woensdag, november 29, 2023
HomeOnderwerpenMaatschappijHindoes willen boycot Rituals Cosmetics vanwege misbruik Holi

Hindoes willen boycot Rituals Cosmetics vanwege misbruik Holi

-

DEN HAAG, 18 sep – Onlangs heeft Rituals Cosmetics een nieuwe productenlijn gelanceerd, getiteld ‘The Ritual of Holi‘. Hierin beweert het bedrijf dat Holi niets met religie te maken heeft. “Door Holi los te koppelen van het Hindoe cultureel erfgoed, pleegt het cosmeticabedrijf culturele kaping van het Hindoe lentefeest Holi” vindt de Actiegroep ‘Holi is geen Houseparty’.

Naar aanleiding hiervan heeft de actiegroep een open brief geschreven aan Rituals, waarin ze de bezwaren tegen culturele kaping van Holi uitleggen en de organisatie uitnodigen voor dialoog. Rituals weigert echter in dialoog te gaan. Daarom wordt nu opgeroepen tot een boycott van Rituals.

In een open brief schrijft de actiegroep:

“De wijze waarop Rituals omgaat met de traditie van Holi zien wij als een daad van culturele kaping. Wij voeren al sinds 2015 campagne tegen culturele kaping van het Hindoe lentefeest Holi. Een campagne die door meer dan 45 Hindoe-organisaties in Nederland gesteund wordt. Culturele kaping houdt in dat een symbool van een bepaalde cultuur, in dit geval Holi als Hindoe lentefeest, uit de oorspronkelijke context wordt gehaald door het bijvoorbeeld te transformeren van een spiritueel lentefeest naar een zomer dancefestival, zoals Holi Fusion en Holi Festival of Colours hebben gedaan. Of zoals Rituals nu doet door een hele productenlijn te vernoemen naar Holi, om vervolgens te beweren dat het niets met religie te maken heeft.”

De petitie ‘Boycott Rituals: Stop cultural appropriation of Holi!‘ is hier te lezen en te tekenen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

40 REACTIES
 1. Domme hindustanen die claimen dat Holi enkel tot hen toebehoren. Elk Hindoe weet dat hindoe geen religie is maar een leefwijze. Hindoestanen moeten juist blij zijn dat het feest steeds meer een internationale karakter krijgt. Als ze zo Hindoe gelovig zijn, pak je biezen en vertrek richting India en blijf maar rennen achter een ezelkar. De christenen vinden het best dat kerst wereld wijd wordt gevierd, OOK DOOR Hindoestanen. Op Holi feest zuipen hindustanen de tering op los en vreten ze alles wat volgens hun geloof verboden is. Deze rand idioten van het eerste uur vertegenwoordigt geen zins de gehele Hindostaanse bevolking. Wie zonder zonde is, werpen de eerste steen.


  Maak melding

 2. Raar: de ene keer is Hindoeisme een religie(godsdienst) met hun vele afgodsbeelden, dan wanneer het ze
  goed uitkomt is het geen religie maar een leefwijze !! Waarom gooien ze hun zg heilige boeken waaruit de “pandit” leest bij een “kerkdienst” niet op de brandstapel?? Waarom verloochenen ze hun godsdienst en goden?? Kijk maar hoe “moksi-meti, doksa en sopie drinken” bij Heilige Holi feest !!!
  Dus deze Hindoes zijn echte Atheisten !!!!


  Maak melding

 3. @Atheist, Je hersens zijn duidelijk onder ontwikkeld. Je hebt totaal geen verstand van de hindu-cultuur en godsdienst. Hindoes geloven in 1 god, maar benoemen zijn gedaantes met verschillende namen. Net zoals een vader een broer, oom, neef of vriend kan zijn of een timmerman, arts, chauffeur beschouwen hindoes alles in perspectief. Ik begrijp dat voor jouw kleine eencellige hersenpan dit niet te bevatten is. Maar heb respect voor anderen en gij zult dan zelf gerespecteerd worden. P.s. vanaf heb ik een genezingsdienst, Je mag komen biechten. Trek wel iets losjes aan als je op jouw knieën gaat.


  Maak melding

 4. @PAter Wijdbeens, in ieder geval is het Hindoe geloof niet schuldig aan miljoenen doden, is het Hindoegeloof niet schuldig aan inquisities en wereldoorlogen, is het Hindoe land India nooit een aanvalsoorlog begonnen. Kijk u eens in de Afrikaanse landen (waarschijnlijk is het land waar uw voorouders vandaan kwamen in Afrika gelegen); ondanks dat alleen zwarten het daar voor het zeggen hebben ken ik geen een land opnoemen waar men in vrede samenleeft. Het is alleen maar wreedheden en oorlogen voeren.
  Als een zwarte gediscrimineerd wordt dan zijn de zwarten de eersten om hun ongenoegen te uiten maar zodra anderen over racisme en discriminatie klagen dan moeten ze, wat u betreft, oprotten naar India. wat hebben jullie zwarte apen voor Suriname gedaan ? NIKS !!


  Maak melding

 5. Oh wee als het over de Islam ging, zou je nu al massa protesten zien, vlaggen zouden worden verbrand. Agressie jegens heidenen ( Kafirs) , dan hoor je ze nog luidskeels kanderen allah ho Garbarrrrrrr !!!!

  Citaat; van Islamitische “Atheist ”
  Waarom gooien ze hun heilige boeken waaruit de “pandit” leest bij een “kerkdienst” niet op de brandstapel.

  Tijdens de moslims invasie in India hebben ze heel veel heilige boeken van de hindoes op de brandstapel gegooid om zodoende het geloof het uit te roeien. Is het gelukt??????
  Een geloof dat te vuur en te zwaard is verspreid zal nooit vrede kennen. Kijk maar goed om je heen !!!!

  Waarom gooien de moslims niet op de brandstapel??? Want daarin staat enkel geweld tegen heidenen !!!!


  Maak melding

 6. Hoe je draait of keert

  Hindoeïsme en de Hindoes of hindoestanen zijn de meest vrede lievend mensen op deze aarde

  Op de 2e plaatst zijn de boeddhisme….Thailand, china……

  maar niet de Surinamers


  Maak melding

 7. Nu gaan ze zeuren om holi viering.Wel mensen, in Suriname viert de hindostaan en niet hindostaan het holi feest en we protesteren niet.
  We maken ons niet druk om een klein groepje die heel anders dan de rest denkt.
  Een ieder is welkom om holi te vieren.


  Maak melding

 8. @ Pater Wijdbeens,

  Je hebt het volgende geschreven: “Als ze zo Hindoe gelovig zijn, pak je biezen en vertrek richting India en blijf maar rennen achter een ezelkar”. Hoeveel respect heb je voor de hindu’s?
  Je wijst wel met een vinger naar een ander, maar vergeet dat meerdere vingers richting jezelf verwijzen.

  Dat hindu’s kerst vieren, begrijp ik ook niet. Bij mij in huis komt geen boom te staan die volgehangen wordt met snuisterijen. Kerstfeest wordt net als Divali ook wel het feest van het licht genoemd. Blijkbaar hebben de hindu’s daar niet genoeg aan. Verder denken ze dat ze door Kerst te vieren zijn geïntregreerd in de Nederlandse samenleving. Wat een zielige vertoning.
  Wat stelt het Kerstfeest nog voor? Het is een groot (vr)eet- en drankfestijn. Men gaat feestelijk gekleed, cadeaus worden uitgedeeld. Is dat de essentie van het Kerstfeest?
  Doen hindu’s ook met Divali, maar de essentie van dat feest wordt elk jaar verteld en doorgegeven aan kinderen, kleinkinderen, familie enz.

  Natuurlijk zijn christen gecharmeerd dat Kerst door veel niet christenen wordt gevierd. Daarmee hopen ze dat ze zich bekeren tot het christendom.

  Blijkbaar zit het in de genen van de witte mens om anderen hun geloof/leefwijze, rituelen, normen en waarden enz. niet te respecteren. Van de Afro mens hebben ze een karikatuur gemaakt door de creatie van Zwarte Piet.
  Waarom probeert de witte mens niet de religieuze feesten zoals het Suikerfeest van de moslims te kapen.
  Dan zijn ze laf en kiezen ze eieren voor hun geld, want ze weten dat de moslims niet met zich laten sollen.

  Holi wordt meestal in maart gevierd en niet in de zomer. Zou de witte mens het wel waarderen als het Kerstfeest midden in de zomer wordt gevierd? Weet zeker van niet.
  Hindu’s die protesteren tegen het kapen van Holi geef ik groot gelijk.

  Ik gebruik producten van Rituals, maar stop ermee. Pas als Rituals Cosmetics respect toont en zich verontschuldigt voor de enorme flater die ze begaan, zal ik die producten weer gebruiken en kopen.
  Zo niet dan ga ik op zoek naar producten van een ander merk.Jiyan


  Maak melding

 9. Mijn handtekening is gezet. Baat het niet, schaadt het niet. Alle bijzondere dagen die een religieuze oorsprong hebben, dan wel emancipatie of bevrijding, verwateren. Feitelijk is het zo dat winkeliers en organisaties wachten op dit soort dagen om zoveel mogelijk geld te genereren.
  De huidige generatie maakt zich steeds minder druk over de betekenis van religie. Hun religie is de smartphone. Maar bewustwording is altijd goed en vandaar dat ik deze actie steun.


  Maak melding

 10. wat voor religie hebben de blaks . wat hebben ze te vieren in het hele jaar niks toch, ze hebben niet eens een geloof..

  ze belijden het ,,christendom ,,, die net eens van hen is, maar opgedrongen door de missionarissen in de slaven tijd.. en nog schelden op de wit man .

  ze mogen blij zijn, dat de wit man hen van zwart Afrika heeft gehaald en in s m e heeft neer gezet alwaar ze een beetje leven kunnen lijden, anders waren ze dood geknuppeld in hun eigen vet in Afrika..

  ze hebben alle posities in eigen macht , maar kunnen niks.. zelfstandig iets ondernemen kunnen ze niet, hebben een diploma, maar kunnen niks doen..
  altijd afhankelijk van anderen vooral in loon dienst..


  Maak melding

 11. Deze Rituals verkoopt verzorgingsproducten en reinigingsproducten. Dan vraag ik mij af wat heeft dat met het Hindoe lentefeest Holi te maken dan?
  Er zijn echter van die lichtzinnige hindoes die dat normaal vinden en hier voor gaan.
  Rituals weet precies hoe ze haar klanten voor de gek houd. Logisch ook, want het draaid hen om het geld!


  Maak melding

 12. @ Paterwijdmans,
  Een zwakzinnige zou een beter commentaar hebben gegeven !! Misschien moet een je nog een “omscholingscursus” volgen in Blanda > By the way: ik ben voorstaander van “aculturatie politie” !!
  Daar heeft jou “idool” Modi nog nooit van gehoord !!!
  @ Ray, toch een redelijke posting van jou aan Atheist !!


  Maak melding

 13. Gestoorde @Marcel,
  Je bent off topic. Wat praat je toch dom. Ik denk dat je er net zo dom uitziet als dat je schrijft.
  Heb je wel je medicijnen ingenomen? Zeker niet. Ik raad je aan dat per ommegaande te doen en ga dan lekker naar bed. Nee, je mag even opblijven en effe een tekenfilm kijken en dan naar bed. Mars go boi. Laat het werk aan de volwassenen over.


  Maak melding

 14. Waarom maakt Ritual Cosmetic geen “regenboog piet”.

  De Europeanen provoceren andere culturen en religies zoals ze dat al eeuwen lang doen. Ze durven anderen niet in hun waarde te laten.
  Ze maken sarcastische “grappen” en als de allochtoon het niet leuk vind moet de allochtoon zich niet zo aan stellen. Maar als de allochtoon dezelfde type grap over hun maakt dan is hij wel de slechte en dan passen zulke grappen niet.

  Europeanen zijn gewoon schijnheilig en hypocriet.


  Maak melding

 15. Ja, maar diezelfde lieden schreeuwen moord en brand wanneer iemand een aanpassing probeert te doen aan Sinterklaasfeest. Maar Holi uit z’n context halen is voor hun dan geen probleem. Wat een schijnheilige lieden.


  Maak melding

 16. Wie is Rituals Cosmetics om te bepalen dat Holi haar bron niet heeft in het Hindoeïsme? Wat een dictatoriale gedrag van Rituals Cosmetics. Boycot deze bedrijf tot in lengte van dagen, want ze gaat hier helemaal over de schreef door geen enkele respect te tonen voor de cultuur, godsdienst, spiritualiteit een gedachtengoed van de Hindoes.


  Maak melding

 17. @Atheïst,

  Afgodsbeelden komen voor in het christendom en de islam, niet in het Hindoeïsme, want in het Hindoeïsme is elke atoom een beeld, een manifestatie van God. Yatha Brahmaandé, tatha Pindé. Er is niks anders dan God in het Oneindige Onmetelijke Universum. Pas als je derde oog (van Kennis) open gaat, aldus de Heiligen, kan een mens dat beseffen.
  Blijkbaar zijn heel veel christenen, moslims, atheïsten en ook Hindoes niet eens op de hoogte dat ze ook een derde oog van innerlijke Goddelijke Kennis hebben.


  Maak melding

 18. @Pater Wijdbeens,

  Blijkbaar is jou ontgaan waarom de Hindoes protesteren. Niet omdat anderen Holi niet mogen vieren, maar omdat anderen een andere definitie van Holi proberen te geven dan wat al duizenden jaren aanvaard is. M.a.w. men probeert van Holi een show te maken en de spirituele boodschap ervan te verkrachten. Dit is wat demonische krachten doen: het spirituele proberen te vernietigen. Helaas heeft Rituals Cosmetics zich als een demonische entiteit ontpopt. Dat mag nooit beloond worden!!!


  Maak melding

 19. De mensen die tegen dit merk of tegen de cosmeticalijn zijn, zijn mijn inziens conservatieve eng-orthoxode-Hindoes. Dit soort figuren doet echt niet onder voor Isis. In India hebben zij de dood van vele christenen en moslims op hun naam staan. Ook zijn zij in India verantwoordelijk voor het in brandsteken van kerken en moskeeën. Buitenlanders zijn in India niet veilig waar deze figuren de meerderheid zijn. Het moet tot hen doordringen dat zij met hun protesten juist meer negatieve publiciteit vergaren. Ik zeg ” it is just in the name “.


  Maak melding

 20. @ Jaimangal:

  “Afgodsbeelden komen voor in het christendom en de islam, niet in het Hindoeïsme, want in het Hindoeïsme is elke atoom een beeld, een manifestatie van God.”

  Maar, als god niet bestaat, wat zeer aannemelijk is, dan is het dus allemaal flauwekul en staat iedereen voor een door mensen gemaakt beeld te bidden, een zogenaamd afgodsbeeld dus. Het maken van beelden is trouwens verboden in de islam, die hebben geen beelden. Alleen de katholieken hebben die, protestanten niet, net zoals de Arya Dewaker hindoes ze niet hebben. Beelden zijn voor de wat dommere gelovigen.
  Je doet alle mogelijke moeite om aan te tonen dat het hindoeïsme beter is dan andere religies, maar het gezegde luidt: Aan de vruchten kent men de boom. Wie is er in deze wereld er nu beter af voor wat betreft welzijn, welvaart, en gerechtigheid? De hindoes, opgesloten in hun kaste, die in India op straat moeten slapen en poepen, of de christenen?

  Net als alle als religie vermomde ideologieën is het hindoeïsme gewoon verzonnen door de mens. Bedoeld om de mens in het gareel te dwingen van de machthebbers. “God wil het. dus buigen!”


  Maak melding

 21. Wat een afgunst zeg op de Hindoes. Jullie zouden eens een voorbeeld moeten nemen aan hun. Nergens op de wereld hoor je iets van de Hindoes. Het zijn of de christenen, of moslims of de Afrikaanse s urinamers die klagen en nergens iets goeds doen. De mooiste mensen komen uit india, de slimste mensen die de wereld vooruit brengen, het grootste bevolkingsgroep op de wereld en zo kan ik er nog meer noemen . Dus mensen laat de Hindoes ze dik tevreden en jullie moeten nog zorgen dat jullie vreder komen. De ritualls , die zal de strijd verliezen en dat zullengte de Hindoes in vrede vooral voor elkaar krijgen. Let maar op!


  Maak melding

 22. @Hans van den Broek,

  Jouw kennis van het Hindoeïsme lijkt zeer matig. Misschien moet je je wat meer verdiepen erin.
  Als beelden voor de dommeren zijn, dan is de huidige maatschappij bijzonder onderontwikkeld en dom, want er wordt vandaag de dag vnl van beelden gebruik gemaakt, van foto’s en verkeersborden tot kunstuitingen.
  Ik ken ook niemand die voor een beeld staat en tegen dat beeld zegt: oh stukje steen, ik bid tot jou, enz. Ik ken ook niemand die een foto van een geliefde bij zich heeft en zegt dat het maar een stukje papier is. De bedoeling van het (foto)beeld is om een emotie/kennis/inspiratie op te roepen bij iemand. Gooi anders al je foto’s (beelden op papier) weg van al je geliefden, als het iets vals is. Kijk gewoon naar een blanco vel en zie dat maar als je (af)god.
  Het Hindoeïsme is inderdaad beter dan alle andere religies, omdat het een enorme vrijheid van de uiting van het Goddelijke biedt. In andere geloven ben je beperkt tot Jezus of Allah, als je hen niet aanbidt of aanvaardt, dan ben je gedoemd. Gelukkig is dat niet zo in het Hindoeïsme, waar je niet eens hoeft te geloven in een God. Sadaachaar en Sadvichaar, verheven gedrag en verheven gedachten, daar gaat het om in het Hindoeïsme en om dat te kunnen bewerkstelligen mag je van alle hulpmiddelen gebruik maken, dus ook van een beeld van God. Sadaachaar en Sadvichaar vindt je terug in het leven van Heer Raam en Heer Krishna, Hanumaan, Moeder Durga, Heer Shiv enz, maar ook in het leven van tal van Heiligen en Sadguru’s. Gelukkig wordt je geen heiden of afvallige en mag je je eigen inspiratiebron kiezen in het Hindoeïsme en wordt dat je niet voorgeschreven.


  Maak melding

 23. Ben ik even blij als ik als dat gepreek hier hoor en zie dat ik humanist ben, niet gehinderd door een geloof/religie verkregen door opvoeding en indoctrinatie, maar wel geeloog dat er een hogere macht is, hoe die er uit ziet genoemd zou moeten worden zal me een zalige rotzorg zijn. Verbeter de wereld en begin bij jezelf.
  Dat er geageerd word tegen Rituals kan ik inkomen, als het mij zou raken zou ik eens gaan kijken of er ook juridische stappen mogelijk zijn


  Maak melding

 24. Hans van den Broek,

  Als jij een bakkara bent, moet jij je smoelwerk dichtmaken.

  Want, toen er 3000 jaar geleden in India en China zijde en katoen werd gedragen, diamanten werden geslepen, paleizen vol met goud waren gedecoreerd en universiteiten bestonden,

  Zou het nog 3000 jaar duren voordat civilisatie in Europa vorm kreeg. Toen was Europa bos en liep jij naakt rond.

  Dus hou je klepper.

  Op mega schaal stelen is een uitvinding van Nederlanders. Wie heeft ze zilveren vloot van de Spanjaarden gestolen: Piet Heijn.


  Maak melding

 25. Hele mooie collectie van Rituals! Ze hebben ook een Nameste collectie. Gewoon mooie vertaling van een prachtige cultuur in producten die ze verkopen. Als Hindoe en Hindoestaan kom ik wel in Ritual winkels en heb er totaal geen moeite mee.

  Het is wel idioot dat dit niet in de periode rond Holi (dus lente/Maart) wordt gepromoot. Zie jij de Hollandse bakker nu met een ouderwets gezellige Paas brood of Kerst stol in de etalage? In het geval van Rituals weet het overgrote deel van de klanten niet eens wat Holi is.


  Maak melding

 26. Dat het Westen andere culturen en in dit geval De Hindoe cultuur uitbuit is niks nieuws . Ze gaan naar India stelen een concept pakken het mooi in een westers jasje, en halen het religieus aspect eraf. Denk maar aan Yoga , meditatie, vegetarisme allemaal hindoe aspecten waar andere religies er mee vandoor gaan. Dit moet serieus aangepakt worden door hier tegen in opstand te komen.
  Daarnaast moeten we in gesprek blijven gaan met elkaar om de HINDOE FOBIA die er heerst tegen te gaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES