Surinaamse onderwijsvakbonden: minister Ferrier is een amateur

16
Lilian Ferrier neemt ministerie over van Robert Peneux

PARAMARIBO, 14 apr – “Ferrier is een amateur. Ze moet nog veel leren en we hebben niet iemand nodig die moet komen leren, maar een professional.” Dit zegt Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren en de Associatie van Leerkrachten in Suriname. Dat kinderpsycholoog Lilian Ferrier minister is geworden van Onderwijs Wetenschap & Cultuur, voorspelt weinig goeds. Weliswaar keken de vakbonden de kat uit de boom. Anders dus dan bijvoorbeeld de vissersbelangengroepen.

Die protesteerden meteen nadat bekend werd dat visserijdeskundige René Landveld minister zou worden van Landbouw Veeteelt & Visserij. Landveld is het uiteindelijk niet meer geworden. “Wij hebben bewust niet gereageerd toen we hoorden dat Ferrier minister zou worden. We wilden kijken wat ze ervan zou maken. Maar ze is gekomen en begonnen met vooroordelen over leerkrachten”, zegt Valies tegenover de Times of Suriname.

In haar maiden speech liet Ferrier geen twijfel bestaan over haar intenties. Gewaarschuwd werd dat geen stakingen geduld zouden worden. Trainingen tijdens schooltijd zijn voortaan ook verboden. De vakbonden zien de bui al hangen. “Deze vrouw wil zich concentreren op het kind en niet op andere factoren, zoals de leerkracht. Als het kind met een verhaal komt, is het meteen de leerkracht die zijn werk niet goed doet”, aldus Valies.

Bekijk ook:


16 REACTIES

 1. Deze vrouw is de tante van Ingrid.Ze is de nicht van de vrouw van zijn (wijlen oom Waldring).Bekend dat ze bij vergaderingen geen tegensprak duldt !! AAlleen wat zij zegt is goed en niets anders !!


  Maak melding

 2. Manu je bent zwaar geobsedeerd over de Ndp en Bouterse. Het loopt als een rode draad door je leven mang. Je maatjes Ray, Haco, Opa Ludwig, Ram Singh en Henkie Molenaar zijn er ook besmet mee. Waarom niet collectief bij een ggz instelling laten opnemen bijvoorkeur in een longstay afdeling. Jullie zijn geeste ziek.


  Maak melding

 3. Vioor 25 mei 2020 is ze weg.

  De problemen in het onderwijs, wetenschappen en Cultuur is zo groot dat die met een lege staatskas niet kan worden opgelost. Daarom heeft de iron lady zich met haar uitspraak al behoorlijk in de nesten gewerkt.

  De omstandigheden, tijd en het moment zullen bepalen hoe lang ze het gaat uitzingen. Van een kinderpsycholoog zou je toch wel wat tactisch en strategisch te werk moeten zijn. Wat dat betreft heeft zij nu al aangegeven dat ze gefaald heeft. Ik vrees het ernstige voor haar. Ze heeft haar nek in de strop gestoken en dat kan alleen maar één ding betekenen voor de vakbonden, leerkrachten, leerlingen, het ministerie van Onderwijs, Wetenschappen en Cultuur.

  Sari (Her) Stroy

  Recht En waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 4. Parbo jij ben de eerste die opgenomen moet worden.
  Afspraak met jou lukt ook niet omdat je een angsthaas bent.
  Je heb nog steeds geen antwoord op mijn uitnodiging gegeven.


  Maak melding

 5. Ze is kinderpsycholoog. Ze heeft deze titel in Leiden behaald.
  Ze heeft in Nederland gewerkt. Dan neem ik aan dat ze wel wat geleerd heeft over communicatie en conflicthantering.
  En dat weet ze dat Suriname in een democratisch land is en dat de vakbond ook rechten heeft.

  Ze heeft niet goed gevolgd wat er met haar voorganger is gebeurd.
  En wat zijn ( domme) acties teweeg hebben gebracht.

  Domme zet Lilian.
  Ik denk niet dat ze mei 2020 haalt.
  Ai baja. Suriname bananen republiek.
  Ze leren het ook nooit.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 6. @ Parbo … Klaploper … de pot verwijt de ketel ….. kerel, je bent de grootste GEESTES ZIEKE … die hoognodig opgeruimd moet worden. De jongeren van de Nationale Dieven Partij zijn bezig … het VUIL
  op te RUIMEN … ik hoop dat ze je niet vergeten … mee nemen … naar de VERBRANDINGSOVEN.


  Maak melding

 7. @parbo, Ik heb altijd al het gevoel gehad dat de overgrote NDP aanhang hersenloze garnalen waren, jij past perfect in het plaatje.
  Sorry als ik je teleurstel maar ik ben van geen enkele partij, ik vertrouw alleen op mezelf.


  Maak melding

 8. Vrouwtje FERRIER “Er zal niet worden gestaakt”, ijaaaaaa tochhhhhhh,
  ER ZOU OOK NIET WORDEN GEDEVALUEERD !!!!!

  PAI DENG ONDERWIJZER ALLA MUNG STIPT, PAI ALLE SALARIS-VERHOGING
  SANG YU BING PRAMISI, OOK TU !!!!!
  BUNG WROKO-PRESI DJI ONDERWIJZER NANGA DENG SKORO-PIKIN,
  NOFO MATERIAAL NANGA VOORZIENINGEN, MUS FU DE !!!!!

  DANG YU MINISTER FERRIER, PAARSE PION, KANG TAKKI !!!!

  PS : LESI DENG ILO-VERDRAG NANGA GRONDWET FU SRANAN !!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.