Leider Associatie van Leerkrachten Suriname beschuldigd van miljoenenfraude

54

PARAMARIBO, 27 sep – De voorzitter van de Associatie van Leerkrachten in Suriname en van de Bond van Leraren, Wilgo Valies, heeft geknoeid met publieke middelen. De schade ligt boven de twee miljoen euro (ongeveer tweehonderd duizend euro). De beschudliging komt van minster Lilian Ferrier van Onderwijs Wetenschap & Technologie. Valies is ook leraar wiskunde geweest aan het Instituut voor Middelbaar Economisch & Administratief Onderwijs, Imeao. Daar heeft hij overuren geboekt, zonder echt gewerkt te hebben. Valies ontkent de beschuldiging en wil naar de rechter stappen.

Ferrier heeft een ultimatum gekregen om haar uitspraken te corrigeren. Er zijn bewijzen, maar er zijn ook weer niet bewezen. “Ik heb het zwart op wit, maar hij heeft zich dusdanig ingedekt dat je geen case hebt om naar de procureur-generaal te stappen”, zei Ferrier in het radioprogramma Bakana Tori. Ze houdt het dus op verbaal uithalen. Valies zou zijn achterban gebruiken om eigen lijfsbehoud.

De protesten en stakingen van de twee door Valies geleide vakbonden, moeten in dit lciht worden gezien. De acties moeten dienen als rookgordijn. Valies wil dat de leerkrachten van verschillende niveaus ook vijf en twintig procent loonsverhoging krijgen. Ambtenaren kregen de verhoging al. Ferrier weigert, omdat de leerkrachten vorig jaar al zijn bedacht. Als er toch gestaakt wordt, zal het loon voor de stakingsdagen worden ingehouden.

54 REACTIES

 1. Dit doet me denken aan Daal.Zonder enig bewijs,zonder de kans te hebben gehad zijn onschuld te bewijzen werd hij koelbloedig geexecuteerd met nog 14 burgers te fort zeelandia.Wat zich nu aan het afspelen is gewoon een herhaling van het tragische episode dat zich heeft afgespeeld op 8 Dec 1982.
  Valies jij bent gewaarschuwd.Je hebt de kans van je leven gehad om Suriname te helpen bevrijden van bouta maar je hebt ons teleurgesteld.Op dit moment verkeer je in een benauwde positie.Bouta en co hebben de jacht op jou geopend..wanted dead or alive.


  Maak melding

 2. For the thousands attendees and the millions watching around the world. Let’s get ready to rumble. Introducing first, fighting out at the red corner, Lillian Ferrier with an outstanding record of twenty fights all won by way of knockout.
  Fighting out at the blue corner, Wilgo Valies better known as Suitcase with a record of 30 fights all lost by way of knockout.
  Lady and gentleman, give it a fair play. Obey my commands at all time. May the best win.


  Maak melding

 3. Het wanbeleid van die paarse rotzooi, zorgen er telkens weer voor, dat niet de juiste mensen, op de juiste posities komen te zitten, eerst was het boeler Rambo die niet kon communiceren, en nu heb je de Iron Lady, die ook een verkeerde manier van communiceren er op na houd, en kan Valies en de leerkrachten helemaal begrijpen, het is net als die andere heks van Simons, ėėn pot nat.


  Maak melding

 4. Is deze vrouw minister? Of gewoon marktkoopvrouw?
  Hoe laag bij de grond leeft zij? Bewust iemand persoonlijk beschadigen zonder bewijs en daarna wat terugkrabbelen.
  Zou men dan nog steeds niet weten dat je met overleg meer bereikt.
  COMMUNICEER!
  ALTIJD communiceren. Ik blijf dit zeggen en schrijven. je kan zoveel problemen voorkomen en mochten die er al zijn, deze alsnog oplossen

  Het onderwerp
  Loonsverhoging of niet?
  Ik begrijp de redenering van de vakbond. ((het is niet een persoon, maar een bond!)
  De reeds ontvangen loonaanpassing (ik schrijf bewust geen loonsverhoging!) is een aanpassing geweest op basis van gestegen kosten van levensonderhoud over de periode VOORAFGAAND aan deze aanpassing.
  Afspraak gemaakt overeenkomst getekend. Klaar

  We zijn nu een behoorlijk aantal maanden verder.
  Het kabinet is bezig haar voorgenomen beleid uit te voeren.
  Minder subsidiëring en meer belasting op producten.
  (Of je het hier mee eens bent doet nu niet ter zake. Dat is een ander verhaal en andere discussie)
  Om te voorkomen dat de koopkracht van burgers wegvalt en de economie schade wordt aangebracht,
  heeft de regering besloten om deze koopkrachtdaling te compenseren middels loonsverhoging.
  De vakbond van leraren (het is niet een persoon, maar een bond!) is van mening dat dit ook voor hen geldt.
  De gehele samenleving heeft hiermee te maken dus ook de leraren.
  Tja, hier valt niets tegen in te brengen.

  Als de minister en de vakbond dit nu beter hadden gecommuniceerd zou deze vuilspuiterij (een minister onwaardig) niet hebben plaatsgevonden


  Maak melding

 5. Een hoogwaardigheidsbekleder bij de overheid, dient de
  gerechtelijke/justitiele weg te bewandelen om gesignaleerde
  eventuele onrechtmatigheden/onregelmatigheden te laten
  onderzoeken !

  Het is ongehoord dat een minister een persoon openlijk
  beschuldigt en tegelijkertijd nalaat de Procureur-generaal
  in te schakelen om de eventuele onrechtmatige of strafbare
  daad te onderzoeken. De aangewezen instantie is de PG met
  zijn apparaat !

  Elke andere beslissing in deze is onjuist en dient om een persoon
  zonder reden te beschadigen en uit te schakelen ! Deze zaak en
  handeling is des te erger omdat het om een vakbondsleider gaat
  die ook wettelijke bescherming heeft, zelfs internationale !

  Dit regiem GROSSIERT in niet vervolgde FRAUDE/CORRUPTIE-zaken,
  en zou dus de laatste dienen te zijn die personen beschuldigt van
  onrechtmatige handelingen of fraude !

  PS :
  Even een korte schets :

  Carifesta-corruptie !

  Naschoolse opvang-kukru-schandalen !

  Schoolboeken-project !

  Ballast/Nedam bruggen-bouwprojecten met mega-fraudes !!!
  (namen Surinaamse leidinggevenden staan in NED strafdossier !!!)

  Jaarbudget-Openbare-Werken-corruptie !!!

  etc etc etc

  Leest u aub enkele klaarliggende CLAD-rapporten !!!


  Maak melding

 6. Valies zegt dat het om iets meer dan 200000 srd gaat over 5 jaar voor commissiewerk Imeao. Dat is ongeveer 3000,- per maand. Niet slecht, zker in die tijd meer dan een docentensalaris. Zo’n commissiejob zou ik ook wel willen.


  Maak melding

 7. Pico:
  Op je verhaal valt niets af te dingen. Valies ‘vecht’ boven de gordel, Ferrier daarentegen ‘stoot’ onder de gordel. Gedane toezeggingen en beloften werden en worden keer op keer uitgesteld, Valies komt op voor zijn achterban, de regering is degene die traineert.


  Maak melding

 8. @ Pakaritigri

  U heeft humor. Maar denk eens na over de beschuldiging.

  1>> Een leraar Wiskunde claimt misschien wel overuren maar een directeur iof administrateur keurt ze goed.
  2>> Koofertje is leraar gewest maar is allang geen leraar meer. indien hij overuren zou ontvangen voor niet gewerkte tijd dan had Peneux dat allang aan de kaak gesteld in zijn wedstijd verplassen met Koffertje.
  3 >> Gezien de sarlarissen in het verleden zou Koffertje kans gezien moeten hebben om 40 jaar lang een dubbel salaris te innen zonder dat er iemand aan de bel getrokken heeft.

  Gelooft u het nog of is dit een meer dan goedkope bluf voor de goedgelovige achter ban van de NDP.

  Hoewel ik Koffertje geen prettig mens vindt is hij vele malen geloofwaardiger dan de minister. De minister is de weg kwijt als ze zonder schaamte dit soort zaken gaat raskalen.


  Maak melding

 9. Deze paarse heks hanteert de Doekhie methode. Ongenuanceerd schreeuwen zonder enige onderbouwing. Dreigen en wapperen met papieren en vervolgens geen poot om op te staan. Dit zijn sinds jaar en dag de maffiapraktijken van de paarse rattenkolonie.


  Maak melding

 10. Wie uitspraken doet, zoals een minister over anderen, zal wel keiharde bewijzen/feiten moeten hebben dat het op de bittere/naakte waarheid berust/is.

  Als dat niet zo is, dan heeft deze mevrouw minister van Onderwijs, Wetenschappen, enz een heel groot probleem of heeft Valies een groot probleem en spreekt zij wel de waarheid?

  Valies heeft de bewijzen zwart op wit en kan aantonen hoe de vork in de steel zit. Het beste is dat hij dit publiceert in de media, waardoor deze van in kennis worden gesteld van het publiek. Hiermee kan hij zich zelf goed op de kaart zetten en dit zou ook in zijn voordeel kunnen werken in de strijd tegen de Iron Lady, die kan smelten bij 1200 ° C – 1500 ° C en aan sterkte in vloeistof verandert en dus ook vormloos wordt.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 11. @JoJo,

  Ik heb uitgebreid naar Bakabana tori geluisterd. Ik heb de minister even zien twijfelen alvorens ze insinuaties begon te maken. Maar Limbo heeft haar aangemoedigd. Ik weet niet of het een vooropgezette interview was.

  Maar was wel een tactische fout van de minister. Want de aandacht wordt nu verlegd. Als het inderdaad zo zou zijn dat Valies zich ingedekt heeft , kan de indekking op zich wel ontleed worden na grondig te werk gaan en de nodige getuigen te verhoren tevens medeplichtigen. Maar de issue is dat stakingsgedoe en daar had de minister zich uitsluitend op moeten concentreren. Ze heeft het wel uitgebreid gedaan ,maar ze had Valies niet via deze manier moeten beschuldigen ,althans het insinueren. Valies op zijn beurt, weigert met Limbo te communiceren waardoor hoor en wederhoor niet werd toegepast. Maar hij zal wel aandachtig geluisterd hebben. We zien wel hoor. De zaak wordt zeer rommelig.


  Maak melding

 12. ze moeten al deze mensen gewoon op de brand stapel van weg naar zee plaatsen vooreeuwig en altijd vooral die moordenaar, dan zijn we één keer af van alle ellende in het land..

  maar wie gaat het doen, ze zitten te wachten op een lanti money voor zeven even..

  vrijdag ontvangen maandag blut..

  wat een welvaart en dan nog 5 komende tijd perk na 2020..


  Maak melding

 13. Hij die het banditisme hoog in het vaandel draagt dreigt te bezwijken,valies begint steeds en meer op avarel Dalton te lijken,druk wordt nu inmens opgevoerd is hij bestand er tegen steeds meer mensen uit het onderwijsveld hebben toegegeven dat fictieve uren opgegeven een onderdeel is bij het declareren,in twee dagen tijd is valies zijn neus met 3cm gegroeid,de wallen onder zijn ogen worden steeds groter maw die man slaap niet,vandaar deng Bigi sma taki if ju e furu leki wang alata ga geen mensen zomaar uitdagen,weet waar gij aan begonnen bent avarel want jou dagen zijn geteld,wat rest is midden in de nacht vluchten als een rat,want faya watra o pir piri ju skin


  Maak melding

 14. Waarom moest die miniSTER dat vertellen bij het sensatie en NDP propaganda radio programma Bakroe Bari Tori…
  Als ze echt bewijs heeft dan moet het rechtstreeks naar de P.G., niet bij een sensatie programma.


  Maak melding

 15. Pico
  Goed je weer te horen man.
  Ik ben het volledig eens met je. een minister van Onderwijs behoort tot de voorbeeld personen in de samenleving. Op school leer je altijd te communiceren en tot een oplossing te komen. En dit is geen commu nicatie maar destructie.
  Hoe kun je iemand eerst beschadigen en daarna zeggen ok het is niet zo geweest.
  Bouterse deed dit ten tijde van de NPS maar moet dagelijks zijn woorden slikken omdat de waarheid zijn leugens achterhaalt.
  Dit zal ook gebeuren met Ferrier. Ze zal moeten vertrekken als blijkt dat wat zij beweert noiet waar is.
  Jojo verwoort het goed, realistisch bezien kan niemand op het niveau van leraar zoveel geld ontvangen middels fraude met uren.
  Misschien Ferrier maar niet een leraar met een npormaal salaris.
  Dit lijkt op paniel voetbal


  Maak melding

 16. Ik heb een idee waar deze beschuldiging vandaan komt. Fair play heeft het paarse uitschot nooit van gehoord. Als we onze zin niet krijgen, schakelen we de “vijand” gewoon uit, op welke manier dan ook.


  Maak melding

 17. Suriname als land is verloren en failliet en dat komt door 1 persoon Bouterse de president die het land leeg heeft geroofd.Al die reserves van 1.3 miljard USD is verdwenen zonder het te verantwoorden aan het volk.


  Maak melding

 18. Het ultimatum van valies is verstreken de Iron Lady gaf geen krimp nu mag hij zelf naar de rechter stappen,in plaats daar van is hij in buurt van huize Iron Lady gesignaleerd hopende uitgenodigd te worden voor een tet a tet met de Iron Lady in die tussentijd is zijn neus met nog eens een 1/2cm gegroeid


  Maak melding

 19. Wat sommigen nog steeds niet snappen is dat valies in een werkgroep zat om bevingen uit te brengen over de imeao,dus mijnheer kon vrij en Frank aangeven hoeveel uren hij aan een stuk had besteed,en hoeveel uren hij thuis achter de computer had gezeten,hoe valt dat te controleren,als hij naar de rechter gt moet hij dat gedetailleerd kunnen aangeven,en niet op een stuk papier iets krabbelen vandaag heb 12 uren werk verricht vr de Imeao het wordt spannend


  Maak melding

 20. Er zijn bewijzen, maar er zijn ook weer niet bewezen. “Ik heb het zwart op wit, maar hij heeft zich dusdanig ingedekt dat je geen case hebt om naar de procureur-generaal te stappen”, zei Ferrier in het radioprogramma Bakana Tori.
  Kan iemand mij uitleggen wat Ferrier hiermede bedoeld.
  Zijn er bewijzen of zijn er geen bewijzen.?
  Als er geen bewijzen zijn moet jij je mond houden.
  Ik weet het al. Ze gaat straks zeggen: Ik ben verkeerd geciteerd.


  Maak melding

 21. Wat een slimme vrouw die Iron lady ze heeft een val vr Avarel opgezet en hij is met blinde ogen ingelopen,nu mag hij zelf naar de rechter stappen,als hij dat niet gt doen is zijn reputatie aan diggelen geslagen door zijn eigen stommiteit


  Maak melding

 22. Als de bedragen kloppen wat de ware tijd heeft gepubliceerd toucheerde Avarel valies bijna 26000 srd per mnd meer dan wat een minister verdiend en dat vier jarenlang,zijn pensioen en vakbonsgeld niet meegerekend wat een lucratieve business dan kan ik doen voorkomen dat ik voor leraren strijd levert ja


  Maak melding

 23. Bigi Sma
  Hoe is het? Je ziet dat ik mijn posting jouw gedachte over loonprijsspiraal van een poosje geleden heb uitgewerkt. Je gaf de pass en ik kon verder dribbelen. Mooi mang.
  (morgen stap ik uit alle beleggingsfondsen,verkoopopdracht gegeven. Gelukkig is Wall Street net positief gesloten, dus ik pik nog een graantje mee morgenochtend. Ik heb dan alleen nog aandelen Kon. Olie en KPN. De klap gaat komen. De grote jongens zeggen 2020, misschien 2019. Het komt misschien eerder, dus mi gwi.
  Wie geschoren wordt moet stil zitten toch?, welnu ik laat me niet scheren. Of die andere; je moet niet uit een rijdende trein springen. Ik stap niet in. Stap ook uit. Ga niet voor het hoogste)

  @ VON
  Ik weet niet of ik in de categorie val van – sommigen die het nog steeds niet snappen-, maar wil desalniettemin reageren.
  Ik lees hier dat er nu sprake moet zijn van omgekeerde bewijslast.
  Een minister roept wat in de wilde weg en nu zou de heer Valies zich moeten gaan verdedigen.
  Het moet niet gekker worden.
  Maar goed los van malversaties, zo die er zijn; van een minister verwacht ik tact, discipline en zeker geen gedrag van een marktkoopvrouw!!

  Declaratie
  Heeft de opdrachtgever (de minister?) een open opdracht verstrekt? Dwz commissie ga aan de slag en ik hoor later wel wat dit mij gaat kosten? (Agent-Principaal relatie)
  Kan, maar ongelooflijk stom.
  En heeft de opdrachtgever achteloos betaald? Zo ja, wederom ongelooflijk stom
  Zo nee, dat moeten de stukken door de huidige minister openbaar worden gemaakt.
  Het enige wat ik tot nu toe hier lees is dat er een behoorlijke som geld is betaald.
  Is dat het? Big deal.
  In ieder geval heeft de minister onbehoorlijk gedrag vertoont. Dat staat buiten kijf
  Excuses aan de heer Valies is het minste wat ze nu kan doen en daarna weer overgaan tot de kern van het probleem: loonsverhoging


  Maak melding

 24. En toch vinden sommigen dat de minister dit niet aan de kaak mocht stellen,het is gemeenschapsgeld mensen hebben dat recht om te als hun belastinggelden goed worden besteed en niet zomaar aan een zwendelaar wordt besteed,mensen moeten inzage in de rapporten krijgen en wat ermee gedaan is met de zogenaamde aanbevelingen van Avarel Valies,wie weet was dat prulwerk


  Maak melding

 25. Als Wilgo Valies echt 2 miljoen euro had verdient met overwerk dan was dat allang naar buiten gekomen. Alleen de kliek rond dief Desie Bouterse kan zoiets ongestraft doen.
  Wilgo Valies is zoals iedereen wel weet geen foetoe booi van Bouterse.
  Lilian Ferrier is wel heel duidelijk een spreekbuis/hersenloze naprater van de ondemocratische Bouterse.

  Lilian Ferrier heeft geen greintje bewijs maar toch uit zij onbewezen beschuldigingen van corruptie tegen Valies.
  Liluan wat een achterlijke hersenloze actie van jou.
  En Lilian heeft gestudeerd? Psychologie? Hoe dom kan een mens zijn. Bouterses domheid en leugenachtige uitspraken zijn besmettelijk? Wie met pek omgaat wordt automatisch een blakka bal.

  Ga maar in een hoekje huilen vanwege jou waardeloze leven.


  Maak melding

 26. @Poepsnuffelaar, de minister heeft een eed afgelegd en dient zich
  aan de wet en de grondwet te houden, en zich te onthouden van
  fraudebeschuldigingen, zonder bewijs te leveren of de PG in te
  schakelen voor strafrechtelijk ONDERZOEK ! !

  Burgers die kennis hebben van strafbare feiten dienen dit bij de
  bevoegde autoriteiten kenbaar te maken !

  Mevrouw is staatsrecht-, noch strafrechtsdeskundige en maakt
  een MEGA-PAARSE-BLUNDER !

  Mevrouw heeft zichzelf onmogelijk gemaakt als minister,
  zij snapt niet dat hogerhand opdracht heeft gegeven haar
  in de val te lokken. Mevrouw is naief en denkt dat vriendschap
  met de “vrouw-van”, haar politieke dekking biedt, mooi niet dus !!


  Maak melding

 27. Haco de vakbond miljonair wordt in het openbaar kaal geschoren,als hij zich als een gentleman had gedragen was dit hem allemaal bespaart gebleven maar nee mijnheer is altijd op confrontatie uit do not blame me,geeft alleen maar de feiten aan wat gezegd en gepubliceerd wordt be cool ben niet op ruzie uit heet geen avarel valies lid van de Dalton gang


  Maak melding

 28. Velen en nogmaals velen zijn gedesillusioneerd in valies de duitendief,niemand had dit verwacht,het leek een sprookje van ene valies in wonderland,kreukelvrij,integer,wars van corruptie,dat waren zijn mantra’s daarom komt het bij velen zo hard aan,de robinhood die van de gevestigde elite steelt en verdeelt onder zijn leraren,nu blijkt dit alles een fatamorgana te zijn,ik met vele anderen hadden onze hoop op deze vechter,strijder van het eerste uur gezet,wat blijkt nu het geval te zijn,mijnheer is een gewone ordinaire duitendief,wat ik nog steeds niet kan begrijpen,als j zoveel boter op j kop hebt waarom waarom ga j in de felle zon staan,zal er nooit achter komen denk ik,de meeste leraren ook niet,wat een donderslag bij heldere hemel


  Maak melding

 29. Lilian Ferrier je hebt letterlijk je reet vol. Zelfs te dom om te poepen. Gaat nu met modder smijten naar dhr Valies. Als dit daadwerkelijk op de waarheid berust, waar ik mijn twijfels over heb? Had Peneu hem hiermee geconfronteerd. Deze vrouw voelt zich machteloos. Niet verwonderlijk dat dit te maken heeft een chronisch gebrek aan kennis en kunde betreffende het onderwijsstelsel. Deze vrouw roept maar wat. Als afgestudeerde psychologe staat zij nu wereldwijd bekend dat zij zelf psychologische hulp nodig heeft, dan wel psychiatrisch hulp. Zij duidelijk het bewijs hiervan. Wanneer je geen kaas gegeten hebt van het onderwijsstelsel, kan je geen minister zijn of worden. Kennis tekort.Vandaar dat zij spijkers op laag water gaat zoeken en beschuldigingen hier en daar weer legt, die kant nog wal raken. Dit is een wraak actie van deze vrouw naar Valies toe. Valies komt op voor de docenten en heeft hun steun nodig. Overal ter wereld wordt er af en toe gestaakt in het onderwijs om gehoor te krijgen.Lilian Ferrier laat niets van zich horen, kan niet op een fatsoenlijke manier communiceren, dan maar met modder smijten. Dit heet de weg van de minste weerstand. Ik blijf achter Valies en de vakbond staan. Niet voor niets worden er vakbonden wereldwijd opgericht, mensen willen gehoord worden. En dit stuit nou net Ferrier tegen de borst. Zij wil een ieder de mond snoeren. Ferrier ga in je luie stoel zitten, vergeet niet je breiwerk mee te nemen. Oprotten vals kreng.


  Maak melding

 30. De vraag is natuurlijk of Bouterse haar zal handhaven. Zo een pakweg 20 maanden voor de verkiezingen is dat geen handige zet om haar te vervangen. Ferrier kan maar beter even een radiostilte inlassen en alleen de hoognodige zaken in het openbaar afhandelen. Laat iemand anders maar het woord voor haar voeren daar waar mogelijk is.

  Valies zou de boel kunnen opzwepen en het vertrouwen in de minister opzeggen.
  Het loont uiteraard niet want de problemen zijn daarmee niet opgelost. Ik zie hem wel in staat zijn dat te doen omdat hij chaos wil veroorzaken. Is hij wel vaker mee bezig geweest waardoor ik hem allerminst vertrouw.


  Maak melding

 31. Dit is wat een dictator doet. Zijn tegenstanders beschuldigen en zonder bewijs proberen uit te schakelen. Dit lijkt op de jaren 80. Het mooie van is. Laat de minister de miljoenen van Abrahams en anderen van het kabinet gaan onderzoeken, laat de minister openheid geven van de leningen en wat er met de leningen gedaan is. Minister rot op.


  Maak melding

 32. Valies is niet de enige die in Suriname knoeit met geld van het land.De grootste dief van Suriname is de president van het land die 1.3 miljard USD heeft gestolen van het land want hij heeft het nooit verantwoord punt uit. Het land is failliet al meer dan 10 jaren. Ook Brunswijk en Somohardjo hebben zichzelf verrijkt toen ze in de regering zaten. Al die lul verhalen ten spijten.


  Maak melding

 33. @Pakiratigri

  Allereerst de actie grond van BVL/ALS is natuurlijk banaal. nu mee liften met de rest van de ambtenaren terwijl je de eigen CAO al geregeld hebt is van twee walletjes eten en asociaal.
  Koffertje houd echter van verplas competities met Ministers. Het trieste is dat de Minister en Limbo hem nu een podium geven om zijn wedstrijdje te spelen ten koste van veel Goodwill in de samenleving. Bouterse kan maandag (wellicht goed gepland) genadeloos met iets anders bezig zijn dan waarvoor hij naar de DNA moet komen.

  Dat Koffertje niet met Limbo spreekt kan ik begrijpen. Zijn verweer geeft echter een veel genuanceerder beeld en indien waar sleept minister Ferrier veel mensen mee in dit drama.
  NDPers maken zich vaker schuldig aan eerst heel hard roepen en dan pas lezen of nadenken. Dit zal ook zo’n dossier worden. Verkiezing retoriek voor de eigen achterban. Een achterban die in elkaar klapt.

  Een vriendin die kern NDPer was is via haar standpunt dat Front veel Slechter was nu al zover dat Bouterse extreem slecht is voor het land en dat daarop afgezet Venetiaan een zegen was.


  Maak melding

 34. Mevrouw FERRIER is zwaar overspannen en kent de wetten niet,

  aub haar snel naar huis sturen !

  Zij maakt de door Paars veroorzaakte

  financiele en sociaal-economische CHAOS in Sranan, nog groter !!!


  Maak melding

 35. Iemand wiens honger niet te stillen is om de regering ten val te brengen moet erop rekenen dat hij/zij vroeg of laat ook in de spotlight zal staan van onderzoek naar diens praktijken. De kans dat Valies heeft gesjoemeld is zeer groot. De man weet zich alleen goed in te dekken en dat geeft de minster ook toe. Het luxe leventje dat Valies heeft met de declaraties aan overheidsgelden is een duidelijk voorbeeld dat deze man het financieel uitstekend heeft, terwijl anderen creperen. Over de ruggen van de leerkrachten heeft hij rijkdom vergaard. Deze dwarszitter meent het echt niet met het onderwijs in Suriname. Hij verzet zich tegen de opwaardering van het beroep van leerkracht. Hij is ook tegen het niet meer gebruiken van examens van 40 jaar oud. Elk jaar worden de zelfde examens gebruikt, reeds 40 jaar lang. Er zit geen innovatie bij deze man. Ook de puntenwaardering om kinderen met opzet te laten blijven zitten wil hij niet veranderen. WEG MET VALIES, WEG MET DE DIEF.


  Maak melding

 36. @Robje-G-de-Paarse-huisslaaf :

  U babbelt over DIEVEN ?????????

  WEG MET DE PAARSE DIEVEN !!!!!

  Pak de Paarse-BallastNedam-Bruggenbouw-Corruptelingen
  op, veroordeel hen tot lange celstraffen ! Strafdossier Nederland
  vermeldt alle NAMEN vd Surinaamse politieke boeven, onder
  vermelding van de door hen ontvangen omkoop-bedragen !!!

  Pak de Corrupte Surinaamse BOEVEN op die RUIM zeshonderd
  MILJOEN USA dollars hebben staan op Zwitserse bankrekeningen,
  regering en PG , ZWIJGEN NOG STEEDS over deze criminelen !

  PS : Vergeet ook niet Abrakadamsky-OW-budget-verdamper,

  de CARIFESTA-geld-Goochelaar en de Paarse-Politieke-Naschoolse-

  Opvang-GAARKEUKEN-Boeven, op te pakken en te veroordelen !


  Maak melding

 37. deze ongefundeerde uitspraken v ferrier laat nogmaals blijken dat ze totaal maar dan ook totaal ongeschikt is voor deze functie
  zij is veel geschikter om vis te verkopen langs de weg of desnoods knippa


  Maak melding

 38. Er is een nep passant die de tweede postings geplaatst heeft. De tweede postings in dit artikel is van een andere passant dan de enige echte passant met ijzersterke one liners in zijn postings.

  Mijn postings zijn altijd te herkennen aan bepaalde one liners, oa de twee ( 2 ) onderstaande.

  Recht En Waarheid Maken Vrij.

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 39. @Von poepenheuvel
  Weer een nieuwe ster op WKN?? Of is het een zwart gat?

  Valies hoeft niets te bewijzen en wel om twee redenen.
  -1- De seniele trut die met modder gooit zal haar uitspraken moeten inslikken omdat zij niets kan bewijzen. Er is dus zonder meer sprake van smaad. Was het niet de NDP die steeds riep je ben onschuldig zolang je niet veroordeeld bent??
  -2- Het zou over declaraties jaren terug gaan. Dan hadden de toenamlige verantwoordelijke al lang kunnen en moeten ingrijpen als er iets verkeerd was.
  Daarnaast moet opgemerkt worden dat.
  -3- Hieruit blijkt dat zij hard heeft zitten graven in allerlei stukken in een poging om iets boven tafel te krijgen waarmee ze op de man kon spelen. Een actie die dus duidelijk op de persoon gericht was. Gezien het ontbreken van bewijzen zal de rechter dit normaal gesproken als sterk verzwarend beschouwen en haar een extra hoge straf opleggen. Echter in SR weet je nooit. Abrahams loopt bv nog steeds vrij rond met al het geld op zak.
  -4- Dit handelen werpt een zeer grote smet op haar functioneren, het ambt van mini-ster en de gehele regering. Niet alleen zij, maar alle huidige minsters zijn hiermee nog ongeloofwaardiger geworden, zo er nog iets over was.
  -5- Blijkbaar is de paniek bij de regering heel groot dat ze niet is teruggefloten. Kan natuurlijk ook, en dit is zeer waarschijnlijk, dat de professionaliteit en kundigheid van de huidige regering zo laag is dat ze zelfs niet inzien hoe onbeschoft, dom en walgelijk dit is.


  Maak melding

 40. Pico mijn vriend
  Ai ik volg je en zo te zien / lezen heb je het over de jaren 60 / 70 ai maar dan ben je bijna aan je pensioen kerel.
  V.w.b. de beurs, ik ben er met enkele aandelen vorige week uitgestapt. een goede marge gescoord (75% ruim op Kiadis Pharma aankoop 8,48 verkoop 14,87).
  En ik ben verder begonnen om enkele andere in de verkoop te doen.

  Verder wed ik erop dat Ferrier de strijd zal verliezen maar ook de oorlog want geen grappen met leerkrachten he. Kijk maar wie aaron indertijd naar huis heeft gestuurd.

  RobG
  Je laatste posting geeft aan dat wie met het zwaard omgaat zal door het zwaard worden getroffen.
  Geldt dit ook voor jou leider van het NDP de president van Suriname?
  Je geeft aan dat Valies rijkdom vergaard heeft over de ruggen van leerkrachten terwijl anderen creperen
  Wat denk je van de Ballast Nedam miljoenen en heb je wat te zeggen over de exhorbitante salarissen van de president en zijn gevolg?
  Man man wat kun je vergelijken zeg.

  Als econoom heb je te maken met vergelijkingen (ook wiskundig gezien) en daar ben je nu echt niet goed in dus wederom een aanwijzing van de pseudoniem


  Maak melding

 41. @pakiratigri Jij maakt die koeparie Limbo veel te groot. “Hoor en wederhoor” hoeft echt niet alleen bij Limbo. Sterker nog. Wie zichzelf respecteerd en/of een degelijke discussie wil zal Limbo ten alle tijden vermijden.

  @JoJo De verhoging die de leraren hebben gekregen was al een punt dat in 2010, dus ver voor de devaluaties speelde. Het was feitelijk en correctie op een verkeerde inschaling in FISO. Dat de leraren toen uit FISO zijn getreden was een domme actie maar waarschijnlijk doorgedrukt door de NDP die FISO kapot wil maken. Dom.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.