donderdag, mei 16, 2024
HomeOnderwerpenEconomieStrengere regels voor stortingen euro's bij bank in Suriname

Strengere regels voor stortingen euro’s bij bank in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 18 sep – De Surinaamsche Bank NV heeft een aantal nieuwe en strengere regels opgesteld met betrekking tot het storten van euro’s door klanten. Zo worden kasstortingen boven de 2.000 euro niet meer geaccepteerd. Bij stortingen vanaf 500 euro is documentatie van herkomst van het geld vereist. Dat heeft de bank in Suriname afgelopen week bekend gemaakt aan haar klanten.

De bank brengt ook 3% handling fee in rekening voor alle euro stortingen met uitzondering van aflossingen voor DSB en Suritrust leningen. Naast deze regels accepteert de bank geen biljetten meer van 200 en 500 euro. Aan cliënten wordt gevraagd rekening te houden met deze regels die op 12 september zijn ingegaan.

De aangescherpte regels hebben zeer waarschijnlijk te maken met de aanhouding van een grote euro geldzending vanuit Suriname in april dit jaar. Justitie in Nederland wil weten wat de herkomst van het geld is, maar dat is toen nergens goed vastgelegd. De Nederlandse autoriteiten vermoeden witwaspraktijken.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

27 REACTIES
 1. In 2016 bedroeg het wiet-omzet in Nederland €.1,25 miljard.
  In 2017 bedroeg het omzet synthetische drugs €.18,9 miljard.
  In 2017 is omgerekend dat Nederland €. 700,- miljoen aan slavenhandel heeft verdiend.

  De bronnen van deze cijfers zijn:
  https://www.nrc.nl/nieuws/2014/06/13/de-economie-van-de-slavenhandel-a1501373 (slavenhandel)
  https://www.nrc.nl/nieuws/2016/01/02/omzet-coffeeshops-bedraagt-ongeveer-een-miljard-euro-a1410406
  https://www.rtlz.nl/algemeen/binnenland/artikel/4388171/nederland-wereldkampioen-synthetische-drugs-omzet-van-189

  Een klein economie als die van Suriname is niet interessant voor witwas praktijken. Bouterse is bang voor de blanke baas. Hij vreest dat hij door de blanken gevangen wordt genomen en terug naar Zeeuws-Vlaanderen verscheept zal worden. Suriname is lid van de VN en toch doen ze geen moer aan dit economisch kolonialisme van Nederland.

  Suriname zou er goed aan doen, om top advocaten in te zetten om Nederland internationaal onder druk te zetten om eerst zijn tolerante drugsbeleid af te schaffen en daarna dwingrechtelijk Nederland laten betalen voor het fenomeen herstelbetalingen slavernij verleden.

  Elk jaar betalen de Duitsers nog steeds aan de Joden en aan Nederland voor het leed dat zij hebben veroorzaakt. Suriname loopt wederom achter om krachtig te reageren.


  Maak melding
 2. Deze regel is van toepassing op bouta en de ndp regering.De arme bevolking gaat geen euro’s storten,ze hebben niet eens srd .Moni no de,en zij zijn het niet die vragen om de euro’s die in beslag genomen is.Eigenaar is bouta en co.Zijn witwas praktijken eindelijk afgestraft.


  Maak melding
 3. Suriname loopt altijd achter de feiten aan. Als de kalf verdronken wil men de put gaan dempen. Dit had Hoefdraad moeten weten en niet eerst door een andere land op de vingers worden getikt en dan pas de regels toepassen wat internationaal gebruikelijk is. Tja, Als je economie op Cuba hebt gestudeerd dat verwacht je ook niet anders. Op Cuba bloeit de economie omdat zij precies de economen leveren zoals Hoefdraad.


  Maak melding
 4. Boefdraad en CO hebben in Cuba hun MBO diploma gekocht en vermenigvuldigd op een kopieer machine in SU, geen sprake van studie, ook enekele DNA leden hebben hiervan geprofiteerd met hun zogenaamde Mr. Of Drs. titel


  Maak melding
 5. de poep bende regering steelt, moordt , verkracht verdampt gelden van de samenleving, banken leeg geroofd handelt in alle vormen van drugs waarbij de hoofd verdacht moordenaar beoordeeld veroordeeld is van drugs in Nederland als wel in s m e voor moordenaar 8/12/1982 alles kapot gemaakt inflatie op en top salaris waardeloos gemaakt, het ka volk pinaard no ka.. en nu ook nog het zelfde volk mond dood heeft gemaakt..
  kan nergens met zijn-haar valuta heen.. de banken spelen ook een vieze vuile rol..

  en nog en nog zwijgt het poep volk als het graf..


  Maak melding
 6. Beter laat dan nooit. Er staat wel nieuwe regels dus de oude voldeden niet meer. Men moet de huid niet verkopen voor de beer geschoten is. Die 19 miljoen is nog aangehouden. Er staat nergens dat Nederland recht heeft op dat geld. Dat horen we in de loop van de tijd wel. bij een kasstorting van 500 euro is documentatie van herkomst vereist. Maar als het gaat om USD, begint het pas bij 3000 USD. 500 euro is ongeveer 585 USD. Vanwaar dat verschil dan?


  Maak melding
 7. Waarom nu wel maatregelen treffen tegen het ongestoord euro’s storten op Surinaamse banken. Dus het is in het verleden wel degelijk foute zaken geweest dat je bij de bank zoveel euro’s ongestoord kon storten.


  Maak melding
 8. Raar he, de oplossing. wat willen ze hiermede bereiken. In plaats van zaken op financieel gebied te verbeteren worden ze verergerd. Ik denk dat hierdoor het zwart geld circuit juist wordt aangewakkerd. Suriname het gaat u goed. Jullie maken het van kwaad tot erger.


  Maak melding
 9. @Kishan,…….de paarse NDP-maffia heeft voor 600 miljoen USD op buitenlandse bankrekeningen staan. Leeggeroofd uit de staatskas. Ga je daar lekker druk om maken, paranoïde sukkel.


  Maak melding
 10. Dit gaat niet lang duren. DSB staat nog maar op één been, en houdt met moeite het hoofd boven water, En met één been kun je moeilijk watertrappen. Op een gegeven moment zink je als een baksteen.

  Wie heeft deze grappenmakerij bedacht? Ieder land, en zeker die armoedzaaiers van Suriname, hebben valuta nodig. Dat beetje export en de gigantische import dient met valuta betaald te worden.


  Maak melding
 11. @Kishan @ Jiyani, Duitsland moet nog steeds aan de joden en daarmee de staat Israël herstelbetalingen volbrengen. Die schuld is niet afgelost. Zoals M. Luther King jr. ooit zei “Alles wat Hitler in de tweede oorlog heeft gedaan was legaal. Dit geld ook voor Suriname sinds het aantreden van DDB. Het volk wist van te voren dat deze randdebiel en duivel van de eerste rangorde nooit het land zou kunnen leiden, maar een verslaafde volk zoekt altijd zijn dealer op. Surinamers hebben in rap tempo zich ontwikkeld tot een volk van hebzucht en vernietiging. Alle verdachten van de december moorden hebben inmiddels hoge politieke ambt. De dupe is niet het volk, want die houdt van stelen en roven, maar het land Suriname zelf die vergiftigd is door deze stuurloze idioten. Ik zie op korte termijn niemand en ook geen enkel politieke partij die dit prachtig land zou kunnen sturen. Venetiaan was geen dief, maar had geen ballen om die idioten voor het leven op te sluiten.


  Maak melding
 12. Jullie zijn niet normaal .waarom zo negatief reageren? Wonen jullie daar om niet in Suriname. In nederland is het goed vertoeven, toch? Ga maar lekker slapen ,broer.


  Maak melding
 13. Kishan beetje waardeloos gedachtegang heb jij. Wat heeft Nederland nou te maken met de teringzoo die jou baas in Suriname aan het veroorzaken is? En alleen hele lage mensen gebruiken de slavernij als excuses. En dan nog over herstelbetalingen beginnen hahah. Echt waardeloos mensen jammer dat julie niet de echte slavernij hebben meegemaakt. De meeste Surinamers hebben spijt dat ze niet in de jaren 70 niet de keus hebben gemaakt om te kiezen voor Nederland en nu kunnen jullie alleen maar de vinger naar Nederland wijzen, maar kijken naar wat jullie als volk hebben gedaan kunnen jullie niet. Nederland heeft dubbel en dwars betaald dat in Suriname alleen gefeest wordt en nu het geld op is gaat men men hele lage excuses zoeken. Maar ik verwacht ook niet meer van zo een waardeloos volk.


  Maak melding
 14. Hoezo volk pinaart ?? Bouta is democratisch gekozen door het volk !!
  Waarom mag het volk dan niet democratisch pinaren ?? ik snap het niet !!
  Velen hebben een baantje toegeworpen gekregen ,vooral bij openbaar groen en OW & C en nu schreeuwen dat het een hongerloon is , terwijl Bouta zegt dat hij voor een 3e termijn gaat , de KB zal weer verhoogd worden en AAPDOEL zal weer zeggen ” GEEN DEVALUATIE “


  Maak melding
 15. Zo zie je maar weer. Het lukt de narcostaat Nederland om in Suriname de Nederlandse financiele wetgeving door te voeren. Dit zijn allemaal maatregelen die in Nederland van kracht zijn geworden. Door het vasthouden van geldzendingen uit Suriname wil men de Surinaamse financiele autoriteiten onder druk zetten om de Nederlandse maatregelen door te voeren. In landen als Marokko, Turkije, Egypte, zou dit onmogelijk zijn. Deze landen dulden geen pottekijkers.


  Maak melding
 16. Rob
  Hou op met dit populistisch gebral. Dit artikel is al enkele dagen oud. Het geld ligt al geruime tijd vast. Je zou kunnen hebben opgezocht dat dit soort maatregelen al geruime tijd door de ECB zijn vastgesteld.
  Door weer te wijzen naar Nederland probeer je wederom de tegenstelling tussen Nederland en
  “wij Surinamers”
  leven in te blazen. Bouterse doet dit al jaren. Nu jij ook. Boring
  “zij aan zij, schouder aan schouder” dit soort gelul
  Over wie zegt dit dan meer over Nederland, de ECB, de FED of over Suriname?

  Je gedraagt je als Calimero


  Maak melding
 17. Suriname krijgt eindelijk zijn geld terug, die in beslag genomen was door de Nederlandse bank. Het gaat om het bedrag van 19 miljoen euro. De vraag is van zal de 3% fee ook weer ingetrokken worden welk zij namen tijdens de euro stortingen?

  Of is het dat de volk hieraan al gewend is, en dat dit zo blijft.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES