding

 3. Pakiratigri,
  Die chaos veroorzaken waar over jij het hebt, is er er al een tijdje in dit land, veroorzaakt door die paarse club van je, overal waar jullie je mensen hebben zitten die gelieerd zijn aan die paarse bende, is het een chaos, het is net een virus, analfabeten, die als kleptomanen het land leeg roven, en anderen de schuld geven wanneer er een chaos onstaat, die ze zelf gecreěrd hebben.


  Maak melding

 4. Wat is er met MILJARDEN aan overheidsgeld gebeurd,
  dat bestemd was voor ONTWIKKELING van Sranan,
  de afgelopen ACHT JAAR ???

  NEKS NO WORDE, ALLE GELD IS DOOR PAARSE ONKUNDE
  VERDAMPT !!!

  PS : Een enkel voorbeeld,

  de 16.666 Paarse Volkswoningen zijn nog steeds onderweg,

  de Paarse diepzeehaven wordt binnenkort naar Sranan gevaren,

  de Paarse SNELTREIN naar Onverwacht, zal binnenkort
  de eerste rit maken en worden ingezegend door presidentiele
  bisschop Meye !!


  Maak melding

 5. “No work no pay”.. zegt @Pakiratigri,
  Zeg @Pakiratigri,je baasje bouta doet geen werk maar gaat naar Cuba maandelijks voor een doktersbezoek.Betaal jij zijn ticket voor hem?!
  En gatverdomme,hij leeft met amnestie!!
  Amnestiedragers zijn criminelen.Ze werken niet om volksbelang maar om eigenbelang!!


  Maak melding

 6. @ Joe,
  Mischien kan de “klepel” van Steve Anus haar tot rust brengen, tenminste als hij in staat is om hem omhoog te krijgen in stijve toestand !!
  Trouwens op de foto zie ik dat ze ingewijd wordt, waarschijnlijk als lid van een van de duistere”Gemeenten” die als paddenstoelen verreizen in Suriname !!


  Maak melding

 7. Een ieder weet dat de comptabele afdelingen van de overheid niets voorstellen. Binnen de ambtenarij wordt er van laag tot hoog gedeclareerd met spookfacturen. Zelfs de controle over de aanwezigheid van het personeel op de werkvloer is lucht m.a.w. het stelt weinig voor. Als men exact gaat uitrekenen hoeveel overheidsgeld verloren gaat door deze vormen van fraude kan men gerust stellen dat de helft van de geldstromen binnen de overheid niet gekoppeld kan worden aan een of andere vorm van productieve arbeid.

  Met name binnen het onderwijs is er sprake van een grote geldverspilling. Als de schoolleiding efficient de financiele middelen inzet is er een grote winst te halen. Kijk maar naar het efficient beheer van schoolgebouwen. Dit domein laat veel te wensen over. Veel gebouwen lijken eerder op een varkenstal dan op een schoolruimte waarin leerlingen les moeten krijgen. Met een goed beheer van de gebouwen/lokalen is het onmogelijk dat het geheel er totaal verwaarloosd bij staat. Maar zoals we weten zullen personen als Jojo en figuren als Hans direct de schuld in de voeten schuiven van de overheid. Dit is echter een mega blunder die ze natuurlijk elke keer begaan. Zij gaan niet kijken naar de mentaliteit van de gemiddelde Surinamer die geen waardering heeft voor beheer, onderhoud,enz,enz.


  Maak melding

 8. @Robje-de-Paarse-huisslaaf

  Omdat alles bij de overheid efficient draait volgens de Paarse

  machthebbers, WEIGEREN zij pertinent, het ambtelijk apparaat

  DRASTISCH af te slanken en te saneren !!!

  PS : Staatsuitgaven overstijgen, nog steeds , de Staatsinkomsten !

  Buitenlanden zien Sranan als prooi en verstrekken ONZINNIGE
  LENINGEN !
  Later volgt dan overname van ONZE GOEDEREN EN BEDRIJVEN !!


  Maak melding

 9. Zou ze dat ook luidkeels roepen van degene die de staatskas plunderen om hun eigen zak te vullen.
  Tevens moet deze minister eens de cv nalezen van haar president. Schermen als de president spreek wie is dan. bla bla , is een lachertje, dezelfde president heeft een staatsgreep gepleegd tegen het toenmalige wettige gezag.
  Heeft een strafeis van 20 jaar voor moord aan zijn broek hangen, om hem als voorbeeld te gebruiken , bezorg je zelf een afgang en wordt je het lachertje van de klas.


  Maak melding

 10. @Robg
  Jij imbeciel ,het zijn niet de leerkrachten die voor onderhoud van gebouwen moet zorgen.
  De overheid moet bijdragen in de vorm van subsidie.Je verwacht toch niet dat de leerkrachten uit eigen zak een school draaiende gaan houden?!
  Het is toch niet de schuld van de leerkrachten dat de overheid particuliere aannemers in dienst neemt en ze niet uitbetaald?Ook zij moeten in actie gaan om uitbetaald te worden!
  Kom geen nonsens uitkraaien hier.


  Maak melding

 11. Beste RobG
  Mentaliteit en gebrek aan vaardigheden is juist het primaire aspect waar ik naar verwijs. Managers die gefaciliteerd worden kunnen geen adequaat beheer voeren over de schaarse middelen.

  In vorige regeringen zal er gefaciliteerd zijn. Echter deze regering is verantwoordelijk voor wat er nu gebeurd. De President heeft al 8 jaar geleden een KRUISTOCHT tegen CORRUPTIE aangekondigd.
  Misbruik van staatsmiddelen is ook corruptie. Zoals u concludeert zal er een heel substantieel deel van het geld bij de overheid verdwijnen door slecht beheer en daar is niemand anders verantwoordelijk voor dan de huidige regering.

  Bouterse bepaald al 8 jaar wat er gebeurd en u stelt terecht vast dat er veel ondoelmatigheid plaats vindt. Kijk naar de nieuwe begroting waarop de regering de uitgaven met 57% laat stijgen. Beste RobG u stelt vast dat de regering verspilt maar geeft daar de ambtenaren de schuld van.
  Er is een gezegde goed voorgaan doet goed volgen. Deze regering geeft geen goed voorbeeld.


  Maak melding

 12. Robg alias LAUPIE zal NUNCA, NEVER, NOOIT de van moord verdachte drugscrimineel afvallen. Zijn Guru is zijn God waar je van afblijft ook al heeft hij een moord gepleegd.
  Ik heb het al gehad met deze figuur.


  Maak melding

 13. RobG…..kom eens 1x met cijfers en goed onderbouwde argumenten. Deze paars geïndoctrineerd slappe lulverhalen van je raken kant nog wal en bestaan uitsluitend uit aannames. Blijf liever weg of kom met verstandige praat. Ik weet nu al, dat het je niet gaat lukken. Mark my words.


  Maak melding

 14. @Jojo, je hebt gelijk, maar ik vraag mij weleens af hoe professioneel sommige Surinamers zijn om werk en privé gescheiden te houden.
  Dat er veranderingen in het onderwijs moet komen heb ik geen probleem mee, maar de manier waarop deze minister ermee omgaat met haar dictator gedrag keur is af.

  Dit zegt ook iets over hun baas Bouterse die van alles en nog wat op het podium heeft geroepen. De grootste corrupte bende in de geschiedenis is die van de NDP.


  Maak melding

 15. Ray, jij bent en onverbeterlijk. Jij blijft nog steeds geloven in de illusie dat alleen geld van de overheid het mogelijk maakt om gebouwen te onderhouden. Hoe zit het met de verantwoordelijkheid van de leidinggevenden en het personeel die ervoor zorg moeten dragen dat beheer en onderhoud. Zij dragen ook een grote verantwoordelijkheid m.b.t. hun werkomgeving. Een gebouw dat vervallen en vies uitziet laat een negatieve indruk op bezoekers. In Suriname moet men gaal leren omdenken. Leidinggevenden hebben in deze een grote verantwoordelijkheid.

  Jojo, u probeert het falen van leidinggeven en managers goed te praten. Een leidinggevende of manager die geen onderhoud of goed beheer kan implementeren moet opkrassen of de eer aan zichzelf houden. Wij moeten af van de gewoonte om alles af te schuiven op de overheid. The right stuff, neemt de verantwoordelijkheden die aan de functie zijn verbonden en dat houdt ook goed onderhoud en beheer in. De achterhaalde ideeën over vermeende corruptie zijn goedkope en zwakke argumenten om de tegenstander in diskrediet te brengen. Men moet maar met betere inhoudelijke argumenten voor de dag komen.


  Maak melding

 16. Ik snap deze mini-ster niet, ik had een bepaalde beschaving verwacht gezien haar achternaam maar ze valt mij vies tegen. Deze opmerking speelt Valies zo in de kaart. Ze maakt er een straatgevecht van terwijl ze het a la Mahatma Ghandi moest doen zodat Valies in zijn eigen sop zou gaar koken.


  Maak melding

 17. Lijkt minister Blok wel, diep door het stof.

  “Ik bied me excuses aan de leerkrachten als ze zich hebben gestoord aan mijn uitspraak”, zei minister Lilian Ferrier vrijdagmiddag in een vraaggesprek met Clifton Limburg van “Bakana Tori”. De bewindsvrouw heeft woensdag in hetzelfde programma gezegd dat leerkrachten de toelage voor permanente educatie aanwenden om weave aan te schaffen.


  Maak melding

 18. @ RobG

  “Een leidinggevende of manager die geen onderhoud of goed beheer kan implementeren moet opkrassen of de eer aan zichzelf houden. Wij moeten af van de gewoonte om alles af te schuiven op de overheid. The right stuff, neemt de verantwoordelijkheden die aan de functie zijn verbonden en dat houdt ook goed onderhoud en beheer in.”

  U bent echt de weg kwijt. wie kan zich zelf ontslaan. Diegene die iemand plaatst is verantwoordelijk voor diens functioneren. De directeur beoordeelt de onderdirecteur etc.
  De minister is verantwoordelijk voor zijn directeuren en de president is verantwoordelijk voor zijn ministers en staf,
  Aangezien de president benoemd op veel niveau’s zal hij dus ook de verantwoordelijkheid voor hun prestaties moeten dragen. U bent selectief als het goed gaat oogst de baas en als het slechtgaat is de putjesschepper de verantwoordelijke.

  Ik schuif niet af op de overheid. De overheid is verantwoordelijk voor haar daden. De overheid is het geheel van de uitvoerenden macht bestaande uit regering (politiek verantwoordelijk) en alle ambtenaren (verantwoordelijk voor de uitvoering van haar werk). Ieder zijn eigen ding, Helaas is durft in Suriname geen enkele ambtenaar meer iets te doen want het gaat altijd fout en niemand durft meer verantwoordelijk te zijn.

  Blijft heel duildelijk u stelt nadrukkelijk dat er verspilt wordt onder de regering van Bouterse. Bouterse doet hier duidelijk niets aan en faalt dus.


  Maak melding

 19. Ik zit mij te ergeren aan het hypocriete gedrag van sommige leraren,het is waar dat jullie het gld vr permanente educatie verkeerd gebruiken anders waren de schoolprestaties van de leerlingen niet onder de maat en het is iets structureels doen jullie er wat aan of ga een andere job zoeken,want het leerstof overbrengen kunnen jullie niet,weave leidt de kinderen af verbieden die rotzooi,een ugly thing verandert in iets moois met weave zonder weave zijn ze nachtmerries dan kunnen de leerlingen zich beter concentreren op het les gebeuren dan iets nep vr de klas,vele mannen zijn Smorgens de slaapkamer van iemand weggerend omdat ze dachten dat zij de vorige nacht iets moois aan de haak hadden geslagen en smorgen bleek een nachtmerrie zonder weave naast hun te liggen


  Maak melding

 20. Ouders van de schoolgaande kinderen laat u niet gebruiken door de minidter noch door Valies die hun eigen belangen willen beschermen.
  Geheel oprecht zeg ik “alle ouders van de schoolgaanden moeten zich bijten in het totaal gebeuren alleen om hun kinderen te kunnen vertegenwoordigen. Laat uw gezond verstand de overhand krijgen en oordeel en voer akties waar u achterstaat en voer geen akties voor anderen die u willen en zullen misbruiken voor hun eigen agenda. Kom op voor uw kinderen en laat u goed voorlichten en oordeel vooral zelf”


  Maak melding

 21. Lilian, is verstrooid. ZE weet vaak genoeg niet waar de focus ligt en begrijpt ze in communicatie met anderen ook niet waar het im gaat. Hoe ik dit weet; 5 studenten in Paramaribo Noord door haar in de steek gelaten, terwijl ze de studenten met hun vrijeprofilering in Suriname zou moeten begeleiden. Welke Paarse Minister doet het goed….none!


  Maak melding

 22. @Paarse Poepensnuffelaar :

  Geld van de Coronie-dijk was indertijd ook geleend door de
  machthebbers, miljoenenschade en vertraging bouw daardoor !

  Belastinggeld –MILJOENEN– is door Corruptie bij BRUGGENBOUW
  zeer verkeerd gebruikt en in handen van criminele politici gekomen.
  Het geld had gebruikt kunnen worden voor bijv onderhoud wegen
  of voor adequaat financieren van ziekenhuizen !

  Wanner Opa D ministers zoekt moet hij voortaan niet rekruteren
  onder de schreeuwende vis-verkoopsters in de Centrale Markt !

  PS : Een minister die haar beledigingen en criminalisering van
  personen niet met bewijzen staaft, hoort DIRECT af te treden !

  De situatie in Sranan, ook in het onderwijs, is abominabel door
  slecht overheidsbeleid. Door het illegaal miljarden aan SRD
  te drukken, zitten wij in een Faillissement ! ALLE werkers zijn
  door de DEVALUATIES en de gigantische prijsstijgingen zwaar
  in de problemen! Vele gezinnen E PINA !!

  Dus geen schuld neerleggen bij vakbonden etc , maar bij de
  onmachtige regering en bij de president !


  Maak melding

 23. Ik lees steeds weer dat Bouterse,Poetin,Erdogan,Assad enz enz criminelen zijn,maar nergens lees ik dat de DIK Trump een rover/verkrachter is en die steeds weer loop te dreigen wanneer het hem uitkomt.En ook zijn mattie Brett lijkt vrij uit te gaan ondanks hij door 3 vrouwen wordt beschuldigd van aanranding.Wat een rare mensen lopen er rond op planet earth.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.